Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Budaj treťou hviezdou duelu pri prehre s Chárom

V šiestich nedeľných zápasoch sa predstavilo šesť Slovákov. Žiaden nebodoval, ale Peter Budaj potešil postom tretej hviezdy zápasu. Marián Gáborík nehral, jeho niekdajší tréner oslávil 500. víťazstvo.

Rask vynuloval Kings, Budaj hviezdou zápasu

Tuukka Rask vychytal štvrté čisté konto sezóny a 34. v kariére pri domácej futbalovej výhre Bostonu 1:0 nad Los Angeles. Potreboval naň urobiť len 18 zákrokov. V počte shutoutov sa dotiahol na ligového lídra Devana Dubnyka. Peter Budaj mal viac práce, smerovalo na neho 30 striel. Robil, čo mohol, no jeden gól predsa inkasoval. Strelil mu ho Jimmy Hayes (2), ktorý už v piatej minúte šikovne tečoval za jeho chrbát strelu Colina Millera. „Myslím si, že sme odviedli skvelú prácu v defenzíve, čo bolo zrejme kľúčové,“ povedal tréner Bostonu Claude Julien pre AP. Budajovi spoluhráči neskórovali, a tak ani on nezabránil ukončeniu série dvoch výhier. Kapitán Bruins Zdeno Chára ho strelecky neohrozil počas 23 minút a 50 sekúnd. Bol najvyťažovanejším hráčom tímu. Pripísal si na konto menší trest za zdržovanie hry a štyri bodyčeky. Boston ukončil krátku sériu dvoch prehier celkovo a troch v domácej TD Garden, no vyhral len druhý duel z posledných siedmich. Prekvapivo v ňom chýbal Marián Gáborík, ktorý bol zdravým náhradníkom. Pre zranenie nehrali Dustin Brown a na opačnej strane David Pastrňák. Kings majú na deväťzápasovom tripe vyrovnanú bilanciu 2-2-0. Menej ako 18 striel ešte v ročníku nezaznamenali.

Hayesov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Hayes, 2. T. Rask (obaja BOS), 3. P. Budaj (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Chicago vyhralo piaty zápas po sebe

Joe Pavelski (11) síce otvoril skóre zápasu, ale viackrát už Scott Darling nekapituloval. Náhradný brankár Chicaga zneškodnil 33 striel, aby doviedol svoj tím k výhre 5:1 nad San Jose, ktorou Blackhawks natiahli svoju víťaznú sériu na päť zápasov. Duncan Keith (1) svojím prvý gólom v sezóne vyrovnal stav, víťazný gól strelil Ryan Hartman (6) a góly si pripísali aj Vinnie Hinostroza (3) a Patrick Kane (10), ktorý ukončil deväťzápasové gólové suchoty. Až na posledného menovaného všetci prekonali Martina Jonesa. Ten zápas opustil s 22 zákrokmi. Zastavil aj tri strely Mariána Hossu a jednu Richarda Pánika. Hossa odohral v zápase takmer 16 a pol minúty, pričom si pripísal aj dva plusové body. Pánik odohral necelých 15 minút a pripísal si jeden mínusový bod. Sharks prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. S. Darling, 2. D. Keith, 3. R. Hartman (všetci CHI)

Ehlers skóroval dvakrát pri výhre Jets nad Avalanche

Nikolaj Ehlers (7) strelil dva góly a Patrik Laine (18) zaznamenal gól a dve asistencie, aby Winnipeg porazil Colorado 4:1. Z gólu sa tešil aj Blake Wheeler (9), ktorého presný zásah bol víťazný. Dve asistencie si pripísal Mark Scheifele, ktorý ako prvý „stíhač“ zaznamenal v tejto sezóne 30 bodov. Connor Hellebuyck urobil 27 zákrokov a recept na neho našiel len veterán Jarome Iginla (4), ktorý mu nábeh na nulu zničil dve minúty pred koncom. Calvin Pickard v prvom zápase doma inkasoval tri góly z 29 striel. „Bolo zábavné vrátiť sa do Winnipegu a vidieť tu toľko priateľov a členov rodiny,“ poznamenal. Dvakrát ho ohrozil aj Marko Daňo, ktorý odohral 13 a pol minúty. Prezentoval sa troma bodyčekmi a vylúčením za narazenie.

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. P. Laine, 3. C. Hellebuyck (všetci WPG)

Hayesov nájazd rozhodol o výhre Rangers nad Devils

Kevin Hayes premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Rangers 3:2 nad susedným New Jersey. Henrik Lundqvist urobil 29 zákrokov, aby pomohol New Yorku k šiestej výhre z ostatných siedmich zápasov a druhej nad Devils za posledných osem dní. Chris Kreider (9) a Derek Stepan (6) skórovali v riadnej hracej dobe. Marek Hrivík odohral len necelých šesť minút a urobil jeden bodyček. V bráne hostí stál Cory Schneider, ktorý urobil 25 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili P-A Parenteau (7) a Miles Wood (3). Obaja posielali svoj tím do vedenia. Napokon Devils prehrali šiesty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. C. Schneider (NJD), 3. R. Nash (NYR)

Stone, Smith doviedli Senators k výhre nad Islanders

Mark Stone (10) zaregistroval gól a dve asistencie, Zack Smith (7) skóroval dvakrát a Senators porazili Islanders 6:2. Bobby Ryan (6), Derick Brassard (6) a Tom Pyatt (3) sa tiež presadili strelecky a k druhej výhre v priebehu dvoch večerov prispeli aj obaja brankári. Andrew Hammond zneškodnil všetkých sedem striel predtým, ako sa zranil. Mike Condon ho nahradil a urobil 18 zákrokov. Prekonali ho len Anders Lee (10) a Anthony Beauvillier (3). Jean-Francois Berube pri svojom druhom štarte po sebe urobil 27 zákrokov. Inkasoval len štyri góly. Posledné dva padli do prázdnej brány. Newyorský tím prehral piaty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. Z. Smith (OTT), 3. A. Lee (NYI)

Tortorella zaknihoval vo Vancuveri 500. výhru

Podarilo sa mu to. John Tortorella oslávil ako prvý americký tréner a celkovo 24. v histórii 500. výhru v NHL na ľade tímu, ktorý ho pred dvoma rokmi vyhodil. „Mal som to privilégium, že som v tejto lige odtrénoval veľa zápasov. Už len za to, že som dostal túto príležitosť, som vďačný. Nie za čísla, ale za príležitosť,“ povedal. Jeho Columbus síce prišiel o vedenia 2:2 i 3:2, no nakoniec porazil Vancouver 4:3 po predĺžení, v ktorom o všetkom rozhodol obranca Seth Jones (5). K vyrovnaniu klubového rekordu s deviatimi výhrami po sebe prispeli gólmi aj Cam Atkinson (12) a dvakrát Brandon Saad (11), kým Sergej Bobrovskij urobil 14 zákrokov. Prekonali ho Brandon Sutter (9), Daniel Sedin (10) a Jannik Hansen (3). Ryan Miller ukončil zápas s 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Hansen (VAN), 2. B. Saad (CBJ), 3. S. Jones (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 29/30 (96,7 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:50 0 0 0 0 2 0 4
M. Hossa (CHI) 16:18 0 0 0 +2 0 3 1
R. Pánik (CHI) 14:44 0 0 0 -1 0 1 1
M. Daňo (WPG) 13:21 0 0 0 0 2 2 3
M. Hrivík (NYR) 05:51 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies