Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára vyhral nad Halákom, Pánik dvojbodový

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Zdeno Chára zdolal v súboji Jaroslava Haláka, kým Richard Pánik zaznamenal prvý viacbodový zápis v novom tíme. Patrice Bergeron strelil druhý hetrik v tomto roku.

Pánik pomohol Arizone natiahnuť bodovú sériu dvomi prihrávkami

Richard Pánik neskóroval ani vo štvrtom zápase v drese Arizony, ale zaznamenal prvý viacbodový zápis od príchodu z Chicaga. Asistoval pri oboch góloch tímu v normálnom hracom čase a pomohol mu bodovať v treťom dueli po sebe. Coyotes síce otočili stav z 0:1 na 2:1, ale napokon prehrali v Nashville 2:3 po samostatných nájazdoch. V nich Pánik nepremenil svoj pokus. Slovenský útočník však získal aj dva plusové body a dvakrát ohrozil Pekku Rinneho počas 16 a pol minúty v akcii. Z jeho spoluhráčov skórovali Oliver Ekman-Larsson s Brendanom Perlinim, v nájazdoch uspel iba Nick Cousins. Anttiho Raantu prekonali z 39 striel Scott Hartnell a dvojbodový Ryan Ellis, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte. V nájazdoch rozhodli o štvrtej výhre Predators v sérii Kyle Turris a Craig Smith. Roman Josi tiež dvakrát asistoval, Rinne kryl 27 striel a tri nájazdy. Coyotes prehrali piaty zápas po sebe.

Smithov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. R. Ellis, 2. S. Hartnell, 3. C. Smith (všetci NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Bergeron strelil hetrik, Chára pridal ďalšie plusky pri výhre nad Halákom

V Barclays Center v Brooklyne sa stretli dvaja Slováci. Nakoniec sa z výhry tešil Zdeno Chára, ktorého Boston porazil Islanders s Jaroslavom Halákom v bráne 5:2. Hviezdou zápasu bol Patrice Bergeron, ktorý strelil tri góly, vrátane víťazného. Brad Marchand si pripísal gól do prázdnej brány a dve asistencie, Ryan Spooner gól a asistenciu, David Krejčí dve asistencie. Chára nebodoval, Anton Chudobin predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho len Jordan Eberle a John Tavares. Halák zastavil 29 striel a po prvýkrát v posledných 11 dueloch čelil menej ako 35 strelám. Raz ho ohrozil aj Chára, ktorý predviedol štyri bloky a tri bodyčeky. Sám bol obeťou tvrdého zákroku od Thomasa Hickeyho. Pripísal si aj dva plusové body, aby sa už vyrovnal ligovému lídrovi Victorovi Hedmanovi. Odohral pritom 25 a pol minúty. Jeho Boston bodoval v 15. zápase po sebe a od 14. decembra má bilanciu 11-0-4. Newyorský tím prehral siedmy duel z posledných desiatich. Nepomohol mu ani návrat Josha Baileyho zo zranenia dolnej časti tela.


Hickeyho bodyček na Cháru:

Halákova séria zákrokov:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. J. Eberle (NYI)

Penguins predĺžili Kings sériu prehier, DeSmith vyhral prvý štart v NHL

Jevgenij Malkin zaznamenal víťazný gól a asistenciu, Patric Hörnqvist strelil zvyšné dva góly a Casey DeSmith predviedol 28 zákrokov pri svojej prvej výhre v treťom zápase NHL. Pittsburgh zvíťazil v Los Angeles 3:1 a uštedril kalifornskému tímu piatu prehru v sérii. DeSmitha ako jediný prekonal Adrian Kempe, ktorý v druhej tretine vyrovnal stav na 1:1. Slovenský krídelník Marián Gáborík vyslal na nováčika v maske tri strely počas 15 a štvrť minúty. Pripísal si aj menší trest za sekanie a bodyček. Jeho spoluhráč Jonathan Quick urobil taktiež 28 zákrokov, ale Kings prehrali piaty domáci zápas po predošlých piatich výhrach. Kapitán Penguins Sidney Crosby bodoval v šiestom dueli po sebe.

DeSmitov zákrok proti Gáboríkovi:

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist, 2. C. DeSmith (obaja PIT), 3. A. Kempe (LAK)

Hall rozhodol v predĺžení o výhre Devils nad Capitals

Taylor Hall skóroval z úniku 34 sekúnd po odštartovaní predĺženia a New Jersey porazilo Washington 4:3. Sami Vatenen pri víťaznom góle zaznamenal svoju tretiu asistenciu v zápase, ktorý bol jeho 300. v kariére. Drew Stafford, Andy Greene a Miles Wood strelili góly v normálnom hracom čase. K druhej výhre Devils po šesťzápasovej sérii prehier viedlo aj 16 zákrokov Keitha Kinkaida a najmä fakt, že sa tímu podarilo eliminovať všetkých päť presiloviek Capitals. Tí dokázali bodovať v 14. zápase proti New Jersey po sebe. Dva góly hostí strelil Brett Connolly, jeden Dmitrij Orlov. Braden Holtby urobil 28 zákrokov a inkasoval až tri góly z únikov.

Hallov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (NJD), 2. B. Connolly (WSH), 3. M. Wood (NJD)

Bučnevič a Nash doviedli Rangers k tesnej výhre nad Sabres

Rangers trikrát prišli o vedenie, ale nakoniec Pavel Bučnevič strelil v 57. minúte gól, na ktorý už odpoveď neprišla. New York vďaka nemu porazil Buffalo tesne 4:3 a pripísal si druhú výhru po sebe po trojzápasovej sérii prehier. V druhom zápase po sebe strelil dva góly Rick Nash a z gólu mal radosť aj J.T. Miller. Nash pridal asistenciu, Bučnevič dve. Z hráčov Sabres sa zakaždým podarilo na gól odpovedať vďaka Kyleovi Okposovi, Justinovi Faulkovi a Rasmusovi Ristolainenovi. Jack Eichel a Sam Reinhart si pripísali po dve asistencie, Okposo jednu. Henrik Lundqvist pomohol k 11. výhre z posledných 14 vzájomných zápasov 34 zákrokmi, jeho krajan Robin Lehner predviedol o štyri zákroky menej.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. P. Bučnevič (NYR), 3. K. Okposo (BUF)

Lindrosov večer vylepšil triumf Flyers nad Maple Leafs

Z predĺženia ubehlo len 18 sekúnd, keď sa do čierneho trafil Sean Couturier, ktorý tak rozhodol o výhre Philadelphie 3:2 nad Torontom. Bola to pekná bodka za večerom, ktorý patril Ericovi Lindrosovi a vyradeniu jeho čísla 88. K piatej výhre z ostatných šiestich duelov viedli aj góly Nolana Patricka a Waynea Simmondsa, ktorým sa v tretej tretine podarilo zmazať dvojgólovú stratu. Michal Neuvirth, ktorý urobil 29 zákrokov, bol prekonaný dvakrát v rozmedzí 28 sekúnd druhej tretiny. Prekonali ho Connor Brown a Frederik Gauthier. Frederik Andersen opustil duel s 34 zákrokmi a Maple Leafs prvýkrát v sezóne prehrali štyri zápasy po sebe.


Couturierov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. M. Neuvirth, 3. N. Patrick (všetci PHI)

Panarin, Korpisalo zariadili výhru Columbusu nad Dallasom

Artemij Panarin premenil svoj nájazd v druhej sérii, Joonas Korpisalo zneškodnil 35 striel a Columbus sa vrátil z povinnej prestávky víťazstvom 2:1 nad Dallasom. V normálnej hracej dobe sa do čierneho trafil Jordan Schroeder, ktorý v prvej tretine otvoril stav zápasu. Blue Jackets boli blízko k výhre aj po 60 minútach, ale Korpisalovi zničil čisté konto len 2 minúty a 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny Dan Hamhuis. Ben Bishop zastavil 25 striel a zaistil svojmu tímu bod skvelým zákrokom lapačkou pri šanci Alexa Wennberga 30 sekúnd pred koncom záverečnej dvadsaťminútovky.

Panarinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo (CBJ), 2. A. Panarin (CBJ), 3. B. Bishop (DAL)

Vegas vyhralo 30. zápas nad trápiacim sa lídrom NHL

James Neal otvoril skóre v Amalie Aréne už po 56 sekundách a začal cestu Vegas za okrúhlym 30. víťazstvom v nováčikovskej sezóne. Dokázal to ako piaty nový tím v NHL a už len tri výhry ho delia od rekordu Anaheimu a Floridy z ročníka 1993/94. Nate Schmidt, dvojbodový David Perron a William Karlsson tiež skórovali, Marc-Andre Fleury urobil 28 zákrokov a Golden Knights zvíťazili v Tampe 4:1 v súboji konferenčných lídrov. Deryk Engelland prispel k ukončeniu krátkej série dvoch prehier dvomi asistenciami. Andrej Vasilevskij prežíva menšiu krízu, keď z posledných štyroch štartov vyhral iba jeden a inkasoval 19 gólov. Tímu z Las Vegas chytil 26 striel, ale Lightning prehrali prvýkrát v sezóne dva domáce zápasy po sebe. Ich jediný gól strelil Ondrěj Palát za stavu 0:2 v presilovej hre.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. D. Perron, 3. J. Neal (všetci VGK)

MacKinnon s Bernierom doviedli Colorado k ôsmej výhre v sérii

Nathan MacKinnon strelil dva góly za 58 sekúnd a na ďalší prihral, Mikko Rantanen pridal ku víťaznému gólu dve prihrávky a Jonathan Bernier zastavil 45 striel pri výhre Colorada 5:3 nad San Jose. Denverský tím si predĺžil sériu bez prehry už na osem zápasov, jeho najdlhšiu od prelomu rokov 2005 a 2006. Carl Söderberg a dvojbodový Matt Nieto k nej tiež pomohli gólmi, Blake Comeau dvakrát asistoval. Martin Jones inkasoval päťkrát z 22 striel a Sharks prišli o sériu troch výhier. Timo Meier, dvojbodový Marc-Edouard Vlasic a Joe Thornton znižovali stav z 0:4 na 3:4, kým Kevin Labanc získal dve prihrávky. Avalanche ťahajú aj šnúru siedmich domácich triumfov.

Dva góly MacKinnona za necelú minútu:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. J. Bernier, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Tarasenko napodobnil Demitru, Blues vyhrali v Ottawe

Vladimir Tarasenko otvoril v druhej tretine skóre zápasu, v ktorom jeho St. Louis zvíťazilo v Ottawe 4:1. Ruský útočník dosiahol hranicu 20 gólov v piatej sezóne po sebe, čo v klubovej histórii dokázal naposledy Pavol Demitra. Slovenskej legende sa to medzi rokmi 1997 a 2004 podarilo sedemkrát v sérii. Alex Pietrangelo strelil víťazný gól, svoj prvý po 26 dueloch, v deň 28. narodenín. Skórovali aj dvojbodoví Brayden Schen a Alex Steen, ktorý trafil prázdnu bránu. Carter Hutton zaregistroval 20 zákrokov pri druhej výhre Blues po predošlých troch prehrách. Recept na neho našiel iba Bobby Ryan, ktorý pri návrate do akcie znižoval stav na 1:3. Craig Anderson kryl 33 striel, ale Senators prehrali druhý zápas z posledných troch. Blues patrí druhé miesto v lige spolu s Calgary s 13 výhrami na súperových klziskách. Lídrom je Tampa Bay (14).

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. V. Tarasenko, 3. A. Steen (všetci STL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 29/33 (87,9 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 15:15 0 0 0 0 2 3 1
Z. Chára (BOS) 25:32 0 0 0 +2 0 1 3
R. Pánik (ARI) 16:35 0 2 2 +2 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies