Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák opäť prvou hviezdou, no Toronto spečatilo postup

V predposledný hrací deň základnej časti tejto sezóny sa v NHL odohralo 14 zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Ako jediný z nich bodoval Tomáš Tatar, ktorý si pripísal asistenciu. Jaroslav Halák vychytal ďalšiu výhru ako prvá hviezda duelu, ale v play-off si nezahrá. Poslednú miestenku si zarezervovalo Toronto.


Halák prvou hviezdou aj v New Jersey

Jaroslav Halák pokračoval vo výborných výkonoch a s 37 zákrokmi dal ako prvá hviezda zápasu opäť Islanders šancu zabojovať o výhru. Anders Lee (33) strelil dva góly a newyorský tím si udržal nádej na postup vďaka výhre 4:2 nad New Jersey, ktorá bola jeho piata v sérii. O necelú hodinu neskôr však už bolo vďaka víťazstvu Toronta po nádejach. Adam Pelech (3) a Jason Chimera (19) tiež skórovali, kým Haláka prekonal len jeden muž – dvakrát Beau Bennett (8). Bratislavský rodák si vylepšil bilanciu od povolania z Bridgeportu na 6-1-0. Jeho náprotivok Keith Kinkaid opustil duel s 16 zákrokmi. Devils prehrali 20. zápas z ostatných 23.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. A. Lee, 3. N. Leddy (všetci NYI)

Tatar asistoval pri prehre s Canadiens

Alex Galchenyuk (17) skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Montrealu 3:2 nad Detroitom. Kanadský tím, ktorý nechal oddychovať niekoľko hráčov, vrátane Careyho Pricea, Maxa Paciorettyho či Alexa Radulova, vyhral aj vďaka presným zásahom Nathana Beaulieua (4) a Artturiho Lehkonena (18). V bráne stál Charlie Lindgren, ktorého z 27 striel prekonali Frans Nielsen (17) a Dylan Larkin (17). Petr Mrázek sa prezentoval 27 zákrokmi a Tomáš Tatar si pripísal asistenciu. V zápase, v ktorom jeho tím dvakrát viedol, odohral 19 minút a 10 sekúnd. Zaregistroval aj plusový bod a jednu strelu na bránu. Red Wings odohrajú v Joe Louis Aréne ešte jeden, rozlúčkový zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

Galchenyukov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (MTL), 2. D. Larkin (DET), 3. F. Nielsen (DET)

Boston posledný duel pred play-off prehral s Washingtonom

Kevin Shattenkirk (13) strelil víťazný gól 56 sekúnd po tom, čo Boston vyrovnal stav zápasu, aby Washington napokon vyhral pomerom 3:1 nad súperom, s ktorým by sa mohol stretnúť v prvom kole play-off. Philipp Grubauer urobil 21 zákrokov a k 10. výhre z ostatných 11 zápasov pomohli aj góly Marcusa Johanssona (24) a Justina Williamsa (24). Inkasoval ich náhradník Bruins Anton Chudobin, ktorý čelil v prvých dvoch tretinách 24 strelám. V tretej ho nahradil Tuukka Rask, ktorý zastavil zvyšných osem striel Capitals. O jediný gól Bostonu sa postaral Colin Miller (6). Kapitán Zdeno Chára odohral 28 a štvrť minúty bez bodového zisku. Pripísal si však jeden bodyček a dve „mínusky“. Jeho spoluhráč Brandon Carlo nedohral zápas pre zranenie utrpené pri bodyčeku Alexa Ovečkina.

Hviezdy duelu: 1. J. Williams, 2. K. Shattenkirk, 3. N. Bäckström (všetci WSH)

Kings zdolali Chicago v domácom finále sezóny

Los Angeles privítalo v poslednom domácom zápase sezóny v Staples Center víťaza Západnej konferencie i Centrálnej divízie. Dvakrát v ňom prehrávalo o gól, ale Drew Doughty (11) rozhodol po 27 sekundách predĺženia o výhre 3:2. Dustin Brown (13) vyrovnal stav na 2:2 v poslednej minúte tretej tretiny, Tyler Toffoli (16) využil presilovku. Jeff Carter a Anže Kopitar asistovali pri všetkých troch góloch, Jonathan Quick chytil 25 striel. Prekonali ho Jonathan Toews (21) a Arťomij Panarin (31). Duncan Keith dvakrát asistoval a Corey Crawford opustil duel s 23 zákrokmi. Súboj troch Slovákov vyhral Marián Gáborík, ktorý sa vrátil do hry po dvoch zápasoch na tribúne. Počas 14 minút zaznamenal mínusový bod, dve strely a dva bodyčeky. Marián Hossa odohral po jednozápasovej prestávke necelých 16 minút so štyrmi strelami a blokom, Richard Pánik absolvoval 14 a pol minúty s „pluskou“, strelou a bodyčekom. Chicago ukončilo sezónu štyrmi prehrami v sérii. V prvom kole play-off narazí na Nashville.

Doughtyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. J. Quick (obaja LAK), 3. D. Keith (CHI)

Oilers útočia na divízny titul v ich najlepšej sezóne za 30 rokov

Posledným Slovákom v akcii bol obranca Andrej Sekera, ktorý sa tešil z výhry Edmontonu 3:2 vo Vancouveri v poslednom zápase vonku tejto základnej časti. Podarilo sa mu prekonať 100-bodovú hranicu prvýkrát od sezóny 1986/87. Jeho kapitán Connor McDavid asistoval a predĺžil si bodovú sériu už na 13 duelov, najdlhšiu v lige v tomto ročníku. Do listiny strelcov sa zapísali aj Jordan Eberle (17), Mark Letestu (16) v presilovke a Iiro Pakarinen (2). Cama Talbota z 31 striel hostí prekonali Brock Boeser (4) v presilovej hre a Alex Edler (6), ktorý si pripísal 300. bod v NHL v poslednej minúte zápasu. Henrik Sedin dvakrát asistoval a Ryan Miller kryl 32 striel. Dve boli z hokejky Sekeru, ktorý odohral 21 a štvrť minúty aj so ziskom plusového bodu a troch blokov. Canucks prehrali siedmy zápas v sérii a sezónu ukončia v nedeľu práve v Edmontone. Ak Oilers zvíťazia a Anaheim prehrá, získajú titul v Pacifickej divízii.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. B. Boeser (VAN), 3. J. Eberle (EDM)

Toronto si zaistilo play-off výhrou nad Penguins

Connor Brown (20) prelomil nerozhodný stav necelé tri minúty pred koncom a Toronto porazilo Pittsburgh 5:3, aby si zaistilo svoju prvú účasť v play-off od roku 2013. Auston Matthews (40) pokoril ako štvrtý nováčik mladší než 20 rokov 40-gólovú hranicu gólom do prázdnej brány a do čierneho sa pred ním trafili aj James van Riemsdyk (27), Tyler Bozak (18) a Kasperi Kapanen (1), ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Frederik Andersen zastavil tri strely zo štyroch predtým, ako sa zranil. Od 23. minúty chytal Curtis McElhinney, ktorý urobil 12 zákrokov. O góly Penguins sa postarali Phil Kessel (23), Sidney Crosby (44) a Jake Guentzel (16). Marc-Andre Fleury sa prezentoval 25 zákrokmi.

Postupový gól Browna:

Hviezdy duelu: 1. C. Brown, 2. T. Bozak, 3. K. Kapanen (všetci TOR)

Ottawa odštartuje play-off na domácom ľade

Ottawa zdolala v poslednom domácom zápase základnej časti New York Rangers 3:1 a predĺžila si víťaznú sériu na tri duely. Podstatnejšie však pre ňu je, že si zaistila druhé miesto v Atlantickej divízii za Montrealom a prvé kolo play-off začne v Canadian Tire Centre. Stretne sa v ňom s Bostonom alebo Torontom. Rozhodujúci náskok vypracovali v druhej tretine Mike Hoffman (26) a Derick Brassard (14), ktorého gól bol napokon víťazný. Na 3:0 zvýšil v tretej tretine dvojbodový Jean-Gabriel Pageau, Mark Stone získal dve asistencie. Craig Anderson čelil iba 19 strelám a bol blízko k čistému kontu, no pokazil mu ho Mika Zibanejad (14) v poslednej minúte zápasu. Henrik Lundqvist sa prezentoval 30 zákrokmi pri piatej prehre Rangers v posledných šiestich dueloch. Ak by vyhrali, vyrovnali by klubový rekord s 28 výhrami vonku v sezóne. Play-off odštartujú v Montreale.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard, 2. J.-G. Pageau, 3. M. Hoffman (všetci OTT)

Flyers predĺžili trápenie Columbusu

Philadelphia potešila divákov vo Wells Fargo Center víťazstvom 4:2 nad trápiacim sa Columbusom a ukončila krátku sériu dvoch prehier. Naopak, Blue Jackets prehrali už šiesty zápas po sebe. Domáci viedli po prvej tretine 2:0 zásluhou Pierre-Edouard Bellemara (4) a Michaela del Zotta (6). Seth Jones (12) následne v presilovej hre znížil, ale Jakub Voráček (20) rovnako v početnej výhre rozhodol o prerušení štvorzápasovej série prehier proti Columbusu v predposlednom zápase sezóny. Po ňom skóroval ešte Ivan Provorov (7), Brayden Schenn dvakrát asistoval a Steve Mason predviedol 20 zákrokov pri svojej 200. výhre v NHL. Prekonal ho aj Boone Jenner (18), ktorý uzavrel skóre duelu v závere druhej tretiny. Sergej Bobrovskij chytil rovnako 20 striel. Jones strelil svoj 12. gól v ročníku, čím vyrovnal klubový rekord obrancu vytvorený Bryanom Berardom (2005/06). Columbus skončí tretí v Metropolitnej divízii a play-off začne v Pittsburghu.

Hviezdy duelu: 1. I. Provorov, 2. P.-E. Bellemare, 3. S. Mason (všetci PHI)

Thorntonova rozlúčka dopadla úspešne

Shawn Thornton odohral posledný zápas svojej kariéry, a tak sa jeho spoluhráči uistili, že to bude úspešný koniec. V poslednom domácom zápase sezóny podala Florida veľmi dobrý výkon a nakoniec porazila Buffalo 3:0. Svoje druhé čisté konto v sezóne vychytal James Reimer, ktorý zneškodnil 30 striel. O dva góly sa postaral Jonathan Huberdeau (10) a do čierneho sa trafil aj Nick Bjugstad (7). Jaromír Jágr si pripísal dve asistencie. Robin Lehner opustil duel s 34 zákrokmi. Thornton vynechá nedeľný duel proti Washingtonu.

Hviezdy duelu: 1. S. Thornton, 2. J. Huberdeau, 3. J. Reimer (všetci FLA)

Tarasenko rozhodol o výhre nad Hurricanes

Vladimir Tarasenko premenil svoj nájazd vo štvrtej sérii a St. Louis uspelo v Caroline tesne 5:4. Scottie Upshall (10) skóroval v normálnej hracej dobe počas oslabenia a zo spoluhráčov sa k nemu na streleckej listine pridali aj Alexander Steen (16), Ryan Reaves (7) a Ivan Barbašev (5). Alex Pietrangelo a Tarasenko zaznamenali po dve asistencie, Carter Hutton urobil 34 zákrokov a Blues si zaistili tretie miesto v Centrálnej divízii. Jeff Skinner (37) strelil dva góly, Joakim Nordström (7) a Klas Dahlbeck (2) po jednom. Cam Ward zastavil 34 striel.

Tarasenkov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (CAR), 2. B. Pesce (CAR), 3. S. Upshall (STL)

Jets ukončili ročník s rekordnou sériou

Kapitán Blake Wheeler (26) skóroval počas oslabenia 45 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Winnipegu 2:1 nad Nashvillom. Víťazstvo Jets, ktorí sezónu len dohrávali, bolo siedme v sérii. Ročník tak ukončili víťaznou sériou, ktorá je najdlhšia v klubovej histórii. Connor Hellebuyck urobil 33 zákrokov a do čierneho sa trafil aj Kyle Connor (2), ktorý v tretej tretine vyrovnal stav na 1:1. Skóre otvoril v druhej tretine Ryan Ellis (16) taktiež v oslabení. Pekka Rinne opustil duel s 34 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. B. Wheeler (WPG), 3. P. Rinne (NSH)

Dallas ukončil sezónu výhrou nad Coloradom

Tyler Seguin (26) sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii a rozhodol o domácom víťazstve Dallasu 4:3 nad Coloradom v jeho poslednom zápase sezóny. V normálnom hracom čase tiež vyrovnal stav na 3:3 a predtým prihrával na presilovkový gól Jamieho Benna (26). Skóre duelu otvoril Devin Shore (13), John Klingberg dvakrát asistoval a Kari Lehtonen kryl 21 striel aj všetky tri nájazdy súpera. V zápase ho prekonali Mikko Rantanen (19), Gabriel Landeskog (18) a v presilovke Nathan MacKinnon (17), ktorí otočili stav z 0:2 na 3:2. Tyson Barrie nazbieral dve prihrávky a Jeremy Smith predviedol 42 zákrokov. Nezabránil však štvrtej prehre Avalanche proti Stars v sérii. Denverský tím ukončí ročník v nedeľu v St. Louis ako jasne najslabší tím v lige.

Seguinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. T. Barrie (COL), 3. D. Shore (DAL)

Wild ukončili základnú časť s klubovými rekordmi

Minnesota zdolala na záver základnej časti Arizonu 3:1 a vytvorila si nové klubové rekordy so 49 výhrami a 106 bodmi. Gólmi k tomu prispeli Erik Haula (15), Eric Staal (28) a Martin Hanzal (20). Poslední dvaja využili presilové hry, kým Darcy Kuemper čelil 21 strelám domácich hráčov. Za jeho chrbát prešla len tá z hokejky Brendana Perliniho (14), ktorý znižoval stav na 1:2. Mike Smith predviedol 42 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Coyotes proti Wild po sebe v poslednom zápase sezóny. Minnesota ju ukončila štyrmi výhrami v sérii a v prvom kole play-off narazí na St. Louis. Shane Doan odohral 1540. a možno posledný zápas v NHL, čím sa vyrovnal Johnnymu Bucykovi na 14. mieste histórie.

Hviezdy duelu: 1. S. Doan, 2. Z. Michálek (obaja ARI)

Sharks na záver základnej časti zdolali Calgary

San Jose zvíťazilo doma nad Calgary 3:1 v poslednom zápase dlhodobej časti sezóny pre oba tímy a s istotou obsadí tretie miesto v Pacifickej divízii práve pred kanadským tímom. Znamená to, že play-off odštartuje vonku proti druhému tímu v divízii – Anaheimu alebo Edmontonu. Flames v ňom vyzvú divízneho šampióna. O góly Sharks sa postarali dvojbodový Chris Tierney (11), Mikkel Bödker (10) a Daniel O´Regan (1), ktorý strelil v presilovej hre svoj prvý gól v NHL. Aaron Dell prispel k triumfu 20 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Curtis Lazar (1) svojím prvým gólom v ročníku. Brian Elliott inkasoval dvakrát zo 17 striel a na tretiu tretinu pustil do brány debutanta Davida Ritticha, ktorý zastavil deväť zo zvyšných desiatich striel. Joe Pavelski nehral, a tak sa jeho železná séria skončila na 495 zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Tierney, 2. A. Dell, 3. D. O´Regan (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 37/39 (94,9 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 19:10 0 1 1 +1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 15:55 0 0 0 0 0 4 0
R. Pánik (CHI) 14:30 0 0 0 +1 0 1 1
M. Gáborík (LAK) 13:59 0 0 0 -1 0 2 2
Z. Chára (BOS) 28:14 0 0 0 -2 0 2 1
A. Sekera (EDM) 21:15 0 0 0 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies