Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik hviezdou zápasu, skóroval aj Hossa

V šiestich nedeľných zápasoch NHL si zahrali štyria Slováci. Richard Pánik strelil gól a pridal asistenciu ako druhá hviezda víťazného duelu, Marián Hossa skóroval. Henrik Lundqvist dosiahol historický zápis.

Pánik s Hossom skórovali pri výhre Chicaga

Obaja slovenskí útočníci pomohli bodmi k domácemu triumfu Chicaga 4:2 nad Vancouverom, vďaka ktorému si predĺžilo víťaznú sériu na tri zápasy. Vydarený večer zažil najmä Richard Pánik (11), ktorý si vyrovnal osobné maximum s 11. gólom v sezóne. Pridal k nemu deviatu asistenciu pri víťaznom góle kapitána Jonathana Toewsa (8), jeho prvom od 6. januára. Nazbieral aj tri asistencie. Počas 12 minút a 17 sekúnd na ľade stihol Pánik zaznamenať aj dve „plusky“, tri strely, dva bodyčeky aj bloky. Vyhlásili ho za druhú hviezdu duelu. Jeho krajan Marián Hossa (18) spečatil výhru gólom do prázdnej brány. Odohral o šesť minút viac a tiež si pripísal tri strely na bránu. V tej domácej stál Corey Crawford, ktorý predviedol 26 zákrokov a vychytal svoj 200. triumf v kariére. Už len jeden mu chýba k vyrovnaniu Eda Belfoura na treťom mieste klubovej histórie. Brian Campbell dosiahol vďaka asistencii pri Pánikovom góle métu 500 bodov v NHL. Zvyšný gól Blackhawks strelil Patrick Kane (15), ktorý tiež prispel ku štvrtej výhre nad Canucks po sebe. Ryan Miller sa prezentoval 31 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov skórovali Troy Stecher (2) v presilovke a Bo Horvat (14), ktorí vyrovnali stav z 0:2 na 2:2 za 46 sekúnd. Ani oni však nezabránili ukončeniu krátkej série dvoch výhier. V United Center bolo vypredané v 400. zápase po sebe, vrátane play-off.

Pánikov 11. gól sezóny:

Hossov 18. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. R. Pánik, 3. P. Kane (všetci CHI)

Lundqvist vynuloval Detroit a vytvoril rekord NHL

Henrik Lundqvist zastavil všetkých 21 striel hráčov domáceho Detroitu a doviedol New York Rangers k futbalovému víťazstvu 1:0. Rozhodol o ňom v závere druhej minúty predĺženia J. T. Miller (16) po úniku s Matsom Zuccarellom. Švédsky brankár vychytal minimálne 20 výhier v každej z prvých 12 sezón kariéry, čím vytvoril historický rekord súťaže. Zaznamenal svoje druhé čisté konto v tomto ročníku a 61. v NHL, najviac v klubovej histórii. Slovenský útočník Tomáš Tatar ho strelecky ohrozil raz počas 19 minút a 12 sekúnd v akcii. Pripísal si na konto aj dva bodyčeky a blok. Jeho spoluhráč Jared Coreau predviedol 18 zákrokov pri druhej prehre Red Wings v predĺžení po sebe. Predĺžili si však bodovú sériu na päť zápasov. Rangers vyhrali aj druhý duel po šnúre troch prehier. Pre zranenie ho v druhej tretine opustil Kevin Hayes (dolná časť tela), z domácich ho nedohral Thomas Vanek po zásahu pukom v úvodnej časti hry. Ešte predtým mohol skórovať, ale trafil len tyčku. Oba tímy vyhrali po jednom vzájomnom súboji v sezóne.

Millerov rozhodujúci gól:


Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. J. Coreau (DET), 3. J. T. Miller (NYR)

Murray zažiaril pri jasnej výhre obhajcu and Bostonom

Nováčik Matthew Murray si vytvoril osobný rekord so 44 zákrokmi a doviedol Pittsburgh k domácemu víťazstvu 5:1 nad Bostonom. Presnú polovicu z nich urobil v druhej tretine, v ktorej ho ako jediný v zápase prekonal David Krejčí (11) za stavu 2:0. O štvrtej výhre obhajcu titulu v sérii rozhodol dvojgólový Conor Sheary (17). Kapitán Sidney Crosby (28) sa vrátil na čelo ligových strelcov s 28. gólom v sezóne a pridal dve asistencie. Rovnakú bilanciu zaznamenal Bryan Rust (12), skóroval aj Patric Hörnqvist (11). Jevgenij Malkin dvakrát asistoval. Bruins prehrali štvrtý zápas po sebe a v jeho polovici prišli o brankára Tuukku Raska, ktorý sa necítil dobre. Dovtedy kryl 20 z 22 striel. Striedajúci Zane McIntyre inkasoval trikrát zo zvyšných 14. Slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral iba 18 a pol minúty s bilanciou dve „mínusky“, štyri strely a tri bodyčeky. Penguins si predĺžili domácu bodovú sériu na 14 zápasov a ako prvý tím v sezóne si pripísali 20. triumf pred vlastnými fanúšikmi.

Shearyho rozdielový gól:


Hviezdy duelu: 1. C. Sheary, 2. M. Murray, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Columbus vyhral prestrelku v Ottawe

Diváci v hlavnom meste Kanady videli 13 gólov a niekoľko zvratov v skóre, no napokon nemohli oslavovať výhru svojho tímu. Ottawa viedla po dvoch tretinách 5:3, ale napokon podľahla Columbusu 6:7 a prišla o sériu troch výhier. Rozhodol o tom po 69 sekundách predĺženia dvojgólový Cam Atkinson (23). Z 3:5 na 6:5 mu pomohli otočiť stav Lukáš Sedlák (6) a Matt Calvert (6). Pred nimi využili presilové hry Zach Werenski (7) a Nickom Folignom (16) a dvojbodový Scott Harrington (1) strelil svoj prvý gól v NHL. Seth Jones získal dve asistencie, Alex Wennberg tri a Joonas Korpisalo prispel k druhej výhre po sebe 28 zákrokmi. Prekonali ho dvakrát trojbodový Zack Smith (11), dvojgólový Mike Hoffman (17), Mark Stone (16) a Kyle Turris (17), ktorý v presilovke vyrovnal stav na 6:6. Mike Condon inkasoval všetkých sedem gólov z 29 striel pri svojom 13. štarte po sebe. Senators nenadviazali úspešne na bezchybný trojzápasový výjazd. Blue Jackets odštartovali päťzápasový, ich najdlhší v sezóne. So 68 bodmi sa dotiahli na čelo ligy.

Atkinsonov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. Z. Smith, 2. M. Hoffman (obaja OTT), 3. A. Wennberg (CBJ)

Flyers otočili zápas proti Islanders

New York Islanders vyhrával v domácom zápase nad Philadelphiou 2:0, ale hostia tromi gólmi zvrátili priebeh a zvíťazili 3:2. O ukončení série troch prehier rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Claude Giroux (11), ktorý skóroval prvýkrát po 12 dueloch. Na 2:2 vyrovnal stav v úvode tretej tretiny Ivan Provorov (4), víťazný obrat naštartoval dvojbodový Wayne Simmonds (19). Brayden Schenn dvakrát asistoval a Steve Mason predviedol 36 zákrokov. Prekonali ho Nick Leddy (8) a Alan Quine (4). Thomasa Greissa zasypali Flyers 47 strelami, no napriek jeho 44 zásahom Islanders prišli o sériu troch výhier. Pre ich nového trénera Douga Weighta to bola prvá prehra vo funkcii. Simmondsov gól, navyše, ukončil Greissovu šnúru bez inkasovaného gólu na čísle 154:10. Philadelphia vyhrala vonku prvýkrát od 14. decembra.

Girouxov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux, 2. W. Simmonds (obaja PHI), 3. T. Greiss (NYI)

Forsberg zariadil triumf Nashville, Laviolette s míľnikom

Filip Forsberg (14) strelil dva góly, vrátane víťazného, ktorým zavŕšil víťazný obrat Nashville na ľade Minnesoty. Triumf 4:2 bol pre tím tretím v sérii a pre trénera Petra Laviolettea jubilejný 500. v NHL. Dokázal to ako 25. kouč v histórii. „Keď ste v hre tak dlho, začnete dosahovať míľniky,“ povedal pre AP. K šiestej výhre v posledných siedmich zápasoch prispeli gólmi aj James Neal (16) a trojbodový Ryan Johansen (8), ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Ryan Ellis dvakrát asistoval a Pekka Rinne chytil 21 striel. Za jeho chrbát prešli len tie z hokejok Mikaela Granlunda (11) a Jasona Pominvillea, ktorí poslali Wild v prvej tretine do vedenia 2:0. Darcy Kuemper urobil 28 zákrokov, ale nezabránil ukončeniu ich krátkej série dvoch výhier. V zápase sa museli zaobísť bez chorého kapitána Mikku Koiva. Predators uzavreli päťzápasový výjazd s bilanciou 4-1-0.

Forsbergov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. M. Granlund, 3. J. Pominville (obaja MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 12:17 1 1 2 +2 0 3 2
M. Hossa (CHI) 18:21 1 0 1 0 0 3 0
Z. Chára (BOS) 18:34 0 0 0 -2 0 4 3
T. Tatar (DET) 19:12 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies