Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Šesť Slovákov v akcii: Chára hviezdou, Halák s okrúhlou výhrou

V 15 sobotných zápasoch NHL pred vianočnou prestávkou sa predstavili až šiesti Slováci. Zdeno Chára vyhral súboj s Tomášom Tatarom a stal sa prvou hviezdou duelu, Jaroslav Halák vychytal jubilejný triumf. Mathew Barzal strelil hetrik, piati brankári zaznamenali čisté kontá. Patrick Kane dosiahol míľnik.

Halák doviedol Isles k výhre nad Jets, Barzal strelil hetrik

Slovenský brankár Jaroslav Halák štartoval v druhom zápase New Yorku Islanders po sebe a dôveru trénerovi splatil skvelým výkonom. Zastavil 38 zo 40 striel a doviedol newyorský tím k domácej výhre 5:2 nad Winnipegom, jeho okrúhlej 10. v sezóne. Prekonali ho iba nováčik Tucker Poolman, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL a Adam Lowry, ktorý dal gólovú bodku za duelom. Hrdinom Islanders bol ďalší nováčik Mathew Barzal, ktorý zaznamenal premiérový hetrik kariéry, vrátane víťazného gólu. Okrem neho skórovali Anders Lee v presilovej hre a Anthony Beauvillier. Andrew Ladd nazbieral dve asistencie, Jordan Eberle tri. Steve Mason inkasoval päťkrát z 29 striel. Jets prišli o trojzápasovú bodovú sériu a ukončili rovnako dlhý výjazd s bilanciou 1-1-1. Islanders vyhrali len druhý z posledných šiestich duelov.

Halák dvakrát po sebe vygumoval Perreaulta:

Odporúčame:
Mathew Barzal strelil premiérový hetrik v NHL! + video

Článok pokračuje pod reklamou

Video: Tucker Poolman zaznamenal prvý gól i bod v NHL


Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. J. Eberle, 3. A. Ladd (všetci NYI)

Boston si predĺžil víťaznú sériu, Chára vyhral slovenský súboj

Z víťazstva sa tešil aj obranca Zdeno Chára, ktorého Boston doma zdolal Detorit s Tomášom Tatarom 3:1 a predĺžil si sériu bez prehry na štyri zápasy. Ani jeden zo Slovákov nebodoval, ale kapitán Bruins sa stal prvou hviezdou duelu. S časom 22 minút a 52 sekúnd bol najvyťažovanejším hráčom tímu. Zaznamenal plusový bod a zblokoval tri strely. Tatar odohral necelých 18 minút s dvomi „mínuskami“, štyrmi strelami a blokom. Ku siedmemu triumfu v posledných ôsmich dueloch však najviac pomohol Brad Marchand, ktorý otvoril skóre v presilovej hre a neskôr prihral na zvyšné dva góly Patriceovi Bergeronovi. Ten prvý bol víťazný, druhý pridal do prázdnej brány. David Backes a David Pastrňák tiež dvakrát asistovali a Tuukka Rask kryl 30 striel. Vylepšil si bilanciu v ostatných deviatich zápasoch na 8-0-1. Recept na neho našiel iba Frans Nielsen, ktorý vyrovnal stav na 1:1 vo vlastnom oslabení. Bol to siedmy gól Red Wings pri početnej nevýhode v sezóne, čo je najviac v lige. Ani 23 zákrokov Jimmyho Howarda však nezabránilo ich druhej prehre po sebe.

Hviezdy duelu: 1. Z. Chára, 2. P. Bergeron, 3. T. Rask (všetci BOS)

Oilers zdolali Canadiens, Sekera odohral 20 minút

Edmonton vyhral aj druhý zápas s Andrejom Sekerom v zostave, keď na domácom ľade porazil Montreal hladko 4:1. Štvrtá výhra po sebe sa však oslavovala až po tom, čo prišli výsledky vyšetrenia Connora McDavida, ktorý v tretej tretine utrpel zranenie nohy pri blokovaní strely. Predtým zaznamenal gól a asistenciu. Tri asistencie si pripísal Leon Draisaitl, do čierneho sa trafili aj Ryan Strome a Milan Lucic predtým, ako Jujhar Khaira uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Cam Talbot kryl 29 striel a prekonal ho len Andrew Shaw. Po dlhšom čase sa v bráne Canadiens objavil Antti Niemi, ktorý sa prezentoval 31 zákrokmi. Sekera ho neohrozil ani raz, no v druhom zápase po operácii odohral už poriadnu porciu minút – 20. Urobil dva bodyčeky a zblokoval až päť striel.


Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. C. McDavid, 3. R. Nugent-Hopkins (všetci EDM)

Schneider a tri góly z prvej tretiny viedli k výhre Devils nad Blackhawks

Cory Schneider podal skvelý výkon, zneškodnil 39 striel a doviedol New Jersey k výhre 4:1 na ľade Chicaga. Kým domáci prehrali druhý zápas po päťzápasovej víťaznej sérii, Devils vstúpia do prestávky so štvorzápasovou šnúrou výhier. V prvej tretine vyhnali Coreyho Crawforda z brány Brian Boyle, Kyle Palmieri a Pavel Zacha, ktorí ho prekonali zo siedmich striel. V druhej tretine Patrick Kane strelil svoj 300. gól v NHL, no v tretej obnovil trojgólové vedenie hostí Taylor Hall. Antona Forsberga už nikto neprekonal, a tak duel opustil s 21 zásahmi. Slovenský útočník Richard Pánik odohral 12 minút. Zaznamenal dva mínusové body a štyri bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. W. Butcher, 3. T. Hall (všetci NJD)

Jones vychytal nulu v štátnom derby s Kings

Martin Jones neinkasoval ani raz z 28 striel a doviedol San Jose k domácemu triumfu 2:0 nad rivalom z Los Angeles. Zaznamenal tretie čisté konto v sezóne a 18. v kariére proti bývalému tímu. Zároveň išlo o jeho 100. výhru v NHL. Slovenský útočník Marián Gáborík na neho vyslal dve strely. Odohral 14 minút aj s menším trestom za hákovanie. On ani jeho spoluhráč neskórovali, no Jonathana Quicka prekonali Marcus Sörensen a Joe Pavelski v presilovej hre. Sharks vyhrali druhý zápas po predošlých dvoch prehrách, Kings prišli o trojzápasovú bodovú sériu. V tejto sezóne je ich vzájomná bilancia 2-1 v prospech San Jose.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. M. Sörensen, 3. B. Burns (všetci SJS)

Tampa sa dlho trápila, nakoniec zdolala Wild 3:0

Steven Stamkos očakával strelecké trápenie a minimum gólov. Prvých 57 minút zápasu Tampy proti Minnesote mu dalo za pravdu. Prvý gól strelil až v 58. minúte Dan Girardi, menej ako minútu po ňom skóroval Tyler Johnson a na konečných 3:0 v prospech floridského tímu upravil strelou do prázdnej brány Nikita Kučerov. Ten vďaka tomu bodoval v siedmom zápase po sebe. Svoju štvrtú nulu v sezóne vychytal Andrej Vasilevskij, ktorý urobil 22 zákrokov. Alex Stalock inkasoval dva góly z 30 striel a Wild prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. „Sú veci, ktoré musíme zlepšiť. Všetko sa začína mnou, všetko sa začína každým z nás. Musíme byť lepší,“ poznamenal kapitán Mikko Koivu.

Vasilevskiho vydarený večer:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. D. Girardi, 3. T. Johnson (všetci TBL)

Matthews doviedol Toronto k výhre nad Rangers

Auston Matthews sa vrátil do akcie a v zápase urobil rozdiel. Najskôr prihrával na úvodný gól Williama Nylandera a následne strelil gól, ktorým rozhodol o triumfe Toronta 3:2 nad Rangers. „Mať späť v zostave jedného z najlepších hráčov sveta je vcelku dobrý vianočný darček,“ poznamenal Matt Martin. Do čierneho sa trafil aj Ron Hainsey, kým Frederik Andersen zastavil 30 striel. Recept na neho našli len Jimmy Vesey a J.T. Miller. Henrik Lundqvist urobil 34 zákrokov a newyorský tím prehral druhý zápas po sebe po trojzápasovej sérii výhier. Doma prehral len tretí zápas z ostatných 15.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. W. Nylander, 3. M. Rielly (všetci TOR)

Huberdeau a Reimer rozhodli o futbalovej výhre nad Ottawou

Súboj divíznych rivalov rozhodol jeden jediný gól. Jonathan Hubedreau skóroval v úvode druhej tretiny, aby rozhodol o futbalovej výhre Floridy nad Ottawou. Svoj prvý „shutout“ v sezóne vychytal James Reimer, ktorý eliminoval 38 striel súpera. O jeden zákrok menej urobil jeho náprotivok Mike Condon. Oba tímy si predĺžili svoje série – Panthers vyhrali tretí duel po sebe, Senators tri zápasy po sebe prehrali. Mínusom pre víťazný tím bola skutočnosť, že duel nedohral po zásahu pukom do rebier Vincent Trocheck.

Reimerova prvá nula v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. J. Reimer (FLA), 3. M. Condon (OTT)

Gibson sa dočkal nuly v rodnom meste

Pittsburgh sa v tejto sezóne trápi, a tak symbolicky vstúpi do vianočnej prestávky s prehrou. Ani jedna z jeho 29 striel totiž neprešla za chrbát pittsburghského rodáka Johna Gibsona, ktorý so svojím prvým čistým kontom v sezóne doviedol Anaheim k jasnej výhre 4:0. O góly Ducks sa postarali postupne Ondřej Kaše, Rickard Rakell, Andrew Cogliano v oslabení a Cam Fowler v presilovke. Matt Murray inkasoval tri góly z 13 striel a následne prenechal miesto v bráne Tristanovi Jarrymu. Ten zastavil deväť striel z desiatich. Penguins prehrali piaty zápas z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. R. Rakell, 3. O. Kaše (všetci ANA)

Hurricanes opäť porazili Sabres, Faulk dvojgólový

Carolina potvrdila svoju formu z ostatných dní i to, že to proti Buffalu vie. V domácej PNC Aréne vyhrala 4:2, aby si pripísala piatu výhru z ostatných šiestich zápasov a siedmu nad Sabres v sérii. Justin Faulk strelil dva góly, Teuvo Teräväinen nazbieral tri asistencie a Cam Ward si s 20 zákrokmi zlepšil bilanciu v posledných ôsmich dueloch na 7-0-1. Z hráčov Buffala ho pokorili Nathan Beaulieu a Zemgus Girgensons, pri ktorých góloch asistoval Jack Eichel. Chad Johnson opustil duel s 34 zákrokmi. Hostia prehrali 45 zo 60 vhadzovaní. „Keď začínate striedanie bez držania puku, je to náročné, a to hlavne u súpera,“ poznamenal tréner Phil Housley.

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk, 2. T. Teräväinen, 3. S. Aho (všetci CAR)

Fleury vynuloval Washington, Vegas opäť prepisovalo históriu

Marc-André Fleury zastavil všetkých 26 striel pri svojom prvom čistom konte v drese Vegas a 45. v kariére. Doviedol ním nováčika NHL k domácej výhre 3:0 nad Washingtonom, štvrtej v sérii. Znamenala tiež predĺženie bodovej série na deväť zápasov, čo je vyrovnanie rekordu v historicky prvej sezóne tímu v lige. O všetkom bolo rozhodnuté už po 15 minútach duelu a góloch Alexa Tucha, Oscara Lindberga a Williama Karlssona. Cody Eakin si pripísal 100. asistenciu v NHL. Golden Knights ukončil päťzápasovú domácu sériu s bilanciou 4-0-1. Braden Holtby opustil zápas s 25 zákrokmi a Capitalas prehrali druhýkrát po sebe. Prišli o šnúru piatich duelov so ziskom aspoň bodu.

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury, 2. N. Schmidt, 3. A. Tuch (všetci VGK)

Dubois rozhodol v nájazdoch o výhre Columbusu nad Philadelphiou

Pierre-Luc Dubois sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a v ich tretej sérii rozhodol o domácom triumfe Columbusu 2:1 nad Philadelphiou. Bol to jeho prvý nájazd v kariére. V normálnom hracom čase otvoril skóre Seth Jones v závere prvej tretiny v presilovej hre, o vyrovnanie sa postaral Ivan Provorov v úvode druhej časti hry. Sergej Bobrovskij chytil 30 striel a všetky tri nájazdy súpera pri tretej domácej výhre Blue Jackets po sebe. Celkovo bodovali v posledných troch zápasoch. Brian Elliott predviedol 35 zákrokov, ale Flyers prehrali tretí duel z ostatných štyroch a druhý na ľade súpera po sebe. Columbus ich doma zdolal v 11. vzájomnom súboji v sérii od 27. decembra 2008.

Duboisov úspešný prvý nájazd v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. B. Elliott (PHI), 3. P.-L. Dubois (CBJ)

Colorado nadelilo Arizone poltucet gólov

Štyri góly za necelé štyri minúty v druhej polovici druhej tretiny stačili Coloradu na to, aby rozhodlo o víťazstve 6:2 na ľade Arizony. Tesne predtým bolo na ňom horúco a rozhodcovia rozdali naraz 52 trestných minút. Derek Stepan znížil stav z 0:4 na 2:4 dvoma gólmi vo vlastnom oslabení, ale to nezabránilo ôsmej prehre Coyotes v posledných deviatich zápasoch. Anttiho Raantu prekonali z 19 striel Carl Söderberg a J. T. Compher s Nailom Jakupovom v presilovkách predtým, ako ho vystriedal Scott Wedgewood. Toho z deviatich striel pokorili dvojbodový Matt Nieto, Sven Andrighetto v početnej výhode a tiež Söderberg, ktorý otváral i uzatváral skóre duelu. Mark Barberio a Alex Kerfoot dvakrát asistovali, Semion Varlamov urobil 32 zákrokov. Denverský tím bodoval v treťom zápase po sebe. Arizona prišla v druhej tretine o zraneného útočníka Brada Richardsona, Colorado už v prvej o obrancu Tysona Barrieho.

Tri góly Colorada za necelé štyri minúty:


Hviezdy duelu: 1. C. Söderberg, 2. M. Nieto, 3. J. T. Compher (všetci COL)

Radulov so Seguinom zariadili triumf Dallasu nad Nashville

Alex Radulov a Tyler Seguin premenili svoje samostatné nájazdy a Dallas zdolal doma Nashville 4:3, vďaka čomu si predĺžil bodovú sériu na štyri zápasy. Seguin skóroval aj v normálnom hracom čase, keď presilovkovým gólom naštartoval obrat Stars z 0:2 na 3:2. Antoine Roussel a Martin Hanzal ho zavŕšili, ale dvojbodový Ryan Johansen v presilovej hre vyrovnal stav na 3:3. Náskok Predators vybudovali Alexej Jemelin a Calle Järnkrok, ktorý uspel v oslabení. Juuse Saros inkasoval trikrát z 28 striel, Ben Bishop kryl 29 striel a oba nájazdy súpera. John Klingberg prispel k druhej domácej výhre po sebe dvomi asistenciami. Nashville prehral tretí zápas v sérii a pretrhol šnúru štyroch výhier vonku.

Seguinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg (DAL), 2. R. Johansen (NSH), 3. T. Seguin (DAL)

Blues uštedrili Canucks ďalšiu prehru, Boeser prekonal Bureho

Kyle Brodziak prelomil v závere druhej tretiny nerozhodný stav, pridal asistenciu a St. Louis zvíťazilo vo Vancouveri 3:1. Ukončilo tak sériu troch prehier, kým kanadskému tímu ju predĺžilo na štyri zápasy. Patrik Berglund otvoril skóre duelu v prvej tretine a Alex Steen ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Jake Allen predviedol 30 zákrokov, o jeden menej ako domáci Jacob Markström. Jediný gól Canucks strelil Brock Boeser, ktorý dosiahol hranicu 20 gólov už v 34. zápase jeho premiérovej sezóny v NHL. Prekonal klubový nováčikovský rekord Pavla Bureho, ktorý na to v ročníku 1991/92 potreboval 49 duelov.

Hviezdy duelu: 1. K. Brodziak (STL), 2. B. Boeser (VAN), 3. J. Allen (STL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 38/40 (95 %)
Z. Chára (BOS) 22:52 0 0 0 +1 0 0 0
T. Tatar (DET) 17:58 0 0 0 -2 0 4 0
A. Sekera (EDM) 20:01 0 0 0 0 0 0 2
R. Pánik (CHI) 12:06 0 0 0 -2 0 0 4
M. Gáborík (LAK) 13:59 0 0 0 0 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies