Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára s Tatarom skórovali, piati Slováci bodovali, Budaj vyhral

V prvý hrací deň po Víkende hviezd sa v NHL zapojilo do akcie 28 tímov aj s ôsmimi Slovákmi. Zdeno Chára sa stal prvou hviezdou duelu, skóroval aj Tomáš Tatar. Andrej Sekera, Marián Gáborík a Richard Pánik asistovali, Peter Budaj vyhral.

Budaj vychytal ďalšiu výhru, Gáborík asistoval

Slovenský brankár Peter Budaj pokračoval v nastolenom trende pred prestávkou. Zastavil 29 striel na ľade Arizony a doviedol Los Angeles k výhre 3:2, tretej v sérii. Rozhodol o nej v 59. minúte Jake Muzzin (7) v presilovej hre. Kings predtým dvakrát doháňali náskok domáceho tímu. Na vedúci gól Jordana Martinooka (7) odpovedal ešte v úvodnej tretine Anže Kopitar (6), na presný zásah Ryana Whitea (4) zareagoval Jordan Nolan (4) už po 25 sekundách v závere druhej časti hry. Kopitar pridal ku gólu dve asistencie, jednu si pripísal aj krídelník Marián Gáborík práve pri jeho góle. Okrem siedmej prihrávky v ročníku počas necelých 16 minút v akcii zaznamenal aj plusový bod a dve strely. Mike Smith ich spolu chytil 36, ale Coyotes prišli o sériu troch výhier. Lawson Crouse asistoval pri oboch ich góloch.

Budaj znemožnil Chychrunovi vynútiť predĺženie:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. Martinook (ARI), 3. J. Muzzin (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára prvou hviezdou duelu, v ktorom Bruins zdolali „Bolts“

Slovenský obranca Zdeno Chára (4) strelil v tretej tretine strelou spoza ľavého kruhu kľúčový gól, Tuukka Rask urobil 18 zákrokov a Boston porazil Tampu Bay 4:3, aby po prvýkrát od úvodu decembra vyhral tri zápasy po sebe. Svojho kapitána doplnili na listine strelcov Patrice Bergeron (12), David Krejčí (12) a Frank Vatrano (6), ktorý po Chárovom góle zvyšoval vedenie na 4:2. Brad Marchand zaznamenal dve asistencie a beztrestne podrazil nohou zozadu Antona Stralmana. Ben Bishop inkasoval štyri góly z 35 striel. Chára, ktorý odohral 22 a štvrť minúty, ho ohrozil dokopy trikrát. Pripísal si aj jeden plusový bod a po zápase bol vyhlásený za jeho prvú hviezdu. O góly Ligntning sa postarali Brayden Point (4) a dvojgólový Alex Killorn (15). Pri všetkých troch asistoval Victor Hedman. Floridský tím, ktorý bol pred sezónou pasovaný medzi favoritov na Stanleyho pohár, prehral piaty zápas z ostatných šiestich a v ostatných 13 sa tešil z výhry len trikrát.

Chárov štvrtý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Z. Chára (BOS), 2. A. Killorn (TBL), 3. P. Bergeron (BOS)

Tatar skóroval, ale Detroit opäť prehral

Slovenský útočník Tomáš Tatar (12) strelil počas presilovky v tretej tretine gól, ktorým pomohol k zdramatizovaniu duelu. Nick Jensen (1) po ňom v 56. minúte vsietil kontaktný gól, svoj prvý v kariére, no Detroitu sa nepodarilo stav zvrátiť a napokon podľahol New Jersey 3:4, aby si pripísal piatu porážku po sebe. Jeho prvý gól strelil Henrik Zetterberg (10). Jared Coreau čelil 24 strelám, z ktorých ho postupne prekonali Stefan Noesen (4), dvakrát Kyle Palmieri (13) a Adam Henrique (13). Devils hrali päť oslabení a nielen, že štyri ubránili, no počas dvoch z nich aj skórovali. Kľúčové však bolo skoré vedenie 2:0. „Pred zápasom sme zdôrazňovali, že musíme mať dobrý začiatok, takže to bolo pre nás dôleižité,“ poznamenal Palmieri pre AP. Cory Schneider zastavil 27 striel a jeho tím ukončil krátku dvojzápasovú sériu prehier. Vonku však vyhral už piaty zápas v sérii. Oba tímy mali po prestávke 49 bodov. Red Wings nepomohol ani návrat Dylana Larkina. Tatar v zápase odohral 17 minút a 39 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jednu strelu a jeden mínusový bod. Tomáš Jurčo nehral.

Tatarov 12. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NJD), 2. N. Jensen (DET), 3. A. Henrique (NJD)

Wild ukončili víťaznú sériu Oilers, Sekera asistoval

Tyler Graovac (6) strelil dva góly a náhradník Darcy Kumper sa vyznamenal 41 zákrokmi, čím doviedol Minnesotu k triumfu 5:2 na ľade Edmontonu. Pripísal si aj asistenciu pri piatom góle Chrisa Stewarta (11). Skóroval tiež dvojbodový Jason Zucker, víťazný gól pripadol Zachovi Pariseovi (9). Kuempera prekonali len Adam Larsson (3) a Leon Draisaitl (20) v presilovej hre, ktorí znižovali stav na 1:3, resp. 2:4. Pri druhom góle zaznamenal 18. prihrávku v sezóne slovenský obranca Andrej Sekera. Počas 20 minút na ľade však nazbieral aj tri mínusové body, tri strely a dva bloky. Cam Talbot inkasoval štyrikrát z 19 striel a v druhej tretine ho v bráne vystriedal Laurent Brossoit. Ten zastavil 15 zo zvyšných 16 striel. Kým Oilers ukončili sériu troch výhier, Wild ťahajú rovnako dlhú víťaznú šnúru. Vonku vyhrali päť zápasov po sebe a bodovali už v 14, čím si vylepšili klubový rekord. V Edmontone zvíťazili ôsmykrát v sérii od 21. februára 2013.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. T. Graovac (obaja MIN), 3. A. Larsson (EDM)

Pánik asistoval, no Chicago si predĺžilo sériu prehier

Chicago sa po prestávke nevrátilo na víťaznú koľaj, naopak, prehralo tretí zápas v sérii. V jeho 58. minúte rozhodol Tomáš Hertl (5) o domácom triumfe San Jose 3:1. Gólmi k nemu prispeli aj Patrick Marleau (18) v presilovke a Joe Pavelski (17), ktorý trafil prázdnu bránu. Pridal však dve asistencie, tie nazbieral aj Brent Burns a Martin Jones sa prezentoval 24 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Dennis Rasmussen (4), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Na gól mu prihral Richard Pánik, ktorý zaznamenal 11. asistenciu v sezóne. Počas 15 minút a 47 sekúnd na ľade si pripísal tiež plusový bod, bodyček a blok. Jeho krajan Marián Hossa odohral takmer o minútu viac, ale získal len mínusový bod. Corey Crawford čelil 28 strelám Sharks, ktorí vyhrali sedem z posledných ôsmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. P. Marleau, 3. M. Jones (všetci SJS)

Dallas zdolal Toronto vďaka päťgólovej tretine

„Odohrali sme zrejme našu najlepšiu prvú tretinu v sezóne,“ zhodnotil tréner Lindy Ruff pre AP predstavenie hráčov Dallasu, ktorí skórovali päťkrát v úvodnej časti hry. Vďaka tomu a 40 zákrokom Kariho Lehtonena zvíťazili doma nad Torontom 6:3 a predĺžili si bodovú sériu na štyri duely. Devin Shore (8) a Brett Ritchie (10) zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Radek Faksa (7), Lauri Korpikoski (7), Jamie Benn (14) v presilovke a Jason Spezza (8). Dan Hamhuis a Tyler Seguin dvakrát asistoval pri druhej výhre Stars po sebe. Frederika Andersena vyhnali z brány Maple Leafs po troch strelených góloch z ôsmich striel už v 12. minúte. Curtis McElhinney chytil deväť zo zvyšných 12 striel. Z ich spoluhráčov sa pri druhej prehre po sebe strelecky presadili dvojbodový Mitchell Marner (12), Nikita Sošnikov (3) a Tyler Bozak (13) v presilovke. Slovenský obranca Martin Marinčin si pripísal len „mínusku“ počas 17 minút v akcii. Dallas vsietil päť gólov v prvej tretine naposledy 21. decembra 1988 proti Los Angeles.

Hviezdy duelu: 1. D. Shore, 2. N. Ritchie, 3. K. Lehtonen (všetci DAL)

Islanders potvrdili formu výhrou nad Capitals

Ryan Strome (7) a Johnny Boychuk (6) skórovali v tretej tretine, Thomas Greiss zneškodnil 28 striel a Islanders porazili aj najlepší tím súťaže, Washington, pomerom 3:2. Strome skóroval po prvýkrát od 31. decembra, aby poslal newyorský tím do vedenia 2:1 predtým, ako Boychuk skóroval do prázdnej brány. Prvý gól tímu, ktorý vyhral šiesty duel z ostatných siedmich a bodoval v každom z nich, vsietil Alan Quine (5). Góly Capitals strelili dvaja Rusi – Jevgenij Kuznecov (10) a Alex Ovečkin (24). V bráne stál Philipp Grubauer, ktorý urobil 26 zákrokov. Do akcie sa podľa očakávaní vrátil obranca John Carlson.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome, 2. A. Quine, 3. A. Ladd (všetci NYI)

Jones skóroval dvakrát, Tortorella uspel na Manhattane

Columbus viedol v úvode tretej tretiny o šesť gólov, no v závere sa musel o výsledok báť. Nakoniec vydržal a Rangers porazil 6:4. „Prestali sme hrať. Tímy v tejto lige sa však nikdy nevzdávajú. Musíte hrať 60 minút,“ povedal pre AP obranca Seth Jones (9), ktorý strelil dva góly. Víťazný gól strelil Nick Foligno (18) a do čierneho sa trafili aj Brandon Saad (17), trojbodový Alexander Wennberg (9) a Matt Calvert (7). Joonas Korpisalo zastavil 33 striel a v tretej tretine ho prekonali postupne Jimmy Vesey (12), Michael Grabner (22), Chris Kreider (19) a Kevin Klein (1). Henrik Lundqvist striedal v úvode druhej tretiny po tom, čo inkasoval tri góly zo 16 striel. Antti Raanta následne inkasoval tri góly z 10 striel. Rangers doma prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. Newyorskému tímu nepomohli ani návraty Jespera Fasta a Marca Staala.

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg, 2. S. Jones, 3. B. Saad (všetci CBJ)

Paciorettyho hetrik rozhodol o výhre „Habs“ nad Sabres

Max Pacioretty (24) zaregistroval hetrik, vďaka ktorému Montreal porazil Buffalo 5:2. Kapitán kanadského tímu strelil v každej tretine po góle. Okrem neho sa z gólov tešili aj Paul Byron (14) a David Desharnais (4), ktorý sa spolu s Gregom Paterynom a Andrejom Markovom vrátili do akcie po zranení. Markov hral v treťom páre s Nikitom Nesterovom, ktorý zažil svoj debut v drese „Habs“. Alex Radulov a Phillip Danault si pripísali po dve asistencie a Carey Price musel urobiť až 37 zákrokov. Prikrátky bol len pri góloch Dmitriho Kulikova (1) a Briana Giontu (12), ktorí ho prekonali v záverečnej štvorminútovke. Robin Lehner opustil duel s 30 zásahmi.


Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. A. Radulov, 3. A. Markov (všetci MTL)

Luongo zaznamenal jubilejné víťazstvo v profilige

Florida najskôr v dueli s Ottawou dvakrát viedla o gól, potom vyhrával kanadský tím o dva. Dva body si do tabuľky napokon pripísali hráči Panthers, ktorí zvíťazili 6:5. Mike Matheson (5) strelil dva góly, Jason Demers (9) zaznamenal víťazný presný zásah do prázdnej bránky a Roberto Luongo sa stal len štvrtým brankárom v histórii NHL, ktorý vychytal 450 výhier. Kanaďan prispel k výhre 36 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili aj Mark Pysyk (2), Colton Sceviour (6) a Jonathan Marchessault (15). Naopak, góly Ottawy zaregistrovali dvojgólový Ryan Dzingel (11), Chris Wideman (3), Erik Karlsson (8) a Derick Brassard (9).

Hviezdy duelu: 1. R. Dzingel (OTT), 2. M. Matheson, 3. J. Demers (obaja FLA)

Dvojgólový Hörnqvist doviedol Pittsburgh k výhre

Tréner Pittsburghu Mike Sullivan presunul krídelníka Patrica Hörnqvista do prvého útoku k Sidneymu Crosbymu a ťah mu vyšiel. Švéd strelil v druhej tretine dva góly a úradujúci šampión profiligy zvíťazil 4:2. Ďalšie dva presné zásahy Penguins zaznamenali Chris Kunitz (6) a Trevor Daley (5). Matt Murray urobil 37 zákrokov a Sidney Crosby si pripísal asistenciu. O góly Nashvillu, ktoré prehralo prvý raz v sezóne po tom, čo v dueli otvorilo skóre, sa postarali dvojbodoví Calle Järnkrok (8) a Colin Wilson (7). Do zostavy Pittsburghu sa po zranení vrátil obranca Kris Letang, ktorý nehral od polovice januára.

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist (PIT), 2. C. Järnkrok, 3. C. Wilson (obaja NSH)

Aho zaznamenal hetrik, Carolina ukončia sériu prehier

Devätnásťročný útočník Sebastian Aho (15) odohral životný zápas. Talentovaný Fín strelil hetrik a pridal asistenciu a Carolina aj vďaka nemu zdolala doma Philadelphiu 5:1. Hurricanes, navyše, ukončili sériu piatich prehier. Aho zaznamenal dva góly v úvodnej tretine, tretí pridal v druhej časti. Ďalšie dva presné zásahy Caroliny dosiahli Jeff Skinner (18) a Justin Faulk (10). Lindholm a Teräväinen nazbierali po dve asistencie. Hurricanes hrali skvele v defenzíve a súper vyslal na Cama Warda len 16 striel. Jediný gól Philadelphie, ktorá prišla o šnúru troch víťazstiev, dosiahol za stavu 0:5 Brayden Schenn (16).


Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. E. Lindholm, 3. T. Teräväinen (všetci CAR)

WInnipeg vyhral na ľade St. Louis o dva góly

Aj keď otvoril Alex Steen (9) skóre zápasu už vo štvrtej minúte, hokejisti St. Louis nakoniec prehrali na domácom ľade s Winnipegom 3:5. Mark Scheifele (23) a Blake Wheeler (16) zaznamenali gól a dve asistencie, strelecky sa presadili aj Patrik Laine (23), Nikolaj Ehlers (18) a Jacob Trouba (4). Ondřej Pavelec chytil 24 striel a od príchodu z farmy má bilanciu 3-2-0. Okrem Steena ho prekonali dvojbodoví Vladimir Tarasenko (22) a Alex Pietrangelo (8). Jake Allen zlikvidoval 19 striel a v siedmich z posledných ôsmich stretnutí dostal viac než tri góly. Oba tímy bojujú o play-off a St. Louis je aktuálne v Západnej konferencii na pozícii druhej divokej karty. Winnipeg však stráca len bod, no odohral o tri duely viac.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. B. Wheeler (obaja WPG), 3. A. Pietrangelo (STL)

Anaheim prehĺbil trápenie Colorada, Perry dosiahol míľnik

Jakob Silfverberg (15) strelil dva góly a pridal asistenciu pri návrate do akcie po trojzápasovej absencii, čím významne pomohol Anaheimu zdolať doma trápiace sa Colorado 5:1. Na listine strelcov ho doplnili Rickard Rakell (21), Korbinian Holzer (1) a Cam Fowler (11). Holzer skóroval prvýkrát v lige od sezóny 2012/13, Nick Ritchie dvakrát asistoval a John Gibson predviedol 28 zákrokov. Coreymu Perrymu stačila jedna prihrávka na to, aby zaznamenal svoj 700. bod v NHL. Dokázal to ako tretí hráč v drese Ducks po Teemu Selännem a Ryanovi Getzlafovi. Jediný gól Avalanche, ktorí prehrali už ôsmy zápas v sérii, vsietil Mikko Rantanen (8) za stavu 0:2. Calvin Pickard inkasoval všetkých päť gólov z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg, 2. J. Gibson, 3. K. Holzer (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 29/31 (93,8 %)
M. Hossa (CHI) 16:42 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (CHI) 15:01 0 1 1 +1 0 0 1
M. Gáborík (LAK) 15:53 0 1 1 +1 0 2 0
T. Tatar (DET) 17:39 1 0 1 -1 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 17:03 0 0 0 -1 0 0 0
Z. Chára (BOS) 22:17 1 0 1 +1 0 3 0
A. Sekera (EDM) 20:02 0 1 1 -3 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies