Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Sekera sa tešil z výhry, Marinčin bol späť v akcii

V sobotu bolo v NHL na programe jedenásť zápasov aj so štvoricou Slovákov. Ani jeden z nich nebodoval a z výhry sa tešil iba Andrej Sekera. Martin Marinčin sa vrátil do akcie. Peter Budaj si dal pri prehre vlastný gól.

Oilers deklasovali Calgary a vrátili sa na víťaznú koľaj

Edmonton predviedol divákom v Calgary strelecký koncert a zdolal domáci tím vysoko 7:3. Pripísal si piatu výhru z posledných šiestich zápasov. Najviac k nej prispel štvorbodový Jordan Eberle (11), ktorý strelil dva góly a pridal dve asistencie. Predĺžil si bodovú sériu na šesť duelov. Víťazný gól zaznamenal kapitán Connor McDavid (16), ktorý si upevnil líderskú pozíciu v NHL s 56 bodmi. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodoví Ryan Nugent-Hopkins (10) s Oscarom Klefbomom (8), Anton Slepyšev (3) a Mark Letestu (10). Benoit Pouliot asistoval dvakrát, Adam Larsson trikrát. Laurent Brossoit kryl 38 striel pri svojom prvom víťaznom štarte v NHL. V akcii nechýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol s časom 22:51 najvyťaženejším hráčom tímu a druhým v zápase. Pripísal si na konto strelu, bodyček, blok a dva menšie tresty. Chad Johnson inkasoval trikrát zo štyroch striel v prvých šiestich minútach duelu, Brian Elliott následne zastavil 23 z 26 pokusov. Prvý gól Flames, ktorí prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich, strelil Matt Tkachuk (9) v presilovke až za stavu 0:5. Pridali sa k nemu Sean Monahan (15) v oslabení a Lance Bouma (3).

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit, 2. J. Eberle, 3. O. Klefbom (všetci EDM)

Berube vyhral nad Los Angeles, Budaj inkasoval trikrát

Peter Budaj urobil 32 zákrokov, ale tie k výhre Los Angeles neviedli. Kalifornský tím zmazal dvojgólovú stratu gólmi Jeffa Cartera (24) a Drewa Doughtyho (8), no Islanders ešte skórovali dvakrát, aby nakoniec vyhrali 4:2. Víťazný gól strelil Anders Lee (17), ktorý skóroval dvakrát počas presilových hier. Jason Chimera (9) otvoril skóre vďaka nešikovnosti slovenského brankára, ktorý si hlavou zrazil puk do vlastnej brány. Dvojbodový John Tavares (19) pridal poistku do prázdnej brány. Dva body zaznamenal aj Nick Leddy a k tretiemu triumfu v sérii a štvrtému z ostatných piatich zápasov pomohol 34 zákrokmi Jean-Francois Berube, ktorý sa tešil z prvej výhry v sezóne pri jeho treťom štarte. Marián Gáborík, ktorý nebodoval, ho ohrozil troma strelami počas 17 minút, ktoré strávil v akcii. „Veríme, že máme tím pre play-off. Dôverujeme si navzájom a na tomto musíme stavať. Berieme to zápas po zápase,“ povedal Berube, ktorému dvere do NHL otvorilo práve Los Angeles.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. J. Berube (NYI), 3. D. Doughty (LAK)

Marinčin sa vrátil, ale z výhry sa netešil. Derby vyhrala Ottawa

Slovenský obranca Martin Marinčin sa vrátil po zranení do akcie a hneď odohral 21 a štvrť minúty ako tretí najvyťažovanejší hráč Toronta. V derby proti Ottawe nebodoval, ale zaznamenal plusový bod, dve strely, dve trestné minúty, dva bodyčeky a tri bloky. Z víťazstva v bitke o Ontário sa tešili hráči z hlavného mesta Kanady. Tom Pyatt premenil rozhodujúci nájazd po tom, čo Mike Hoffman (15) vynútil predĺženie 71 sekúnd pred koncom tretej tretiny. K výhre Senators 3:2 viedol aj gól Bobbyho Ryana (10), ako aj 31 zákrokov Mikea Condona. Toho prekonali len Tyler Bozak (12) a Matt Martin (4). Frederik Andersen inkasoval dva góly z 27 striel. Maple Leafs, ktorí majú v nájazdoch bilanciu 1-6, prehrali druhý zápas po sebe a v tabuľke Atlantickej divízie momentálne strácajú na Ottawu tri body.

Hviezdy duelu: 1. T. Pyatt (OTT), 2. N. Kadri (TOR), 3. M. Hoffman (OTT)

Pavelec, Little doviedli Jets k výhre nad Blues

Ondřej Pavelec štartoval vo svojom druhom zápase od povolania z „farmy“ a hneď dokázal prekonať svoj vlastný klubový rekord v počte zákrokov v jednej tretine. V druhej dvadsaťminútovke ich urobil 25, celkovo 34 a doviedol s nimi Winnipeg k výhre 5:3 nad St. Louis. Bryan Little (10) skóroval dvakrát počas presiloviek a na listine strelcov ho doplnili aj Blake Wheeler (15), Mark Scheifele (21) a Nikolaj Ehlers (16). O góly Blues, ktorí prehrali tretí duel po sebe, sa postarali dvojgólový Kevin Shattenkirk (11) a Paul Stastny (12). Svoj prvý štart v NHL zažil Pheonix Copley, ktorý opustil duel s 24 zásahmi. Blues chýbal obranca Jay Bouwmeester, ktorého trápi zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. O. Pavelec (WPG), 3. K. Shattenkirk (STL)

Hartnell rozhodol o výhre Columbusu nad Carolinou

Scott Hartnell (13) strelil svoj druhý gól v zápase v priebehu tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Columbusu 3:2 nad Carolinou, ktorú tím z Ohia porazil tento týždeň dvakrát. Do čierneho sa trafil aj premiérový strelec v NHL Markus Hännikäinen (1), zatiaľ čo Sergej Bobrovskij urobil 35 zákrokov. Dalton Prout, ktorý je v tomto ročníku vyťažovaný vzácne, zaznamenal dve asistencie. Sebastian Aho (12) a Justin Faulk (9) skórovali v druhej tretine, v ktorej Hurricanes zmazali dvojgólovú stratu. V bráne hostí dostal šancu Michael Leighton, ktorý zastavil 17 striel. Carolina prehrala tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Hartnell, 2. S. Bobrovskij, 3. D. Prout (všetci CBJ)

Bogosian načasoval svoj prvý gól v sezóne ideálne

Zach Bogosian (1) strelil svoj prvý gól v sezóne v tom pravom čase. Jeho strela si našla cestu do brány v druhej minúte predĺženia, aby sa Buffalo mohlo tešiť z výhry 3:2 nad Montrealom. V normálnej hracej dobe skórovali Brian Gionta (10) a Cody Franson (2), zatiaľ čo Robin Lehner urobil 36 zákrokov. Jeho náprotivok Carey Price urobil iba o jeden zákrok menej a v závere tretej tretiny predviedol skvelý zákrok, po ktorom mu diváci venovali ovácie v stoji. Artturi Lehkonen (11) a Phillip Danault (10) sa postarali o góly Canadiens. Oba tímy absolvovali druhý zápas v priebehu dvoch dní.

Bogosianov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. Z. Bogosian (BUF), 2. C. Price (MTL), 3. R. Lehner (BUF)

Wood a Kinkaid rozhodli o výhre Devils nad Flyers

Miles Wood (7) skóroval dvakrát, Keith Kinkaid zastupujúci chorého Coryho Schneidera zneškodnil 35 striel a New Jersey porazilo trápiacu sa Philadelphiu 4:1. Kyle Palmieri (11) a Pavel Zacha (4) sa tiež tešili z gólov, zatiaľ čo Michael Cammalleri zaregistroval dve asistencie. Kým Devils vyhrali štvrtý zápas z ostatných piatich, Flyers prehrali 12 z ostatných 15 po tom, čo v decembri ukončili desaťzápasovú víťaznú sériu. O ich čestný úspech sa postaral Travis Konecny (8). V bráne nastúpil Michal Neuvirth, ktorý opustil duel s 22 zákrokmi po druhej tretine z preventívnych dôvodov. Steve Mason následne kapituloval raz zo štyroch striel. Philadelphia odohrala prvý zápas od nedele.

Hviezdy duelu: 1. M. Wood, 2. M. Cammalleri, 3. K. Kinkaid (všetci NJD)

Minnesota otočila zápas s Anaheimom

Minnesota viedla 1:0, v druhej tretine prehrávala 1:3, no štyrmi gólmi po sebe zvrátila stav a zvíťazila doma nad Anaheimom 5:3. Po dva góly strelili Erik Haula (9) a Jason Zucker (14), víťazný však zaznamenal dvojbodový Ryan Suter (7) v 55. minúte v deň svojich 32. narodenín. Z 2:3 na 5:3 otočili skóre v rozmedzí dvoch minút. Devan Dubnyk predviedol 26 zákrokov a Wild vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. Ducks zdolali aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne. Kalifornský tím ukončil dvojzápasovú víťaznú a šesťzápasovú bodovú sériu. John Gibson inkasoval raz z piatich striel predtým, ako sa v prvej tretine zranil. .Jonathan Bernier následne chytil 16 zo zvyšných 20 striel. Anaheim poslali do vedenia Stefan Noesen (2), dvojbodový Cam Fowler (10) v oslabení a Corey Perry (9) v presilovke. Minnesota si vylepšila bilanciu v januári na 7-1-1.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter, 2. E. Haula, 3. J. Zucker (všetci MIN)

Líder súťaže si predĺžil bodovú sériu

Washington prehrával po dvoch tretinách v Dallase 1:3, ale podaril sa mu víťazný obrat a po výhre 4:3 si predĺžil bodovú sériu už na 13 zápasov (11-0-2). Rozhodol o tom Jay Beagle (10), ktorý skóroval v 19. sekunde predĺženia. Andre Burakovsky (9) posielal Capitals do vedenia 1:0, Alex Ovečkin (22) s T. J. Oshiem (17) vyrovnali stav v presilovkách na 3:3. Nicklas Bäckström nazbieral dve asistencie a natiahol svoju bodovú šnúru na deväť duelov. Rovnakú ťahá brankár Philipp Grubauer, ktorý sa prezentoval 32 zákrokmi. Matt Niskanen prihrával na posledné tri góly lídra NHL, ktorý vyhral druhý zápas po sebe a 11. z ostatných 12. Z hráčov Stars, ktorí prehrali štvrtý duel z posledných piatich, sa strelecky presadili Adam Cracknell (6), dvojbodový Patrick Eaves (17) a Jamie Benn (12) v presilovke. Tyler Seguin asistoval a pripísal si 400. bod v lige, čo dokázal ako prvý hráč draftovaný v roku 2010. Kari Lehtonen kryl 18 striel Capitals, ktorí zdolali Dallas prvýkrát od 26. októbra 2008 po deviatich prehrách.

Beagleov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Beagle (WSH), 2. P. Eaves (DAL), 3. M. Nskanen (WSH)

Arizona ukončila sériu prehier vďaka jednému útoku

Formácia Martin Hanzal (10), Tobias Rieder (9) a Radim Vrbata (11) nazbierala spolu 10 bodov, ktorými zariadila domáci triumf Arizony 5:3 nad Tampou Bay. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier viedlo aj 44 zákrokov Mikea Smitha, z toho 24 v tretej tretine. V nej Lightning dvoma gólmi skorigovali tretiu prehru po sebe a zhoršili si bilanciu na aktuálnom výjazde na 2-1-1. Vrbata pridali ku gólu tri asistencie, Hanzal s Riederom po dve. Michael Stone (1) skóroval prvýkrát po 33 zápasoch v presilovke a Christian Fischer (1) strelil víťazný gól pri svojom debute v NHL. Všetky inkasoval Ben Bishop zo 17 striel a po dvoch tretinách pustil do brány Andreja Vasilevskyho. Ten už zastavil zvyšných šesť striel. Z ich spoluhráčov skórovali Cedric Paquette (4), Vladisllav Namestnikov (6) a dvojbodový Ondřej Palát (10) v presilovke. Tampa vyhrala len dva z posledných 10 duelov, Coyotes tri zo 16. V sezóne však ešte neprehrali v riadnom hracom čase, ak Smith urobil aspoň 40 zákrokov (5-0-2).

Hviezdy duelu: 1. M. Hanzal, 2. T. Rieder, 3. R. Vrbata (všetci ARI)

Sharks si natiahli víťaznú šnúru

San Jose dvakrát prišlo o jednogólový náskok, ale David Schlemko (2) rozhodol po 78 sekundách predĺženia o jeho domácej výhre 3:2 nad trápiacim sa Coloradom. Kalifornský tím si predĺžil víťaznú sériu na štyri zápasy, kým Avalanche prehrali piaty duel po sebe a deviaty z posledných desiatich. Na vedúce góly Joela Warda (5) v presilovke a Melkera Karlssona (5) odpovedali Michail Grigorenko (5) a Francois Beauchemin (2). Martin Joes pomohol k triumfu 31 zákrokmi. Proti nemu nastúpil ligový debutant Spencer Martin, ktorý opustil zápas s 27 zásahmi.

Schlemkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Schlemko, 2. M. Karlsson (obaja SJS), 3. N. MacKinnon (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 32/35 (91,4 %)
M. Marinčin (TOR) 21:14 0 0 0 +1 2 2 2
M. Gáborík (LAK) 17:04 0 0 0 0 0 3 0
A. Sekera (EDM) 22:51 0 0 0 0 4 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies