Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik hviezdou zápasu, Daňo sa tešil z výhry

V siedmich pondelkových zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Z víťazstva sa tešil iba Marko Daňo a bodoval len Richard Pánik. Gólom a asistenciou si však vyslúžil honor tretej hviezdy duelu.

Toronto otočilo zápas s Chicagom, Pánik dvojbodový

Chicago bolo prestrieľané Torontom na jeho ľade pomerom 21:43, no ešte desať minút pred koncom viedlo 3:1. Domácim sa však podaril víťazný obrat, ktorý zavŕšil vo štvrtej minúte predĺženia Auston Matthews. Na 3:3 vyrovnali stav Connor Brown a James van Riemsdyk v presilovke, kontaktný gól na 1:2 strelil Nikita Zajcev. Ten spolu s Brownom pridali po asistencii a Frederik Andersen urobil pri výhre 4:3 iba 18 zákrokov. Dvakrát ho strelecky ohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý posielal hostí do vedenia 3:1 pohotovou dorážkou odrazeného puku v presilovej hre. Bol to jeho tretí gól v treťom zápase ročníka. Ešte predtým prihral na gól Jonathanovi Toewsovi a na konto si pripísal aj menší trest za sekanie, dva bodyčeky a dva bloky počas 16 minút v akcii. Z jeho spoluhráčov skóroval aj rovnako dvojbodový Jan Rutta a Anton Forsberg zastavil 39 striel pri svojom debute v drese Chicaga. Ani on však nezabránil prvej prehre Blackhawks v ročníku. Maple Leafs, naopak, vyhrali aj tretí zápas. Ich najnovšia posila Patrick Marleau odohral svoj 1 496. duel v NHL, čím sa dostal na 19. miesto historického rebríčka pred Phila Housleyho.

Pánikov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. C. Brown (obaja TOR), 3. R. Pánik (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Ehlers čistým hetrikom pokoril Edmonton

Nikolaj Ehlers strelil svoj druhý hetrik v kariére a pridal asistenciu, čím doviedol Winnipeg k prvej výhre v sezóne – 5:2 na ľade Edmontonu. So štyrmi bodmi si vyrovnal osobné maximum. Jets prišli o dvojgólový náskok z prvej tretiny, ktorý vybudovali Mark Scheifele a Dmitrij Kulikov. Zmazali ho Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins v rozmedzí 40 sekúnd v druhej časti hry. Ehlers však ešte do prestávky dvoma gólmi obnovil náskok svojho tímu a v závere duelu spečatil čistý hetrik. Dokázal to len ako tretí hráč v klubovej histórii. Scheifele získal okrem gólu aj dve prihrávky, Blake Wheeler ich nazbieral tri vo svojom 700. dueli v NHL a Connor Hellebuyck sa prezentoval 37 zákrokmi pri sezónnom debute. Jeho náprotivok Cam Talbot urobil ešte o jeden zákrok viac, ale nezabránil druhej prehre Oilers po sebe. Slovenský mladík Marko Daňo na neho nevyslal žiadnu strelu a počas necelých siedmich minút na ľade stihol rozdať jeden bodyček. Vyhral tiež svoje jediné vhadzovanie. Jets sa museli zaobísť bez zraneného Dustina Byfugliena.


Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. C. Hellebuyck (obaja WPG), 3. D. Nurse (EDM)

Varlamov vynuloval Chárov Boston

Semion Varlamov zastavil všetkých 29 striel, vrátane jednej z hokejky Zdena Cháru a doviedol Colorado k výhre 4:0 v Bostone so svojím 22. čistým kontom v NHL. Avalanche neprehrali v TD Garden už v 12. dueli po sebe od 30. marca 1998. Od 24. marca 2001 tam vyhrali desiaty raz v sérii. Rozhodol o tom už úvodný gól dvojbodového Svena Andrighetta z piatej minúty. Neskôr ho na listine strelcov doplnili J.T. Compher a dvojgólový Nail Jaklupov. Všetci traja prekonali Tuukku Raska z 22 striel. Chára bol s časom 21:55 len o sekundu druhým najvyťaženejším hráčom Bruins po Toreym Krugovi. Zaznamenal aj mínusový bod a tri bodyčeky. Jeho tím prehral prvýkrát v druhom zápase sezóny, kým Avalanche vyhrali dva z troch dueloch úvodného výjazdu. Obe mužstvá si zahrajú odvetu už v stredu v Denveri.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. E. Johnson, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Tampa Bay zastavila Ovečkina aj Washington

Alex Ovečkin prvýkrát v sezóne nebodoval a jeho Washington utrpel prvú prehru. Aj keď viedol v Tampe už 3:1, napokon prehral 3:4 po predĺžení. Víťazný gól v ňom strelil dvojbodový Brayden Point v presilovej hre. Gól a asistenciu zaznamenali aj Alex Killorn a Nikita Kučerov, ktorých na listine strelcov doplnil Chris Kunitz. Anton Stralman nazbieral dve asistencie. Andrej Vasilevskij ešte nepustil do brány Petra Budaja a predviedol 23 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Nicklas Bäckström a dvakrát trojbodový T. J. Oshie v presilovkách. Philipp Grubauer opustil duel s 36 zákrokmi. Bäckström sa so 189 gólmi v NHL posunul na ôsme miesto klubovej histórie pred Bobbyho Carpentera.

Pointov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. A. Killorn (obaja TBL), 3. T. Oshie (WSH)

Tarasenko zariadil triumf Blues nad Islanders

Thomas Greiss štartoval v bráne New Yorku Islanders druhýkrát v ročníku a opäť nezvíťazil. Tentoraz však vychytal aspoň bod, pretože St. Louis uspelo v Brooklyne až po samostatných nájazdoch. V nich prekonali nemeckého brankára Brayden Schenn aj Vladimir Tarasenko. Ruský kanonier strelil aj oba góly Blues v normálnom hracom čase a zaslúžene sa stal prvou hviezdou duelu. Druhou bol Anders Lee, ktorý vynútil predĺženie necelú minútu pred koncom tretej tretiny. Na 1:2 znižoval stav Andrew Ladd a Greiss predviedol 33 zákrokov. Hosťujúci Jake Allen kryl 40 striel a oba nájazdy súperov. Kým Blues vyhrali aj tretí zápas v sezóne, Islanders prehrali dva z doterajších troch. Newyorský klub v nich nevyužil ani jednu z desiatich presiloviek.

Tarasenkov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. A. Lee, 3. A. Ladd (obaja NYI)

Bratt s Johanssonom doviedli Devils k výhre v Buffale

Nováčik Jesper Bratt strelil vo svojom druhom zápase v NHL dva góly, vrátane víťazného v oslabení a pridal asistenciu. Najmä vďaka nemu New Jersey zvíťazilo v Buffale vysoko 6:2. Stal sa vôbec prvým hráčom v klubovej histórii s piatimi bodmi v úvodných dvoch zápasoch kariéry. Rovnakú bilanciu ako švédsky mladík zaznamenal jeho krajan Marcus Johansson, skórovali aj dvojbodový Brian Gibbons a Stefan Noesen. Aktuálna draftová jednotka Nico Hischier si pripísal prvý bod v podobe asistencie, Taylor Hall asistoval dvakrát a Cory Schneider vychytal aj druhú výhru Devils v sezóne, tentoraz s 23 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal dvojgólový Evander Kane, ktorý skóroval dvakrát aj v predošlom dueli. Najskôr v presilovke znižoval stav na 1:2 a v závere už len upravil výsledok. Chad Johnson inkasoval všetkých šesť gólov z 22 striel počas prvých dvoch tretín, striedajúci Robin Lehner kryl zvyšných deväť striel. Sabres prehrali aj tretí zápas v ročníku, pričom spolu inkasovali už v štyroch vlastných presilových hrách.

Hviezdy duelu: 1. J. Bratt, 2. M. Johansson (obaja NJD), 3. E. Kane (BUF)

Smith vynuloval Anaheim, Flames ukončili dlhé čakanie

Mike Smith zastavil všetkých 43 striel pri svojom 34. čistom konte v NHL a doviedol Calgary k víťazstvu 2:0 v Anaheime. Kanadský tím tam vyhral v riadnom hracom čase prvýkrát od 19. januára 2004 po 25 dueloch a celkovo od 25. apríla 2006 po 29 súbojoch, vrátane play-off. O všetkom rozhodol presilovkový gól Seana Monahana zo záveru druhej tretiny. Poistku v podobe druhého gólu pridal v tretej tretine Mikael Backlund. Obaja prekonali Johna Gibsona z 29 striel hráčov Flames. Ducks nevyužili ani jednu z piatich presiloviek v zápase a jedenástich v sezóne. Nepomohol im ani návrat kapitána Ryana Getzlafa do akcie.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (CGY), 2. R. Rakell (ANA), 3. M. Giordano (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 6:50 0 0 0 0 0 0 1
R. Pánik (CHI) 16:01 1 1 2 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 21:55 0 0 0 -1 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies