Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Deštrukcia šampióna v Chicagu. Prispel k nej aj Pánik

Majstrovský Pittsburgh opäť prehral, tentokrát kruto 1:10 na ľade Chicaga. Richard Pánik v zápase zaznamenal gól a asistenciu. Vo štvrtok bodoval aj Tomáš Tatar, ktorého Detroitu vyšla premiéra v novej hale.

Chicago rozbilo Pittsburgh, Pánikove body zatienilo niekoľko hráčov

Pittsburgh nemá taký štart, aký očakával, ale aby bola druhá prehra v priebehu dvoch večerov až taká krutá, to nečakal nikto. Richard Pánik zaznamenal gól a asistenciu, ale jeho dva body ho po drvivej výhre Chicaga 10:1 medzi najproduktívnejších hráčov duelu neradili. Brandon Saad svoj návrat k Blackhawks oslávil hetrikom, Ryan Hartman zaznamenal gól a štyri asistencie, Patrick Kane gól a tri asistencie, Nick Schmaltz dva góly a asistenciu, Brent Seabrook gól a dve asistencie. Do čierneho sa trafil aj Patrick Sharp. Corey Crawford čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonal len Phil Kessel. Antti Niemi pri svojom prvom štarte za Penguins inkasoval štyri góly z 13 striel, Matt Murray následne šesť z 31 striel. Pánik v zápase odohral necelých 16 minút, pričom si pripísal aj štyri strely a štyri plusové body. Chicago naposledy vyhralo 10:1 v roku 1988 nad Winnipegom. „Bolo to akoby to ani nebol skutočný zápas. Bolo zábavné odštartovať takto ročník,“ poznamenal Kane pre AP. Penguins v stredu podľahli St. Louis 4:5 po predĺžení a vo štvrtok vyzerali poriadne unavene. „Je skoro, ale je to znepokojujúce. Keď prehráte zápas takýmto spôsobom, vždy je to znepokojujúce. Momentálne nehráme hokej správnym spôsobom,“ priznal tréner Penguins Mike Sullivan.

Pánikov prvý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. B. Saad, 2. P. Kane, 3. N. Schmaltz (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit otvoril novú arénu úspešne, Tatar bodoval

Red Wings prvý zápas v novej hale v príprave prehrali, ale nechceli to zopakovať v prvom súťažnom zápase v Little Caesars Aréne. A svoj cieľ nakoniec splnili, keď Minnesotu porazili 4:2. O tri góly sa pritom postarali mladíci, okolo ktorých by Detroit chcel stavať svoje mužstvo. Trojbodový Anthony Mantha a Dylan Larkin skórovali v rozmedzí 23 sekúnd druhej tretiny. Po strate dvojgólového vedenia sa v tretej tretine presadil veterán Henrik Zetterberg a následne aj Martin Frk, pre ktorého to bol prvý gól v lige. Mike Green mal prsty vo všetkých štyroch góloch, pri víťaznom si asistenciu pripísal aj Tomáš Tatar, ktorý odohral takmer 17 a pol minúty. Zaznamenal aj jednu strelu. Dôležitý bol výkon Jimmyho Howarda, ktorý pri svojom 200. víťazstve v kariére predviedol 37 zákrokov, o desať viac ako Devan Dubnyk. Joel Eriksson Ek a Chris Stewart strelili góly Wild v rozmedzí 48 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha, 2. J. Howard, 3. M. Green (všetci DET)

Chárov Boston na úvod porazil posledného finalistu

Boston vstúpil do sezóny tou správnou nohou a porazil Nashville 4:3, pričom v zápase viedol až do predposlednej minúty 4:1. David Krejčí nazbieral tri asistencie, do čierneho sa trafili David Pastrňák, Jake DeBrusk a Charlie McAvoy. Víťazný gól napokon strelil Brad Marchand do prázdnej brány. DeBrusk a McAvoy, ktorí strelili svoje prvé góly v NHL, pridali aj po asistencii. Tuukka Rask čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Viktor Arvidsson, Scott Hartnell a Filip Forsberg. Poslední dvaja skórovali počas presiloviek piatich proti trom a piatich proti štyrom, ktoré vznikli vylúčením Kevana Millera a následne Zdena Cháru. Slovenský obranca, ktorý sa previnil sekaním, odohral v zápase 23 a pol minúty. Pripísal si aj tri bodyčeky, plusový bod a jednu strelu na bránu Pekku Rinneho. Ten duel opustil s 28 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. T. Rask, 3. J. DeBrusk (všetci BOS)

Price, Druin rozhodli o výhre Canadiens nad Sabres

Carey Price zastavil 43 striel a zneškodnil aj tri nájazdy, aby doviedol Montreal k výhre 3:2 nad Buffalom. O nej rozhodol Jonathan Drouin, ktorý v nájazdoch uspel ako jediný. V zápase zaznamenal aj asistenciu. O góly sa postarali Max Pacioretty a Phillip Danault, ktorí Robina Lehnera prekonali zo 40 striel. Oba góly Sabres strelil Jason Pominville, ktorý zakaždým posielal svoj tím do vedenia. Jack Eichel mu prihrával na ten druhý.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville (BUF), 2. C. Price (MTL), 3. T. Plekanec (MTL)

Varlamov priviedol Avalanche k výhre na Manhattane

Semion Varlamov pomohol Coloradu zdolať Rangers pomerom 4:2 a zničil tak debut Kevina Shattenkirka v tíme z jeho domova. „Tak to bol veľký večer pre Varlyho. Získal nám toto víťazstvo,“ pochválil ho tréner Jared Bednar. Ruský brankár zneškodnil až 37 striel, pričom na neho našiel recept len jeden muž – Mike Zibanejad, ktorý dvoma presilovkovými gólmi na konci prvej tretiny vyrovnal stav z 0:2 na 2:2. Víťazný gól následne strelil Tyson Barrie, ktorý nadviazal na góly Matta Duchenea a Mikka Rantanena. Poistku do prázdnej brány pridal Gabriel Landeskog. Domáci Henrik Lundqvist čelil 25 strelám.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. T. Barrie (COL)

Ovečkinov hetrik prispel k triumfu nad Ottawou

Alex Ovečkin strelil tri góly v tretej tretine a premenil aj svoj samostatný nájazd, aby doviedol Washington k výhre 5:4 v otváracom zápase sezóny v Ottawe. S 561 gólmi v NHL sa posunul na delené 24. miesto historického poradia k Mikeovi Modanovi. Jevgenij Kuznecov premenil rozhodujúci nájazd a v riadnom hracom čase prihral svojmu kapitánovi na všetky góly. Ten prvý strelil Brett Connolly, kým Jakub Vrána dvakrát asistoval a Braden Holtby kryl 28 striel. Prekonali ho dvojgólový Mark Stone, trojbodový Derick Brassard a Chris Wideman. Bobby Ryan prihral na dva góly hostí a Holtbyho prekonal ako jediný v nájazdoch. Senators viedli 1:0, 3:1 aj 4:3, ale ani 24 zákrokov Craiga Andersona im nezaistilo plný bodový zisk. V zostave im chýbal kapitán Erik Karlsson a v zápase sa im zranil obranca Johnny Oduya.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. D. Brassard, 3. M. Stone (obaja OTT)

Perry s Rakellom otočili zápas s Ariizonou

Corey Perry strelil dva góly a pridal asistenciu, Rickard Rakell zaznamenal gól a dve prihrávky a Anaheim vyhral domácu prestrelku s Arizonou v otváracom dueli sezóny pomerom 5:4. Hostia viedli už 4:1 po góloch Anthonyho Duclaira, Claytona Kellera, Maxa Domiho a Christiana Fischera. Poslední dvaja využili presilovky, Alex Goligoski nazbieral tri asistencie a Louis Domingue chytil 36 striel. Prekonali ho aj Ondřej Kaše a Andrew Cogliano, ktorí prispeli k víťaznému obratu. Perry s Kašem skórovali v rozmedzí pol minúty, John Gibson zastavil 26 striel Coyotes. Ducks sa podarilo zmazať trojgólové manko a vyhrať úvodný zápas sezóny prvýkrát v histórii.

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. C. Perry (obaja ANA), 3. C. Keller (ARI)

Quick na úvod sezóny vynuloval Philadelphiu

Los Angeles ešte bez Mariána Gáboríka zažilo úspešný vstup do ročníka, keď na domácom ľade zdolalo Philadelphiu 2:0. Kľúčový bol preň výkon Jonathana Quicka, ktorý zastavil všetkých 35 striel, vrátane 17 v tretej tretine. Stal sa tretím brankárom klubovej histórie s čistým kontom v úvodnom zápase sezóny. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v 27. minúte Trevor Lewis, druhý pridal v závere duelu Tyler Toffoli. Obaja prekonali Michala Neuvirtha z 27 striel Kings. Oba tímy nevyužili ani jednu z piatich presiloviek.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. S. Laughton (PHI), 3. T. Lewis (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:33 0 0 0 +1 2 1 3
T. Tatar (DET) 17:21 0 1 1 0 0 1 0
R. Pánik (CHI) 15:49 1 1 2 +4 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies