Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik sa z výhry pod holým nebom netešil, neuspel ani Chárov tím

V pondelok sa v NHL odohrali tri zápasy. Z výhier sa tešili New Jersey, Vancouver a St. Louis, ktoré uspelo v domácom Winter Classic. Slovenskí hokejisti nebodovali.

Tarasenko hviezdou Winter Classic

Vladimir Tarasenko (18) strelil dva dôležité góly v tretej tretine, Jake Allen zastavil 22 striel a St. Louis vyhralo nad Chicagom 4:1 v zápase Winter Classic, ktorý sa odohral na domovskom štadióne baseballového tímu St. Louis Cardinals. „Nie je to o mojich góloch. Máme skvelé mužstvo a skvelého brankára. Bolo to pre nás veľké víťazstvo a každý hráč hral naplno,“ skonštatoval pre AP Tarasenko, ku ktorému sa na listine strelcov pridali aj Patrik Berglund (6) a Alexander Steen (4). Ten dával bodku za zápasom, v ktorom si pripísal 300. asistenciu a 500. bod v NHL, strelou do prázdnej brány. Čestný úspech Blackhawks zaknihoval Michal Kempný (2) už po 62 sekundách hry. Corey Crawford urobil 31 zákrokov, Richard Pánik odohral takmer 10 a pol minúty. Zaznamenal jednu strelu a jeden mínusový bod. Chicago prehralo päť z posledných šiestich zápasov, v ktorých mu chýbal Marián Hossa. V poradí 21. zápas NHL pod holým nebom sledovalo priamo v hľadisku 46 556 divákov. Siedmykrát ho vyhral domáci tím.

Tarasenko strelil dva rýchle góly v tretej tretine:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. J. Allen (STL), 3. D. Keith (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Schneider a pevná obrana doviedli Devils k výhre nad Bruins

Spoľahlivý brankár a pevná obrana boli základom úspechov New Jersey v minulosti a mohli by byť receptom na úspech aj teraz. V pondelok bola práve táto taktika cestou k víťazstvu 3:0 nad Bostonom. Cory Schneider zneškodnil všetkých 22 striel a P. A. Parenteau (11) skóroval už v piatej minúte zápasu. Neskôr sa k nemu na streleckej listine pridali Sergej Kalinin (2) a Taylor Hall (9), aby Devils zaknihovali ešte len tretie víťazstvo v ostatných 13 zápasoch. Pri výhrach hrali prísne defenzívne a inkasovali dokopy len jeden gól. Pre prehrách inkasovali zakaždým minimálne štyri góly. „Urobil som pár kľúčových zákrokov, ale myslím si, že sme opäť skutočne dobre bránili a neumožnili im veľa šancí,“ povedal Schneider pre AP. Tuukka Rask inkasoval v pondelok dva góly z 25 striel. „Niekedy môžete prehrať a vziať si zo zápasu veľa pozitív. Nemyslím si, že by sme ich dnes našli až tak veľa,“ poznamenal fínsky brankár. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 22 minút a 22 sekúnd. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici a duel opustil s dvoma mínusovými bodmi.

Schneider okradol o gól Marchanda:

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. P. Parenteau, 3. S. Kalinin (všetci NJD)

Miller vychytal 350. výhru, Canucks porazili Avalanche

Ryan Miller urobil 24 zákrokov, aby vychytal ako 21. brankár histórie svoje 350. víťazstvo a doviedol Vancouver k tesnej výhre 3:2 nad trápiacim sa Coloradom. „Bojovali tvrdo, ale my sme vydržali hrať náš systém. Tlačili na nás až do konca. Toto víťazstvo sme si poctivo vydreli,“ poznamenal americký brankár pre CP. Ku štvrtému triumfu v sérii pomohol dvoma gólmi Sven Baertschi (10), ktorý si pripísal aj víťazný gól. Pri ňom zaznamenal svoju 600. asistenciu v NHL Daniel Sedin. Jeho brat Henrik asistoval dvakrát a z gólu sa tešil aj Bo Horvat (11). Mikko Rantanen (6) a Tyson Barrie (3) sa postarali o góly Avalanche, zatiaľ čo Calvin Pickard zastavil 21 striel. Denverský tím prehral štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Baertschi (VAN), 2. N. MacKinnon (COL), 3. B. Horvat (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:22 0 0 0 -2 2 0 1
R. Pánik (CHI) 10:22 0 0 0 -1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies