Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Pánik dvojbodový, Tatar asistoval

V dvanástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci. Richard Pánik ukončil bezbodovú sériu a prispel k výhre Chicaga dvoma prihrávkami. Bodoval aj Tomáš Tatar, no on ani Zdeno Chára sa netešili z víťazstiev.

Saad rozhodol o výhre Chicaga, Pánik dvojbodový

Brandon Saad nepremenil trestné strieľanie, ale vynahradil si to neskôr v zápase, keď to bolo najviac potrebné. Skóroval totiž v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Chicaga 4:3 nad Carolinou. Alex DeBrincat strelil dva góly, Gustav Forsling jeden a Blackhawks zvrátili zápas, v ktorom prehrávali 1:3. DeBrincat a Forsling si pripísali aj asistencie pri víťaznom góle, dve si z duelu odniesol Richard Pánik, pre ktorého bola druhá 100. bodom v NHL. Slovenský útočník tak ukončil sedemzápasové suchoty, pričom odohral 14 a pol minúty aj s dvoma strelami a dvoma bodyčekmi. Jeho spoluhráč Anton Forsberg čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonali Jeff Skinner a dvojgólový Brock McGinn. Špeciálny duel to bol pre domáceho gólmana Scotta Darlinga, ktorý kryl 26 striel svojho bývalého tímu. Okrem neho v minulosti za Chicago hrávali terajší „hurikáni“ Joakim Nordström, Teuvo Teräväinen, Marcus Krüger a Trevor van Riemsdyk.

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. B. Saad (CHI), 3. B. McGinn (CAR)

Tatar asistoval pri prehre s Columbusom

Obranca Jack Johnson dostal šancu v deviatej sérii nájazdov a uspel. Aj vďaka nemu tak Columbus vyhral v Detroite 2:1, aby ukončil svoju sériu štyroch prehier i sériu Red Wings s 12 vyhranými zápasmi rozhodovanými v nájazdoch po sebe. Skóre stretnutia otvoril Artemij Panarin už v druhej minúte. Vyrovnanie priniesol v tretej tretine Andreas Athanasiou. Zápas bol o brankároch. Sergej Bobrovskij urobil pri výhre 32 zákrokov a zneškodnil aj osem nájazdov. Jimmy Howard, ktorý zlikvidoval aj trestné strieľanie Josha Andersona, opustil duel s 31 zákrokmi a siedmimi chytenými nájazdmi. V nich Tomáš Tatar neuspel, ale z duelu si odniesol aspoň jednu asistenciu. Odohral pritom necelých 18 minút, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod, strelu a bodyček. Detroit má vo svojom novom domove bilanciu 2-3-1.

Článok pokračuje pod reklamou

Johnsonov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. J. Howard (DET), 3. J. Johnson (CBJ)

Boston prehral s Torontom aj v domácej odvete

Toronto vyhralo aj tretí zápas bez Austona Matthews a po druhýkrát v priebehu dvoch dní si to odniesol jeho rival z Bostonu. Curtis McElhinney zneškodnil 38 striel, Mitch Marner a James van Riemsdyk zaznamenali po góle a asistencii, aby Maple Leafs vyhrali pomerom 4:1 a natiahli si víťaznú šnúru na štyri stretnutia. Zvyšné góly vsietili Morgan Rielly a Patrick Marleau. Čestný úspech Bruins si pripísal Frank Vatrano a Tuukka Rask ukončil duel s 21 zákrokmi. Kapitán Zdeno Chára nebodoval a s časom 22:35 bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu po Toreym Krugovi. Urobil tri bodyčeky a jeho tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney (TOR), 2. J. van Riemsdyk (TOR), 3. F. Vatrano (BOS)

Nash rozhodol o predĺžení víťaznej série Rangers

Rick Nash strelil dva góly, vrátane víťazného v závere druhej tretiny v presilovej hre, ktorým rozhodol o výhre New Yorku Rangers 4:2 nad Edmontonom. Bola preň už šiestou v sérii celkovo a piatou v Madison Square Garden. Pavel Bučnevič tiež využil presilovku a Michael Grabner upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Mats Zuccarello dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist predviedol 27 zákrokov. Prekonali ho Jesse Puljujärvi a Connor McDavid v početnej výhode, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Puljujärviho pritom len v piatok povolali z AHL. Cam Talbot opustil duel s 30 zákrokmi. Oilers ukončili sériu dvoch triumfov a prehrali prvýkrát na aktuálnom výjazde. Nash zaznamenal prvý viacgólový zápis od 21. novembra 2015.

Nashov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Nash, 2. H. Lundqvist (obaja NYR), 3. C. McDavid (EDM)

Ottawa vyhrala aj odvetu vo Švédsku

Ottawa aj v odvete vysoko prestrieľala Colorado, tentoraz pomerom 40:18, no o víťazstvo musela opäť zabojovať. Trikrát však zmazala jednogólovú stratu a dvojgólový Mike Hoffman v 54. minúte rozhodol o jej výhre 4:3. Rovnakým pomerom sa skončil aj piatkový prvý duel v rámci NHL Global Series vo švédskom Štokholme. Hoffman využil dve presilovky, skórovali aj Mark Stone s Johnnym Oduyom a Erik Karlsson dvakrát asistoval. Mike Condon striedal po treťom inkasovanom góle z 10 striel, keď ho prekonali Blake Comeau v oslabení, Alex Kerfoot v presilovke a Sven Andrighetto. Poslední dvaja pridali po asistencii, Erik Johnson ich získal dve. Craig Anderson kryl zvyšných osem striel hráčov Avalanche. Jonathan Bernier urobil 36 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre denverského tímu po sebe. Senators trikrát dohnali manko a vyhrali naposledy 22. novembra 2016, mimo Severnej Ameriky sa to pred nimi podarilo iba Floride v roku 2009 v Helsinkách proti Chicagu.

Hoffmanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. E. Karlsson (obaja OTT), 3. S. Andrighetto (COL)

Pacioretty rozhodol v predĺžení o výhre nad Sabres

Max Pacioretty skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, aby Montreal porazil Buffalo tesne 2:1. Andrew Shaw sa presadil v normálnej hracej dobe a Charlie Lingren si vďaka 34 zákrokom vylepšil kariérnu bilanciu na 6-1-0. Canadiens si vylepšili sezónnu bilanciu na 8-9-1 vďaka štvrtej výhre z ostatných piatich duelov. V sobotu sa im do zostavy vrátili Jonathan Drouin a Shea Weber. O jediný gól Sabres sa postaral Ryan O’Reilly, ktorý na konci prvej tretiny otváral skóre. Chad Johnson urobil 27 zákrokov. Oba góly v normálnej hracej dobe padli počas presiloviek.

Paciorettyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Lindgren (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. Ch. Johnson (BUF)

Schneider pomohol Devils ukončiť sériu prehier

Cory Schneider sa prezentoval 32 zákrokmi, aby pomohol New Jersey k ukončeniu štvorzápasovej série prehier. Damon Severson a Kyle Palmieri sa tešili z gólov, aby sa fanúšikovia mohli po zápase tešiť z výhry 2:1 nad Floridou. Tá prehrala siedmy zápas z ostatných desiatich. Bola pritom strelecky aktívnejšia, no dokázal sa presadiť len Nick Bjugstad. James Reimer čelil 21 strelám. „Som naozaj sklamaný. Som spokojný s naším výkonom a snahou. Zaslúžili sme si dopadnúť lepšie,“ poznamenal tréner Bob Boughner.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. K. Palmieri, 3. D. Severson (všetci NJD)

Zucker a Dubnyk doviedli Wild k úspešnému koncu tripu

Jason Zucker strelil svoj šiesty gól po sebe v posledných troch zápasoch, Devan Dubnyk eliminoval 32 striel pri svojom druhom čistom konte po sebe a Minnesota uspela vo Philadelphii futbalovo 1:0. Wild strelili v posledných troch dueloch šesť gólov, teda o všetky sa postaral Zucker. V sobotu prekonal Briana Elliotta v úvode tretej tretiny. Domáci brankár opustil duel s 26 zákrokmi a jeho tím nestrelil gól už vo štvrtom zápase v tomto ročníku. Minnesota ukončila trip s bilanciou 2-2.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. J. Zucker (MIN), 3. B. Elliott (PHI)

Islanders sa otrepali z debaklu a uspeli v St. Louis

Po veľmi zlom piatkovom výkone sa New York Islanders spamätal a o deň neskôr zvíťazil na ľade St. Louis 5:2. Už v prvej tretine skórovali John Tavares, Casey Cizikas a Jordan Eberle, Josh Ho-Sang neskôr zvýšil ich náskok na 4:0. Brayden Schenn so Scottiem Upshallom ešte dali domácim nádej dvoma gólmi po sebe, ale dvojbodový Anders Lee v závere duelu spečatil triumf. Nick Leddy dvakrát asistoval a Thomas Greiss sa prezentoval 35 zákrokmi. Jake Allen inkasoval štyrikrát z 18 striel, striedajúci Carter Hutton chytil 10 zo zvyšných 11. Kým Blues prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, Islanders pretrhli krátku šnúru dvoch prehier. V St. Louis uspeli v normálnom hracom čase prvýkrát od 6. decembra 2005. Vladimir Sobotka odohral svoj štvorstý zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss, 2. J. Tavares, 3. A. Lee (všetci NYI)

Forsberg zariadil výhru Nashville nad majstrom

Filip Forsberg nazbieral dve asistencie a v tretej sérii premenil rozhodujúci nájazd pri domácom víťazstve Nashville 5:4 nad obhajcom titulu z Pittsburghu. Bolo preň štvrtým v sérii, kým Penguins prehrali štvrtý zápas po sebe na ľade súpera. Bryan Rust ich poslal do vedenia 1:0 v oslabení, ale dvojbodoví Kyle Turris s Craigom Smithom a P. K. Subban otočili stav na 3:1. Phil Kessel s Jakeom Guentzelom vyrovnali stav na 3:3 a na ďalší vedúci gól Calleho Järnkroka odpovedal Brian Dumoulin. Kris Letang tiež dvakrát asistoval. Pekka Rinne prispel k triumfu 26 zákrokmi, hosťujúci Tristan Jarry ich urobil o dva menej. Turris si pripísal dva body pri svojom debute v drese Predators. Tí prišli o zraneného Scotta Hartnella. Sidney Crosby síce premenil svoj nájazd, ale neskóroval už v 11 dueloch po sebe.

Forsbergov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Turris, 2. C. Smith, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Dell vynuloval Canucks a zapísal sa ho klubovej histórie

Aaron Dell zastavil všetkých 41 striel a so svojím druhým čistým kontom v NHL doviedol San Jose k domácej výhre 5:0 nad Vancouverom. Viac zákrokov nikdy predtým neurobil a je to druhý najvyšší počet pri shutoute v klubovej histórii. Rozhodujúci gól zápasu strelil už v 48. sekunde dvojbodový Tomáš Hertl, po dva góly pridali Logan Couture s Chrisom Tierneyom. Couture najskôr skóroval v oslabení a potom do prázdnej brány, Tierney najprv v poslednej minúte duelu trafil odkrytú bránu a o 26 sekúnd premenil trestné strieľanie. Jacob Markström teda inkasoval iba trikrát z 29 striel. Sharks vyhrali piaty zápas z posledných šiestich a už šiesty v sérii proti Canucks od 2. februára. Kanadský tím prehral tretí duel z ostatných štyroch a nepomohol mu ani návrat Louia Erikssona do akcie.

Tierneyovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. A. Dell, 2. T. Hertl, 3. M.-E. Vlasic (všetci SJS)

Arizona vyrovnala ďalší negatívny rekord NHL

Zac Rinaldo poslal Arizonu do vedenia 1:0 nad Winnipegom, ale na viac sa najslabší tím súťaže nezmohol. Jets štyrmi gólmi otočili stav a zvíťazili 4:1. Pre Coyotes išlo o štvrtú prehru v sérii. Horšie je, že v prvých 19 zápasoch sezóny nevyhrali ani raz v normálnom hracom čase (2-14-3). Vyrovnali tak negatívny rekord NHL, ktorý stanovilo Calgary v ročníku 1999/2000. Matt Hendricks naštartoval cestu za obratom svojím prvým gólom od 16. februára, dvojbodový Mark Scheifele rozhodol o triumfe v presilovej hre. Skóroval aj Kyle Connor a tiež dvojbodový Patrik Laine trafil prázdnu bránu. Predĺžil si gólovú sériu na päť duelov, najdlhšiu v kariére. Blake Wheeler dvakrát asistoval a Steve Mason predviedol 29 zákrokov. Jeho náprotivok Antti Raanta čelil spolu 20 strelám.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. S. Mason (obaja WPG), 3. Z. Rinaldo (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 14:30 0 2 2 +2 0 0 2
T. Tatar (DET) 17:49 0 1 1 +1 0 1 1
Z. Chára (BOS) 22:35 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies