Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák hviezdou, Chára asistoval, Daňo strelil víťazný gól, Tatar sa pobil

V desiatich nedeľných zápasov NHL sa predstavili piati Slováci. Jaroslav Halák sa treťou hviezdou duelu, Marko Daňo zase rozhodol o výhre Winnipegu, Zdeno Chára asistoval. Nebodovali len Richard Pánik a Tomáš Tatar, ktorý sa pobil.

Halák hviezdou zápasu, Islanders ukončili sériu prehier

Jaroslav Halák podal jeden z najlepších výkonov v sezóne, keď zastavil 42 striel a všetkých päť nájazdov pri víťazstve New Yorku Islanders 5:4 nad New Jersey. Už v prvej tretine chytil všetkých 21 striel a pomohol tímu ukončiť sériu piatich prehier. Sám pretrhol šnúru štyroch neúspešných štartov. O prvom triumfe Islanders v tomto roku rozhodol Brock Nelson, ktorý ako jediný premenil svoj nájazd. Predtým asistoval pri góle Cala Clutterbucka na 4:4. Sebastian Aho naštartoval víťazný obrat prvým gólom v NHL, ku ktorému pridal asistenciu. Skórovali aj Anders Lee a Anthony Beauvillier, kým Mathew Barzal nazbieral dve prihrávky. Devils dvakrát prehrávali o gól, no dvojgólový Travis Zajac a dvojbodoví Taylor Hall s Milesom Woodom otočili stav na 4:2. Poslední dvaja sa presadili v rozmedzí 37 sekúnd. Cory Schneider kryl 37 striel, ale nezabráni piatej prehre v sérii. Na súperových klziskách prehrali Devils posledných šesť zápasov.


Nelsonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (NYI), 2. T. Zajac (NJD), 3. J. Halák (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Daňo rozhodol o výhre Jets nad Sharks

Marko Daňo síce dostal šancu odohrať iba štyri a pol minúty, ale tentoraz ich využil naplno. V strede zápasu zvyšoval náskok Winnipegu na 2:0 svojím druhým gólom v sezóne, ktorý bol napokon rozdielový pri víťazstve 4:1 nad San Jose. Šikovnou tečou usmernil do brány Martina Jonesa strelu Jacoba Troubu a rozhodol o piatej domácej výhre v sérii. Stihol si pripísať na konto aj plusový bod, dve strely, bodyček a blok. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojgólový Mathieu Perreault a Matt Hendricks. Tyler Myers a Andew Copp dvakrát asistovali, kým Connor Hellebuyck urobil 31 zákrokov. Tímu vychytal aspoň bod v posledných 11 zápasoch (8-0-3). Ako jediný ho prekonal Logan Couture, ktorý znižoval stav na 1:2 v presilovej hre. Jones urobil 26 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Sharks v sérii. Z piatich duelov na aktuálnom výjazde vyhrali iba jeden. Jets zvíťazili v piatom z ostatných šiestich zápasov, pričom vo všetkých bodovali.

Daňov 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Hendricks, 2. C. Hellebuyck, 3. A. Copp (všetci WPG)

Boston prehral v Pittsburghu, Chára asistoval

Pittsburgh zareagoval na prvý inkasovaný gól a vybudoval si dvojgólové vedenie. Potom ale musel doháňať dvojgólovú stratu. Napokon sa tešil z víťazstva 6:5, ktoré sa však zrodilo až po predĺžení. V ňom strelil svoj druhý gól v zápase trojbodový Jevgenij Malkin, ktorý sa stal s 21 gólmi v nadstavených časov klubovým rekordérom. Jamie Oleksiak, Phil Kessel, Kris Letang a Riley Sheahan tiež skórovali, Sidney Crosby nazbieral tri asistencie. Tristan Jarry inkasoval päť gólov z 19 striel a Matt Murray následne kryl všetkých šesť striel. Bruins skórovali v druhej tretiny štyrikrát v rozmedzí desiatich minút. Na gól Ryana Spoonera z úvodu duelu nadviazali Brad Marchand, Noel Acciari, David Pastrňák a David Backes, pri ktorého góle si pripísal asistenciu aj Zdeno Chára. Ten odohral takmer 27 minút a bol najvyťažovanejším hráčom duelu. Pripísal si aj dva plusové body a tri bodyčeky. Tuukka Rask inkasoval šesť gólov z 35 striel. Bruins získali bod v 11. zápase po sebe. Oba tímy teraz čaká týždeň voľna.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. B. Marchand (BOS)

Detroit prišiel o víťaznú sériu, Tatar zhodil rukavice

Dan Girardi strelil gól a pridal asistenciu predtým, ako duel po zásahu pukom opustil. Položil však pevné základy víťazstva Tampy Bay 5:2 nad Detroitom. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Yanni Gourde. Keďže si pripísal aj jednu asistenciu a ubil Tomáša Tatara, tešil sa aj z hetriku Gordieho Howea. Tyler Johnson a Nikita Kučerov tiež skórovali a Louis Domingue sa prezentoval spoľahlivým výkonom. Z 36 striel ho pokorili len Gusav Nyquist a Justin Abdelkader. Tatar, ktorý odohral necelých 17 minút, ho ohrozil štyrikrát. Z dueli si však odniesol len päť tresntých minút a tri mínusové body. Petr mrázek inkasoval päť gólov z 24 striel a Red Wing sprišli o štvorzápasovú víťaznú sériu.


Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (TBL), 2. G. Nyquist (DET), 3. D. Girardi (TBL)

Chicago prehĺbilo krízu Edmontonu, Sekera nehral

Nick Schmaltz a Alex DeBrincat skóroval v rozmedzí 86 sekúnd v strede prvej tretiny, čím zariadili domácu výhru Chicaga 4:1 nad trápiacim sa Edmontonom. Brandon Saad a Jordan Oesterle strelili zvyšné góly a Anton Forsberg sa prezentoval 32 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Darnell Nurse, ktorý znižoval stav v druhej tretine na 1:2. Cam Talbot chytil 25 striel, ale Oilers prehrali šiesty z posledných siedmich zápasov, vrátane troch po sebe na ľade súpera. Slovenský útočník Richard Pánik ne neho vystrelil raz počas necelých 11 minút v akcii. Zaznamenal aj tri bodyčeky a jeden blok. Jeho krajan Andrej Sekera bol zdravým náhradníkom. Blackhawks vyhrali len tretí zápas z ostatných ôsmich, ale piaty z posledných šiestich domácich.

Hviezdy duelu: 1. A. Forbsberg, 2. B. Saad, 3. J. Toews (všetci CHI)

Vegas potvrdilo domácu formu víťazstvom nad Rangers

William Karlsson strelil rozhodujúci gól v strede tretej tretiny a Vegas uspelo nad Rangers tesne 2:1, aby si vylepšilo bilanciu v domácich zápasov na 18-2-1. K deviatej domácej výhre po sebe viedol aj gól Jamesa Neala. Marc-Andre Fleury sa prezentoval 28 zákrokmi a duel sledovalo až 18 234 divákov. Viac sa ich v tejto sezóne do T-Mobile Aréne ešte nenatlačilo. Jediný gól New Yorku strelil Mika Zibanejad, ktorý otváral stav zápasu. Vedenie však vydržalo len menej ako štyri minúty predtým, ako Ondřej Pavelec inkasoval prvýkrát. Duel napokon opustil s 32 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson , 2. M. Fleury, 3. J. Neal (všetci VGK)

Couturier zariadil ďalšiu výhru Philadelphie

Sean Couturier strelil v druhom zápase po sebe dva góly a opäť rozhodol o víťazstve Philadelphie, tentoraz 4:1 nad Buffalom. Ryan O´Reilly síce poslal Sabre do vedenia 1:0 presilovkovým gólom v úvode druhej tretiny, ale Shayne Gostisbehere o necelé dve minúty neskôr vyrovnal stav a Couturier o ďalšie štyri rozhodol o tretej výhre Flyers za tri dni. V závere duelu potom pridal druhý gól do prázdnej brány, ktorú po ňom trafil aj Ivan Provorov. Jakub Voráček dvakrát asistoval a Michal Neuvirth predviedol 30 zákrokov pri treťom domácom triumfe v sérii. Bol to jeho prvý štart v bráne od 28. novembra. O päť menej ich urobil Robin Lehner a Buffalo prehralo štvrtý zápas po sebe, vrátane všetkých troch na aktuálnom výjazde.

Hviezdy duelu: 1. S. Gostosbehere, 2. S. Couturier (obaja PHI), 3. R. O´Reilly (BUF)

Bäckström rozhodol o deviatej domácej výhre Capitals v sérii

Nicklas Bäckström skóroval 43 sekúnd pred koncom predĺženia a Washington zvíťazil nad St. Louis 4:3. Predĺžil si tak sériu bez prehry na štyri zápasy, bodovú na päť a na domácom ľade vyhral už deviatykrát po sebe. Bäckström aj Alex Ovečkin zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Brett Connolly a Lars Eller. T. J. Oshie s Johnom Carlsonom dvakrát asistovali a Braden Holtby predviedol 31 úspešných zákrokov. Kapituloval po strelách Vladimira Tarasenka, Alexa Steena a Carla Gunnarssona. Carter Hutton kryl 29 striel, no Blues prehrali aj druhý zápas na aktuálnom výjazde po sérii troch triumfov. Na súperových klziskách ťahajú šnúru troch prehier.

Bäckström víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström, 2. A. Ovečkin (obaja WSH), 3. A. Steen (STL)

Andersonov nájazd rozhodol o výhre Columbusu nad Floridou

Columbus si nedeľné víťazstvo vydrel. Josh Anderson premenil rozhodujúci nájazd v ôsmej sérii a Blue Jackets porazili Floridu 3:2. V normálnej hracej dobe viedli dvakrát po presilovkových góloch Nicka Foligna a Pierre-Luc Duboisa. Panthers sa podarilo zakaždým odpovedať. O ich góly sa postarali dvojbodoví Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov. Tretej prehre v sérii nezabránilo ani 46 zákrokov Jamesa Reimera. Veľa ich urobil aj Sergej Bobrovskij, ktorý čelil 44 strelám. Nečudo, že obaja brankári boli medzi troma hviezdami zápasu.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. J. Reimer (FLA), 3. P. Dubois (CBJ)

Montreal vyhral druhý zápas po sebe

Brendan Gallagher prelomil v tretej tretine nerozhodný stav, Carey Price predviedol 34 zákrokov a Montreal porazil Vancouver 5:2. Karl Alzner, Alex Galchenyuk, Paul Byron a Max Pacioretty sa tiež tešili z gólov, aby si Canadiens pripísali druhú výhru po sebe po päťzápasovej sérii prehier. Anders Nilsson inkasoval štyri góly zo 44 striel a z jeho spoluhráčov sa presadili Daniel Sedin a Michael Del Zotto, ktorí zmazali prvú dvojgólovú stratu. Tú druhú už nedokázal nikto z „kosatiek“ a naopak, Pacioretty strelou do prázdnej brány zvýšil rozdiel na tri góly.

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. K. Alzner (MTL), 3. D. Sedin (VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 42/46 (91,3 %) - - - - - - -
M. Daňo (WPG) 4:28 1 0 1 +1 0 2 1
R. Pánik (CHI) 10:53 0 0 0 0 0 1 3
T. Tatar (DET) 16:44 0 0 0 -3 5 4 1
Z. Chára (BOS) 26:44 0 1 1 +2 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-off 2024Splní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies