Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Chára hviezdou zápasu, Tatarov tím opäť prehral

Vo štvrtok sa v NHL odohralo 11 zápasov, ale v akcii sme videli len dvoch Slovákov. Zdeno Chára sa tešil z výhry i postu hviezdy zápasu. Tomáš Tatar prehral a nebodoval. Čech Radim Vrbata zaznamenal hetrik.

Chára treťou hviezdou víťazného zápasu Bruins

Kapitán Bostonu Zdeno Chára nebodoval, ale svojou hrou výrazne pomohol svojmu tímu zdolať doma San Jose 2:1 a bodovať v treťom zápase po sebe. S časom 26:40 bol najvyťaženejším hráčom zo všetkých a zaznamenal plusový bod, strelu, tri bodyčeky a blok. Okrem toho však stratil až sedem pukov, pričom získal iba jeden. Napriek tomu ho vyhlásili za tretiu hviezdu duelu. Tou prvou bol nováčik Danton Heinen, ktorý strelil svoje prvé dva góly v NHL. Najskôr v strede prvej tretiny poslal Bruins do vedenia 1:0 vo vlastnom oslabení a v 34. minúte rozhodol o ich víťazstve. Anton Chudobin k nemu prispel 36 zákrokmi. Prekonal ho iba v presilovej hre Joe Thornton, ktorý sa s 1 398 bodmi v kariére vyrovnal Jarimu Kurrimu na 20. mieste historického poradia. Martin Jones kryl 31 striel pri druhej prehre Sharks v posledných troch dueloch. Na aktuálnom výjazde majú bilanciu 2-2-0.

Hviezdy duelu: 1. D. Heinen, 2. A. Chudobin, 3. Z. Chára (všetci BOS)

Stamkos, Kučerov doviedli Tampu k ďalšej výhre nad Detroitom

Steven Stamkos a Nikita Kučerov vyrovnali klubový rekord Martina St. Louisa z ročníka 2009/10, keď bodovali aj v 11. zápase od začiatku ročníka. Kučerov strelil svoj 12. gól v sezóne a potom prihrával na presilovkový gól Stamkosa, aby pomohli Tampe k víťazstvu 3:2 nad trápiacim sa Detroitom. Strelecky sa presadil aj Brayden Point a Andrej Vasilevskij urobil vo svojom stom zápase 29 zákrokov. Zaknihoval 50. výhru v kariére a vylepšil si bilanciu proti Red Wings na 5-0-0. Prekonal ho iba Frans Nielsen, ktorý vsietil oba góly hostí. Jimmy Howard zastavil 35 striel. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 17 minút, počas ktorých sa prezentoval dvoma strelami. Detroit prehral šiesty zápas po sebe, deviaty proti Lightning. Nepomohol mu ani návrat Andreasa Athanasioua, ktorý počas 12 minút hry zaznamenal tri strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Stamkos skóroval po prihrávke Kučerova:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. S. Stamkos, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

Quick doviedol Kings k výhre nad Canadiens

Súboj hviezdnych brankárov dopadol lepšie pre Jonathana Quicka, ktorý vo svojom 500. zápase v NHL zneškodnil 40 striel a so svojím 46. čistým kontom v kariére doviedol Los Angeles k výhre na ľade Montrealu 4:0. Carey Price čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Adrian Kempe, Tyler Toffoli, Anže Kopitar a Kurtis MacDermid. Kým Kings s bilanciou 8-1-1 vedú Západnú konferenciu a vyrovnali svoj najlepší štart do sezóny (1980/81), Canadiens sú s bilanciou 2-7-1 poslední na východe. Duel nedohral ich krídelník Nikita Sčerbak, ktorý v druhej tretine utrpel pri náraze do bránky zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. D. Doughty (LAK)

Minnesota si poradila s Islanders pomerom 6:4

Eric Staal zaznamenal gól a asistenciu, Luke Kunin a Zack Mitchell strelili svoje prvé góly v NHL, a Minnesota porazila Islanders 6:4. Thomasa Greissa v bráne hostí prekonali aj Marcus Foligno, Jason Zucker a Jonas Brodin. Devan Dubnyk pomohol k triumfu 29 zákrokmi, Greiss ich urobil o dva menej. Z hráčov newyorského tímu sa do čierneho trafili Anthony Beauvillier, Nick Leddy, Anders Lee a Mathew Barzal. Josh Bailey nazbieral tri asistencie. Islanders vstúpili do zápasu s najhoršou presilovkou v lige. Potvrdili ju nevyužitím ani jednej z piatich presiloviek, pričom počas dvoch gól dostali.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. J. Spurgeon (MIN), 3. L. Kunin (MIN)

Carolina uspela na ľade Toronta

Josh Jooris strelil dva góly, Teuvo Teräväinen zaznamenal gól a dve prihrávky a Carolina zvíťazila v Toronte 6:3, čím ukončila krátku sériu dvoch prehier. Obaja uvedení hráči ju poslali do vedenia 2:0 v rozmedzí 33 sekúnd tretej minúty zápasu, do prvej prestávky skóroval aj Elias Lindholm. Maple Leafs dokázali znížiť a neskôr vyrovnať stav z 1:3 na 3:3 vďaka gólom dvojbodového Austona Matthewsa, Dominica Moorea a Zacha Hymana, ale ani 32 zákrokov Frederika Andersena im na body nestačilo. Prekonali ho aj dvojbodoví Victor Rask, ktorý prelomil vsietil víťazný gól a Brock McGinn. Haydn Fleury dvakrát asistoval a Scott Darling zastavil 31 striel. Oba tímy hrali len po jednej presilovke, ktorú nevyužili.

Andersenov super zákrok:

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen, 2. J. Jooris (obaja CAR), 3. A. Matthews (TOR)

Grabner, Bučnevič zariadili výhru Rangers nad Arizonou

Michael Grabnner a Pavel Bučnevič strelili po dva góly, Boo Nieves nazbieral vo svojom druhom zápase v NHL tri asistencie a New York Rangers si poradil doma s poslednou Arizonou. K triumfu 5:2 viedli aj gól Chrisa Kreidera a 27 zákrokov Ondřeja Pavelca, ktorý si pripísal prvý víťazný štart v drese Rangers. Prekonali ho Anthony Duclair a Clayton Keller. Adam Hill chytil 25 striel, ale nezabránil desiatej prehre Coyotes od začiatku sezóny. Rick Nash odohral duel číslo 1 000 v NHL, kým Derek Stepan sa vrátil do Madison Square Garden prvýkrát ako súper.

Hviezdy duelu: 1. B. Nieves, 2. P. Bučnevič, 3. M. Grabner (všetci NYR)

Kessel rozhodol v predĺžení druhý zápas Penguins po sebe

Phil Kessel skóroval po 67 sekundách nadstaveného času a svojím 300. gólom v NHL rozhodol o víťazstve Pittsburghu 2:1 nad Winnipegom. Pred dvoma dňami pritom zariadil výhru rovnakým pomerom nad Edmontonom. Stal sa len druhým hráčom klubovej histórie s gólom v predĺžení v dvoch zápasoch po sebe po Aleksejovi Morozovovi (2003/04). Obhajcu titulu poslal do vedenia už v druhej minúte duelu Conor Sheary, no v strede prvej tretiny vyrovnal stav Josh Morrissey. Matt Murray prispel ku štvrtej domácej výhre Penguins po sebe 30 zákrokmi, hosťujúci Connor Hellebuych ich urobil o štyria viac. Jets prehrali druhý zápas z posledných troch, ale v ostatných dvoch bodovali.


Hviezdy duelu: 1. M. Murray, 2. P. Kessel (obaja PIT), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Ottawa si predĺžila bodovú sériu triumfom nad Flyers

Vydarená prvá tretina položila základy domáceho víťazstva Ottawy 5:4 nad Philadelphiou, ku ktorému pomohlo gólom päť rôznych hráčov. Dion Phaneuf, Mark Borowiecki a Jean-Gabriel Pageau vybudovali náskok 3:0, ktorý takmer zmazali dvojbodoví Jakub Voráček s Travisom Konecnym. Mark Stone a Tom Pyatt však neskôr obnovili trojgólové vedenie, pričom druhý menovaný napokon rozhodol o predĺžení bodovej šnúry Senators na štyri zápasy. Ivan Provorov a trojbodový Sean Couturier ešte zdramatizovali duel, ale ani Michal Neuvirth s 23 zákrokmi nezabránil tretej prehre Flyers v posledných štyroch súbojoch. Craig Anderson sa prezentoval 36 zákrokmi a Erik Karlsson s Pageauom dvoma gólovými prihrávkami.

Hviezdy duelu: 1. J.-G. Pageau (OTT), 2. S. Couturier (PHI), 3. E. Karlsson (OTT)

Florida rozstrieľala Anaheim, Vrbata s hetrikom

Florida zareagovala na predošlú hladkú prehru v Montreal najlepším spôsobom. Len ôsmykrát v histórii strelili jej hráči osem gólov v zápase a aj vďaka siedmemu hetrika Radima Vrbatu v NHL zdolala doma Anaheim 8:3. Víťazný gól strelil trojbodový Vincent Trocheck, gól a asistenciu zaznamenal aj Aleksander Barkov. Dvakrát skóroval Jevgenij Dadonov a zvyšný gól, svoj prvý v lige, vsietil Owen Tippett. Connor Brickley a Jonathan Huberdeau dvakrát asistovali, kým James Reimer urobil 31 zákrokov. Recept na neho našli Kalle Kossila, Andrew Cogliano a dvojbodový Logan Shaw. Chris Wagner si pripísal dve asistencie. Reto Berra inkasoval dvakrát z piatich striel v prvej tretine, striedajúci John Gibson šesťkrát zo zvyšných 17. Panthers vyhrali druhý zápas z ostatných troch, Ducks ukončili krátku sériu dvoch triumfov.


Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata, 2. O. Tippett, 3. V. Trocheck (všetci FLA)

Oilers konečne strieľali góly, Dallas porazili tesne 5:4

Matt Benning strelil víťazný gól dve a pol minúty pred koncom, Ryan Nugent-Hopkins skóroval dvakrát a Edmonton konečne objavil svoju ofenzívnu silu pri výhre 5:4 nad Dallasom. Z gólov sa tešili aj Connor McDavid a Patrick Maroon, kým Cam Talbot zastavil 28 striel. Jamie Benn ho prekonal dvakrát, o zvyšné góly Stars sa postarali Alex Radulov a Esa Lindell. Ben Bishop ukončil zápas s 30 zákrokmi. Kým Oilers ukončil dvojzápasovú sériu prehier, texaský tím ju teraz ťahá.

McDavidov pekný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins (EDM), 2. A. Radulov (DAL), 3. L. Draisaitl (EDM)

Canucks potvrdili formu presvedčivou výhrou nad Capitals

Vancouver potvrdil formu a presvedčivo na domácom ľade zdolal Washington 6:2, aby sa tešil zo štvrtej výhry po sebe a piatej z ostatných šiestich duelov. Sven Baertschi strelil dva góly a pridal asistenciu, Brock Boeser nazbieral tri asistencie. Thomas Vanek, Bo Horvat, Markus Granlund a Derek Dorsett tiež skórovali, Anders Nilsson urobil 25 zákrokov. Recept na neho našli Jevgenij Kuznecov a Chandler Stephenson, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. V bráne Washingtonu štartoval Braden Holtby, ktorého po piatom inkasovanom góle z 22 striel nahradil Philipp Grubauer. Ten kapituloval už len raz z ôsmich striel. Capitals prehrali štvrtý duel z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. S. Baerstchi, 2. B. Horvat, 3. B. Boeser (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 26:40 0 0 0 +1 0 1 3
T. Tatar (DET) 16:55 0 0 0 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies