Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára s Cehlárikom hviezdami víťazného zápasu

V šiestich nedeľných zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci. Darilo sa dvojici hráčov Bostonu, ktorá spolu získala tri body. Zdeno Chára skóroval ako druhá hviezda, Peter Cehlárik dvakrát asistoval a stal sa treťou hviezdou duelu.

Chára skóroval, Cehlárik prvýkrát bodoval v NHL

Obaja Slováci v Bostone zažili vydarený večer. Kapitán Zdeno Chára (5) strelil vo vlastnom oslabení svoj piaty gól v sezóne a nováčik Peter Cehlárik si vo svojom druhom zápase v NHL pripísal prvé dva body v podobe asistencií. Prihrával na víťazný gól Adama McQuaida (2) z prvej tretiny aj na presilovkový zásah tiež dvojbodového Davida Krejčího (14) na 3:0. Skóre uzavrel Frank Vatrano (8) v tretej tretine. Tuukka Rask zastavil všetkých 25 striel a doviedol Bruins k domácej výhre 4:0 nad rivalom z Montrealu. Vychytal svoje šieste čisté konto v sezóne a 36. v kariére, ktorým prekonal zápis Franka Brimseka na druhom mieste klubovej histórie. Proti Canadiens vyhral doma prvýkrát v kariére v riadnom hracom čase (1-9-3). Pomohol tímu k tretiemu triumfu v sérii, odkedy sa na jeho lavičku postavil Bruce Cassidy. Chára strelil svoj siedmy gól v oslabení, čo je najviac v lige spomedzi aktívnych obrancov. S časom 26:36 bol najvyťaženejším hráčom duelu, v ktorom získal aj po dve „plusky“, strely i bloky a tri bodyčeky. Cehlárik odohral 15 minút a 43 sekúnd s jednou „pluskou“ a bodyčekom. Carey Price urobil 32 zákrokov, ale nezabránil prvej prehre Montrealu v TD Garden od 12. januára 2012 po deviatich výhrach. Celkovo prehral šiesty zápas z posledných siedmich. Nepomohol mu ani návrat Brendana Gallaghera do akcie.

Chárov 5. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. Z. Chára., 3. P. Cehlárik (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Wild ťažili z presiloviek a uštedrili Detroitu ďalšiu prehru

Zach Parise (13) strelil dva góly, vrátane víťazného v úvode tretej tretiny, ktorým rozhodol o domácom triumfe Minnesoty 6:3 nad Detroitom. Druhý gól zaznamenal v presilovej hre, ktorú využili aj Mikael Granlund (16) a Nino Niederreiter (19). Vďaka tomu sú Wild druhým najlepším tímom ligy v úspešnosti presiloviek (27,5 %). K predĺženiu ich bodovej série na päť duelov pomohli gólmi aj dvojbodový Charlie Coyle (14) a Christian Folin (2). Jason Pominville, Mikko Koivu a Gustav Olofsson dvakrát asistovali. Devan Dubnyk predviedol 31 zákrokov a s rovnakým počtom výhier vedie ligu. Dvakrát musel zasahovať po strelách Tomáša Tatara, ktorý odohral 14 minút a 40 sekúnd aj s „mínuskou“ a blokom. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Anthony Mantha (13), Henrik Zetterberg (13) a Andreas Athanasiou (14). Xavier Ouellet nazbieral dve prihrávky a Jared Coreau kryl 24 striel. Red Wings napriek tomu prehrali štvrtý zápas v sérii. Jeho škvrnou bol zákrok Gustava Nyquista na Jareda Spurgeona, za ktorý si vyslúžil pohovor s disciplinárkou. Detroitu chýbal v zostave Thomas Vanek, Minnesote Matt Dumba.


Hviezdy duelu: 1. M. Koivu, 2. Z. Parise, 3. G. Olofsson (všetci MIN)

Sharks ukončili sériu prehier, dvojgólový Burns s rekordom

Brent Burns (24) bol opäť kľúčovou postavou San Jose, ktoré vďaka jeho dvom gólom vyhralo na ľade New Jersey 4:1 a ukončilo štvorzápasovú sériu prehier. Devils viedli po prvej tretine 1:0 zásluhou PA Parenteaua (13), ale Burns skóroval v druhej časti hry dvakrát za päť minút a otočil stav. Keďže z domácich hráčov sa už nikto nepresadil, jeho druhý gól v zápase bol víťazný. V tejto sezóne rozhodol už päť duelov, čím vyrovnal klubový rekord obrancu stanovený Billom Houlderom v ročníku 1998/99. So 16 gólmi na ľadoch súperov vytvoril nový rekord Sharks. Ako posledný obranca v lige to dokázal Kevin Hatcher v sezóne 1992/93 v drese Washingtonu (17). Okrem neho prispeli k výhre gólmi dvojbodový Joe Thornton (5) a Tomáš Hertl (6), ktorý trafil prázdnu bránu. Kevin Labanc dvakrát asistoval a Martin Jones predviedol 21 zákrokov. Cory Schneider ich urobil 34, z toho 19 v úvodnej tretine, ale nezabránil koncu dvojzápasovej víťaznej a štvorzápasovej bodovej série. Sharks ukončili výjazd s bilanciou 1-1-2. Thorntonovi chýbajú štyri asistencie do méty 1000, ktorú doposiaľ dosiahlo len 12 hráčov v histórii NHL.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. J. Thornton, 3. K. Labanc (všetci SJS)

Nashville zdolal Dallas po veľkom víťaznom obrate

Dallas viedol na ľade Nashville po 35 minútach zápasu 3:0, ale napokon skončil bez bodu. Domáci totiž piatimi gólmi po sebe, z toho štyrmi v tretej tretine zvrátili stav a zvíťazili 5:3. Dvoma gólmi naštartoval obrat Roman Josi (9), ktorý využil aj presilovú hru o dvoch hráčov. Calle Järnkrok (11) o štyri minúty neskôr vyrovnal skóre a o ďalších 82 sekúnd strelil víťazný gól Filip Forsberg (16) vo vlastnom oslabení. Mike Fisher (14) spečatil triumf strelou do prázdnej brány. P. K. Subban dvakrát asistoval a dosiahol métu 300 prihrávok v NHL. Pekka Rinne pomohol Predators ukončiť sériu dvoch prehier s 18 zákrokmi. Všetky tri góly inkasoval pri presilovkách súpera. Mohol aj viac, ak by Stars využili dvojminútovú prevahu piatich proti trom. Ich náskok vybudovali dvojbodový Jamie Benn (18), Patrick Sharp (7) a Devin Shore (9). Tyler Seguin trikrát asistoval a Kari Lehtonen sa prezentoval 31 zákrokmi. Neodvrátil však piatu prehru v posledných šiestich dueloch. Nashville mal späť v zostave Harryho Zolnierczyka.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. F. Forsberg, 3. C. Järnkrok (všetci NSH)

Islanders si poradili s posledným Coloradom

Joe Colborne (4) poslal najslabší tím súťaže do vedenia 1:0 na ľade New Yorku Islanders, ale Jean-Francois Berube zvyšných 26 striel zastavil a doviedol svoj tím k domácej výhre 5:1. O víťazný obrat sa postarali Nick Leddy (9) a Ryan Strome (9) v presilovej hre. V tretej tretine skórovali dvojgólový Anders Lee (21) a Jason Chimera (13). Lee dosiahol po druhý raz v kariére 20-gólovú hranicu. Leddy pridal ku gólu dve asistencie a dosiahol métu 200 bodov v NHL. Dve prihrávky získali aj John Tavares a Johnny Boychuk. Newyorský tím vyhral tretí zápas z posledných štyroch a na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii stráca jediný bod. Drží ju Toronto, s ktorým sa stretne v utorok. Vďaka bilancii 9-2-2 z ostatných 13 duelov sa dokázal odlepiť od samého dna konferencie. Calvin Pickard kryl 28 striel, ale Colorado prehralo aj druhý zápas na aktuálnom päťzápasovom výjazde a celkovo tretí v sérii. Nepomohol mu ani návrat Tysona Barrieho do akcie.

Hviezdy duelu: 1. N. Leddy, 2. J. Tavares, 3. J. Boychuk (všetci NYI)

Chaputov životný zápas pomohol Canucks zdolať Buffalo

Michael Chaput (3) strelil prvýkrát v kariére dva góly v zápase, ktorými pomohol Vancouveru k víťazstvu 4:2 v Buffale. Rozhodol o ňom Alexandre Burrows (9) už v úvode druhej tretiny. Bo Horvat využil presilovú hru a Jacob Markström prispel k druhej výhre v posledných troch zápasoch s 26 zákrokmi. Burrows s Horvatom pridali po asistencii. Canucks odpovedali na každý gól Sabres hneď dvakrát. Skóre duelu otvoril Tyler Ennis (4), na 2:2 vyrovnával stav Kyle Okposo (18). Robin Lehner chytil 27 striel. Buffalo strieda výhry s prehrami v posledných šiestich zápasoch, odkedy ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Vancouveru podľahlo aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne a celkovo v treťom po sebe. Canucks majú na šesťzápasovom výjazde bilanciu 2-2-0.

Hviezdy duelu: 1. M. Chaput, 2. B. Horvat, 3. A. Burrows (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Cehlárik (BOS) 15:43 0 2 2 +1 0 0 1
Z. Chára (BOS) 26:36 1 0 1 +2 0 2 3
T. Tatar (DET) 14:40 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies