Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára pomohol gólom k zaisteniu play-off, Halák opäť vyhral

V utorok bolo v NHL na programe až 13 zápasov so siedmimi Slovákmi, z ktorých traja bodovali. Zdeno Chára skóroval a pomohol Bostonu zaistiť si účasť v play-off, Marián Hossa asistoval pri prehre. Jaroslav Halák vychytal ďalšiu dôležitú výhru a pridal asistenciu.

Chára pomohol Bostonu zaistiť si návrat do play-off

Kapitán Zdeno Chára (10) skóroval, mladík David Pastrňák (34) dokonca dvakrát a Boston si zaistil návrat do play-off po dvojročnej odmlke, keď pred vlastnými fanúšikmi porazil Tampu Bay presvedčivo 4:0. Z gólu sa tešil aj Drew Stafford (7), no základy víťazstva položil Tuukka Rask, ktorý pri svojom ôsmom čistom konte v sezóne urobil 28 zákrokov. „Sú to skvelé pocity. Toto mesto si to zaslúžilo, rovnako ako organizácia a my. Teraz môžeme voľnejšie dýchať, no ešte hráme dva zápasy a potom sa začne skutočný boj,“ povedal pre AP brankár, ktorý nikdy predtým v jednej sezóne nevychytal viac núl. Jeho náprotivok, Andrej Vasilevskij, inkasoval tri góly z 37 striel. Pastrňák svoj druhý strelil do prázdnej brány. Lightning nie sú stále bez šance postúpiť, no tri zápasy pred koncom už veľké šance nemajú. Na Toronto strácajú päť bodov. Chára v zápase odohral 23 a pol minúty, pričom zaznamenal aj tri strely. Jeho spoluhráč Brad Marchand duel nedohral. Rozhodcovia ho vylúčili, keď hokejkou pichol do Jakea Dotchina.

Chárov 10. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. D. Pastrňák, 3. B. Carlo (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák vychytal ďalší triumf a asistoval pri víťaznom góle

Jaroslav Halák drží New York Islanders v hre o postup do posledných zápasov základnej časti. Tentoraz s 22 zákrokmi doviedol tím k výhre 2:1 po predĺžení v Nashville a priblížil ho k Torontu na rozdiel piatich bodov. Rovnako je na tom Tampa Bay, pričom všetky tri tímy odohrajú ešte tri zápasy v boji o miestenku do play-off vo Východnej konferencii. Halák si pripísal aj sekundárnu asistenciu, svoju prvú v sezóne, pri rozhodujúcom góle Thomasa Hickeyho (4) po 85 sekundách predĺženia. Brock Nelson (18) vyrovnával stav na 1:1 v úvode tretej tretiny. Skóre duelu otvoril Mike Fisher (18) a Pekka Rinne predviedol 30 zákrokov pri štvrtej prehre Predators v posledných piatich dueloch. Islanders vyhrali tretí zápas v sérii a stále živia aspoň malú šancu na postup.

Halákova prvá asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Hickey (NYI), 2. M. Fisher, 3. P. Rinne (obaja NSH)

Colorado otočilo zápas s Chicagom, Hossa asistoval

Chicago viedlo v polovici zápasu na ľade Colorada 3:0, ale o náskok prišlo a napokon podľahlo najslabšiemu tímu súťaže 3:4 po predĺžení. Náskok hostí vypracovali v druhej tretine Arťomij Panarin (30) v presilovej hre, Ryan Hartman (19) a dvojbodový Marcus Krüger (5), pri ktorého góle si 19. asistenciu v sezóne pripísal Marián Hossa. Počas necelých 16 minút v akcii zaznamenal aj dva plusové body a blok. Jeho krajania nazbierali zhodne po dve „mínusky“, strele a jednom bloku. Richard Pánik odohral 13 minút, Tomáš Jurčo pri návrate do zostavy 11 a pol. Scott Darling čelil až 51 strelám hráčov Avalanche, z ktorých ho prekonali Matt Duchene (18) s Gabrielom Landeskogom (17) vo vlastnom oslabení, Michail Grigorenko (10) a Erik Johnson (2), ktorý rozhodol o výhre v závere druhej minúty predĺženia. Duchene pridal dve asistencie a Calvin Pickard urobil 24 zákrokov. Blackhawks prehrali druhý zápas po sebe a nevytvorili nový klubový rekord v počte výhier vonku v sezóne (25). V bezgólovej prvej tretine ich domáci prestrieľali pomerom 16:3.

Johnsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Darling (CHI), 2. M. Duchene, 3. E. Johnson (obaja COL)

Senators vynulovali Red Wings a predbehli Maple Leafs

Erik Karlsson (17) a Tom Pyatt (9) skórovali, Craig Anderson vychytal po piatykrát v sezóne čisté konto a Ottawa porazila Detroit 2:0, aby ukončila päťzápasovú sériu prehier a vylepšila si pozíciu v boji o play-off. Na definitívny postup bude potrebovať získať bod v posledných troch zápasoch. V posledných 12 vyhrala len trikrát. Momentálne je v Atlantickej divízii tretia, keď preskočila Toronto. Anderson čelil 24 strelám, pričom jedna bola aj z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral v zápase niečo cez 18 minút a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi. Jeho spoluhráč Jimmy Howard opustil duel s 22 zásahmi. Red Wings čakajú posledné dva zápasy sezóny a oba v ikonickej Joe Louis Aréne, ktorú po sezóne opustia. Kým oni majú významné duely pred sebou, domáci útočník Clarke MacArthur taký zažil v utorok. Po následkoch otrasu mozgu sa vrátil do akcie po prvýkrát od 14. októbra 2015. Odohral necelých desať minút.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. E. Karlsson, 3. C. MacArthur (všetci OTT)

Kings ukončili víťaznú sériu Edmontonu

Los Angeles prehrávalo po prvej tretine domáceho zápasu proti Edmontonu 0:2, ale v druhej tretine sa rozbehlo. Troma gólmi otočilo stava a napokon sa presadili až šiesti hráči pri výhre 6:4. Na listinu strelcov sa postupne zapísali Nick Shore (6), dvojbodový Dustin Brown (12), Nic Dowd (6), Trevor Lewis (11), Tanner Pearson (24) a Drew Doughty (10). Shore pridal tri asistencie, Jonny Brodzinski ich získal dve a Jonathan Quick kryl 23 striel. Dve na neho vyslal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol s časom 23:52 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu a tretím v zápase. Zaznamenal aj plusový bod, dva bodyčeky a bloky. Jeho krajan Marián Gáborík za Kings nenastúpil pre rozhodnutie trénera. Z hráčov Oilers, ktorí ukončili sériu piatich výhier, skórovali Milan Lucic (20) v presilovej hre, dvojgólový Ryan Nugent-Hopkins (18) a dvojbodový Darnell Nurse (5). Cam Talbot inkasoval šesťkrát z 27 striel. Edmonton stráca na Anaheim na čele Pacifickej divízie už štyri body tri zápasy pred koncom. Ducks však odohrajú už len dva duely.

Hviezdy duelu: 1. N. Shore, 2. D. Brown, 3. J. Brodzinski (všetci LAK)

Toronto nevyužilo šancu zaistiť si play-off

Toronto malo šancu zaistiť si účasť v play-off, ale nezvládlo to. Washington mu ukázal, prečo s najväčšou pravdepodobnosťou získa druhú Prezidentskú trofej po sebe. Lars Eller (12) a Kevin Shattenkirk (12) poslali Capitals do dvojgólového vedenia, aby nakoniec porazili Maple Leafs 4:1 a doplachtili k ôsmej výhre z ostatných deviatich duelov. Nate Schmidt (3) a Tom Wilson (7) tiež prekonali Curtisa McElhinneyho, ktorý čelil 38 strelám. Na Philippa Grubauera smerovalo o desať striel menej a recept na neho našiel len Mitch Marner (19), ktorý mu v 59. minúte zničil čisté konto. Toronto, ktoré opäť hralo bez Martina Marinčina, potrebuje na istotu play-off už len dva body alebo zaváhanie prenasledovateľov. V pondelok sa mu zranil Brian Boyle. „Musíme hrať lepšie. Dnes sme videli, ako sa má hrať. Stále sme od toho ďaleko,“ poznamenal Leo Komarov pre CP. Capitals delí od víťazstva základnej už časti len bod.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. K. Shattenkirk, 3. B. Connolly (všetci WSH)

Penguins zdolali trápiaci sa Columbus

Patric Hörnqvist (20) strelil svoj 20. gól v sezóne, Matt Murray predviedol 38 zákrokov a Pittsburgh porazil trápiaci sa Columbus 4:1. Jake Guentzel (14), Carter Rowney (2) a Brian Dumoulin (1) tiež skórovali, aby si Penguins zvýšili náskok pred Blue Jackets na tri body. Ak by tak poradie v Metropolitnej divízii vydržalo, mali by vo vzájomnej sérii prvého kola play-off výhodu domáceho prostredia. Brandon Dubinsky (12) strelil počas oslabenia jediný gól tímu z Ohia, ktorý prehral štvrtý zápas v sérii. Najdlhšej sérii prehier v sezóne nezabránil ani Sergej Bobrovskij, ktorý urobil 23 zákrokov. „Modrokabátnici“ mali v zápase veľa striel, ale do väčších šancí sa nedostávali. „Ofenzívne sa trápime a dnes to nebolo o moc lepšie. Musíme pokračovať v práci na častiach našej hry a ofenzíva začína u našich najlepších hráčov,“ poznamenal tréner John Tortorella pre AP. Víťazné mužstvo prišlo v zápase o útočníkov Bryana Rusta a Matta Cullena.

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel, 2. S. Crosby, 3. B. Dumoulin (všetci PIT)

Jets opäť uspeli. Laine ich doviedol k výhre nad Blues

Winnipeg bez Marka Daňa porazil St. Louis 5:2, aby vyhral už svoj piaty zápas po sebe. Tentokrát ho s úsmevom na tvári opúšťal aj Patrick Laine (36), ktorý sa v ostatných zápasoch trápil. V utorok strelil dva góly. Mark Scheifele (31), Mark Stuart (2) a Nikolaj Ehlers (25) si pripísali po góle a asistencii, Blake Wheeler, Bryan Little a Mathieu Perreault po dve asistencie. Michael Hutchinson čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Alex Pietrangelo (13) a Jori Lehterä (7), ktorý sa vrátil do akcie po zranení hlavy. Blues prišli o deväťzápasovú bodovú sériu. Jake Allen inkasoval päť gólov z 25 striel a trikrát v rozmedzí 62 sekúnd druhej tretiny predtým, ako ho v tretej dvadsaťminútovke nahradil Carter Hutton. Ten zastavil šesť striel. Naposledy St. Louis inkasovalo päť gólov 31. januára tiež proti Winnipegu.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine, 2. M. Stuart, 3. M. Scheifele (všetci WPG)

Moore, Kinkaid rozhodli o výhre Devils nad Flyers

John Moore (10) skóroval 59 sekúnd po začatí predĺženia, aby rozhodol o víťazstve New Jersey 1:0 nad Philadelphiou. Vďaka futbalovej výhre si tím z Newarku ukončil šesťzápasovú šnúru prehier. Keith Kinkaid k tomu pomohol prvým čistým kontom v sezóne. Flyers, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, ho ohrozili 35 strelami. Steve Mason ukončil zápas s 26 zákrokmi. Pre Philadelphiu išlo o prvý zápas po vyradení z boja o play-off. Nepodala zlý výkon. „Myslím si, že to bolo dôležité pre každého. Musíte mať hrdosť vo svojej hre, bez ohľadu na situáciu. Musíte byť profesionáli a nezabaliť to dva zápasy pred koncom,“ podotkol Mason pre AP.

Mooreov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid (NJD), 2. J. Moore (NJD), 3. S. Mason (PHI)

Minnesota zdolala Carolinu a play-off začne doma

Nino Niederreiter (24) strelil dva góly a pridal asistenciu, Zach Parise (19) zaznamenal gól a dve prihrávky a Minnesota zvíťazila doma nad Carolinou 5:3. Vďaka tretej výhre v posledných štyroch zápasoch si zaistila druhé miesto v Centrálnej divízii a výhodu domáceho štartu v play-off. Skórovali aj Jordan Schroeder (6) a Charlie Coyle (18), ktorého gól bol víťazný. Eric Staal dvakrát asistoval a vyhral súboj s bratom Jordanom. Pred zápasom ho ocenili za absolvovanie 1 000 duelov v NHL. Devana Dubnyka prekonali z 30 striel hostí dvakrát trojbodový Jeff Skinner (35) a raz dvojbodový Lee Stempniak (16), ktorí trikrát zmazali jednogólový náskok Wild. Ani 31 zákrokov Cama Warda však neodvrátilo tretiu prehru Hurricanes v sérii. Bryan Bickell odohral prvý zápas od 30. októbra, domáci Jared Spurgeon ho nedohral pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. N. Niederreiter, 3. E. Staal (všetci MIN)

Obranca nováčik zariadil výhru Dallasu v predĺžení

Julius Honka (1) si dobre načasoval svoj premiérový gól v NHL. Vo štvrtej minúte predĺženia ním rozhodol o domácom triumfe Dallasu 3:2 nad Arizonou, jeho druhom v posledných troch zápasoch a štvrtom proti púštnemu tímu v sérii. Vyslúžil si za to post prvej hviezdy duelu. Stars poslali do vedenia 2:0 Brett Ritchie (16) a Jason Dickinson (1), no ich náskok zmazali Christian Dvorak (15) s Anthonym Duclairom (5). Brankársky súboj vyhral Antti Niemi, ktorý sa prezentoval 24 zákrokmi, o štyri menej než Mike Smith. Coyotes ukončili krátku sériu dvoch výhier, ale bodovali v treťom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Honka, 2. J. Dickinson (obaja DAL), 3. M. Smith (ARI)

Ducks si predĺžili bodovú sériu a sú bližšie k divíznemu titulu

Anaheim síce prehrával v domácom zápase po prvej tretine s Calgary 0:1, ale troma gólmi po sebe si vybojoval triumf 3:1 a zvýšil si náskok na čele Pacifickej divízie na štyri body pred Edmontonom. Predĺžil si tiež bodovú sériu už na 12 duelov a štvrtýkrát po sebe dosiahol hranicu 100 bodov v sezóne. O jeho góly sa postarali Patrick Eaves (31), Kevin Bieksa (3) a Chris Wagner (5). Bieksa ukončil 47-zápasové strelecké suchoty od 15. decembra. Johna Gibsona prekonal z 27 striel iba Mikael Backlund (22), ktorý skóroval prvýkrát od 11. marca po 11 zápasoch. Brian Elliott inkasoval všetky tri góly z 19 striel, no svoj prvý zápas od 23. marca opustil pre zranenie päť minút pred koncom. Chad Johnson už čelil len jednej strele. Flames podľahli kalifornskému tímu druhýkrát za tri dni a už 25. raz po sebe na jeho ľade v základnej časti, čo je najdlhšia takáto séria medzi dvomi tímami v histórii NHL. Anaheim neprehral v Honda Center s Calgary od 19. januára 2004. Rozhodcovia rozdali v zápase 96 trestných minút.

Hviezdy duelu: 1. J. Manson, 2. P. Eaves, 3. K. Holzer (všetci ANA)

Sharks vytvorili klubový rekord a zdolali Canucks

San Jose začalo zápas dvoma gólmi v prvých 30 sekundách hry, čím stanovilo nový klubový rekord a až o 17 sekúnd prekonalo ten starý. Presné zásahy Kevina Labanca (8) a Joela Warda (9) v rozmedzí 12 sekúnd mu napokon stačili na domáce víťazstvo 3:1 nad Vancouverom. Vyrovnalo sa tak Edmontonu na druhom mieste Pacifickej divízie, no odohralo o zápas viac (80). Tretí gól pridal Chris Tierney (10) v Martin Jones kryl 33 striel pri druhej výhre Sharks po sebe. Jediný gól hostí strelil Chris Tanev (2), ktorý znižoval stav na 1:2. Richard Bachman urobil 22 zákrokov pri piatej prehre Canucks v sérii celkovo a siedmej proti San Jose od 28. septembra 2016. V pondelok mu podľahli doma rovnako 1:3.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. P. Martin, 3. J. Donskoi (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák NYI) 22/23 (95,7 %) 0+1
T. Tatar (DET) 18:12 0 0 0 0 0 1 2
M. Hossa (CHI) 15:51 0 1 1 +2 0 0 0
R. Pánik (CHI) 13:04 0 0 0 -2 0 1 0
A. Sekera (EDM) 23:52 0 0 0 +1 0 2 2
T. Jurčo (CHI) 11:25 0 0 0 -2 0 1 0
Z. Chára (BOS) 23:32 1 0 1 0 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies