Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára sa tešil z výhry, ktorú zariadil päťbodový Bergeron

V deviatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili aj traja Slováci. Ani jeden z nich nebodoval, pričom z výhry sa tešil iba Zdeno Chára. Patrice Bergeron zažiaril piatimi bodmi, Henrik Lundqvist opäť prepísal historické tabuľky brankárov.

Bergeron gólovo explodoval pri výhre nad Hurricanes

Boston potvrdil v sobotu formu a výhrou 7:1 nad Carolinou si natiahol bodovú sériu na desať zápasov. Väčšinu gólov pritom strelil Patrice Bergeron – štyri. Hráčovi Bruins sa to nepodarilo od roku 1999. Vyrovnal s nimi aj klubový rekord. Zaznamenal tiež asistenciu a pokoril hranicu 700 bodov v NHL. Veľký večer zažili aj jeho spoluhráči z útoku – Brad Marchand si pripísal štyri asistencie a David Pastrňák gól a dve asistencie. Do čierneho sa trafili aj Jake DeBrusk a Riley Nash, zatiaľ čo Anton Chudobin predviedol 27 zákrokov. Ako jediný ho pokoril Jordan Staal. Cam Ward vydržal v bráne len necelých šesť minút, keď kapituloval dvakrát z prvých dvoch striel. Scott Darling následne inkasoval päť gólov z 28 striel. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 22 minút bez bodového zisku. Zaznamenal dva plusové body, dve strely, tri bodyčeky a tri bloky.


Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. B. Marchand, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Dallas opäť uzemnil Edmonton, Sekera nebodoval

Alex Radulov, Tyler Seguin a John Klingberg zaznamenali gól a dve asistencie, čím doviedli Dallas k domácemu víťazstvu 5:1 nad trápiacim sa Edmontonom. Rozdielový gól strelil v trojgólovej prvej tretine Jamie Benn, skóroval aj dvojbodový Mattias Janmark a Ben Bishop predviedol 37 úspešných zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Leon Draisaitl, ktorý presilovkovým gólom v úvode tretej tretiny znižoval stav na 1:4. Cam Talbot inkasoval štyrikrát z 19 striel za 24 a pol minúty a následne pustil do brány čerstvú posilu Ala Montoyu. Ten pri debute v drese Oilers zastavil 13 zo zvyšných 14 striel. Ani on však neodvrátil piatu prehru v posledných šiestich zápasoch. Slovenský obranca Andrej Sekera pri nej odohral 16 minút s bilanciou mínusový bod, strela, dva bodyčeky i bloky a menší trest za seknutie Radulova. Ruský útočník nazbieral všetky tri body už v prvej tretine a po prvýkrát v kariére zaknihoval dva trojbodové zápisy po sebe. Stars aj vďaka nemu vyhrali štvrtý duel z ostatných piatich.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. T. Seguin, 3. J. Klingberg (všetci DAL)

Watson rozhodol o prvej výhre Nashville na výjazde

Austin Watson strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v úvode tretej tretiny o výhre Nashville 4:3 v Los Angeles. Bola preň prvou v treťom zápase aktuálneho výjazdu. Rovnakým pomerom vyhral na ľade kalifornského tímu aj 5. novembra, ale až po predĺžení. Roman Josi a Scott Hartnell tiež skórovali, P. K. Subban dvakrát asistoval a Pekka Rinne predviedol 26 zákrokov. Prekonali ho Adrian Kempe, Trevor Lewis a Tyler Toffoli v presilovej hre. Slovenský útočník Marián Gáborík na neho nevyslal ani jednu strelu za 14 a pol minúty v akcii. Na konto si pripísal plusový bod a menší trest za seknutie Subbana po vzájomnom konflikte. Jonathan Quick urobil 16 zákrokov pri druhej prehre Kings po sebe, ktorá znamenala koniec päťzápasovej domácej série výhier. Predators ukončili sériu troch prehier na súperových klziskách.

Hviezdy duelu: 1. A. Watson (NSH), 2. T. Toffoli (LAK), 3. P. K. Subban (NSH)

Matthews a Bozak rozhodli o výhre Toronta

Auston Matthews a Tyler Bozak skórovali v tretej tretine, aby zmazali dvojgólovú stratu, a následne uspeli aj v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o výhre Toronta 3:2 nad Vancouverom. Frederik Andersen zastavil dva nájazdy z troch po tom, čo kryl 34 striel počas hry. Canucks poslali do vedenia Brock Boeser a Sam Gagner, pričom prvý menovaný takmer skóroval aj v predĺžení. Nakoniec sa puk odrazil od jednej tyčky do druhej a von, pričom neprekročil bránkovú čiaru. Jacob Markström urobil takisto 34 zákrokov. Canucks prehrali tretí zápas po sebe a prišli aj o obrancu Chrisa Taneva, ktorého v prvej tretine trafil do tváre puk. Ešte ho len čakajú vyšetrenia, či neutrpel aj fraktúru.

Bozakov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak, 2. A. Matthews, 3. M. Rielly (všetci TOR)

Flyers ukončili víťaznú sériu Blues a pokazili Schennovi návrat

Sean Couturier strelil dva góly, vrátane víťazného, Claude Giroux zaznamenal gól a dve asistencie a Philadelphia zvíťazila doma nad St. Louis 6:3. V 32. minúte pritom viedla už 4:0. Couturier si presne v polovici sezóny vyrovnal bodové maximum (40), pričom prvýkrát v kariére dosiahol hranice 20 gólov i 40 bodov. Druhý gól v zápase pridal do prázdnej brány 15 sekúnd pred koncom. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Scott Laughton, Jordan Weal a Wayne Simmonds v presilovej hre. Brian Elliott prispel k tretej výhre Flyers v posledných štyroch dueloch 28 zákrokmi. O päť viac ich urobil Jake Allen, ktorý však nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série Blues. O ich góly sa postarali dvojbodoví Ivan Barbašev s Paulom Stastnym a Colton Parayko. Vladimir Tarasenko dvakrát asistoval. Brayden Schenn zažil prvý návrat do Philadelphie, za ktorú odohral ostatných šesť sezón.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. V. Tarasenko (STL), 3. S. Couturier (PHI)

Lundqvist doviedol Rangers k výhre nad Coyotes a prepísal históriu

Henrik Lundqvist zastavil 38 striel a doviedol New York Rangers k domácej výhre 2:1 nad Arizonou. Rozhodol o nej Mike Zibanejad, ktorý sa ako jediný hráč presadil v samostatných nájazdoch. Lundqvist chytil všetky tri a so 424. triumfom v kariére sa osamostatnil na ôsmom mieste historického poradia pred Tonym Espositom. Na siedmeho Jacquesa Planteho stráca 13 výhier. Ako jediný ho v zápase prekonal Anthony Duclair, ktorý otvoril skóre v strede prvej tretiny v presilovej hre. O vyrovnanie sa postaral Jimmy Vesey v úvode druhej časti hry. Antti Raanta urobil 24 zákrokov v jeho prvom zápase proti bývalému tímu od výmeny. Coyotes prehrali tretí duel z posledných štyroch a deviaty v sérii proti Rangers. Tí si pripísali tretie víťazstvo v ostatných siedmich zápasoch.

Zibanejadov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. P. Bučnevič (obaja NYR), 3. A. Duclair (ARI)

Ottawa porazila najlepší tím ligy 6:3

Ottawa začala hrať so sebadôverou a prináša to svoje ovocie. Ryan Dzingel skóroval dvakrát, Mark Stone zaznamenal gól a dve asistencie, aby Senators porazili pomerom 6:3 najlepší tím ligy, Tampu Bay. Matt Duchene, Zack Smith a Jean-Gabriel Pageau sa tiež tešili z gólov, Craig Anderson zastavil 45 striel a kanadský tím vyhral dva zápasy po sebe po prvýkrát od 16. decembra. Smith absolvoval svoj 500. duel v NHL. Victor Hedman, Slater Koekkoek a Yanni Gourde strelili góly Lightning, Andrej Vasilevskij urobil 27 zákrokov a floridský tím prvýkrát v sezóne inkasoval šesť gólov.

Hviezdy duelu: 1. R. Dzingel, 2. M. Stone, 3. C. Anderson (všetci OTT)

Colorado vyrovnalo počet výhier z minulej sezóny

Pekná bodka za vyradením čísla 23 Milana Hejduka. Carl Söderberg strelil dva presilovkové góly, Nathan MacKinnon sa tiež presadil počas presilovky, pridal dve asistencie a Colorado porazilo Minnesotu presvedčivo 7:2. Mikko Rantanen zaznamenal gól a dve asistencie, Gabriel Bourque, Patrik Nemeth a Tyson Jost sa postarali o zvyšné góly denverského tímu, ktorý vyhral piaty zápas po sebe. Už teraz má na konte 22 výhier, ktoré získal v celej minulej sezóne. Jonathan Bernier k sobotnej výhre prispel 34 zákrokmi. Recept na neho našiel len Eric Staal, ktorý strelil oba góly Wild. Devan Dubnyk inkasoval šesť gólov z 32 striel, Alex Stalock následne jeden zo šiestich.


Hviezdy duelu: 1. C. Söderberg, 2. M. Rantanen, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

Hamilton zariadil triumf Calgary nad Anaheimom

Dougie Hamilton prelomil nerozhodný stav 16 sekúnd pred koncom tretej tretiny a rozhodol o domácej výhre Calgary 3:2 nad Anaheimom, tretej v sérii po predošlých troch prehrách. Micheal Ferland a Mark Giordano vybudovali v prvej tretine za 44 sekúnd náskok 2:0, ktorý zmazali v tretej tretine Jakob Silfverberg vo vlastnom oslabení a Ryan Getzlaf. Ferland tiež prihrával na víťazný gól a Mike Smith pomohol k tretiemu domácemu triumfu Flames po sebe s 27 zákrokmi. O jeden viac ich urobil John Gibson, ktorý však nezabránil druhej prehre Ducks po sérii troch výhier. Kalifornský tím prišiel o štvorzápasovú bodovú šnúru.

Hamiltonov víťazný gól v závere zápasu:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. M. Ferland, 3. D. Hamilton (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 14:39 0 0 0 +1 2 0 0
Z. Chára (BOS) 21:55 0 0 0 +2 0 2 3
A. Sekera (EDM) 16:02 0 0 0 -1 2 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies