Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Sekera dvakrát asistoval, Pánik sa pobil

V dvanástich zápasoch sobotného programu NHL hrali piati Slováci. Bodoval z nich iba Andrej Sekera, ktorý pomohol k výhre dvoma prihrávkami. Richard Pánik sa pobil pri vysokej prehre Chicaga, Chárov Boston zdolal Islanders. Minnesota si zaistila play-off.

Sekera pomohol dvomi bodmi k dôležitej výhre Oilers

Slovenský obranca Andrej Sekera si pripísal 26. a 27. asistenciu v sezóne, ktorými pomohol Edmontonu zvíťaziť doma nad Coloradom 4:1. Dostal sa tak na delené prvé miesto Pacifickej divízie so San Jose a Anaheimom. Rozdielový gól strelil v polovici prvej tretiny Leon Draisaitl (27), skórovali aj Benoit Pouliot (8) a dvojbodoví Drake Caggiula (6) s Ryanom Nugent-Hopkinsom (16) v presilových hrách. Laurenta Brossoita prekonal z 25 striel najslabšieho tímu NHL iba Sven Andrighetto (5), ktorý odpovedal na vedúci gól už po 45 sekundách. Calvin Pickard kryl 25 striel pri piatej prehre Avalanche v sérii a druhej proti Oilers za tri dni. Sekera na neho nevystrelil ani raz počas 19 minút a 42 sekúnd v akcii. Pripísal si však plusový bod, bodyček a štyri bloky. V posledných dvoch zápasoch získal päť bodov (1+4). Edmonton vyhral druhý zápas po sebe a šiesty z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. D. Caggiula, 2. L. Brossoit, 3. R. Nugent-Hopkins (všetci EDM)

Nash dostal Boston späť na poslednú postupovú pozíciu

Riley Nash (7) zaznamenal prvý viacgólový zápis v sezóne v tej pravej chvíli. Dvoma gólmi zariadil víťazstvo Bostonu 2:1 na ľade Islanders, ktorých opäť vystriedal na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Nash odpovedal už po 36 sekundách na vedúci presný zásah Johna Tavaresa (28) v polovici prvej tretiny a víťazný gól strelil v úvode záverečnej časti hry. Anton Chudobin pomohol ukončiť sériu štyroch prehier s 18 zákrokmi. Ešte o dva menej urobil Thomas Greiss, jeden aj po strele kapitána Bruins Zdena Cháru. Slovenský obranca bol s časom 23:32 najvyťažovanejším hráčom tímu a druhým v zápase. Pripísal si aj plusový bod, dva bloky a až osem bodyčekov. Islanders ukončili dvojzápasovú víťaznú a trojzápasovú bodovú sériu. Na Boston strácajú v boji o play-off dva body, ale majú zápas k dobru.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. R. Nash, 2. A. Chudobin (obaja BOS), 3. J. Tavares (NYI)

Raanta vynuloval Los Angeles

Antti Raanta zastavil všetkých 30 striel, z toho 14 v druhej tretine, pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a ôsmom v kariére. Doviedol ním New York Rangers k triumfu 3:0 v Los Angeles, ktorým ukončil krátku sériu dvoch prehier. Rozhodol o ňom v druhej tretine Derek Stepan (14), v tretej skórovali Ryan McDonagh (6) v presilovej hre a Rick Nash (21) do prázdnej brány. Mats Zuccarello a Mika Zibanejad dvakrát asistovali. Jonathan Quick inkasoval dvakrát z 19 striel pri tretej prehre Kings v ostatných štyroch dueloch. Posledné dve boli na nulu. V akcii nechýbal slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý odohral 13 a pol minúty s mínusovým bodom a strelou. Kalifornský tím prehrou v riadnom hracom čase umožnil Minnesote zaistiť si postup do play-off.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. D. Stepan, 3. R. McDonagh (všetci NYR)

Marchessault strelil hetrik pri vysokej výhre nad Blackhawks

Jonathan Marchessault (28) strelil svoj prvý hetrik v kariére, James Reimer vychytal vďaka 25 zákrokom svoj prvý „shutout“ v sezóne a Florida porazila Chicago jednoznačne 7:0. Jonathan Huberdeau (7) zaznamenal gól a tri asistencie, Aleksander Barkov (21) gól a dve asistencie. Do čierneho sa trafili aj Reilly Smith (13) a Nick Bjugstad (6), aby Panthers zaknihovali svoje najvyššie víťazstvo od 5. februára 2008, keď zdolali pomerom 8:0 Toronto. Corey Crawford inkasoval štyrikrát z 25 striel predtým, ako v tretej tretine prenechal miesto v bráne Scottovi Darlingovi. Ten inkasoval tri góly zo šiestich striel. Marián Hossa odohral v zápase takmer 19 a pol minúty s jednou strelou, dvoma bodyčekmi a jedným mínusovým bodom. Richard Pánik nazbieral viac trestných minút ako ich odohral. Počas 11 minút a 15 sekúnd strávených na ľade zaznamenal dve strely, jeden bodyček a 17 trestných minút. V tretej tretine sa totiž pobil a dostal aj trest do konca zápasu. Dokonca uštedril v druhej tretine „hipcheck“ Jaromírovi Jágrovi, ktorý vynechal pre zranenie tretiu tretinu.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault, 2. J. Reimer, 3. A. Barkov (všetci FLA)

Leafs prišli v Buffale o Andersena i o body

Jack Eichel (23) strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, aby Buffalo dokázalo poraziť mladé Toronto snažiace sa zaistiť si postup do play-off. Ryan O’Reilly (18) a Dmitrij Kulikov (2) zaznamenali po góle a asistencii, Evander Kane (26) ich doplnil na listine strelcov a Robin Lehner zneškodnil 32 striel. Prekonali ho Connor Brown (18) a Auston Matthews (34), ktorý s 34 gólmi vyrovnal nováčikovský klubový rekord Wendela Clarka zo sezóny 1985/86. William Nylander raz asistoval, aby bodoval v 11. zápase po sebe. Frederik Andersen opustil duel už v prvej tretine, keď utrpel zranenie hornej časti tela. Dovtedy sa prezentoval 14 zákrokmi. Curtis McElhinney následne inkasoval tri góly z 22 striel. Sabres majú v ostatných 21 domácich zápasoch proti Maple Leafs dominantnú bilanciu 18-2-1. Kyle Okposo sa vrátil do zostavy víťazného mužstva a pripísal si dve asistencie.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. R. O’Reilly, 3. T. Ennis (všetci BUF)

Monahan rozhodol v predĺžení o výhre Flames nad Blues

Sean Monahan (25) aj s prispením šťastia skóroval len tri sekundy pred vypršaním nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Calgary 3:2 nad St. Louis. Puk sa do brány odrazil od útočníka Blues Kylea Brodziaka. V normálnej hracej dobe sa do čierneho trafili Trouy Brouwer (12) a Matt Bartkowski (1), kým Brian Elliott urobil 29 zákrokov. Prekonali ho Ivan Barbašev (4) a Jaden Schwartz (16). Jake Allen urobil 28 zákrokov. Monahan strelil svoj siedmy gól v predĺžení v kariére, čím prekonal klubový rekord Jaromeho Iginlu.

Monahanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. T. Brouwer (CGY), 3. I. Barbašev (STL)

Canadiens si upevnili pozíciu vďaka výhre nad Senators

Andrej Markov (6) strelil dva góly a prihrával na ďalší, aby doviedol Montreal k víťazstvu 3:1 nad Ottawou, po ktorom si Canadiens upevnili pozíciu najlepšieho tímu Atlantickej divízie. Pred Senators majú trojbodový náskok a zápas k dobru. O góly domáceho tímu sa starali len obrancovia, keď sa okrem Markova presadil aj Shea Weber (17). Carey Price urobil 31 zákrokov, o desať viac ako Craig Anderson, ktorý odchytal svoj 500. zápas v lige. Čestný úspech Ottawy zaznamenal Jean-Gabriel Pageau (10). Tímy sa stretli po tretíkrát v priebehu ôsmich dní a všetky tri zápasy vyhrali „Habs“. Sezónu ukončia s pozitívnou vzájomnou bilanciou 3-1-1.

Hviezdy duelu: 1. A. Markov, 2. C. Price, 3. S. Weber (všetci MTL)

Bobrovskij, Wennberg rozhodli o výhre Columbusu nad Flyers

Sergej Bobrovskij zneškodnil všetkých 35 striel, aby vychytal svoje siedme čisté konto a 40. víťazstvo v sezóne a doviedol Columbus k dôležitej výhre 1:0 nad Philadelphiou. Jediný gól zápasu strelil Alex Wennberg (13), vďaka ktorému zostávajú Blue Jackets stále reálne v hre o Prezidentskú trofej aj po predošlých dvoch prehraných dueloch. V bráne Flyers stál Michal Neuvirth, ktorý urobil 20 zákrokov. Columbus vyhral všetky tri vzájomné zápasy v sezóne a s Flyers sa stretne ešte 8. apríla.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. A. Wennberg, 3. K. Quincey (všetci CBJ)

Boeser skóroval pri debute, Wild postúpili do play-off

Brock Boeser (1) podpísal v sobotu trojročnú nováčikovskú zmluvu s Vancouverom, ktorý mu dal večer šancu zažiť debut v NHL. On sa za dôveru odvďačil gólom, ktorým rozhodol o výhre 4:2 nad trápiacou sa Minnesotou. Strelecky sa presadili aj dvojgólový Reid Boucher (6) a Jack Skille (5). Richard Bachman držal čisté konto až do 58. minúty. Nakoniec ho z 27 striel prekonali Ryan Suter (9) a Eric Staal (25). Darcy Kuemper opustil zápas, v ktorom si Wild pripísali siedmu prehru z ostatných ôsmich duelov, so 17 zákrokmi. Vďaka prehre Los Angeles svoju piatu účasť v play-off po sebe a ôsmu celkovo.

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. R. Boucher, 3. R. Bachman (všetci VAN)

Líder súťaže si vytvoril nový rekord v počte domácich výhier

Washington zdolal doma Arizonu 4:1 najmä vďaka trom gólom v tretej tretine a vytvoril si nový rekord s 31 výhrami vo Verizon Center v sezóne. Štvrtou výhrou po sebe si tiež zvýšil náskok na čele Metropolitnej divízie na tri body. Dva góly, vrátane víťazného v 56. minúte, strelil Daniel Winnik (11), 32 sekúnd po ňom ešte skóroval Justin Williams (21). Otvárací gól duelu zaznamenal Alex Ovečkin (30) v presilovej hre, Kevin Shattenkirk dvakrát asistoval a Braden Holtby predviedol 28 zákrokov. Prekonal ho len Peter Holland (4), ktorý vyrovnal stav na 1:1. Mike Smith chytil 29 striel, ale nezabránil druhej prehre Coyotes po sebe a piatej v posledných šiestich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. D. Winnik, 2. B. Holtby (obaja WSH), 3. M. Smith (ARI)

Carolina natiahla bodovú sériu a stále je v hre o play-off

Jeff Skinner (30) skóroval v piatom zápase po sebe a tretíkrát v kariére dosiahol na 30-gólovú hranicu. Jeho okrúhly gól rozhodol o triumfe Caroliny 3:1 na ľade New Jersey, ktorým si tím z Raleigh predĺžil bodovú sériu už na desať duelov a víťaznú na tri. Je to jeho najdlhšia bodovú šnúra od roku 2009. Zvyšné dva góly strelil Sebastian Aho (23) a Eddie Läck prispel k ukončeniu trojzápasovej série prehier proti Devils 26 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Travis Zajac (14), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Cory Schneider čelil 28 strelám Hurricanes, ktorí sa priblížili k poslednej postupovej pozícii Bostonu na päť bodov. Tím z Newarku prehral druhý zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Skinner (obaja CAR), 3. T. Zajac (NJD)

Sharks opäť prehrali a prišli o vedenie v divízii

San Jose sa v kľúčovom období základnej časti trápi. V sobotu prehralo už šiesty zápas v sérii, keď utŕžilo v Nashville debakel 2:7. Prišlo tak o možnosť vrátiť sa na čelo Pacifickej divízie, kde sú teraz s rovnakým počtom bodov aj Anaheim a Edmonton. Ducks však majú zápas k dobru. James Neal (23) a Colton Sissons (8) strelili po dva góly, na listine strelcov ich doplnili Cody McLeod (5), P. K. Subban (9) a dvojbodový Viktor Arvidsson (28), ktorý uzavrel skóre v oslabení. Neal využil dve presilovky, pričom jeho prvý gól bol víťazný. Roman Josi s Ryanom Johansenom dvakrát asistovali, Craig Smth a Colin Wilson trikrát. Pekka Rinne kryl 26 striel pri tretej výhre po sebe a šiestej v posledných siedmich dueloch. Recept na neho našli Patrick Marleau (26) v presilovke a Justin Braun (4). Martin Jones opustil zápas s 27 zákrokmi. Predators si udržali tretie miesto v Centrálnej divízii o bod pred St. Louis. Joe Pavelski odohral svoj 800. zápas v NHL.

Rinneho ocenili za 500. zápas v NHL:

Hviezdy duelu: 1. C. Sissons, 2. C. Smith, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 13:27 0 0 0 -1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 19:23 0 0 0 -1 0 1 2
R. Pánik (CHI) 11:15 0 0 0 0 17 2 1
Z. Chára (BOS) 23:32 0 0 0 +1 0 1 8
A. Sekera (EDM) 19:42 0 2 2 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies