Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Marinčin a Sekera bodovali, traja brankári vychytali nulu

Streda v NHL patrila hosťom a brankárom. Všetky štyri zápasy vyhrali hosťujúce tímy, pričom Frederik Andersen, Steve Mason a Cam Talbot vychytali čisté kontá. Zo štyroch Slovákov v akcii bodovali obaja slovenskí obrancovia.

Andersen vynuloval Red Wings, Marinčin asistoval

Frederik Andersen urobil 22 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto po sebe a doviedol Toronto k výhre 4:0 na ľade Detroitu. Stal sa prvým brankárom tímu s dvoma „shutoutmi“ po sebe od februára 2013, keď to dokázal Ben Scrivens. Treťou nulou v sezóne si zároveň vyrovnal osobné maximum. Auston Matthews (23) skóroval už v šiestej minúte zápasu a pri výkone Andersena bol jeho gól dostačujúci na víťazstvo, ktoré posunulo Maple Leafs na postupové tretie miesto Atlantickej divízie. Petra Mrázka však z 28 striel ešte prekonali aj Roman Polák (3), James van Riemsdyk (17) a Nikita Sošnikov (2), pri ktorého góle asistoval aj Andersen. Jednu asistenciu si z duelu odniesol aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý si so siedmimi bodmi vyrovnal zápis z minulej sezóny. V dueli odohral 20 a pol minúty, pričom zaregistroval aj dva strelecké pokusy, dve trestné minúty za nedovolené bránenie a na rozdiel od dvoch Slovákov v mužstve domácich aj plusový bod. Tomáš Tatar odohral 15 a štvrť minúty, Tomáš Jurčo o šesť minút menej. Obaja zaznamenali po jednej strele. Tatar aj dva mínusové body, Jurčo jeden. Red Wings, ktorí hrali druhý zápas v priebehu dvoch dní, prišli o šesťzápasovú bodovú sériu aj napriek tomu, že v zostave privítali naspäť Thomasa Vaneka. Prehrali už štvrtý zápas po sebe. „Nemôžeme pravidelne dostávať štyri góly a vyhrávať. To viem na sto percent,“ poznamenal tréner Jeff Blashill pre AP.

Matthewsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. F. Andersen, 3. J. Gardiner (všetci TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Talbot vynuloval Ducks, Sekera asistoval

Asistenciu si pripísal aj obranca Andrej Sekera, ktorý sa tešil z víťazstva Edmontonu 4:0 nad divíznym rivalom z Anaheimu. Ten nestrelil gól prvýkrát od 12. novembra a doma prehral s „olejármi“ po prvýkrát od apríla 2012. Prvou hviezdou zápasu bol brankár Cam Talbot, ktorý zneškodnil všetkých 26 striel pri svojom 15. čistom konte v kariére. Pri svoje štvrtej nule v ročníku však nemusel robiť príliš veľa vážnych zákrokov. Dva góly strelil Leon Draisaitl (19), ktorého na listine strelcov doplnili Ryan Nugent-Hopkins (11) a Zack Kassian (4). Najproduktívnejší hráč ligy, Connor McDavid, si svoje konto rozšíril o jednu asistenciu na 57 bodov. V bráne domáceho tímu stál John Gibson, ktorý zastavil 19 striel. Medzi nimi boli tri strely Sekeru, ktorý v zápase odohral 19 minút a pripísal si aj jedne plusový bod. Oilers bodovali v siedmom zápase po sebe a na druhé miesto v Pacifickej divízii, ktoré patrí Ducks, strácajú už len jeden bod so zápasom k dobru.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. C. Fowler (ANA), 3. L. Draisaitl (EDM)

Flyers zdolali Rangers, Mason vychytal čisté konto

Steve Mason potreboval trochu šťastia a 34 zákrokov, aby vychytal svoje 31. čisté konto v kariére a doviedol Philadelphiu k cennému víťazstvu 2:0 v newyorskej Madison Square Garden. Nulu nevychytal od 5. marca minulého roka. Wayne Simmonds (20) a Jakub Voráček (14) sa postarali o góly Flyers, ktorí prehrali predošlých päť vzájomných duelov s Rangers. Tí prišli o trojzápasovú víťaznú šnúru. Henrik Lundqvist pritom ukončil duel s 24 zásahmi. Jeho spoluhráči nevyužili už 14 presilových hier po sebe počas posledných štyroch duelov. V stredu hrali tri. Neprialo im ani šťastie, dvakrát trafili tyčku. „Bol to typ zápasu, v ktorom si zaslúžite viac. Ale aj také zápasy bývajú,“ poznamenal tréner Alain Vigneault pre AP. Philadelphia sa pokúsi vyhrať tretí zápas po sebe vo štvrtok proti Torontu.

Pohotový zákrok Masona proti Nashovi:

Hviezdy duelu: 1. S. Mason, 2. J. Voráček, 3. W. Simmonds (všetci PHI)

Bärtschi rozhodol o tesnej výhre Canucks nad Avalanche

Sven Bärtschi (13) strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol osem minút pred koncom tretej tretiny o tesnom víťazstve Vancouveru 3:2 nad Coloradom, po ktorom sa Canucks dostali na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii. Markus Granlund (12) strelil zvyšný gól a k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov prispel aj Jacob Markström, ktorý zaznamenal 30 zákrokov. Prekonali ho Mikko Rantanen (7) a Matt Nieto (2), ktorí vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Calvin Pickard držal dlho Avalanche v hre a nakoniec opustil zápas s 38 zákrokmi. Polovicu z nich urobil v prvej tretine. Denverský tím prehral siedmy zápas po sebe a od 15. novembra má doma bilanciu 1-14-2. V stredu mu nepomohol ani návrat Matta Duchenea.

Pekná kombinácia vedúca k víťaznému gólu:

Hviezdy duelu: 1. S. Bärtschi (VAN), 2. C. Pickard (COL), 3. M. Nieto (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 15:13 0 0 0 -2 0 1 0
T. Jurčo (DET) 09:14 0 0 0 -1 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 20:30 0 1 1 +1 2 2 1
A. Sekera (EDM) 18:55  +1 



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies