Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára asistoval, Boston sa priblížil k play-off

V ôsmich sobotných zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Bodoval z nich iba kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý pomohol svojmu tímu asistenciou k dôležitej výhre v boji o play-off. Andrej Sekera sa tiež tešil z výhry, Tomáš Tatar nebodoval pri prehre. Traja brankári vychytali nuly.

Chára asistoval pri dôležitej výhre Bostonu

Slovenský obranca Zdeno Chára si pripísal 18. asistenciu v sezóne, ktorou pomohol Bostonu k domácemu víťazstvu 5:2 nad Floridou. Znamenala predĺženie jeho série výhier na štyri zápasy a dostala ho na tretie miesto Atlantickej divízie o bod pred Toronto. Maple Leafs však majú dva duely k dobru, vrátane toho sobotného. Chára asistoval pri prvom z dvoch gólov Patricea Bergerona (20) na 2:1. S časom 22:57 bol najvyťaženejším hráčom tímu a druhým v zápase. Zaznamenal aj dva plusové body, tri strely, tri bodyčeky a štyri bloky. Víťazný gól strelil David Krejčí (23), Brad Marchand (39) využil presilovú hru a skóroval aj Noel Acciari (2). Bergeron v závere trafil prázdnu bránu, David Pastrňák dvakrát asistoval a Tuukka Rask predviedol 24 zákrokov. Prekonali ho Thomas Vanek (17) a Jaromír Jágr (16) v presilovke, obaja v druhej tretine. Reto Berra urobil rovnako 24 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Panthers v sérii.

Chárova 18. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. P. Bergeron (obaja BOS), 3. S. Thornton (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid doviedol Edmonton na čelo divízie

Zápas medzi Edmntonom a Anaheimom bol aj súbojom o prvé miesto v Pacifickej divízii. Domáci Oilers zvíťazili 3:2 po predĺžení a vyrovnali sa vedúcim Ducks s 97 bodmi. Oba tímy odohrajú ešte štyri zápasy. Connor McDavid (29) otvoril skóre duelu a prihrával na zvyšné dva góly, aby si predĺžil bodovú sériu na desať zápasov. Dlhšiu nemal v tíme nikto za posledných 19 rokov. Leon Draisaitl (28) strelil víťazný gól po 86 sekundách predĺženia a tiež asistoval pri presilovkovom góle Milana Lucica (19), ktorý vyrovnal stav na 2:2 v 59. minúte. Cam Talbot čelil iba 18 strelám kalifornského tímu, ktorý prehral druhý zápas po sebe. So 40. výhrou v sezóne vyrovnal klubový rekord Granta Fuhra z ročníka 1987/88. Prekonali ho Ryan Getzlaf (15) a Patrick Eaves (29) v presilových hrách. Jakob Silfverberg dvakrát asistoval a John Gibson urobil 34 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera na neho vyslal dve strely počas 21 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj dva bodyčeky a blok. Oilers vyhrali piaty duel v sérii celkovo a už ôsmy na domácom ľade, čím vyrovnali svoj rekord z rokov 1985 a 1986.

Draisaitlov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. J. Gibson (ANA), 3. M. Lucic (EDM)

Matthews vyrovnal klubový rekord pri výhre nad Detroitom

Auston Matthews (38) strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, aby vyrovnal nováčikovský bodový rekord Maple Leafs a doviedol Toronto k výhre 5:4 nad Detroitom. Vďaka trom bodom sa mu podarilo vyrovnať zápis Petra Ihnačáka z ročníka 1982/83. Na konte má už 66 bodov. James van Riemsdyk (25), Mitchell Marner (18) a William Nylander (22) tiež skórovali, Frederik Andersen urobil 38 zákrokov a Maple Leafs sa bodovo vyrovnali Ottawe na druhom mieste Atlantickej divízie. Domáci Jimmy Howard inkasoval päť gólov z 27 striel. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Gustav Nyquist (11), Nick Jensen (4), Niklas Kronwall (2) a Mike Green (14). Tomáš Tatar nebodoval, pričom odohral 21 minút. Pripísal si jeden plusový bod a tri strely na bránu.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. M. Marner, 3. J. van Riemsdyk (všetci TOR)

Perreault rozhodol o výhre nad Ottawou

Mathieu Perreault (12) strelil víťazný gól necelých osem minút po začiatku tretej tretiny, aby doviedol Winnipeg k výhre 4:2 nad Ottawou, ktorá bola pre tím z Manitoby štvrtou v sérii. Blake Wheeler (25) a Adam Lowry (15) skórovali pred ním a Nikolaj Ehlers (24) pridal po jeho góle poistku do prázdnej brány. K najdlhšej víťaznej sérii v sezóne pomohol aj Connor Hellebuyck, ktorého z 31 striel prekonal len dvojgólový Mike Hoffman (25). Mike Condon opustil duel s 24 zákrokmi a Senators prehrali štvrtý zápas po sebe, aby na tom boli po sobote bodovo rovnako ako Toronto. Marko Daňo pre rozhodnutie trénera opäť nehral.

Perreaultov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. 1. N. Ehlers (WPG), 2. M. Hoffman (OTT), 3. A. Lowry (WPG)

Radulov skóroval v predĺžení, Canadiens zdolali Lightning

Alexander Radulov (17) skóroval 51 sekúnd od začiatku predĺženia, aby rozhodol o tesnej výhre Montrealu 2:1 nad Tampou Bay. Bol to jeho prvý gól v predlžení od 2. februára 2008. „Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas a vyhrať sme si zaslúžili,“ poznamenal pre AP. Phillip Danault (13) sa tiež presadil strelecky a Carey Price zneškodnil 21 striel. Jediný gól Lightning vsietil Yanni Gourde (4), ktorý vyrovnával stav v strede tretej tretiny. Andrej Vasilevskij zaznamenal 34 zásahov. Floridský tím zvýšil svoju stratu na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii na štyri body. Oproti Bostonu má však zápas k dobru. Odohrá ich už len päť. Steven Stamkos ani Tyler Johnson sa do akcie ešte nevrátili.

Radulovov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. A. Radulov (MTL)

Flyers vyhrali zápas pre Neuvirtha, ktorý skolaboval v bráne

Anthony Stolarz zastavil 26 striel po tom, čo v úvode prvej tretiny nahradil Michala Neuvirtha, ktorý skolaboval vo svojej bráne a bol následne prevezený do miestnej nemocnice. Dovtedy zastavil šesť striel. Philadelphia sa zomkla a svojmu spoluhráčovi napokon mohla venovať víťazstvo 3:0 nad New Jersey, ku ktorému viedli aj góly Braydena Schenna (24), Colina McDonalda (1) a Jordana Weala (8). Cory Schneider urobil 38 zákrokov. Kým Devils prehral šiesty zápas po sebe, Flyers sa udržali v hre o play-off štvrtou výhrou v sérii. Stále však na Boston strácajú šesť bodov. Oba tímy odohrajú už len štyri zápasy.


Hviezdy duelu: 1. A. Stolarz, 2. C. McDonald, 3. J. Weal (všetci PHI)

Nashville vynuloval Minnesotu a je krok od play-off

Pekka Rinne zastavil všetkých 31 striel a doviedol Nashville k domácemu triumfu 3:0 nad Minnesotou. Vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 43. v kariére. Predators tak ukončili krátku sériu dvoch prehier a upevnili si poslednú postupovú pozíciu v Západnej konferencii. Na istotu play-off im stačí získať jediný bod. Wild svojou piatou prehrou v ostatných šiestich dueloch pomohli Chicagu zaistiť si prvenstvo v Centrálnej divízii aj v konferencii. O góly Nashville sa postarali Filip Forsberg (31), Kevin Fiala (10) a P. K. Subban (10), ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Prví dvaja menovaní skórovali v rozmedzí desiatich sekúnd v závere druhej tretiny. Alex Stalock opustil duel s 33 zákrokmi.

Dva góly Nashville za 10 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. K. Fiala, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Dallas ukončil Caroline rekordnú bodovú sériu

Kari Lehtonen chytil 25 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne a 37. v kariére, čím nasmeroval Dallas k víťazstvu 3:0 na ľade Caroliny. O ukončení jej rekordnej 13-zápasovej bodovej série rozhodol Jason Spezza (13) v 25. minúte. John Klingberg (13) a Devin Shore (12) upravili výsledok gólmi do prázdnej brány v rozmedzí 32 sekúnd. Cam Ward inkasoval jediný raz z 22 striel, ale nezabránil prehre Hurricanes v kľúčovom období. Premárnili zápas k dobru oproti konkurentom v boji o play-off a zostali šesť bodov za poslednou postupovou pozíciou vo Východnej konferencii. Odohrajú ešte päť duelov. „Nedostávali sme sa k dorážkam a nedokázali sme premeniť naše šance,“ zhodnotil Lee Stempniak pre AP. Stars ukončili sériu dvoch prehier, ale v play-off si už nezahrajú.

Spezzov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. C. Ward (CAR), 3. J. Spezza (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:57 0 1 1 +2 0 3 3
T. Tatar (DET) 21:03 0 0 0 +1 0 3 1
A. Sekera (EDM) 21:22 0 0 0 0 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies