Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pánik skóroval, Chára s Hrivíkom asistovali

V utorok sa v NHL odohralo až dvanásť zápasov aj s ôsmimi Slovákmi. Traja z nich bodovali, ako jediný sa strelecky presadil Richard Pánik. Marek Hrivík si pripísal prvý bod v sezóne, Zdeno Chára tiež asistoval. Jaromír Jágr sa stal druhým najproduktívnejším hráčom histórie.

Pánik skóroval pri prehre Chicaga, Hossa sa zranil

Richard Pánik (9) strelil svoj deviaty gól v sezóne, ktorým dal Chicagu šancu vyrovnať stav domáceho zápasu proti Ottawe. Napokon však prehralo 3:4 a ukončilo päťzápasovú víťaznú sériu. Rozhodol o tom presilovkový gól Diona Phaneufa (5) z druhej tretiny, v ktorej Senators skórovali trikrát. Podarilo sa to aj Derickovi Brassardovi (7) a Tomovi Pyattovi (4). Skóre duelu otvoril dvojbodový Bobby Ryan (7), ktorý si predĺžil bodovú sériu na päť zápasov. O jeden zápas dlhšiu ťahá Artemij Panarin (15), ktorý v presilovke odpovedal na jeho gól. Mikea Condona z 26 striel prekonal aj Tyler Motte (4). Pánik na neho vystrelil dvakrát, počas 14 minút a 48 sekúnd si pripísal aj menší trest za nedovolené bránenie a tri bodyčeky. Marián Hossa odohral necelé tri minúty predtým, ako po prvej tretine duel opustil so zranením (horná časť tela). Jeho piatkový štart je otázny. Patrick Kane a na opačnej strane Kyle Turris dvakrát asistovali, Scott Darling predviedol 26 zákrokov. Ottawa vyhrala tretí zápas po sebe a v United Center zvíťazila prvýkrát od 28. marca 2001.

Pánikov 9. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. D. Phaneuf, 2. B. Ryan (obaja OTT), 3. P. Kane (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Greiss a Lee doviedli Isles k výhre nad Bruins, Chára asistoval

Islanders porazili Boston 4:2 a ukončili päťzápasovú sériu prehier. Veľkú zásluhu na tom mali dvaja muži. Thomas Greiss zneškodnil 48 striel, Anders Lee (12) strelil dva góly a pridal asistenciu. Do čierneho sa trafili aj Thomas Hickey (3) a Nikolaj Kuľomin (4). Greiss držal čisté konto až do tretej tretiny, v ktorej ho prekonali Anton Blidh (1) a Dominic Moore (8). Prvý menovaný strelil svoj prvý gól v NHL, druhému na gól prihrával Zdeno Chára. Slovenský obranca odohral 25 a štvrť minúty. Pripísal si aj jednu strelu a tri bodyčeky. Tuukka Rask inkasoval tri góly z 13 striel, Anton Chudobin následne zastavil 15 striel zo 16. Bruins prehrali štvrtý domáci duel z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. C. Miller (BOS)

Penguins porazili Rangers 7:2, Hrivík asistoval

Útočník Marek Hrivík zaznamenal svoj prvý bod od povolania, keď prihrával na gól Matta Puempela (2), ktorý vyrovnával na 1:1. Bolo to naposledy, čo Rangers v utorok neprehrávali. Jevgenij Malkin (14) zaznamenal gól a dve asistencie, Sidney Crosby (22) strelil svoj vedúci 22. gól v sezóne a Penguins vyhrali súboj popredných tímov Metropolitnej divízie 7:2. Phil Kessel (11), Justin Schultz (6), Bryan Rust (9), Patric Hörnqvist (7) a Nick Bonino (6) sa postarali o zvyšné góly, zatiaľ čo Matt Murray urobil 26 zákrokov. Prekonal ho aj Michael Grabner (14). Antti Raanta odchytal celý zápas a sedem gólov inkasoval zo 47 striel. Hrivík absolvoval necelých 12 minút a pripísal si aj plusový bod a dva bodyčeky. Na vhadzovaniach sa mu nedarilo – prehral všetkých šesť.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. S. Crosby, 3. J. Schultz (všetci PIT)

Budaj nezabránil Columbusu prepísať klubovú históriu

Peter Budaj predviedol 25 zákrokov, aby pomohol Los Angeles k zisku bodu za remízu v normálnej hracej dobe. Curtis McElhinney však urobil 44 zákrokov pri ceste Columbusu za víťazstvom 3:2, o ktorom v nájazdoch rozhodol Sam Gagner. Uspel v nich aj Cam Atkinson (14), ktorý strelil oba góly Blue Jackes v základnej hracej dobe. Tím z Ohia si vďaka desiatej výhre po sebe vytvoril nový klubový rekord. „Zaslúžili sme si víťazstvo? Nie som si istý. Pravdepodobne nie. Mac (McElhinney) nám však dal šancu a aj to je súčasť zbierania bodov,“ poznamenal John Tortorella pre AP. McElhinneyho prekonal dvakrát Jeff Certer (16). Marián Gáborík odohral 16 minút s troma strelami. V nájazdoch neuspel.

Gagnerov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. C. McElhinney, 3. B. Dubinsky (všetci CBJ)

Obe jednotky sa zranili, Lightning zdolali Wings 4:1

Andrej Vasilevskij urobil 22 zákrokov po tom, čo v prvej tretine nahradil v bráne zraneného Bena Bishopa (4 zákroky, zranenie dolnej časti tela), aby doviedol Tampu Bay k výhre 4:1 nad Detroitom, ktorému sa v druhej tretine zranil Jimmy Howard (noha). Brian Boyle (7), Jonathan Drouin (8), Brayden Point (3) a Vladislav Namestnikov (4) prispeli k výhre gólmi. Lightning majú v ostatných 12 zápasoch bilanciu 3-7-2, ale nad Red Wings vyhrali všetky tri doterajšie vzájomné zápasy. Čestný úspech tímu z „Hokejového mesta“ zaknihoval Anthony Mantha (5) 10,5 sekundy pred koncom. Howard zastavil 12 striel z 13, Petr Mrázek následne urobil tiež 12 zákrokov. Tomáš Jurčo pre chorobu nehral, Tomáš Tatar odohral takmer 14 a pol minúty s jednou strelou a jedným plusovým bodom. Red Wings majú bilanciu 1-4-1 v posledných šiestich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin, 2. B. Point, 3. B. Boyle (všetci TBL)

Hansen zariadil výhru Vancouveru nad Winnipegom

Jannik Hansen (5) strelil dva góly, vrátane víťazného, ktorým rozhodol o domácom triumfe Vancouveru 4:1 nad Winnipegom. Blake Wheeler (10) síce otvoril skóre zápasu v prvej tretine v presilovej hre, ale nikto z jeho spoluhráčov sa k nemu nepridal. Ukončeniu série dvoch výhier nezabránil ani Connor Hellebuyck s 20 zákrokmi. Okrem Hansena ho prekonali aj Sven Baertschi (7) a Bo Horvat (10). Henrik Sedin dvakrát asistoval a Jacob Markström predviedol 31 zákrokov. Slovenský útočník Marko Daňo odohral 11 minút a 11 sekúnd s bilanciou strela a tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Hansen (VAN), 2. B. Wheeler (WPG), 3. J. Markström (VAN)

Neal pomohol k výhre Predators nad Devils dvoma gólmi

James Neal (14) strelil dva góly v prvej tretine, aby nasmeroval Nashville k výhre 5:1 nad New Jersey. Významnou mierou k nej pomohol aj nováčik Juuse Saros, ktorý zastavil 27 striel. „Chytal mimoriadne. Bránu mal pod kontrolou a urobil asi poltucet veľkých zákrokov,“ poznamenal tréner Peter Laviolette pre AP. Šancu na prvú nulu v kariére zničil mladému Fínovi Sergej Kalinin (1), ktorý zaznamenal čestný úspech Devils päť minút pred koncom zápasu. Coryho Scheidera z 37 striel prekonali aj Matthias Ekholm (1), Filip Forsberg (5) a Ryan Johansen (7). New Jersey prehralo siedmy zápas po sebe. Tímu sa v tretej tretine zranil Vernon Fiddler.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. J. Neal, 3. J. Saros (všetci NSH)

Pettryho trojbodový výkon viedol k výhre Habs nad Ducks

Jeff Petry (7) strelil v treťom zápase po sebe gól a pridal k nemu aj dve asistencie, aby Montreal porazil Anaheim 5:1. Paul Byron (11), Tomáš Plekanec (3), Max Pacioretty (13) a Chris Terry (1) sa na víťazstve podieľali gólmi a Carey Price musel urobiť len 12 zákrokov, najmenej v kariére. Ako jediný ho prekonal Andrew Cogliano (9), ktorý v šiestej minúte otváral skóre zápasu. Jonathan Bernier v ňom urobil 29 zásahov. Canadiens hrali bez obrancu Andreja Markova, ktorého trápi zranenie hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Petry, 2. P. Byron, 3. N. Beaulieu (všetci MTL)

Allen s Perronom doviedli Blues k výhre v Dallase

Jake Allen zastavil 36 striel a pomohol St. Louis ukončiť sériu dvoch prehier po triumfe 3:2 na ľade Dallasu. Rozhodol o ňom David Perron (8) v druhej minúte predĺženia, ktoré vynútil v závere druhej tretiny Patrik Berglund (5). Pre Perrona to bol prvý gól v nadstavenom čase v jeho 604. zápase kariéry. Blues dvakrát dohnali náskok súpera aj zásluhou dvojbodového Jadena Schwartza (12). Patrick Eaves (12) v presilovke a dvojbodový Jason Spezza (6) posielali Stars dvakrát do vedenia, no ani 19 zákrokov Anttiho Niemiho im na výhru nestačilo. Zhoršili si tak sezónnu bilanciu v predĺženiach na 1-7.

Perronov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. J. Schwartz (obaja STL), 3. J. Spezza (DAL)

Dubnyk vynuloval Colorado, Wild vyhrali ôsmykrát po sebe

Devan Dubnyk potreboval urobiť len 18 zákrokov na svoje piate čisté konto v sezóne, najviac v lige. V kariére ich má na konte 24. Predĺžil si víťaznú sériu na sedem zápasov, bodovú už na rekordných 11 (9-0-2) a doviedol Minnesotu k ôsmej výhre v sérii. O domácom víťazstve 2:0 nad Coloradom rozhodol presilovkový gól Charlieho Coylea (11) v prvej tretine, Mikko Koivu (8) pridal druhý v druhej časti hry. Matt Dumba pri oboch asistoval a pomohol Wild k druhej najdlhšej víťaznej sérii v histórii. Klubový rekord je deväť výhier z marca 2007. Semion Varlamov kryl pri návrate do akcie po trojzápasovej absencii 31 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Avalanche v sérii. „Prehrali sme štvrtýkrát po sebe. Je to trápne,“ povedal pre AP. Wild vyhrali sedem domácich duelov po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu, 2. D. Dubnyk (obaja MIN), 3. S. Varlamov (COL)

Jágr sa dotiahol na Messiera, Barkov zariadil triumf Floridy

Jaromír Jágr nazbieral tri asistencie a tou treťou dosiahol 1887. v kariére, čím sa vyrovnal Markovi Messierovi na druhom mieste ligovej histórie. Bonusom bola pre neho domáca výhra Floridy 4:3 nad Buffalom, o ktorej rozhodol Aleksander Barkov (8) v druhej sérii samostatných nájazdov. V zápase tiež strelil gól a pridal dve asistencie. Skórovali aj Keith Yandle (2) a Nick Bjugstad (1), ktorý vynútil predĺženie prvým gólom v sezóne. Roberto Luongo zastavil 33 striel a oba nájazdy súpera pri druhej výhre Panthers po sebe. Vychytal svoj 447. triumf v NHL, čím sa vyrovnal Terrymu Sawchukovi na piatom mieste histórie. V riadnom hracom čase ho prekonali Sam Reinhart (7), Evander Kane (6) a Rasmus Ristolainen (3). Robin Lehner sa prezentoval 36 zákrokmi pri druhej prehre Sabres po sebe. V nájazdoch ho prekonal aj Vincent Trocheck.

Barkovov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr, 2. A. Barkov, 3. R. Luongo (všetci FLA)

San Jose doma zdolalo Calgary

Štyria hráči skórovali v druhej tretine, Martin Jones zastavil 20 z 21 striel a San Jose zvíťazilo doma nad Calgary 4:1. Chada Johnsona z 34 striel prekonali Patrick Marleau (9), Paul Martin (2) a dvakrát Joonas Donskoi (4). Joe Thornton s Joeom Pavelskim dvakrát asistovali pri piatej výhre Sharks v posledných šiestich dueloch. Thornton odohral 1400. zápas v kariére, čo dokázal ako 37. hráč histórie NHL. Jediný gól Flames, ktorí prehrali tretí zápas z ostatných štyroch, strelil Sam Bennett (8) v tretej tretine už za stavu 0:4.

Hviezdy duelu: 1. J. Thornton, 2. J. Donskoi, 3. J. Pavelski (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 25/27 (92,6 %)
T. Tatar (DET) 14:20 0 0 0 +1 0 1 1
M. Hrivík (NYR) 11:44 0 1 1 +1 0 0 2
M. Daňo (WPG) 11:11 0 0 0 0 0 1 3
M. Hossa (CHI) 2:53 0 0 0 0 0 0 0
R. Pánik (CHI) 14:48 1 0 1 0 2 2 3
Z. Chára (BOS) 25:16 0 1 1 0 0 1 3
M. Gáborík (LAK) 15:58 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies