Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar asistoval, Columbus nevyrovnal ligový rekord

V siedmich štvrtkových zápasoch hral rovnaký počet Slovákov. Bodoval iba Tomáš Tatar, Andrej Sekera vyhral súboj so Zdenom Chárom a Marián Hossa s Richardom Pánikom sa tiež tešili z triumfu. Columbus ukončil víťaznú sériu, dvaja hráči strelili hetrik.

Tatar asistoval, Coreau vynuloval Kings bez Budaja

Ako jediný Slovák bodoval v noci útočník Tomáš Tatar, ktorý pomohol Detroitu svojou desiatou asistenciou v sezóne vyhrať na ľade Los Angeles 4:0. Thomas Vanek (9) strelil dva góly, vrátane víťazného, ďalšie pridali trojbodový Andreas Anthanasiou (6) a dvojbodový Anthony Mantha (10). Pri jeho góle asistoval Tatar, ktorý odohral necelých 14 minút aj s plusovým bodom a troma bodyčekmi. Proti nemu nastúpil Marián Gáborík, ktorý počas 15 a pol minúty v akcii zaznamenal mínusový bod, štyri strely a bodyček. Namiesto Petra Budaja chytal Jeff Zatkoff, ktorý inkasoval štyrikrát z 22 striel. Naopak, všetkých 34 striel hráčov Kings zastavil Jared Coreau pri svojom prvom čistom konte v kariére. Red Wings najmä vďaka nemu ukončili sériu dvoch prehier, Kings prehrali po predošlých dvoch triumfoch. Do zostavy Red Wings sa vrátil obranca Alexej Marčenko.

Hviezdy duelu: 1. A. Athanasiou, 2. T. Vanek, 3. J. Coreau (všetci DET)

Maroon hetrikom zariadil triumf Oilers, Chára sa s ním pobil

Patrick Maroon (14) zaznamenal prvý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu a Edmonton najmä vďaka nemu vyhral v Bostone 4:3, čím ukončil sériu dvoch prehier. Brankár Cam Talbot prispel k triumfu 33 zákrokmi, skóroval aj Ryan Nugent-Hopkins (8). Connor McDavid dvakrát asistoval v jeho prvom zápase proti Bruins v kariére a so 45 bodmi opäť vedie ligu. Súboj slovenských obrancov vyhral Andrej Sekera, ktorý bol s časom 23:31 najvyťaženejším hráčom duelu. Pripísal si v ňom strelu a tri bloky. Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral o minútu menej, no päť ich strávil na trestnej lavici po bitke s Maroonom. Zaznamenal aj dva mínusové body, dve strely, bodyček a blok. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili dvojbodový Patrice Bergeron (8), Colin Miller (3) a David Krejčí (9) v presilovke. Tuukka Rask urobil 21 zákrokov pri druhej prehre Bruins po sebe. Edmonton zdolal Boston štvrtýkrát v sérii, no prvý raz v riadnom hracom čase od 17. októbra 2000. V TD Garden to bolo ešte dávnejšie – 7. novembra 1996.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. P. Maroon (EDM), 2. P. Bergeron (BOS), 3. C. McDavid (EDM)

Kane rozhodol v predĺžení o domácej výhre Chicaga

Patrick Kane (12) skóroval po 56 sekundách predĺženia, čím zavŕšil víťazný obrat Chicaga a rozhodol o domácom triumfe 4:3 nad Buffalom. Bol to jeho tretí takýto gól v základnej časti a celkovo ôsmy v NHL. Arťom Anisimov (18) pomohol ukončiť sériu dvoch prehier dvoma gólmi, Ryan Hartman (7) jedným. Kane pridal ku gólu dve asistencie a Corey Crawford predviedol 17 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Kyle Okposo (12) a Jack Eichel (8) v presilovkách, ako aj Marcus Foligno (6). Ryan O´Reilly nazbieral pri návrate do akcie dve asistencie. Anders Nilsson čelil 43 strelám pri tretej prehre Sabres v posledných štyroch dueloch. Až štyrikrát ho ohrozil Richard Pánik, ktorý si počas 15 a pol minúty na ľade pripísal aj mínusový bod a tri bodyčeky. Marián Hossa odohral po päťzápasovej absencii len o sekundu menej s bilanciou dve strely a bodyček. Bez neho v zostave prehrali Blackhawks štyri z piatich zápasov. Buffalo prehralo desiaty duel proti Chicagu v sérii, v United Center nezvíťazili od 10. januára 2007.

Kaneov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Anisimov, 2. P. Kane (obaja CHI), 3. R. O´Reilly (BUF)

Holtby vynuloval Columbus, ktorý nevyrovnal ligový rekord

Washington avizoval, že chce ukončiť 16-zápasovú víťaznú sériu Columbusu a aj sa mu to podarilo. Braden Holtby zastavil všetkých 29 striel pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a doviedol tím z hlavného mesta USA k domácej výhre 5:0. Postaralo sa o ňu päť rôznych strelcov. John Carlson (5) a Nate Schmidt (1) zaznamenali po góle a asistencii, víťazný gól strelil Daniel Winnik (6), skórovali aj Andre Burakovsky (5) a Justin Williams (11). Jevgenij Kuznecov dvakrát asistoval a Capitals vyhrali štvrtý duel v sérii. Sergej Bobrovskij ukončil 14-zápasovú víťaznú sériu a po piatom góle z 23 striel ho v bráne vystriedal Curtis McElhinney, ktorý čelil štyrom strelám. Blue Jackets prehrali prvýkrát od 26. novembra, v riadnom hracom čase od 23. a prišli o možnosť vyrovnať ligový rekord Pittsburghu zo sezóny 1992/93 so 17 výhrami po sebe.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. J. Carlson, 3. N. Schmidt (všetci WSH)

Sissonsov hetrik pomohol Nashvillu zdolať Tampu

Colton Sissons (5) strelil po prvý raz v kariére tri góly v zápase, druhý do prázdnej brány a prispel k vysokému víťazstvu Nashvillu na ľade Tampy Bay. V predošlých 78 dueloch v NHL skóroval spolu len sedemkrát. Z jeho spoluhráčov prispeli k triumfu 6:1 gólmi aj dvojbodový Mike Fisher (11), Filip Forsberg (9) a Ryan Ellis (5). Ryan Johansen s Callem Järnkrokom dvakrát asistovali a Pekka Rinne sa prezentoval 27 zákrokmi pri štvrtej výhre Predators na ľade súpera v sérii. Prekonal ho iba Tyler Johnson (12) v presilovej hre za stavu 2:0. Lightning prehral druhý zápas po sebe, Andrej Vasilevskij ho opustil s 13 zákrokmi. Kým do akcie sa vrátil Cedric Paquette, zranil sa im obranca Braydon Coburn. Sériu piatich domácich duelov ukončili s bilanciou 2-2-1.

Hviezdy duelu: 1. M. Fisher, 2. C. Sissons, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Carolina otočila zápas so St. Louis

St. Louis viedlo v domácom zápase proti Caroline 2:1, ale hostia troma gólmi po sebe otočili stav a napokon zvíťazili 4:2. Ukončili tak krátku sériu dvoch prehier. Skóre duelu otvoril už v druhej minúte a potom uzavrel strelou do prázdnej brány dvojgólový Derek Ryan (6), víťazný gól strelil v presilovej hre Jeff Skinner (14), skóroval aj Jay McClement (3). Jordan Staal a Brock McGinn dvakrát asistovali, Cam Ward kryl 21 striel. Za jeho chrbát prešli len tie z hokejok Joela Edmundsona (1) a Vladimira Tarasenka (19), ktorý využil presilovú hru. Jake Allen zastavil 25 striel v prvom zápase Blues od víťazného Winter Classic proti Chicagu. Z výhry Hurricanes mal radosť aj Justin Faulk, ktorý sa vrátil do akcie.

Hviezdy duelu: 1. D. Ryan, 2. J. Skinner (obaja CAR), 3. V. Tarasenko (STL)

Koivu zariadil víťazstvo Minnesoty v San Jose

Kapitán Minnesoty Mikko Koivu (11) zobral zodpovednosť na seba a rozhodol o výhre 5:4 na ľade San Jose. Wild prehrávali 0:2 aj 2:4, ale Koivu dvoma gólmi za necelé dve minúty v tretej tretine poslal svoj tím do vedenia 5:4 a opäť sa vrátili na víťaznú koľaj. Dva góly a asistenciu zaznamenal Eric Staal (13), Zach Parise (7) skóroval a pridal dve asistencie. Jason Zucker a Mikael Granlund dvakrát asistovali a Devan Dubnyk predviedol 30 zákrokov. Postupne ho prekonali Joonas Donskoi (5), Joe Pavelski (13), Joel Ward (3) a Patrick Marleau (11). Poslední dvaja pridali po asistencii, Brent Burns ich získal dve. Martin Jones urobil 21 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Sharks v sérii. Wild dokázali len druhýkrát v klubovej histórii zmazať dve minimálne dvojgólové vedenia súpera v zápase.

Hviezdy duelu: 1. M. Kovu, 2. E. Staal, 3. Z. Parise (všetci MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 15:32 0 0 0 -1 0 4 1
M. Hossa (CHI) 15:23 0 0 0 0 0 2 1
T. Tatar (DET) 13:51 0 1 1 +1 0 0 3
R. Pánik (CHI) 15:24 0 0 0 -1 0 4 3
Z: Chára (BOS) 22:29 0 0 0 -2 5 2 1
A. Sekera (EDM) 23:31 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies