Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára prvou hviezdou duelu, vyhrali aj Pánik a Daňo

V bohatom sobotnom programe NHL sa odohralo 14 zápasov aj s trojicou Slovákov. Mimoriadne vydarenú noc zažil kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Strelil víťazný gól a pridal dve asistencie. Z výhier sa tešil aj Richard Pánik a Marko Daňo.

Trojbodový Chára rozhodol o ďalšej prehre Arizony

Slovenský obranca Zdeno Chára má za sebou bodovo najlepší zápas za dlhý čas. Priamo sa podieľal na troch góloch Bostonu, ktorý vyhral v Arizone 6:2. Kapitán Bruins najskôr prihrával dvojbodovému Davidovi Pastrňákovi, ktorý vyrovnával stav na 1:1. V úvode druhej tretiny strelil víťazný gól na 3:1 a neskôr ešte asistoval taktiež dvojbodovému Bradovi Marchandovi. Počas 20 minút a 18 sekúnd zaznamenal aj po tri plusové body, strely i bodyčeky a jeden menší trest za sekanie. Zaslúžene sa stal prvou hviezdou duelu. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Jake DeBrusk, Tim Schaller a premiérovo v NHL Anders Bjork. Danton Heinen dvakrát asistoval, kým Anton Chudobin kryl 29 striel pri svojom prvom štarte v sezóne. Za jeho chrbát prešli len tie z hokejok ďalšieho debutového strelca v NHL Maria Kempeho a Olivera Ekman-Larssona. Ten sa stal historickým klubovým lídrom medzi obrancami v počte presilovkových gólov (41). Louis Domingue urobil 23 zákrokov, ale nezabránil piatej prehre Coyotes od začiatku sezóny. S Bostonom prehrali sedem domácich zápasov po sebe od 17. októbra 2009 a celkovo už 11 od 9. októbra 2010.

Chárov prvý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. Z. Chára, 2. B. Marchand (obaja BOS), 3. M. Kempe (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Chicago otočilo zápas s Nashville, Pánik opäť bez bodu

Nashville viedol po dvoch tretinách zápasu v Chicagu 1:0 vďaka presilovkovému gólu Filipa Forsberga, no z United Center si napokon odviezol iba bod. Patrick Sharp totiž v tretej tretine vyrovnal stav a Brandon Saad vo štvrtej minúte predĺženia rozhodol o triumfe domácich 2:1, celkovo štvrtom v sezóne. Corey Crawford k nemu prispel 37 zákrokmi, vrátane 18 v prvej tretine. Jeho náprotivok Pekka Rinne ich urobil o tri menej. Až štyrikrát ho strelecky ohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý však nebodoval v druhom dueli po sebe. Odohral 17 minút a 31 sekúnd aj s jedným bodyčekom. Blackhawks nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek, no napriek tomu ukončili bezgólovú sériu na domácom ľade proti Predators po 174 minútach a 56 sekundách.

Saadov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. P. Rinne (NSH), 3. B. Saad (CHI)

Ehlers, Hellebuyck doviedli Jets k výhre nad Hurricanes

Nikolaj Ehlers strelil svoj piaty gól v sezóne, aby v tretej tretine prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Winnipegu 2:1 nad Carolinou. Prihrával aj na gól Bryana Littlea, na ktorý však rýchlo odpovedal Jeff Skinner. Connor Hellebuyck urobil pri tretej výhre svojho tímu v sérii 28 zákrokov, Scott Darling len 19. Z víťazstva sa tešil aj Marko Daňo, ktorý vďaka poraneniu Adama Lowryho dostal opäť šancu v základe. Neodohral však ani celých päť minút. Počas šiestich striedaní urobil jeden bodyček. Jets privítali späť v zostave Dustina Byfugliena, ktorý si pripísal asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. J. Skinner (CAR)

Toronto porazilo Montreal po prvýkrát od roku 2014

Auston Matthews strelil svoj druhý gól zápasu v úvodnej minúte predĺženia, aby Toronto porazilo Montreal 4:3 a ukončilo 14-zápasovú sériu bez výhry proti svojmu odvekému rivalovi. James van Riemsdyk a Patrick Marleau tiež skórovali, Frederik Andersen kryl 31 striel. Zápas bol ako na hojdačke. Canadiens viedli 1:0 po góle Jeffa Petryho a potom o gól prehrávali predtým, ako sa po góloch Alexa Galchenyuka a Jonathana Drouina ujali vedenia 3:2. Nakoniec prehrali štvrtý zápas po sebe. Carey Price si štatistiky opäť zhoršil, keď inkasoval štyri góly z 22 striel. Do zostavy Maple Leafs sa po dvojzápasovej absencii vrátil obranca Connor Carrick (horná časť tela).

Matthewsov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. J. Drouin (MTL), 3. J. Petry (MTL)

Vasilevskij, Kučerov doviedli Lightning k výhre nad Blues

Andrej Vasilevskij zneškodnil 28 striel, do čierneho sa trafili Tyler Johnson a Nikita Kučerov a Tampa Bay vyhrala doma nad St. Louis tesne 2:1. Floridský tím vyhral štvrtý duel z prvých piatich a Kučerov v každom doterajšom skóroval. To sa nepodarilo nikomu od roku 2012, keď to zvládol Patrick Marleau v San Jose. Brayden Point asistoval, a tak má na konte už osem bodov. O jediný gól Blues, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postaral Vladimir Tarasenko. Jake Allen opustil duel s 25 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. N. Kučerov, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

Devils si vylepšili náladu výhrou nad trápiacimi sa Rangers

New Jersey zareagovalo na prvú prehru v sezóne víťazstvom 3:2 na ľade trápiacich sa Rangers. Víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny Drew Stafford, ktorý nadviazal na góly Adama Henriquea a Milesa Wooda. Keith Kinkaid pri svojom prvom štarte v sezóne kryl 29 striel a Devils si vylepšili bilanciu na 4-1-0. New York má iné starosti – po prvýkrát od roku 1980 začal sezónu s bilanciou 1-5-0. V sobotu nevyužil ani fakt, že súper mal v nohách piatkový duel. O jeho góly sa postarali Rick Nash a Kevin Shattenkirk. Ondrej Pavelec inkasoval tri góly z 19 striel. „Musíme za to viniť sami seba. Nehráme dobre. Nehráme tak ako musíme hrať,“ lamentoval po zápase kapitán Ryan McDonagh.

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid (NJD), 2. W. Butcher (NJD), 3. R. Nash (NYR)

Flyers hrali prvý domáci zápas. Zničili v ňom Capitals

Philadelphia si lepšiu domácu premiéru nemohla ani priať. Silného súpera a rivala, Washington, zdolala hladko 8:2. Po dva góly strelili Claude Giroux, Scott Laughton a Sean Couturier, skórovali aj Valtteri Filppula a Wayne Simmonds. Couturier pridal aj asistenciu, Giroux dve, Jakub Voráček a Shayne Gostisbehere ich nazbierali tri. Brian Elliott čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Jakub Vrána a Nicklas Bäckström. Philipp Grubauer inkasoval osem gólov z 37 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček, 2. S. Couturier, 3. S. Laughton (všetci PHI)

Crosby skóroval dvakrát pri výhre nad Panthers

Sidney Crosby skóroval dvakrát, vrátane víťazného gólu a Pittsburgh porazil Floridu 4:3, aby potvrdil formu, ktorú proti Panthers v poslednej dobe má – bolo to ôsme víťazstvo z posledných desiatich vzájomných duelov. Patric Hörnqvist a Greg McKegg tiež skórovali, Matt Murray eliminoval 43 striel. Recept na neho našli Aaron Ekblad, pre ktorého to bol 100. bod v kariére a dvojgólový Jonathan Huberdeau. Jevgenij Dadonov zaznamenal dve asistencie a James Reimer 29 zákrokov.

Ekbladov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. G. McKegg (PIT)

Dallas porazil Colorado, Seguin s hetrikom Gordieho Howea

Tyler Seguin strelil víťazný gól, pridal asistenciu a zhodil rukavice proti bývalému spoluhráčovi Patrikovi Nemethovi. Jeho prvý hetrik Gordieho Howea v kariére prišiel pri víťazstve Dallasu 3:1 nad Coloradom, ku ktorému gólom a asistenciou pomohol aj Jamie Benn. Esa Lindell pridal poistku do prázdnej brány a Ben Bishop urobil 22 zákrokov. Viac práce mal Semion Varlamov, ktorý čelil 35 strelám. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafil len Matt Duchene. Avalanche, za ktorých nastúpil aj Nathan MacKinnon, prišli o trojzápasovú sériu výhier. Tréner Stars Ken Hitchcock vyhral svoj 783. zápas na lavičke tímov NHL a osamostatnil sa na treťom mieste historického poradia.


Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. B. Bishop, 3. D. Shore (všetci DAL)

Columbus vyhral prestrelku s Minnesotou

Alex Wennberg skóroval po 47 sekundách predĺženia a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal David Savard a Artemij Panarin nazbieral tri asistencie. Columbus prehrával v St. Paul s Minnesotou 0:1, 1:3 i 2:4, ale troma gólmi po sebe si zaistil víťazstvo 5:4 a pokazil jej prvý domáci zápas v ročníku. Nadstavený čas vynútili Cam Atkinson s Joshom Andersonom, Zach Werenski vyrovnával stav na 1:1 a Segej Bobrovskij predviedol pri tretej výhre Blue Jackets po sebe 17 zákrokov. Prekonali ho Eric Staal, dvojgólový Tyler Ennis v presilových hrách a Landon Ferraro. Pre Ennisa išlo o prvé góly v drese Wild. Ryan Suter dvakrát asistoval a Devan Dubnyk opustil zápas s 30 zákrokmi. Zraneniami oslabená Minnesota prehrala otvárací domáci duel sezóny prvýkrát od roku 2013.

Wennbergov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (CBJ), 2. T. Ennis (MIN), 3. D. Savard (CBJ)

Ottawa nadelila poltucet aj Edmontonu

Mike Hoffman strelil dva góly a pridal asistenciu, Kyle Turris zaznameal presilovkový gól a dve prihrávky a Mike Condon zastavil 35 striel pri svojom prvom štarte v sezóne. Ottawa strelila šesť gólov v druhom zápase po sebe a zvíťazila v Edmontone 6:2. Prvýkrát vo svojej histórii vyhrala všetky tri duely na výjazde po Západnej Kanade. K predĺženiu víťaznej série na tri a bodovej na päť zápasov viedli aj góly Dericka Brassarda a Chrisa Widemana v presilovkách, ako aj dvojbodového Zacka Smitha a dve asistencie Marka Stonea. Čestný úspech Oilers, ktorí prehrali tretíkrát po sebe, zaknihoval až za stavu 0:6 Adam Larsson. Cam Talbot striedal po štyroch inkasovaných góloch z 23 striel, Laurent Brossoit následne chytil šesť zo zvyšných ôsmich pokusov Senators.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. K. Turris, 3. M. Condon (všetci OTT)

Calgary sa vrátilo na víťaznú koľaj, Jágr s prvým bodom

Calgary zareagovalo na domáci debakel 0:6 s Ottawou víťazstvom 5:2 vo Vancouveri. Dougie Hamilton strelil dva góly, vrátane rozdielového v závere druhej tretiny. Jakoba Makströma okrem neho prekonali z 27 striel aj Mark Giordano v oslabení (100. gól v NHL), Travis Hamonic a Johnny Gaudreau v presilovej hre. Mike Smith predviedol 27 zákrokov. Recept na neho našli Derek Dorsett a Brock Boeser. Canucks nevyužili ani jednu zo siedmich presiloviek, vrátane viac ako minútovej o dvoch hráčov a prehrali tretí zápas po sebe. Flames si, naopak, vylepšili sezónnu bilanciu na 4-2. Český veterán Jaromír Jágr si pripísal prvý bod v ich drese v podobe asistencie.

Giordanov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. D. Hamilton, 3. M. Smith (všetci CGY)

Greiss doviedol Islanders k výhre nad bývalým tímom

Thomas Greiss odpovedal na svoje slabšie výkony z prvých zápasov sezóny a so 40 zákrokmi doviedol New York Islanders k víťazstvu 3:1 na ľade San Jose, jeho bývalého tímu. Zlepšil si proti nemu kariérnu bilanciu na 2-1-0. Kevin Labanc ho síce prekonal v piatej minúte v presilovej hre, ale potom zatiahol roletu a najviac sa zaslúžil o druhý dvojbodový zápis newyorského klubu v ročníku. Jeho náprotivok Aaron Dell inkasoval pri prvom tohtosezónnom štarte dvakrát z 22 striel. Prekonali ho Anders Lee a Brock Nelson, ktorého gól bol víťazný. Cal Clutterbuck, ktorý sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii, upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Sharks prehrali tretí zo štyroch duelov v sezóne, všetky doma.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson, 2. T. Greiss, 3. A. Lee (všetci NYI)

Doughty zariadil triumf Kings nad trápaicim sa Buffalom

Drew Doughty prelomil presne dve minúty pred koncom normáleho hracieho času nerozhodný stav a presilovkovým gólom rozhodol o domácej výhre Los Angeles 4:2 nad posledným Buffalom. Kalifornský tím využil všetky tri presilovky v zápase aj zásluhou Tylera Toffoliho a Dustina Browna. Tanner Pearson spečatil triumf Kings strelou do prázdnej brány. Doughty s Toffolim si pripísli aj po asistencii, Alec Martinez dve a Jonathan Quick chytil 23 striel. Prekonali ho Zemgus Girgensons a dvojbodový Jack Eichel. Robin Lehner urobil 26 zákrokov, ale ani on neodvrátil štvrtú bezbodovú prehru Sabres po sebe a piatu od začiatku sezóny (0-4-1). Girgensonsov gól bol pre nich prvý na ľade Kings po 279 minútach a 38 sekundách, teda štyroch prehrách na nulu. Kings bodovali aj vo štvrtom dueli ročníka (3-0-1).

Dougthyho rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. J. Eichel (BUF), 3. J. Quick (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 4:53 0 0 0 0 0 0 1
Z. Chára (BOS) 20:18 1 2 3 3 2 3 3
R. Pánik (CHI) 17:31 0 0 0 0 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies