Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Budaj hviezdou zápasu, Chára asistoval

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL malo Slovensko štvornásobné zastúpenie, vrátane oboch brankárov. Z výhier sa tešili Marián Gáborík, Peter Budaj, ktorý sa stal treťou hviezdou i Zdeno Chára, ktorý si pripísal asistenciu. Jake Allen vychytal nulu a priblížil sa k zápisu Jaroslava Haláka.

Budaj vychytal triumf nad jeho prvým tímom v NHL

Peter Budaj dostal ojedinelú šancu postaviť sa do brány Tampy Bay od začiatku zápasu a tentoraz ju využil. Zastavil 28 z 30 striel Colorada, v ktorom vstúpil do NHL i najdlhšie pôsobil a doviedol floridský tím k víťazstvu 5:2. Bolo preň tretím po sebe celkovo, štvrtým na domácom ľade v sérii a 20. v sezóne. Dokázal to už po 28 dueloch, čo je nový klubový rekord. Najviac k tomu prispeli trojbodoví Steven Stamkos a Vladislav Namestnikov, ktorí zaznamenali gól a dve asistencie. Namestnikov strelil víťazný gól v druhej tretine. Na listine strelcov ich doplnili Chris Kunitz, Alex Killorn v presilovke a Brayden Point, ktorý trafil prázdnu bránu. Tyler Johnson a Dan Girardi dvakrát asistovali. Semion Varlamov urobil 27 zákrokov pri štvrtej prehre Avalanche v sérii. Z jeho spoluhráčov prekonali Budaja Gabriel Landeskog a Erik Johnson, obaja v prvej tretine. V tretej časti hry chytil slovenský brankár všetkých 14 striel. Za stavu 3:2 vo vlastnej presilovke i za stavu 4:2 zneškodnil samostatné úniky J. T. Comphera. Stal sa treťou hviezdou duelu.


Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. V. Namestnikov, 3. P. Budaj (všetci TBL)

Boston si vychutnal Arizonu, Chára bodoval

David Backes strelil prvé dva góly od 28. marca, vrátane víťazného a Boston zdolal doma Arizonu 6:1. Brad Marchand otvoril skóre už po 15 sekundách zápasu a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal David Krejčí, ktorý využil presilovú hru. Skórovali aj Danton Heinen a Anders Bjork, kým Patrice Bergeron a Riley Nash dvakrát asistovali a Tuukka Rask kryl 20 striel. Ako jediný ho prekonal Christian Dvorak, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v závere prvej tretiny. Scott Wedgewood predviedol 26 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Coyotes na ľade súpera v sérii a už 12. po sebe proti Bostonu od 9. októbra 2010. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára na neho vyslal tri strely počas 21 minút a 17 sekúnd v akcii. Pripísal si na konto aj tri plusové body a po dva bodyčeky, bloky i odobrané puky. Pri šiestom góle Bjorka v 59. minúte získal piatu asistenciu v sezóne. Jeho tím vyhral tretí z posledných štyroch zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Backes, 2. B. Marchand, 3. P. Bergeron (všetci BOS)

Kings si predĺžili víťaznú sériu na sedem duelov

Ottawa trikrát zmazala náskok súpera, ale dvojbodový Drew Doughty po 31 sekundách predĺženia zariadil výhru Los Angeles 4:3. Pre kalifornský tím bola už siedmou v sérii celkovo a treťou na domácom ľade. Tanner Pearson, Alex Iafallo a dvojbodový Dustin Brown trikrát posielali Kings do vedenia, ale Matt Duchene v presilovej hre, Jean-Gabriel Pageau a Ryan Dzingel vyrovnali stav. Dzingel vynútil predĺženie 10 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Anže Kopitar prispel k triumfu dvoma asistenciami a Darcy Kuemper sa zaskvel 37 zákrokmi. O tri menej ich urobil Mike Condon. Slovenský útočník Marián Gáborík ho strelecky ohrozil štyrikrát, najviac v tíme spolu s Doughtym. Odohral necelých 13 minút aj s mínusovým bodom a jedným blokom. Senators prehrali tretí zápas po sebe, odkedy prerušili šnúru siedmich prehier.

Condon nedoprial Gáboríkovi vedúci gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. D. Brown, 3. T. Pearson (všetci LAK)

Halák nezabránil prehre Islanders s obhajcom titulu

New York Islanders dohnal stratu 0:1 i 1:3, ale Matt Hunwick rozhodol po 89 sekundách predĺženia o domácej výhre Pittsburghu 4:3. Jake Guentzel posielal úradujúceho majstra do vedenia 1:0 a Phil Kessel s Rileym Sheahanom neskôr vybudovali dvojgólový náskok za 32 sekúnd. Sheahanovi na gól nechtiac prihral sám Halák. Kris Letang dvakrát asistoval a Tristan Jarry prispel k piatej výhre v posledných šiestich dueloch 23 zákrokmi. Prekonali ho Jordan Eberle, Mathew Barzal a Brock Nelson, ktorý vynútil predĺženie 70 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Slovenský brankár Jaroslav Halák robil, čo mohol, ale neodvrátil tretiu prehru v ostatných štyroch zápasoch. Predviedol 28 zákrokov, z toho 14 v prvej tretine a dvakrát inkasoval pri presilovkách súpera. Zneškodnil však aj samostatný únik Kessela v úvode druhej tretiny, čím umožnil tímu vyrovnať stav na 1:1. Islanders mali späť v zostave Caseyho Cizikasa.


Hunwickov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Hunwick, 2. R. Sheahan (obaja PIT), 3. M. Barzal (NYI)

Monahan doviedol Calgary k výhre v Montreale

Sean Monahan strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v 74. sekunde nadstaveného času o víťazstve Calgary 3:2 v montrealskom Bell Centre. Bol to jeho deviaty gól v predĺžení v základnej časti NHL, čím vytvoril nový klubový rekord. Daniel Carr a Phillip Danault síce otočili stav z 0:1 na 2:1, ale Garnet Hathaway ho opäť vyrovnal svojím prvým gólom v sezóne. David Rittich pomohol Flames ukončiť sériu troch prehier s 35 zákrokmi, o jeden menej urobil domáci Carey Price. Canadiens prehrali aj druhý zápas po päťzápasovej víťaznej sérii. Calgary chýbal suspendovaný Matt Tkachuk.

Monahanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. D. Carr (MTL), 3. M. Ferland (CGY)

Florida ukončila sériu prehier, no prišla o Barkova

Michael Haley prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny a rozhodol o domácej výhre Floridy 6:4 nad Winnipegom. Znamenala koniec trojzápasovej série prehier. Gólmi k nej prispeli aj Mark Pysyk, Aaron Ekblad, Denis Malgin a dvojgólový Vincent Trocheck, ktorý najskôr využil presilovku a v závere trafil prázdnu bránu. Haley si pripísal aj asistenciu, Derek MacKenzie dve a Jonathan Huberdeau tri. Jamesa Reimera prekonali z 39 striel Nikolaj Ehlers, Adam Lowry, Blake Wheeler v presilovke a Patrik Laine, ktorý pridal dve asistencie. Eric Comrie sa prezentoval 30 zákrokmi pri svojom druhom štarte v NHL, ale Jets prehrali štvrtý zápas na súperovom klzisku v sérii. Panthers prišli v druhej tretine o Aleksandera Barkova, ktorého zranil Jacob Trouba úderom ramenom do tváre. Obranca Winnipegu odohral svoj 300. duel v lige. Ekblad sa so 42 gólmi v kariére posunul na tretie miesto klubovej histórie medzi obrancami. Lídrom je Róbert Švehla (61).

Dva góly Panthers za 29 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Haley, 2. D. MacKenzie (obaja FLA), 3. P. Laine (WPG)

Allen vynuloval Dallas, priblížil sa k Halákovi

Jake Allen chytil všetkých 29 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 16. v kariére, čím doviedol St. Louis k domácemu triumfu 3:0 nad Dallasom. Rozhodol o ňom presný zásah Braydena Schenna zo 14. minúty, ktorý padol v druhej zo štyroch presilových hier Blues v prvej tretine. Poslednú siedmu využil v úvode tretej tretiny Colton Parayko a Vladimir Tarasenko upravil výsledok strelou do prázdnej brány v záverečnej minúte duelu. Vladimír Sobotka si z neho odniesol dve asistencie. Kari Lehtonen kryl 24 striel pri druhej prehre Stars po sebe. Blues vyhrali aj druhý zápas po sérii troch prehier. Allenovi patrí v počte vychytaných núl tretie miesto v klubovej histórii. Na druhého Haláka (20) mu chýbajú štyri.


Schennov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. C. Parayko, 3. B. Schenn (všetci STL)

Flyers pokračujú na výjazde bez prehry

Philadelphia absolvuje bezchybný výjazd po dlhej, 10-zápasovej sérii prehier. Vyhrala aj jeho tretí zápas, keď uspela vo Vancouveri pomerom 4:1. Dvojbodoví Shayne Gostisbehere a Claude Giroux využili presilové hry, Michael Raffl strelil víťazný gól a Wayne Simmonds spečatil tretiu výhru po sebe gólom do odkrytej brány. Jakub Voráček nazbieral tri prihrávky a Brian Elliott predviedol 36 zákrokov pri svojom 200. triumfe v NHL. Ako jediný na neho našiel recept Brock Boeser, ktorý znižoval stav 20 sekúnd pred druhou prestávkou na 1:3. Jacob Markström opustil zápas s 22 zákrokmi a Canucks prišli o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. B. Boeser (VAN), 3. C. Giroux (PHI)

San Jose otočilo zápas s Carolinou

Carolina viedla v San Jose 3:0 po prvej tretine a neskôr 4:1, ale napokon prehrala štvrtý zápas na ľade súpera v sérii. Kalifornský tím totiž zvrátil stav a dvojbodový Brent Burns po 22 sekundách predĺženia rozhodol o jeho víťazstve 5:4. Joe Thornton naštartoval obrat v závere druhej tretiny a pridal dve asistencie, skórovali aj Melker Karlsson, Logan Couture a Barclay Goodrow. Thornton a Couture využili presilovky, Karlsson a Goodrow sa presadili vo vlastnom oslabení. Martin Jones pomohol ukončiť sériu dvoch prehier s 21 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Sebastian Aho, raz Victor Rask a Jeff Skinner. Cam Ward sa prezentoval 28 zákrokmi pri štvrtej prehre Hurricanes v posledných piatich dueloch. Thornton sa posunul na 19. mieste historického rebríčka NHL s 1 410 bodmi. So 107 troj- a viacbodovými zápismi v kariére mu patrí tretie miesto z aktívnych hráčov po Jágrovi a Crosbym.

Burnsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. J. Thornton (obaja SJS), 3. S. Aho (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/32 (87,5 %) - - - - - - -
P. Budaj (TBL) 28/30 (93,3 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:17 0 1 1 +3 0 2 2
M. Gáborík (LAK) 12:51 0 0 0 -1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies