Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Gáboríkov tím prišiel o víťaznú sériu, Pánik nehral

Utorková noc v NHL priniesla deväť zápasov, no iba s jedným Slovákom. Marián Gáborík nebodoval a Los Angeles ukončilo dlhú víťaznú sériu. Richard Pánik sa ani nedostal na súpisku Chicaga. Andrej Vasilevskij vychytal nulu, Connor McDavid zažiaril štyrmi bodmi. Patrick Sharp, Patrick Marleau, Derick Brassard a Cam Ward dosiahli míľniky.

New Jersey ukončilo víťaznú sériu Los Angeles

Taylor Hall, ktorý v závere zápasu kolidoval s Kurtisom MacDermidom, skóroval dvakrát a New Jersey ukončilo osemzápasovú víťaznú sériu Los Angeles presvedčivým víťazstvom 5:1. Gólmi k nemu prispeli aj Brian Boyle, Travis Zajac a Brian Gibbons, zatiaľ čo Cory Schneider potreboval urobiť len 16 zákrokov. Ako jediný ho prekonal osem minút pred koncom Torrey Mitchell, ktorý zabránil tomu, aby boli Kings prvýkrát v sezóne vynulovaní. Jonathan Quick opustil zápas s 21 zákrokmi. Slovenský útočník Marián Gáborík odohral niečo cez 12 minút a pripísal si jednu strelu a jeden plusový bod. Nikto iný z jeho tímu na svojom konte „plusku“ nemal.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. C. Schneider, 3. T. Zajac (všetci NJD)

Chicago bez Pánika zdolalo Floridu po predĺžení

Patrick Kane skóroval v tretej minúte predĺženia a Chicago zvíťazilo doma nad Floridou 3:2. Prvýkrát v sezóne sa mu podarilo vyhrať tri zápasy po sebe. Brandon Saad a Jonathan Toews zaznamenali po góle a asistencii, Alex DeBrincat dvakrát asistoval a Corey Crawford predviedol 35 zákrokov. Recept na neho našli Nick Bjugstad a Jamie McGinn, ktorí otočili stav duelu z 0:1 na 2:1. James Reimer chytil 25 striel pri piatej prehre Panthers v posledných siedmich zápasoch. Na aktuálnom výjazde majú bilanciu 1-0-1. Útočník Blackhawks Patrick Sharp odohral svoj 900. zápase v NHL. Jeho spoluhráč Richard Pánik ho presedel na tribúne ako zdravý náhradník.

Článok pokračuje pod reklamou

Kaneov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. B. Saad, 3. J. Toews (všetci CHI)

Buffalo sa priblížilo k Ottawe o dva body vďaka výhre 3:2

Buffalo sa snaží dostať zo dna Východnej konferencie, Ottawa nedokáže zastaviť svoj prepad. Evander Kane, Kyle Okposo a Benoit Pouliot skórovali v druhej tretine, aby Sabres zdolali Senators 3:2 a bodovali vo štvrtom zápase po sebe (2-0-2). Rasmus Ristolainen zaznamenal dve asistencie a Robin Lehner si s 24 zákrokmi vylepšil bilanciu proti bývalému tímu na 7-0-2. O góly Ottawy, ktorá má pred Buffalom už len trojbodový náskok, sa postarali Cody Ceci a Derick Brassard. Ten si pripísal 400. bod v NHL. Mike Condon zastavil 22 striel pri piatej prehre svojho tímu v rade. „Potrebovali sme o jeden gól viac a o jeden zákrok viac. Takto je to pre nás už dlhý, dlhý čas,“ skonštatoval tréner Senators Guy Boucher.

Brassardov 400. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Pouliot, 2. K. Okposo, 3. R. Ristolainen (všetci BUF)

McDavid zariadil víťazstvo Oilers v Columbuse

Connor McDavid zaznamenal gól a tri asistencie a so svojím 40. viacbodovým zápisom v kariére doviedol Edmonton k výhre 7:2 v Columbuse. Gólom uzatváral skóre duelu v 58. minúte. Pred ním sa z jeho spoluhráčov strelecky presadili Zack Kassian, Ryan Nugent-Hopkins, Matt Benning, Milan Lucic, Mark Letestu a Jesse Puljujärvi. Hopkins s Lucicom využili presilovky, dvojbodový Letestu skóroval v oslabení. Benning a Puljujärvi tiež pridali ku gólu asistenciu, Darnell Nurse ich nazbieral dve a Laurent Brossoit prispel k triumfu 27 zákrokmi. Sergej Bobrovskij inkasoval päťkrát z 26 striel v prvých dvoch tretinách a pustil do brány Joonasa Korpisala. Ten kryl 10 zo zvyšných 12 striel. O góly Blue Jackets sa postarali dvojbodový Oliver Bjorkstrand a Jack Johnson, ktorí znižovali stav z 0:5 na 2:5. Oilers majú po troch dueloch aktuálneho výjazdu bilanciu 2-1-0.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. M. Benning, 3. M. Letestu (všetci EDM)

Vasilevskij vynuloval St. Louis a ukončil mu víťaznú sériu

Andrej Vasilevskij zastavil všetkých 32 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne a doviedol Tampu Bay k triumfu 3:0 na ľade St. Louis v súboji konferenčných lídrov. Pre floridský tím bol piaty v sérii, kým Blues prišli o štvorzápasovú víťaznú šnúru. Vasilevskij vychytal 20. výhru v 25. zápase sezóny, čo dokázal ako šiesty brankár v histórii NHL. O góly sa postarali dvojbodový Brayden Point, Nikita Kučerov a tiež dvojbodový Tyler Johnson, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Jake Allen opustil duel s 22 zákrokmi. Alex Steen odohral 595. zápas v drese Blues, čím sa pridal na ôsmom mieste medzi útočníkmi v klubovej histórii ku Jamalovi Mayersovi.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. B. Point (obaja TBL), 3. C. Parayko (STL)

Giroux s Couturierom doviedli Flyers k výhre nad Leafs

Claude Giroux poslal elegantnú prihrávku pomedzi svoje nohy, inštinkt Seana Couturiera zafungoval a bol z toho víťazný gól pri víťazstve Philadelphie 4:2 nad Torontom, prvom domácom od 9. novembra. Giroux skóroval po prihrávke Couturiera v prvej tretine, Travis Konecny vyrovnal stav na 2:2 a Scott Laughton pridal poistku do prázdnej brány. Brian Elliott zneškodnil 20 striel. Prekonali ho len Patrick Marleau a James van Riemsdyk, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Frederik Andersen inkasoval tri góly z 38 striel a Maple Leafs prehrali vôbec prvý zápas, v ktorom im chýbal Auston Matthews. Kým kanadský tím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu, ten americký si ju predĺžil na štyri stretnutia. Marleau dosiahol hranicu 1 100 bodov v NHL ako štvrtý aktívny hráč, vrátane nehrajúceho Mariána Hossu.

Marleauov 1 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. J. van Riemsdyk (TOR)

Carlson pomohol Capitals zdolať Avalanche

John Carlsson strelil zlomový gól, ktorým nasmeroval Washington k návratu na víťaznú koľaj. Víťazný gól napokon pripadol na Bretta Connollyho, no k výhre 5:2 nad Coloradom viedli aj presné zásahy Jakuba Vránu, Matta Niskanena a Devanta Smith-Pellyho, ktorý uzavrel duel gólom do prázdnej brány. Jevgenij Kuznecov zaznamenal tri asistencie a Braden Holtby čelil 24 strelám, z ktorých ho prekonali Colin Wilson a Tyson Jost. Dvadsaťdva zákrokov urobil aj Semion Varlamov. Denverský tím prišiel o dvojzápasovú sériu výhier a pripísal si piatu prehru z ostatných siedmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson, 2. J. Kuznecov, 3. M. Bowey (všetci WSH)

Granlund rozhodol o triumfe Wild nad Flames

Mikael Granlund premenil v piatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Minnesota vyhrala nad Calgary 2:1. Pripísala si tretie víťazstvo po sebe celkovo, štvrté na domácom ľade a predĺžila si domácu bodovú sériu na sedem zápasov. Matt Cullen otvoril skóre svojím 250. gólom v NHL a Alex Stalock kryl 16 zo 17 striel po vystriedaní zraneného Devana Dubnyka. Ten urobil v prvej tretine desať zákrokov. Micheal Ferland vyrovnával stav na 1:1 a Mike Smith sa prezentoval 21 zákrokmi. Flames si nepredĺžili víťaznú sériu na tri zápasy, ale bodovali v posledných štyroch.

Granlundov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock, 2. M. Granlund (obaja MIN), 3. D. Hamilton (CGY)

Carolina uspela vo Vegas po nájazdoch

Phillip di Giuseppe ukončil nájazdovú lotériu úspešným pokusom v piatej sérii a rozhodol o výhre Caroliny 3:2 na ľade nováčika NHL v Las Vegas. Domáci tím dvakrát dohnal jednogólovú stratu, no napokon prišiel o sériu štyroch triumfov. Na presné zásahy Marcusa Krügera a Trevora van Riemsdyka odpovedali Deryk Engelland a Reilly Smith. Cam Ward chytil štyri z piatich nájazdov a 22 striel, čím pomohol Hurricanes ukončiť sériu štyroch prehier celkovo a šiestich na súperových klziskách. Stal sa piatym aktívnym brankárom s 300 vychytanými výhrami v NHL. Marc-Andre Fleury urobil pri návrate do akcie 35 zákrokov a v nájazdoch inkasoval dvakrát.

Víťazný nájazd di Giuseppeho:

Hviezdy duelu: 1. P. Di Giuseppe (CAR), 2. M.-A. Fleury (VGK), 3. R. Smith (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 12:07 0 0 0 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies