Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Jaroš debutoval v NHL, Pánik opäť bodoval

V utorok sa v akcii ukázali traja Slováci, vrátane obrancu Christiána Jaroša, ktorý zažil debut v NHL! Do bodovania sa zapísal len Richard Pánik.

Jaroš debutoval pri výhre nad Canucks

Slovenský obranca Christián Jaroš odohral vo svojom prvom zápase v NHL šesť a pol minúty s troma bodyčekmi a tešil sa z víťazstva. Ottawa porazila Vancouver 3:2 po nájazdoch, v ktorých ten víťazný premenil Mark Stone. Cody Ceci a Ryan Dzingel sa postarali o góly v normálnej hracej dobe, kým Craig Anderson urobil 26 zákrokov. Jacob Markström mal viac práce – zastavil až 40 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Christopher Tanev a Thomas Vanek. Henrik Sedin zaznamenal dve asistencie. Zápas mohol dopadnúť aj inak – Tanev trafil v predĺžení tyčku. Ottawa vyhrala prvý zápas v sezóne, Vancouver prvý zápas prehral. Po prvýkrát od výmeny sa do Vancouveru vrátil útočník Alex Burrows, ktorého fanúšikovia privítali vrúcnym potleskom.


Hviezdy duelu: 1. Ch. Tanev (VAN), 2. A. Burrows (OTT), 3. M. Del Zotto (VAN)

DeBrincat pomohol k výhre nad Habs, Pánik opäť bodoval

Alex DeBrincat strelil svoj prvý gól v NHL a pripísal si aj prihrávku, aby pomohol Chicagu zničiť domáce otvorenie sezóny Montrealu víťazstvom 3:1. Artem Anisimov a Brandon Saad tiež skórovali, Richard Pánik tentokrát nie, no bodoval vo štvrtom zápase po sebe, keď si pripísal jednu asistenciu. Blackhawks vyhrali tretí zápas zo štyroch aj vďaka 41 zákrokom Coreyho Crawforda, ktorého prekonal len Tomáš Plekanec. Carey Price opustil duel s 22 zákrokmi a Canadiens s treťou prehrou po sebe. Doteraz nevyužili ani jednu zo 14 presiloviek, v utorok ich hrali päť. Dve minúty si na trestnej lavici posedel aj Pánik, ktorý inak odohral 16 minút a zaznamenal aj plusový bod, strelu a tri bodyčeky.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. A. DeBricant (CHI), 3. Ch. Hudon (MTL)

Detroit prvýkrát prehral, Dallas prvýkrát vyhral

Detroit do zápasu vstupoval bez prehry, Dallas bez víťazstva. Po zápase už neplatilo ani jedno. John Klingberg a Mattias Janmark zaznamenali po góle a asistencii, Ben Bishop urobil 23 zákrokov a Stars porazili Red Wings 4:2. Z gólov sa tešili aj Tyler Seguin a Martin Hanzal, ktorý dával bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Z hosťujúcich hráčov skórovali len Justin Abdelkader a Anthony Mantha. Dve asistencie si pripísal Mike Green a Petr Mrázek zastavil pri svojom prvom štarte 29 striel. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval. Odohral pritom opäť cez 20 minút. Duel opustil s dvoma „mínuskami“ a dvoma strelami. 

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg, 2. B. Bishop, 3. M. Janmark (všetci DAL)

St. Louis je bez prehry aj po návšteve Madison Square Garden

Blues trápia početné zranenia, ale zatiaľ to vyzerá tak, že ich nijako nespomaľujú. V utorok vyhrali na ľade Rangers 3:1, aby ročník odštartovali so štyrmi výhrami po sebe. Brayden Schenn strelil víťazný gól, do čierneho sa trafil aj Carl Gunnarsson a dvojbodový Jaden Schwartz skóroval do prázdnej brány. Cartera Huttona z 33 striel prekonal len Mika Zibanejad počas presilovky. Henrik Lundqvist inkasoval dva góly z 22 striel a New York si zhoršil bilanciu na 1-3-0. „Myslím si, že sme hrali dosť solídne. Nie je to však štart, aký sme čakali,“ poznamenal Lundqvist.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (STL), 2. B. Schenn (STL), 3. M. Zibanejad (NYR)

Milano, Bobrovskij doviedli Columbus k výhre nad Hurricanes

Sonny Milano skóroval dvakrát, pričom po druhý raz v poslednej minúte predĺženia, aby Columbus porazil Carolinu 2:1. Nováčik skóroval aj v strede tretej tretiny, keď otváral skóre. Stav na 1:1 vyrovnal Jeff Skinner počas hry bez brankára. Viac práce z gólmanov mal Sergej Bobrovskij, ktorý pri víťazstve zastavil 37 striel. Scott Darling urobil 25 zákrokov. Najbližší vzájomný duel odohrajú tímy 10. novembra v Columbuse.

Milanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Milano (CBJ), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. J. Skinner (CAR)

Zápas zvratov vyhrali Predators

Filip Forsberg strelil svoj druhý gól 35,6 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Nashvillu 6:5 na ľade Philadelphie, ktorá dokázala zmazať trojgólovú stratu a nakoniec viedla v tretej tretine 5:3. O záverečný zvrat sa okrem Forsberga postaral aj Scott Hartnell. Craig Smith, Hartnell a Nick Bonino vybudovali vedenie 3:0. Pekku Rinneho následne prekonali po sebe Andrew MacDonald, debutový strelec Nolan Patrick, Valtteri Filppula, Travis Konecny a opäť Filppula. Rinne i Brian Elliott urobili v zápase po 25 zákrokov. Víťazný gól padol po tom, čo tréner Flyers Dave Hakstol reklamoval ofsajd pred gólom Hartnela. Keďže ho video nepreukázalo, jeho tím dostal dvojminútový trest za zdržovanie. Nové pravidlo v akcii.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. S. Hartnell, 3. S. Girard (všetci NSH)

Vegas prepísalo históriu treťou výhrou po sebe

Tak a už sú tri. Vegas Golden Knights zaknihovalo v utorok tretiu výhru v treťom zápase svojej histórie. Nikdy predtým sa to expanznému tímu NHL nepodarilo! Premiérovo sa Vegas tešilo doma, keď porazilo Arizonu 5:2. Historicky prvý gól v preplnenej T-Mobile Aréne strelil Tomáš Nosek, na ktorého nadviazali Deryk Engelland, James Neal a Oscar Lindberg. Neal pokračoval vo výbornej forme a skóroval rovno dvakrát. Marc-Andre Fleury čelil 33 strelám, z ktorých ho pokorili len Tobias Rieder a Kevin Connauton. Antti Raanta bol nútený striedať už v siedmej minúte, keď inkasoval tri góly z piatich striel. Louis Domingue následne zastavil 21 striel.

Prvý gól vo Vegas:

Hviezdy duelu: 1. Mesto Las Vegas, 2. D. Engelland, 3. J. Neal (obaja VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 16:04 0 1 1 +1 2 1 3
T. Tatar (DET) 20:26 0 0 0 -2 0 2 0
Ch. Jaroš (OTT) 06:22 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies