Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Budaj hviezdou víťazného duelu, Pánik dvojbodový

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrala šestica Slovákov. Štyria sa tešli z výhier, no bodoval iba Richard Pánik, ktorý strelil gól a pridal asistenciu. Peter Budaj ukončil sériu prehier a stal sa hviezdou duelu.

Pánik prispel dvoma bodmi k výhre nad Wild, Toews päťbodový

Slovenský útočník Richard Pánik (16) bodoval už vo štvrtom zápase po sebe, keď svojím 16. gólom a 15. asistenciou v sezóne pomohol Chicagu zdolať Minnesotu na jej ľade 5:3. Hviezdou večera však bol kapitán Jonathan Toews (15), ktorý si vyrovnal osobné maximum s piatimi bodmi. Strelil svoj štvrtý hetrik v základnej časti v kariére, vrátane víťazného gólu a pridal dve asistencie. Skóroval aj tretí člen jeho útoku Nick Smaltz (5), ktorý tiež dvakrát asistoval. Celá formácia tak nazbierala 10 bodov (5+5). Corey Crawford pomohol k siedmej výhre vonku v sérii s 29 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Mikael Granlund (19) v presilových hrách a Zach Parise (14). Nino Niederreiter a Mikko Koivu dvakrát asistovali, Devan Dubnyk opustil duel s 34 zákrokmi. Štyri musel urobiť po strelách Pánika, ktorý si počas 18 minút v akcii pripísal až päť plusových bodov a rozdal jeden bodyček. Marián Hossa odohral 12 minút s „mínuskou“ a troma strelami. Kým Wild ukončili krátku sériu dvoch výhier, Blackhawks zvíťazili v siedmom z posledných ôsmich duelov. Ku svojmu súperovi sa tak priblížili na rozdiel piatich bodov na druhom mieste Centrálnej divízie. Tréner Joel Qunenneville oslávil 400. výhru na ich lavičke, celkovo 838. v NHL.

Pánikov 16. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. M. Granlund (MIN), 3. N. Schmaltz (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Budaj pomohol Kings ukončiť sériu prehier

Po dlhšom čase sa zadarilo brankárovi Petrovi Budajovi, ktorý si zopakoval úspech proti najslabšiemu tímu v lige. Zastavil 24 s 25 striel a doviedol Los Angeles k výhre 2:1 v Denveri nad miestnym Coloradom. Pomohol tak tímu ukončiť sériu troch prehier pri svojom 12. štarte po sebe a stal sa druhou hviezdou duelu. Rozhodol o nej v polovici zápasu Trevor Lewis (8), ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól Tylera Toffoliho (10). Ten odpovedal na vedúci gól Mikka Rantanena (14) z 32. sekundy druhej tretiny po necelých troch minútach. Domáci Calvin Pickard predviedol 30 zákrokov, ale nezabránil druhej prehre po sebe a siedmej v ostatných ôsmich dueloch. Marián Gáborík na neho vyslal tri strely počas 13 minút a 23 sekúnd v akcii. Kings otočili sezónnu bilanciu vzájomných súbojov na 2-1. Darryl Sutter zaznamenal 215. triumf na ich lavičke, čím sa vyrovnal klubovému lídrovi Andymu Murraymu. S 1 262 odtrénovanými zápasmi v NHL dobehol Jacquesa Lemaiera na 13. mieste histórie.

Hviezdy duelu: 1. T. Lewis, 2. P. Budaj (obaja LAK), 3. C. Pickard (COL)

Islanders začali dlhý výjazd výhrou v Detroite

New York Islanders odštartoval v utorok deväťzápasový výjazd víťazstvom 3:1 v Joe Louis Aréne nad Detroitom, ktoré preň bolo tretím v posledných štyroch zápasoch. Rozhodol o ňom tesne po polovici duelu Calvin de Haan (4) v presilovej hre. Tú pred ním využil aj domáci kapitán Henrik Zetterberg (14), ktorý v poslednej sekunde prvej tretiny vyrovnal stav na 1:1. Skóre otvoril dvojbodový Josh Bailey (12) a uzavrel ho kapitán hostí John Tavares (22). „Presne takýto úvod tripu sme potrebovali,“ povedal pre AP. Thomas Greiss sa prezentoval 26 zákrokmi a pomohol newyorskému tímu dohnať Floridu s Bostonom na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Všetci získali po 66 bodov, no Panthers majú zápas k dobru. Petr Mrázek kryl 19 striel Islanders, ktorí pri výhre prišli o zranených útočníkov Caseyho Cizikasa a Cala Clutterbucka. Ten sa pritom práve vrátil do akcie. V drese Detroitu nechýbal na ľade Tomáš Tatar, ktorý odohral 20 a pol minúty s bilanciou tri strely, bodyček a dve „mínusky“. Tomáš Jurčo opäť nehral.

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey, 2. T. Greiss, 3. J. Tavares (všetci NYI)

Tampa si predĺžila bodovú sériu, Kučerov štvorbodový

Obnovená formácia v zložení Nikita Kučerov, Ondřej Palát a Tyler Johnson zabrala naplno a ôsmimi bodmi zariadila Tampe domácu výhru 4:1 nad Edmontonom. Štyri z nich nazbieral Kučerov (22), ktorý raz skóroval a pridal tri asistencie. Palát (13) strelil dva góly, vrátane víťazného a Johnson dvakrát asistoval. Vladislav Namestnikov (8) upravil výsledok strelou do prázdnej brány a Ben Bishop pomohol Lightning predĺžiť si bodovú sériu na sedem zápasov s 20 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Iiro Pakarinen (1) za stavu 2:0. Laurent Brossoit chytil 24 striel, ale neodvrátil koniec trojzápasovej víťaznej série Oilers. Bol pri tom aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý absolvoval 20 minút a 51 sekúnd s jednou strelou, dvomi „mínuskami“, tromi bodyčekmi a dvomi blokmi.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. N. Kučerov, 3. T. Johnson (všetci TBL)

Laine strelil dva góly, k výhre však viedli tri asistencie Matthewsa

V utorok sa v Air Canada Centre uskutočnilo stretnutie najvyššie draftovaných hráčov v minulom roku. Patrik Laine (30) strelil dva góly a ako prvý nováčik v histórii tímu strelil 30 gólov v jednej sezóne, čím prekonal zápis Iľju Kovaľčuka (29) z ročníka 2001/02. Winnipegu však k víťazstvu nepomohol. Auston Matthews nazbieral tri asistencie, aby pomohol Torontu k výhre 5:4 i k návratu na postupovú pozíciu. Prihrával aj na víťazný gól, ktorý strelil Jake Gardiner (9) v strede predĺženia. Leo Komarov (10) strelil dva góly, Nazem Kadri (25) a William Nylander (17) po jednom. Frederik Andersen urobil 16 zákrokov a okrem Laineho ho prekonali aj Bryan Little (17) a Nikolaj Ehlers (20). Connor Hellebuyck mal viac práce a duel opustil s 32 zákrokmi. Duel nedohral domáci Connor Carrick, ktorý pri bodyčeku Mathieua Perreaulta utrpel zranenie hornej časti tela.

Gardinerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Gardiner (TOR), 2. L. Komarov (TOR), 3. P. Laine (WPG)

Crosby s Malkinom pomohli k výhre nad Hurricanes

Sidney Crosby a Jevgenij Malkin strávili viac času na trestnej lavici ako obvykle, ale vynahradili to dôležitými gólmi. Crosby (33) v závere druhej tretiny strelil víťazný gól a Malkin (25) v strede tretej tretiny dodal Pittsburghu trochu viac komfortu, aby ten nakoniec porazil Carolinu 3:1. Prvý gól strelil Scott Wilson (6), po ktorom dokázal Matta Murrayho prekonať Jeff Skinner (20). Inak brankár Penguins zastavil 29 striel. Cam Ward urobil o desať zákrokov menej. Kým Pittsburgh ukončil krátku dvojzápasovú sériu prehier, Carolina prehrala piaty zápas po sebe. Penguins pre chorobu chýbal Nick Bonino a v zápase sa im zranil obranca Trevor Daley (dolná časť tela).

Hviezdy duelu: 1. M. Murray (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. J. Skinner (CAR)

Julien vyhral prvý duel, Habs zdolali Rangers po nájazdoch

Paul Byron premenil svoj nájazd v piatej sérii, aby rozhodol o výhre Montrealu 3:2 nad Rangers, ktorá bola prvá pre Claudea Juliena od príchodu na lavičku tímu. Významný podiel na nej mal Carey Price, ktorý zastavil 28 striel a prezentoval sa aj veľkými zákrokmi v predĺžení. Bolo to jeho 258. víťazstvo, s ktorým sa vyrovnal na treťom mieste klubového poradia Kenovi Drydenovi. K výhre pomohli aj góly Andrewa Shawa (8) a dvojbodového Sheu Webera (14) z normálnej hracej doby. Na ne dokázali zareagovať Oscar Lindberg (3) a Rick Nash (17). Henrik Lundqvist opustil duel s 26 zákrokmi.

Byronov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (MTL), 2. R. Nash (NYR), 3. C. Price (MTL)

Oslabení Senators si poradili s Devils

Ottawa navštívila New Jersey bez troch najlepších útočníkov, ale vďaka defenzívnemu výkonu podporenému 29 zákrokmi Craiga Andersona dokázala uspieť a domáci tím porazila 2:1, aby sa udržala od čela Atlantickej divízie na rozdiel dvoch bodov. Senators si vďaka gólom Kylea Turrisa (20) a Erika Karlssona (10) vybudovali dvojgólové vedenie, ktoré skresal čestným úspechom Travis Zajac (12). Cory Schneider opustil duel s 21 zákrokmi. Kanadský tím vyhral všetky tri vzájomné zápasy v tejto sezóne. Devils sa do akcie vrátil obranca Kyle Quincey.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. T. Zajac (NJD), 3. C. Anderson (OTT)

Forsbergov hetrik nestačil Nashville na zdolanie Calgary

Filip Forsberg (19) zaznamenal svoj tretí hetrik v základnej časti a celkovo štvrtý v NHL, ktorým pomohol Nashville získať bod v prestrelke s Calgary. Ukončil ju Mark Giordano (9), ktorý po 43 sekundách predĺženia rozhodol o triumfe Flames 6:5. Jeho tím viedol v úvode druhej tretiny už 4:1, ale domáci štyrmi gólmi po sebe otočili stav. Okrem Forsberga k tomu prispel Colin Wilson (9) v presilovke. Dva body za gól asistenciu si pripísal aj P. K. Subban (8), ktorý skóroval prvýkrát od 6. decembra. Dvojica Pekka Rinne (9/13) a Juuse Saros (15/17) zastavila spolu 24 striel. Po dvakrát ich prekonali Mikael Backlund (17) a Michael Ferland (10), zvyšný gól pridal Dougie Hamilton (9). Sean Monahan nazbieral tri asistencie, Johnny Gaudreau štyri. Brian Elliott inkasoval päťkrát z 28 striel a pomohol tímu bodovať v treťom zápase po sebe. Calgary vďaka výhre zaostáva za Nashville na pozícii prvej divokej karty v Západnej konferencii už len o bod. V jeho drese debutoval Michael Stone, ktorý získal asistenciu.

Giordanov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. M. Giordano (CGY), 3. C. Wilson (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 24/25 (96 %)
M. Gáborík (LAK) 13:23 0 0 0 0 0 3 0
M. Hossa (CHI) 12:07 0 0 0 -1 0 3 0
R. Pánik (CHI) 18:09 1 1 2 +5 0 4 1
T. Tatar (DET) 20:36 0 0 0 -2 0 3 1
A. Sekera (EDM) 20:51 0 0 0 -2 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies