Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Pánik sa tešil z ďalšej výhry Chicaga na nulu

V trinástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili dvaja Slováci, ktorí nebodovali. Z výhry sa tešil iba Richard Pánik a jeho Chicago. Corey Crawford vychytal druhú nulu po sebe, mladík Vancouveru zaznamenal hetrik. Vegas opäť prepisovalo históriu.

Crawford vychytal druhú nulu po sebe, Pánik opäť bez bodu

Corey Crawford neinkasoval v druhom zápase po sebe. Tentoraz zastavil všetkých 24 striel hráčov Minnesoty a doviedol Chicago k výhre 2:0 v St. Paul. Rozhodol o nej presilovkový gól Artema Anisimova z 55. minúty. Alex DeBricant pridal v 59. minúte poistku do prázdnej brány. V nej stál predtým Devan Dubnyk, ktorý opustil duel s 33 zákrokmi. Slovenský útočník Richard Pánik ho ohrozil dvomi strelami počas necelých 17 minút v akcii. Zaznamenal aj plusový bod, rozdal jeden bodyček a zblokoval dve strely súpera. Kým Blackhawks vyhrali aj druhý zápas po sérii troch prehier, Wild prehrali druhý z posledných troch. Šesťzápasovú domácu sériu ukončili s vyrovnanou bilanciou 3-3-0.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. C. Crawford, 3. A. Anisimov (obaja CHI)

Washington potvrdil, že to na Boston vie

Washington potvrdil, že to na Boston vie. Tom Wilson strelil svoje prvé dva góly v sezóne a rozhodol o výhre 3:2, ktorá bola už desiata v sérii nad týmto súperom. Strelecky sa presadil aj Alex Ovečkin, ktorý v prvej tretine zvyšoval stav na 2:0. „Neboli sme spokojní s tým, ako sme hrali v posledných zápasoch. Myslím si, že dnes sme hrali veľmi dobre,“ poznamenal po zápase kapitán Capitals. Braden Holtby zneškodnil 31 striel a recept na neho našiel len jeden hráč – o oba góly Bruins sa postaral David Pastrňák, pričom v oboch mal prsty Torey Krug. Tuukka Rask, ktorý si zhoršil bilanciu proti Washingtonu na 1-10-5, opustil duel s 24 zákrokmi a kapitán Zdeno Chára s jednou strelou, dvoma blokmi a troma bodyčekmi. Odohral 24 minút a 39 sekúnd – najviac z tímu. Boston prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu.

Článok pokračuje pod reklamou

Orpik pocítil tvrdosť Chárovej strely:

Hviezdy duelu: 1. D. Heinen (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. B. Holtby (WSH)

Blues sa vrátili na víťaznú koľaj, Leafs opäť neuspeli

Alex Pietrangelo skóroval dvakrát, Jaden Schwartz zaznamenal tri asistencie, Brayden Schenn štyri a St. Louis sa vrátilo na víťaznú koľaj v zápase proti Torontu, ktoré zdolalo 6:4. K piatej výhre z posledných šiestich duelov pomohli aj góly Vladimira Tarasenkoa, Joela Edmundsona, Magnusa Pääjärviho a Vladimíra Sobotku. Jake Allen urobil 27 zákrokov a recept na neho našli Andreas Borgman, Connor Brown a dvojgólový Tyler Bozak. Maple Leafs prehrali piaty zápas z ostatných šiestich, Frederik Andersen inkasoval šesť gólov z 32 striel. „Andersen nás držal v zápase a keď sme im umožňovali také šance, nemyslím si, že by niektorý brankár v lige zastavil väčšinu z nich. Na výhru potrebujete 20 ľudí na palube a to sme my dnes nemali,“ povedal tréner Mike Babcock.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. A. Pietrangelo, 3. B. Schenn (všetci STL)

Arizona vyhrala prvý domáci zápas v sezóne

Derek Stepan premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Arizona zaznamenala prvé domáce víťazstvo v sezóne, keď zdolala Carolinu 2:1. Clayton Keller tiež uspel v nájazdovej lotérii a strelil aj jediný gól tímu v normálnom hracom čase, svoj desiaty v ročníku. Rýchlejšie dosiahol túto hranicu v klubovej histórii iba Teemu Selänne. Skóre duelu otvoril v druhej tretine. Antti Raanta bol urobil 36 zákrokov a bol blízko k čistému kontu, ale pokazil mu ho Jordan Staal v 58. minúte. V nájazdoch ho ako jediný prekonal Brock McGinn. Scott Darling kryl 23 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Hurricanes po sebe. Coyotes vyhrali doma až na siedmy pokus, pričom celkovo uspeli len dvakrát v 15 zápasoch sezóny. V riadnej hracej dobe ešte nezvíťazili.

Stepanov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Keller, 2. A. Raanta, 3. D. Stepan (všetci ARI)

Boeser zariadil hetrikom triumf Canucks nad majstrom

Nováčik Brock Boeser strelil svoj prvý hetrik v NHL, pridal asistenciu a doviedol Vancouver k domácemu triumfu 4:2 nad Pittsburghom. Stal sa tretím najmladším autorom hetriku v klubovej histórii. Medzi jeho tromi gólmi bol aj ten víťazný z úvodu tretej tretiny. Bo Horvat upravil výsledok štvrtým gólom, pričom na predošlé tri Boeserovi prihral. Sven Bärtschi tiež trikrát asistoval a Jacob Markström chytil 37 striel. Prekonali ho Jake Guentzel v presilovej hre a Greg McKegg, ktorý vyrovnal stav na 2:2. Matt Murray inkasoval štyrikrát z 21 striel pri štvrtej prehre Penguins v posledných piatich dueloch. Päťzápasový výjazd ukončili s bilanciou 1-3-1. Canucks ukončili krátku sériu dvoch prehier.


Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. J. Markström, 3. B. Horvat (všetci VAN)

Vegas ukončilo sériu prehier a opäť prepísalo históriu NHL

Erik Haula strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, Jonathan Marchessault zaznamenal gól a dve prihrávky a Las Vegas ukončilo sériu troch prehier víťazstvom 5:4 v Ottawe. Bolo preň deviatym v 13. zápase jeho premiérovej sezóny, čím vyrovnalo ligový rekord Montrealu spred 100 rokov. Gólmi k nemu prispeli aj Alex Tuch a William Karlsson, kým David Perron dvakrát asistoval a Maxim Lagace predviedol 24 zákrokov pri svojej prvej výhre v NHL. Dokázal to už ako tretí brankár Vegas, čo sa naposledy podarilo v tíme NY Islanders v ročníku 2010/11. Prekonali ho Mark Stone, Alex Burrows, Ryan Dzingel a Erik Karlsson. Prví dvaja vyrovnali stav na 1:1, resp. 2:2, poslední ho znížili z 2:5 na 4:5. Burrows dosiahol hranicu 400 bodov v NHL, Derick Brassard dvakrát asistoval a Craig Anderson urobil 29 zákrokov. Senators však prehrali tretí duel z ostatných štyroch. Golden Knights využili tri presilovky z piatich a vyhrali prvýkrát na ich zatiaľ najdlhšom výjazde.

Burrowsov 400. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. E. Haula, 2. D. Perron, 3. J. Marchessault (všetci VGK)

Colorado odštartovalo trip víťazstvom vo Philadelphii

Mikko Rantanen premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Colorado otvorilo dlhý trip víťazstvom 5:4 nad Philadelphiou. Bola to tretia výhra Avalanche po sebe a viedli k nej aj góly Matta Duchenea, Blakea Comeaua, Rantanena a Naila Jakupova, ako aj 33 zákrokov Semiona Varlamova. Toho prekonali Valtteri Filppula, Claude Giroux, Jakub Voráček a Dale Weise. Michal Neuvirth opustil duel s 23 zákrokmi. Hostia v druhej tretine prehrávali 1:2 a na konte mali až tri tyčky. Potom sa šťastie priklonilo na ich stranu a šťastnými odrazmi puku pomohlo k dvom gólom. „Hrali sme dobre, len sa párkrát od nás nešťastne odrazil puk a boli z toho góly, “ povedal obranca Philadelphie Ivan Provorov. Do defenzívy Flyers sa vrátil aj Shayne Gostisbehere.

Dva góly Colorada za 43 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. C. Giroux (PHI)

Vydarená prvá tretina pomohla Stars k výhre nad Sabres

Dallas sa vrátil domov po podpriemernom päťzápasovom tripe a hostil Buffalo, s ktorým si chcel vylepšiť chuť po štvrtkovej prehre vo Winnipegu. A aj sa mu to podarilo. Kari Lehtonen zneškodnil 27 striel, Stars skórovali štyrikrát v prvej tretine a nakoniec vyhrali hladko 5:1. Všetko odštartoval Remi Elie, po ktorom sa z gólov tešili aj Radek Faksa, Stephen Johns, Tyler Seguin a Antoine Roussel. O čestný úspech Sabres sa postaral Ryan O’Reilly. Robin Lehner vydržal v bráne len do 11. minúty, keď inkasoval tri góly zo siedmich striel. Chad Johnson následne urobil 13 zákrokov. Sabres prehrali v Dallase šiesty zápas po sebe. Domácemu tímu sa zranili Faksa a Tyler Pitlick.

Hviezdy duelu: 1. G. Smith, 2. S. Johns, 3. R. Faksa (všetci DAL)

Pacioretty zakončil obrat Canadiens gólom v predĺžení

Max Pacioretty strelil presilovkový gól vo štvrtej minúte predĺženia, aby Montreal vyhral 5:4 nad Winnipegom a pripísal si tretiu výhru z posledných štyroch zápasov. V tretej tretine pritom Canadiens prehrávali o dva góly. Predĺženie vynútili Tomáš Plekanec a Jeff Petry, pred nimi skóroval dvakrát Andrew Shaw. Al Montoya, zaskakujúci za Careyho Pricea, čelil len 23 strelám, kým jeho náprotivok Connor Hellebuyck až 50. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Patrik Laine, Andrew Copp, Nikolaj Ehlers a Blake Wheeler. Jets prišli o trojzápasovú sériu výhier, slovenský útočník Marko Daňo opäť nehral. Obom tímom sa darilo na presilovkách – Montreal využil tri zo šiestich, Winnipeg dokonca tri z troch.

Paciorettyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Shaw (MTL), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. S. Weber (MTL)

Stamkos rozhodol o výhre Lightning nad Blue Jackets

Tampa Bay po svojom hádam najhoršom vystúpení v sezóne hostila silného súpera v podobe Columbusu, ktorý mal za sebou pre zmenu jeden z najlepších duelov ročníka. Duel dvoch popredných tímov Východnej konferencie bol vyrovnaný a nakoniec ho rozhodli až nájazdy. V nich o výhre Lightning 5:4 rozhodol Steven Stamkos. Ten sa presadil aj v normálnej hracej dobe, v ktorej ho na listine strelcov doplnili Brayden Point, Nikita Kučerov a Yanni Gourde. Seth Jones, Zach Werenski, Markus Hännikäinen a Brandon Dubinsky strelili góly Blue Jackets, ktorý s Tampou prehrali druhý duel v sezóne. V súboji ruských brankárov urobil viac zákrokov porazený Sergej Boborvskij – 32. Andrej Vasilevskij ich urobil o dva menej.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. B. Point, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Shattenkirk dvojgólový pri výhre nad Panthers

V Sunrise si oba tímy natiahli svoje série. Kevin Shattenkirk strelil dva góly, druhý v predĺžení, a Rangers uspeli 5:4, aby vyhrali tretí zápas po sebe. Florida pre zmenu natiahla sériu prehier na štyri stretnutia. Nepomohol jej ani návrat Roberta Luonga, ktorého zo 44 striel prekonali aj Rick Nash, Michael Grabner a Nick Holden. Henrik Lundqvist zastavil 30 striel, pričom puk zo svojej brány vyťahoval po góloch Keitha Yandleho, Vincenta Trochecka a dvojgólového Coltona Scevioura, ktorý sa tiež vrátil do hry po zranení. Medzi navrátilcov v zostave Panthers sa zaradili aj Jared McCann a Connor Brickley. Ich tím sa teraz teší na odchod na trip. „S poslednými domácimi zápasmi tu vládne frustrácia a niekedy je dobré odísť na cestu,“ poznamenal tréner Bob Boughner.

Shattenkirkov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Shattenkirk (NYR), 2. C. Sceviour (FLA), 3. H. Lundqvist (NYR)

Sharks si predĺžili víťaznú sériu na úkor rivala z Anaheimu

Kalfornské derby medzi San Jose a Anaheimom rozhodli až samostatné nájazdy. Ten víťazný premenil v šiestej sérii Joonas Donskoi, ktorý zariadil triumf Sharks 2:1, štvrtý v sérii. Hneď prvý nájazd premenil Joe Pavelski, na opačnej strane uspel iba Rickard Rakell, ktorý si pripísal aj asistenciu. Corey Perry poslal Ducks do vedenia už v šiestej minúte zápasu, no Joel Ward v tretej tretine vyrovnal stav. Martin Jones zastavil 25 striel a päť zo šiestich nájazdov, jeho náprotivok Ryan Miller predviedol až 44 zákrokov. Neodvríátil však tretiu prehru Anaheimu po sebe. Andrew Cogliano odohral 800. duel od začiatku kariéry, čo je štvrtá najdlšia „železná séria“ v histórii NHL.


Donskoiov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Ward, 2. M. Jones (obaja SJS), 3. R. Miller (ANA)

Nashville pretrhol domácu šnúru výhier Kings

Nashville síce prišiel o trojgólový náskok, ale napokon zvíťazil v Los Angeles 4:3 po predĺžení a len ako druhý tím dobyl v tejto sezóne Staples Center. Miika Salomäki, P. K. Subban a Craig Smith vybudovali hosťom vedenie 3:0 po dvoch tretinách, ale nováčik Alex Iafallo (prvý gól v NHL), Christian Folin a Alex Martinez v presilovej hre vyrovnali stav na 3:3. O druhej výhre Predators po sebe rozhodol 20 sekúnd pred koncom predĺženia Viktor Arvidsson. Calle Järnkrok, rovnako ako domáci Anže Kopitar, dvakrát asistoval a Juuse Saros chytil 36 striel pri svojom prvom víťaznom štarte v ročníku. Darcy Kuemper urobil 27 zákrokov a Kings ukončili sériu štyroch domácich výhier. Na svojom ľade však bodovali zatiaľ vo všetkých siedmich dueloch sezóny.


Arvidssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. A. Iafallo, 3. D. Forbort (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:39 0 0 0 0 0 1 3
R. Pánik (CHI) 16:54 0 0 0 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies