Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára asistoval a zbieral plusky. Boston uhasil Plamene

Zdeno Chára pomohol k výhre Bostonu nad rozbehnutým Calgary. Tomáš Tatar zase nebodoval pri prehre Detroitu s Coloradom. V stredu sa však odohrali aj ďalšie dva zápasy, v ktorých sa zrodili výhry Philadelphie a Anaheimu.

Boston ukončil víťazné ťaženie Calgary, Chára asistoval

David Backes (15) sa vrátil do hry po tom, čo utrpel ľahšie poranenie a nakoniec sa stal autorom víťazného gólu. Boston aj vďaka nemu porazil Calgary 5:2, aby ukončil desaťzápasovú víťaznú sériu kanadského celku a predĺžil tú svoju na štyri zápasy. Dva góly strelil David Pastrňák (29) a svoj 36. presný zásah zaznamenal Brad Marchand (36), ktorý sa ujal vedenia v poradí strelcov a so 76 bodmi sa vyrovnal najproduktívnejším hráčom ligy. Gólom k výhre prispel aj Matt Beleskey (3), 21 zákrokmi Anton Chudobin a jednou prihrávkou slovenský obranca Zdeno Chára. Kapitán Bruins odohral 23 minút a 46 sekúnd, s ktorými bol najvyťažovanejším hráčom duelu. Urobil jeden blok, jeden bodyček a nazbieral až štyri plusové body. O góly Flames sa postarali Alex Chiasson (10) a bývalý „medveď“ Dougie Hamilton (11). Chad Johnson, ktorý chytal namiesto chorého Briana Elliotta, inkasoval štyri góly z 31 striel. Pastrňák svoj druhý gól strelil do prázdnej brány. Bruins sa vrátil do zostavy Ryan Spooner, Peter Cehlárik nehral.

Marchand využil zaváhanie Flames:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. M. Giordano (CGY), 3. D. Pastrňák (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Debutový strelec rozhodol zápas medzi niekdajšími rivalmi

V akcii sa v stredu predstavil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 17 minút bez bodového zisku. Pripísal si tri strely, dve trestné minúty za nedovolené bránenie a jeden mínusový bod. Nebodoval ani jeho tím. A to Detroitu vstup do zápasu proti najslabšiemu tímu NHL vyšiel a vďaka gólu Andreasa Athanasioua (16) viedol po piatich minútach hry. Od druhej tretiny sa však do čierneho triafali len domáci hráči. Skóre vyrovnal Matt Duchene (17), víťazný gól vsietil debutový strelec J.T. Compher (1) a dve minúty po ňom upravil skóre na konečných 3:1 pre Colorado Carl Söderberg (6). Obaja brankári čelili skoro rovnakému množstvu striel. Calvin Pickard prispel k tretej domácej výhre z ostatných štyroch duelov 27 zákrokmi, Jimmy Howard opustil duel s 26. Red Wings prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich. K úspechu im nepomohol ani návrat Anthonyho Manthu.

Hviezdy duelu: 1. J. Compher, 2. M. Duchene, 3. C. Pickard (všetci COL)

Mason vynuloval Penguins, Simmonds strelil jubilejný gól

V pondelok sa vo Philadelphii konalo pennsylvánske derby a tentokrát bolo pomerne jasnou záležitosťou domáceho tímu. Wayne Simmonds (29) strelil svoj 200. gól v kariére a Steve Mason zneškodnil všetkých 23 striel, aby Flyers porazili Penguins pomerom 4:0. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohli gólmi aj Claude Giroux (14), Sean Couturier (11) a Dale Weise (3). Aj napriek výhre však Philadelphia stráca stále až päť bodov na poslednú postupovú priečku 13 zápasov pred koncom. „Je frustrujúce chodiť na štadión s vedomím, že sme lepším tímom ako ukazuje tabuľka. Ešte nám pár zápasov zostáva a neprestaneme sa snažiť,“ skonštatoval Giroux pre AP. Kým Mason vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 33. v kariére, Matt Murray inkasoval štyrikrát z 28 striel. Návrat do Wells Fargo Center zažil obranca Mark Streit, ktorý sa stal súčasťou Pittsburghu v deň prestupovej uzávierky. Hostia privítali v zostave Matta Cullena, ale zranil sa im Ron Hainsey.

Simmondsov 200. gól v kariére:

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds, 2. S. Mason, 3. S. Couturier (všetci PHI)

Getzlaf, Bernier doviedli Ducks k výhre nad Blues

Ryan Getzlaf (14) najskôr prihrával na gól Rickardovi Rakellovi (30), ktorý prvýkrát v kariére dosiahol na métu 30 gólov a potom skóroval aj on sám počas oslabenia, aby pomohol Anaheimu k domácemu triumfu 2:1 nad St. Louis. Po ňom Ducks preskočili Calgary na druhom mieste Pacifickej divízie. Jonathan Bernier, ktorý vychytal svoju štvrtú výhru po sebe, k tomu prispel 26 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Ivan Barbašev (3). Jake Allen urobil 20 zákrokov, ale to na natiahnutie päťzápasovej víťaznej šnúry nestačilo. Blues tak stále zostávajú na pozícii druhej divokej karty Západnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. J. Bernier (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:58 0 0 0 -1 2 3 0
Z. Chára (BOS) 23:46 0 1 1 +4 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies