Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou duelu s dvoma bodmi pri výhre

V posledný pracovný deň týždňa sa v NHL odohralo päť zápasov s dvojicou Slovákov. Bodoval aj vyhral iba Tomáš Tatar, ktorý získal dve asistencie a stal sa prvou hviezdou duelu.

Tatar prispel dvomi bodmi k ukončeniu série prehier

Slovenský útočník Tomáš Tatar zaznamenal dve gólové prihrávky, 13. a 14. v sezóne, ktorými pomohol Detroitu k domácej výhre 5:4 nad New Yorkom Islanders. Znamenala preň koniec päťzápasovej série prehier, kým newyorský tím prišiel o šnúru troch triumfov a prehral prvýkrát v riadnom hracom čase pod novým trénerom Dougom Weightom (5-1-1). Rozhodol o tom 28 sekúnd pred koncom tretej tretiny obranca Danny DeKeyser (3). Red Wings prehrávali po úvodnej časti hry 1:2, ale gólmi Darrena Helma (6) a dvojbodového Anthonyho Manthu po asistenciách Tatara otočili stav. Z ich spoluhráčov skórovali aj Luke Glendening (2) a Henrik Zetterberg (11), Petr Mrázek zastavil 32 striel pri svojom prvom víťaznom štarte od 17. decembra.. Prekonali ho Josh Bailey (9),. Andrew Ladd (11), Jason Chimera (11) a dvojbodový John Tavares (20) v presilovej hre. Kapitán Islanders sa stal štvrtým hráčom klubovej histórie s ôsmimi 20-gólovými sezónami po sebe. Chimera absolvoval svoj 1 000. zápas v NHL. Anders Lee dvakrát asistoval a Thomas Greiss urobil 19 zákrokov. Dva boli po strelách Tatara, ktorý odohral 16 minút a 25 sekúnd. Vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu. Tomáš Jurčo bol opäť zdravým náhradníkom. „Ostrovania“ prišli v prvej tretine pre zranenie o útočníka Cala Clutterbucka, ktorý sa len vrátil do akcie. Domáci Frans Nielsen opustil duel z rovnakého dôvodu po dvoch tretinách.

DeKeyserov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar, 2. A. Mantha, 3. D. DeKeyser (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Edmonton podľahol aj Caroline, Sekera nebodoval

Nováčik Sebastian Aho (16) využil presilovku v úvode tretej tretiny, čím rozhodol o domácom triumfe Caroliny 2:1 nad Edmontonom. K druhej výhre po sérii piatich prehier prispel gólom aj Jordan Staal (11), kým Cam Ward predviedol 24 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept kapitán Oilers a bodový líder súťaže Connor McDavid (18), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Slovenský obranca Andrej Sekera ho ohrozil jednou strelou počas 24 minút a siedmich sekúnd v akcii. Bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu a tretím v zápase. Na konto si pripísal aj dva bodyčeky a jeden blok. Jeho spoluhráč Cam Talbot chytil 21 striel, ale nezabránil tretej prehre kanadského tímu v sérii. V tejto sezóne má s Hurricanes vyrovnanú bilanciu 1-1. Tím z Raleigh prežil všetky tri oslabenia súpera a potvrdil najlepšiu úspešnosť v tomto ohľade v celej NHL (87,8 %).

Ahov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Slavin, 2. C. Ward, 3. J. Staal (všetci CAR)

Kessel žiaril v jubilejnom zápase, obhajca zdolal Columbus

V súboji dvoch popredných tímov Východnej konferencie uspel obhajca titulu z Pittsburghu, ktorý si doma poradil s Columbusom 4:3. Najväčšiu zásluhu mal na tom trojbodový Phil Kessel (17), ktorý vo svojom 800. zápase v NHL strelil dva góly a pridal asistenciu. Druhým gólom rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia v presilovej hre o druhej výhre Penguins po dvoch prehrách. Na listine strelcov ho doplnili Patric Hörnqvist (15) a Nick Bonino (8). Kris Letang dvakrát asistoval a Matt Murray sa prezentoval 28 zákrokmi. Blue Jackets dotiahli stratu 0:2 aj 1:3 zásluhou dvojbodového Brandona Dubinského (6), Alexa Wennberga (10) a Cama Atkinsona (25). Jack Johnson nazbieral dve prihrávky, Sergej Bobrovskij kryl 29 striel pri tretej prehre jeho tímu v posledných štyroch dueloch. Napriek tomu zostal na druhom mieste v konferencii aj Metropolitnej divízii o dva body pred Pittsburghom, ktorému sa vrátil od akcie Matt Cullen. Vylepšil si sezónnu bilanciu 20-0-0, ak viedol po dvoch tretinách.

Kesselov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. K. Letang (obaja PIT), 3. B. Dubinsky (CBJ)

Huberdeau rozhodol zápas pri sezónnom debute

Dvaja navrátilci do zostavy Floridy zariadili domáce víťazstvo 2:1 nad Anaheimom, ktoré bolo pre ňu tretím v sérii po predošlých štyroch prehrách. Rozhodol o ňom gólom z druhej tretiny Jonathan Huberdeau (1), ktorý vynechal prvých 51 zápasov sezóny pre zranenie achillovej šľachy. Asistoval mu naň Aleksander Barkov, ktorý sa vrátil do akcie po 15-zápasovej absencii. „Prvý gól po vynechaní štyroch mesiacov je vždy špeciálny a bolo to tak aj dnes,“ povedal pre AP Huberdeau, ktorý skóroval prvýkrát od 9. apríla. Skóre duelu otvoril v polovici prvej časti hry Hampus Lindholm (4), ale Reilly Smith (10) vyrovnal na 1:1 už po 13 sekundách. Keith Yandle prihrával na oba góly Panthers, ktorým pomohlo aj 22 zákrokov Jamesa Reimera pri jeho jubilejnom 100. triumfe v NHL. Jeho náprotivok John Gibson ich urobil 35, no Ducks striedajú výhry s prehrami v ostatných šiestich dueloch. Florida vyhrala prvýkrát v sezóne tri zápasy v sérii. Kalifornský tím začal šesťzápasový výjazd, no hneď na úvod prišiel o zraneného obrancu Samiho Vatanena.

Prvý gól Huberdeaua v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. A. Barkov, 3. J. Reimer (všetci FLA)

Flames si predĺžili víťaznú sériu, Brodie štvorbodový

TJ Brodie asistoval pri všetkých štyroch góloch Calgary, ktoré zvíťazilo v New Jersey 4:3 a pripísalo si tretí triumf v sérii. Rozhodol o ňom po 73 sekundách predĺženia Mikael Backlund. Sean Monahan (19) a Kris Versteeg (10) v presilovke poslali Flames do vedenia 2:0, no Devils troma gólmi otočili stav. Pavel Zacha (5) a Kyle Palmieri (14) využili presilové hry, skóroval aj dvojbodový Adam Henrique (14). Miles Wood získal dve asistencie, rovnako ako Johnny Gaudreau. Na 3:3 vyrovnal stav v tretej tretine Matt Stajan (5), Brian Elliott zastavil 26 striel. Cory Schneider predviedol na opačnej strane 34 zákrokov pri tretej prehre Devils v posledných štyroch dueloch a siedmej domácej v sérii (0-5-2). Nepomohol im ani návrat Andyho Greenea do akcie. Posledným obrancom Flames pred Brodiem so štyrmi prihrávkami v zápase bol Dion Phaneuf, ktorý ich zaznamenal 5. decembra 2008 proti St. Louis.

Backlundov gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund (CGY), 2. A. Henrique (NJD), 3. TJ Brodie (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:25 0 2 2 0 0 2 0
A. Sekera (EDM) 24:07 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies