Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára dosiahol míľnik, Sekera si zahrá v play-off

Utorkový program NHL priniesol jedenásť zápasov. Z trojice Slovákov bodoval iba Zdeno Chára, ktorý pomohol k výhre Bostonu svojím jubilejným bodom. Anaheim, San Jose, Edmonton a Rangers si zaistili play-off, Detroit v ňom bude chýbať. Alex Ovečkin strelil hetrik.

Chára zaznamenal 600. bod pri výhre nad Nashvillom

Slovenský obranca Zdeno Chára asistoval pri prvom góle svojho tímu, aby oslávil svoj 600. bod v NHL. Radosť mal dvojnásobnú, pretože jeho Boston porazil pomerom 4:1 Nashville a podporil svoje šance dostať sa do play-off. Veľkú zásluhu na tom mal Tuukka Rask, ktorý pri návrate do akcie predviedol 24 zákrokov. O góly sa postarali Patrice Bergeron (18), David Krejčí (22), David Backes (17) a Noel Acciari (1), pre ktorého to bol premiérový presný zásah v NHL. Chára odohral v zápase 24 a pol minúty, pričom okrem asistencie si pripísal plusový bod, štyri bloky a štyri strely. Tie sa zaradili medzi 27, ktoré zlikvidoval Pekka Rinne. Fínsky brankár inkasoval tri góly, keďže Backes uzatváral skóre gólom do prázdnej brány. O čestný úspech Predators, ktorí ťahali štvorzápasovú sériu výhier, sa postaral Craig Smith (10). Nashville zostáva na treťom mieste Centrálnej divízie o bod pred St. Louis. Bod na tretie miesto Toronta v Atlantickej divízii zase stráca Boston. Pred Tampou Bay má trojbodový náskok.


Hviezdy duelu: 1. T. Krug, 2. D. Krejčí, 3. N. Acciari (všetci BOS)

Oilers sa vracajú do play-off po dekáde

Edmonton bol naposledy v play-off v roku 2006, keď prehral až vo finále. Odvtedy sa doň celých desať rokov nevedel dostať. Po domácej výhre 2:1 nad Los Angeles si v ňom však zahrá a spolu s ním aj slovenský obranca Andrej Sekera. Ten nebodoval, ale počas 17 minút a 18 sekúnd v akcii zaznamenal štyri strely, bodyček a tri bloky. Skóre duelu otvoril v 15. minúte Connor McDavid (27), ktorý si predĺžil bodovú sériu na osem duelov. Na 1:1 vyrovnal už o dve a pol minúty neskôr Jarome Iginla (12). Víťazný gól strelil v druhej tretine Eric Gryba (2), kým Cam Talbot predviedol pri treťom triumfe v sérii 34 zákrokov. Jonathan Quick opustil zápas s 27 zákrokmi. Kings prehrali štvrtý duel z posledných piatich a tretí po sebe proti Oilers. V ich zostave chýbal Marián Gáborík, ktorý bol len zdravým náhradníkom. Na poslednú postupovú pozíciu strácajú 11 bodov, pričom odohrajú sedem zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. J. Quick (LAK), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Hurricanes definitívne ukončili nádeje Red Wings

Tomáš Nosek (1) strelil svoj prvý gól v NHL, ale nikto sa zo spoluhráčov na streleckej listine nepridal. Jimmy Howard urobil 28 zákrokov, ale to na úspech v odvetnom zápase proti Caroline nestačilo. Detroit hrajúci tretí zápas v priebehu troch dní pôsobil unavene, zápas prehral 1:4 a už oficiálne sa rozlúčil s play-off. Nezahrá si v ňom po 25 sezónach. Hurricanes vďaka výhre stále majú play-off na dosah. Góly Leeho Stempniaka (15), Joakima Nordströma (6), Jordana Staala (16) a Eliasa Lindholma (11), ako aj 21 zákrokov Cama Warda, priblížilo tím z Raleigh na rozdiel štyroch bodov k druhej divokej karte Východnej konferencie. Carolina, ktorá bodovala v 12. zápase po sebe, má pritom oproti Bostonu zápas k dobru. „Túžime po play-off a momentálne robíme každý deň dobrú prácu v našom boji,“ poznamenal Ward pre AP. Slovenský útočník Red Wings Tomáš Tatar odohral v utorkovom zápase 15 a pol minúty a pripísal si mínusový bod a tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal, 2. J. Faulk, 3. J. Nordström (všetci CAR)

Laineho nájazd rozhodol o výhre nad Devils

Patrik Laine premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Winnipeg porazil New Jersey 4:3 v zápase, v ktorom prehrával o dva góly. Connor Hellebuyck urobil 20 zákrokov a zneškodnil všetky tri samostatné nájazdy. V normálnej hracej dobe skórovali Nikolaj Ehlers (23), Blake Wheeler (23) a Joel Armia (9) na strane Jets, Beau Bennett (6), Taylor Hall (19) a Stefan Noesen (7) na strane Devils. Cory Schneider zastavil 33 striel, no jeho tím prehral štvrtý zápas po sebe a 16. z ostatných 18. V predĺžení bol obraný o trestné strieľanie, keď Blake Wheeler podrazil Halla dostávajúceho sa do úniku. „Rozhodcom ich prácu nezávidím. Musia robiť ťažké rozhodnutia a niekedy sa stane, že niečo vyzerá inak a až po zápase uvidia na videu, že urobili zlé rozhodnutie,“ poznamenal Hall pre AP. Marko Daňo v stretnutí nehral, no tentokrát bol zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. B. Wheeler (WPG), 3. T. Hall (NJD)

Ovečkin pomohol hetrikom predĺžiť víťaznú sériu lídra súťaže

Alex Ovečkin (33) zaznamenal svoj 17. hetrik v NHL a pridal asistenciu, čím významne prispel k víťazstvu Washingtonu 5:4 na ľade Minnesoty. Mal prsty vo všetkých štyroch góloch tímu v riadnom hracom čase, no ten rozhodujúci strelil T. J. Oshie (32) v druhej minúte predĺženia. Rovnaký hráč otváral skóre duelu, Nicklas Bäckström a Marcus Johansson trikrát asistovali. Braden Holtby urobil pri piatej výhre v sérii a svojej 40. v sezóne 26 zákrokov. Prekonali ho Jason Pominville (12), Martin Hanzal (18), Jared Spurgeon (9) a Eric Staal (27), ktorý vynútil predĺženie 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Pominville s Hanzalom pridali po asistencii, Spurgeon dve a Devan Dubnyk kryl 15 striel pri štvrtej prehre Wild po sebe. Ovečkin má na konte 558 gólov v kariére a už len dva mu chýbajú na 25. miesto ligovej histórie, ktoré patrí Guyovi Lafleurovi.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. N. Bäckström (obaja WSH), 3. J. Spurgeon (MIN)

Matthews vytvoril klubový rekord, Toronto sa drží v hre o postup

Auston Matthews (35) otvoril skóre domáceho zápasu Toronta proti Floride a nasmeroval svoj tím k dôležitému triumfu 3:2. Maple Leafs si po ňom udržali tretie miesto v Atlantickej divízii o bod pred Bostonom. Aktuálna draftová jednotka zároveň prekonala klubový rekord Wendela Clarka v počte gólov nováčika. Aspoň 35 ich za posledných 22 rokov strelili iba Ovečkin a Crosby v sezóne 2005/06. Na listine strelcov ju doplnili dvojbodoví Leo Komarov (13) a Zach Hyman (10), ktorý rozhodol o štvrtej výhre v posledných piatich dueloch. Curtis McElhinney k nej prispel 25 zákrokmi. Puk za jeho chrbát dostali iba Reilly Smith (14) a Jaromír Jágr (15) v presilovej hre. Keith Yandle dvakrát asistoval a v bráne Panthers sa pri ich druhej prehre po sebe vystriedali obaja gólmani. James Reimer inkasoval dvakrát zo 14 striel predtým, ako sa zranil, Reto Berra raz z 11. William Nylander bodoval už v 12. zápase po sebe, čo dokázal ako štvrtý nováčik v histórii.


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. Z. Hyman, 3. C. McElhinney (všetci TOR)

Weal rozhodol o výhre Flyers nad Senators

Jordan Weal (6) vynútil predĺženie a následne ako jediný uspel v nájazdoch, aby rozhodol o výhre Philadelphie 3:2 nad Ottawou. Flyers v zápase dvakrát prehrávali. Prvýkrát sa tímu podarilo vyrovnať stav zásluhou Braydena Schenna (23). Pri druhom góle pomohlo Wealovi zaváhanie Craiga Andersona, ktorý spoza brány rozohral puk rovno na jeho hokejku. Steve Mason čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Erik Karlsson (15) a dvojbodový Kyle Turris (26). Anderson mal viac práce, keď na neho smerovalo 35 striel. Senators už majú na prvé miesto Atlantickej divízie štvorbodovú stratu.

Hviezdy duelu: 1. J. Weal (PHI), 2. K. Turris (OTT), 3. B. Schenn (PHI)

Columbus najmä vďaka Bobrovskymu porazil Buffalo

Cam Atkinson (34) strelil svoj 34. gól v sezóne, Sergej Bobrovskij sa prezentoval 41 zákrokmi a Columbus potešil domácich fanúšikov víťazstvom 4:1 nad Buffalom, po ktorom má dvojbodový náskok na druhom mieste Metropolitnej divízie pred Pittsburghom a trojbodovú stratu na prvý Washington. Kyle Quincey (5) strelil svoj prvý gól od výmeny a Brandon Saad (22) pridal gól do prázdnej brány. Na Bobrovskyho našiel recept len Evan Rodrigues (4). Anders Nilsson zastavil 26 striel. „Myslím si, že dnes sme boli lepším tímom. Zaslúžili sme si vyhrať, no Bobrovskij chytal skvelo,“ poznamenal Nilsson pre AP.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. K. Quincey, 3. D. Savard (všetci CBJ)

Jordie vyhral súboj Bennovcov, Montreal si upevnil náskok na čele divízie

Montreal si zvýšil náskok na čele Atlantickej divízie na štyri body, keď zdolal v Bell Centre Dallas 4:1. Skóre zápasu síce otvoril už po 107 sekundách Curtis McKenzie (6), ale dvojbodový Max Pacioretty (34) v druhej tretine vyrovnal stav a v tretej sa presadili traja jeho spoluhráči. Rozdielový gól strelil Brendan Gallagher (9), ďalšie pridali Artturi Lehkonen (14) a Alex Radulov (16). Carey Price chytil 27 striel pri druhej výhre po sebe. Andrej Markov asistoval a s 572 bodmi v NHL sa vyrovnal Guyovi Lapointemu na druhom mieste klubovej histórie. Kari Lehtonen predvieodl 32 zákrokov, ale neodvrátil koniec bodovej série Stars na štyroch dueloch. Texaský tím je už bez šance na postup. Súboj bratov Bennovcov vyhral Jordie z Montrealu, ani jeden z nich nebodoval.

Hviezdy duelu: 1. C. Price, 2. B. Gallagher, 3. A. Markov (všetci MTL)

Ducks si zaistili účasť v play-off triumfom vo Vancouveri

Anaheim zdolal Vancouver na jeho ľade jasne 4:1 a po piatej výhre v sérii si zaistil piatu účasť v play-off po sebe. Hral v ňom v 10 z posledných 12 sezón. Vrátil sa tiež na čelo Pacifickej divízie o dva body pred San Jose s Edmontonom. O všetkom rozhodla trojgólová prvá tretina, v ktorej skórovali Corey Perry (16), Patrick Eaves (28) a Nick Ritchie (14). Štvrtý gól pridal v úvode druhej tretiny Brandon Montour (2), Antoine Vermette na dva prihral a Jonathan Bernier sa prezentoval 34 zákrokmi. Ako jediný ho dokázal prekonať Brock Boeser (2), ktorý skorigoval druhú prehru Canucks po sebe a tretiu v posledných štyroch dueloch. Ani 35 zákrokov Ryana Millera nič nezmenilo na tom, že jeho tím si v play-off nezahrá.

Hviezdy duelu: 1. P. Eaves, 2. A. Vermette (obaja ANA), 3. B. Boeser (VAN)

Burns stanovil klubový rekord, Sharks i Rangers sú v play-off

Už pred skončením zápasu medzi San Jose a New Yorkom Rangers bolo jasné, že oba tímy majú istú účasť v play-off. Sharks však potešili domácich fanúšikov výhrou 5:4 po predĺžení, ktorou ukončili sériu šiestich prehier. Rozhodol o tom Brent Burns (28), ktorý skóroval v 64. minúte v presilovej hre. S 28 gólmi vytvoril nový klubový rekord obrancu. Z jeho spoluhráčov sa presadili dvojbodový Jannik Hansen (7), Melker Karlsson (10) a dvojgólový Chris Tierney (9), ktorý vyrovnával stav na 4:4 v 58. minúte. Mikkel Bödker dvakrát asistoval a Martin Jones predviedol 24 zákrokov. Prekonali ho dvojgólový J. T. Miller (22), Derek Stepan (16) a Jesper Fast (6), ktorí vyrovnali stav z 1:4 na 4:4. Kevin Hayes prihrával na dva góly, Brady Skjei na tri a Henrik Lundqvist urobil 30 zákrokov. Rangers si zahrajú v play-off v 11. z ostatných 12 sezón, Sharks v 12. z posledných 13 a v 19 celkovo.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. Ch. Tierney (obaja SJS), 3. J. T. Miller (NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 15:37 0 0 0 -1 0 0 3
Z. Chára (BOS) 24:25 0 1 1 +1 0 4 0
A. Sekera (EDM) 17:18 0 0 0 0 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Je tu play-off: Pekarčík pútal prihrávkami, Nemec gólmi. Gajan najhorší spomedzi SlovákovPozdvihol sa Mešár do nových výšin pred plnou sezónou v AHL? Má najviac bodov v celej lige! Sýkora si ukončil suchoty gólom, Regenda toto nezažil od februára + videoKto je na konci základnej časti top favoritom na Cenu Jacka Adamsa?Šesť hviezd NHL, ktoré by v lete mohli zmeniť dres Posledný tím je istý. Aké šance majú na Celebriniho iné tímy, vrátane Canadiens? Veľká nádej Chicaga zažila debut ako hrom: Po hektických dňoch skórovala pri debute v NHL! + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies