Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Štyria Slováci asistovali, Chára prepísal históriu Bruins

V siedmich nedeľných zápasoch NHL sa predstavilo šesť Slovákov. Do bodovania sa zapísali štyria – Chára, Sekera, Hossa i Pánik zaznamenali po asistencii. Jurčo zažil debut v novom drese.

Hossa s Pánikom prispeli k výhre, Jurčo nebodoval

V United Center sa v drese domáceho Chicaga predstavili až traja Slováci. Svoj debut po výmene zažil Tomáš Jurčo, ktorý odohral necelých 13 minút s dvoma streleckými pokusmi. Kým on nebodoval, Marián Hossa i Richard Pánik prispeli k triumfu 4:2 nad St. Louis aj bodmi. Obaja zaznamenali po asistencii. Jonathan Toews (16) a Patrick Kane (24) si pripísali po góle a asistencii, víťazný gól strelil Artem Anisimov a poistku do prázdnej brány pridal Tanner Kero (5). Duncan Keith si pripísal asistenciu, ktorá bola jeho 500. bodom v NHL. Scott Darling čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali Magnus Paajarvi (4) a Alex Petrangelo (9). Vyrovnávali stav z 0:2 na 2:2. Jake Allen inkasoval tri góly zo 41 striel. Najčastejšie ho ohrozil Pánik, ktorý počas necelých 15 minút vyslal na bránu päť striel. Hossa odohral 16 a pol minúty, pričom si pripísal aj dve strely a jeden plusový bod. Blackhawks vyhrali štvrtý zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich. Blues ťahajú trojzápasovú sériu prehier.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. J. Toews, 3. S. Darling (všetci CHI)

Chára asistoval pri výhre Bostonu a prepísal klubovú históriu

Slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára si pripísal sekundárnu asistenciu, svoju 12. v sezóne, pri víťaznom góle Patricea Bergerona (15). Ten rozhodol o triumfe 6:3 na ľade Dallasu, šiestom v siedmich zápasoch pod trénerom Bruceom Cassidym. Chára bol najvyťaženejším hráčom súboja s časom 24:49. Zaznamenal aj dva plusové body, strelu a dva bloky. So 418 bodmi sa dostal pred Brada Parka na tretie miesto klubovej histórie medzi obrancami. Jeho krajan Peter Cehlárik odohral 17 minút a 48 sekúnd s tromi blokmi a jedným vyhraným vhadzovaním. Pod víťazstvo sa najviac podpísala trojica Bergeron, Brad Marchand a Torey Krug, ktorí nakombinovali deväť bodov (3+6). Bergeron dvakrát skóroval a pridal asistenciu, Marchand (27) si pripísal gól a dve asistencie, Krug tri prihrávky. Do listiny strelcov sa zapísali aj David Krejčí (16), Frank Vatrano (10) a dvojbodový Ryan Spooner (10) v presilovej hre. David Pastrňák dvakrát asistoval a Tuukka Rask predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho dvojbodoví John Klingberg (10), Jiří Hudler (3) v presilovke a Tyler Seguin (22). Prví dvaja vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Bruins strelili prvé dva góly za 55 sekúnd a ďalšie dva už za 44 sekúnd. Kari Lehtonen inkasoval všetkých šesť z 28 striel a Stars ukončili krátku sériu dvoch výhier. „Medvede“ ukončili štvorzápasový výjazd s bilanciou 3-1-0.

Článok pokračuje pod reklamou

Chárova 12. asistencia sezóny:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. B. Marchand, 3. T. Krug (všetci BOS)

Sekera asistoval, Edmonton však neuspel v Nashville

Bod za asistenciu si pripísal aj obranca Andrej Sekera, no ten sa z víťazstva tešiť nemohol. Jeho Edmonton totiž v Nashville od piatej minúty neustále doťahoval nepriaznivý stav a nakoniec podľahol domácim Predátorom tesne 4:5. Víťazný gól strelil Viktor Arvidsson (21), ktorý čakal na jeho potvrdenie až šesť minút. Opäť sa do čierneho trafil aj Filip Forsberg (24). Okrem nich skórovali Ryan Ellis (10), Vernon Fiddler (2) a Colin Wilson (10). James Neal zaznamenal tri asistencie, P.K. Subban s Romanom Josim dve a Pekka Rinne urobil 28 zákrokov. Recept na neho našli dvojbodový Connor McDavid (21), Milan Lucic (13), Mark Letestu (12) a Jordan Eberle (13). Cam Talbot opustil zápas s 23 zákrokmi. Sekera v ňom bol najvyťažovanejším hráčom s časom 25:11. Pripísal si aj tri strely a urobil dva bodyčeky. Kým Predators vyhrali tretí duel po sebe, Oilers prehrali druhý. Kanadský tím privítal naspäť v zostave obrancu Darnella Nurseho (členok).

Hviezdy duelu: 1. J. Neal, 2. V. Arvidsson, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Gaudreau a Elliott doviedli Flames k triumfu nad Hurricanes

Caroline vstup do zápasu vyšiel, keď Victor Rask (14) skóroval už v piatej minúte. Nakoniec sa však z víťazstva 3:1 tešilo Calgary, ktoré sa mohlo oprieť o výborné výkony Johnnyho Gaudreua (13) a Briana Elliotta. Prvý menovaný najskôr prihrával na gól Michaela Ferlanda (11) a následne dva strelil sám. Elliot medzitým zneškodnil 34 striel. K predlženiu víťaznej série na štyri zápasy pomohol aj T.J. Brodie, ktorý si pripísal dve asistencie. Eddie Läck sa prezentoval 21 zákrokmi a Hurricanes prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. B. Elliott (CGY), 3. V. Rask (CAR)

Columbus vyhral aj druhý zápas po prestávke

Deň po hladkej výhre nad Washingtonom sa Columbusu podaril ďalší cenný skalp. Alex Wennberg (12) a Cam Atkinson (29) strelili po dva góly, aby Blue Jackets uspeli na ľade Rangers 5:2 a pripísali si štvrtú výhru z ostatných piatich duelov. Do čierneho sa trafil aj Josh Anderson (14), dve asistencie si pripísal Oliver Bjorkstrand a Sergej Bobrovskij zneškodnil 28 striel. S 32. výhrou v sezóne si vyrovnal osobné maximum. Z domáceho mužstva ho prekonali Rick Nash (18) a Jesper Fast (5). Henrik Lundqvist opustil duel s 21 zásahmi a zneškodnil aj trestné strieľanie Brandona Saada. Tímy si po zápase vymenili pozíciu v Metropolitnej divízii. Blue Jackets sú momentálne tretí, Rangers klesli s jednobodovou stratou na štvrté miesto.

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg, 2. C. Atkinson, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Senators vyhrali dôležitý zápas s Panthers

Dôležitý zápas v boji o play-off medzi sebou odohrali Florida a Ottawa. Ak by vyhrali Panthers, na Senators by strácali dva body. Nakoniec však Craig Anderson ukázal, že to proti bývalým tímom vie a s 37 zákrokmi doviedol k výhre 2:1 kanadský tím. Ten tak už má šesťbodový náskok. Víťazný gól strelil v druhej tretine Kyle Turris (21), ktorý nadviazal na presný zásah Zacka Smitha (15). Pri oboch asistoval Erik Karlsson. jediný gól domáceho tímu vsietil Jonathan Marchessault (19), kým James Reimer urobil 31 zákrokov. Aj napriek jeho výkonu však napokon Panthers prehrali tretí zápas po sebe. „Hrali sme dobre, ale nestačilo to. Musíme takéto tesné zápasy vyhrávať,“ poznamenal Aleksander Barkov pre CP. Senators okrem výhry potešil aj návrat Mikea Hoffmana a Marka Stonea do akcie.

Hviezdy duelu: 1. C. Andersson (OTT), 2. E. Karlsson (OTT), 3. J. Reimer (FLA)

Coyotes sa podaril proti Buffalu dokonalý obrat

Buffalo si v prvých dvoch tretinách vytvorilo dvojgólový náskok, no i tak nakoniec ťahalo za kratší koniec povrazu. Jack Eichel (14) najskôr otvoril skóre zápasu, následne asistoval pri góle Evana Rodriguesa (2). Napokon sa však tešila domáca Arizona, ktorej sa v tretej tretine podaril dokonalý obrat. Max Domi (7) a Jamie McGinn (9) sa postarali o vyrovnanie a len 19 sekúnd pred koncom strelil rozhodujúci gól Radim Vrbata (15), ktorý si z duelu odniesol aj asistenciu. Louis Domingue urobil 31 zákrokov, Anders Nilsson 26. Oba tímy vstupovali do zápasu s dvoma prehrami po sebe. „Je to frustrujúce. Hráme dobre, dostaneme sa do vedenia a potom sa rozhodneme, že prestaneme hrať. Toto sú zápasy, ktoré musíme vyhrávať,“ poznamenal Eichel.

Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata (ARI), 2. M. Domi (ARI), 3. J. Eichel (BUF)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:49 0 1 1 +2 0 1 0
P. Cehlárik (BOS) 17:48 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (EDM) 25:11 0 1 1 0 0 3 2
M. Hossa (CHI) 16:24 0 1 1 +1 0 2 1
T. Jurčo (CHI) 12:44 0 0 0 0 0 2 1
R. Pánik (CHI) 14:49 0 1 1 0 0 5 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies