Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, Pánik asistoval, Halák vyhral

V sobotu sa v NHL odohralo až 13 zápasov aj so šesticou Slovákov. Tomáš Tatar skóroval a stal sa treťou hviezdou zápasu, Richard Pánik opäť asistoval a Jaroslav Halák doviedol Islanders k výhre. Ryan Pulock nazbieral päť bodov, štyria hráči dosiahli míľniky.

Tatar skóroval, no Detroit podľahol Caroline

Tomáš Tatar sa po dvoch týždňoch trafil do čierneho. Jeho 12. gól v ročníku však bol len čestným úspechom Detroitu pri prehre 1:3 s Carolinou. Slovenský útočník ním počas presilovky vyrovnával v prvej tretine stav na 1:1. Skóre otvoril takisto v presilovke Elias Lindholm, ktorý nakoniec bol autorom aj víťazného gólu. Ten padol tiež pri početnej prevahe, ale až v tretej tretine. Po ňom skóroval ešte Justin Williams. Cam Ward predviedol 23 zákrokov. „Toto bolo dôležité víťazstvo a som rád, že som k nemu prispel. Cam urobil niekoľko veľkých zákrokov. Každý podal dobrý výkon,“ poznamenal Lindholm. Red Wings prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, Jimmy Howard opustil duel s 27 zákrokmi. Tatar odohral necelých 16 minút a pripísal si aj dve strely a mínusový bod. Po zápase bol vyhlásený za tretiu hviezdu. Detroitu sa v ňom zranil bek Trevor Daley (dolná časť tela).

Tatarov 12. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CAR), 2. C. Ward (CAR), 3. T. Tatar (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák doviedol Isles k prvej výhre v Chicagu od roku 2009

Jaroslav Halák sa vrátil k tohtosezónnemu štandardu a s 36 zákrokmi doviedol New York Islanders k vysokej výhre 7:3 v Chicagu. Pre tím z Brooklynu bola prvou v United Center od roku 2009 a treťou na súperovom klzisku v sérii. Halák ukončil sériu dvoch prehier. Newyorskí tím však konečne zabral aj v útoku. Anthony Beauvillier strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného v úvode druhej tretiny, Ryan Pulock si vytvoril osobné maximum s gólom a štyrmi prihrávkami. Päť bodov v zápase získal ako vôbec prvý obranca nováčik v klubovej histórii a celkovo ôsmy v lige. Brock Nelson zaznamenal gól a dve asistencie, skórovali aj Jordan Eberle, Anders Lee a dvojbodový John Tavares. Josh Bailey dvakrát asistoval. Anton Forbserg striedal po piatom inkasovanom góle z 35 striel, náhradník Jeff Glass potom chytil 9 zo zvyšných 11. Haláka prekonali Erik Gustafsson pri sezónnom debute a dvakrát Patrick Kane, ktorý pridal asistenciu. Dosiahol hranicu 800 bodov v kariére ako piaty hráč Blackhawks. Jeho tím však prehral tretí z posledných štyroch duelov.


Kaneov 800. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Pulock, 2. A. Beauvillier (obaja NYI), 3. P. Kane (CHI)

Arizona zaskočila St. Louis, Pánik si pripísal ďalšiu prihrávku

Christian Dvorak skóroval dvakrát, Antti Raanta predviedol 25 zákrokov a Arizona zaskočila St. Louis na jeho ľade víťazstvom 5:2. Zac Rinaldo, Brendan Perlini a Christian Fischer tiež skórovali a Coyotes sa podarilo ukončiť päťzápasovú sériu prehier. Navyše, nad Blues vyhrali po 12 zápasoch, po prvýkrát od 12. novembra 2013. Slovenský útočník Richard Pánik k tomu pomohol prihrávkou na štvrtý gól. V zápase odohral 15 minút a urobil aj tri bodyčeky. Pripísal si aj plusový bod a jednu strelu. V bráne domáceho tímu vydržal Carter Hutton len sedem minút a po treťom inkasovanom góle z 12 striel striedal. Jake Allen následne kryl 30 z 32 striel. Brayden Schenn a Alexander Steen v presilovkách skresali päťgólovú stratu na trojgólovú.

Pánikova 13. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Dvorak, 2. C. Keller, 3. Ch. Fischer (všetci ARI)

Boston opäť porazil Juliena a jeho Montreal

Prvé tri zápasy Claudea Juliena proti bývalému tímu nakoniec nedopadli vôbec dobre. David Pastrňák strelil dva góly a prihrával na ďalší, aby pomohol Bostonu k výhre 4:1 nad Montrealom, jeho tretej v súbojoch s rivalom odohraných v ostatných ôsmich dňoch. Torey Krug zaznamenal gól a dve asistencie, Riley Nash pridal poistku do prázdnej brány. Bruins majú v posledných 16 zápasoch bilanciu 12-0-4. Jediný gól Canadiens vsietil Max Pacioretty. V súboji brankárov urobil viac zákrokov Carey Price – 27. Tuukka Rask pomohol k výhre 24 zásahmi. Kapitán „Medveďov“ Zdeno Chára odohral takmer 25 minút ako najvyťažovanejší hráč duelu. Prezentoval sa dvoma strelami na bránu.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. T. Krug (BOS), 3. M. Pacioretty (MTL)

Puljujärvi rozhodol o predĺžení víťaznej série Oilers, Sekera bez bodu

Jesse Puljujärvi si vytvoril osobný rekord s tromi bodmi v zápase, keď strelil víťazný gól a pridal dve asistencie pri výhre Edmontonu 5:2 nad Vancouverom. Bola preň treťou po sebe na úvod päťzápasovej domácej série. Puljujärvi prelomil nerozhodný stav 66 sekúnd pred koncom druhej tretiny. Leon Draisaitl zaznamenal gól a asistenciu, do listiny strelcov sa zapísali ešte Jujhar Khaira a dvojgólový Patrick Maroon, ktorý otvoril skóre zápasu aj ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Milan Lucic získal dve prihrávky a Cam Talbot prispel k druhej domácej výhre Oilers po sebe 25 zákrokmi. Kapituloval iba po strelách Daniela Sedina v presilovej hre a Brandona Suttera, ktorí vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Jacob Markström predviedol 30 zákrokov, no Canucks prišli o krátku sériu dvoch výhier. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral v drese Edmontonu necelých 15 minút s bilanciou plusový bod, dva bodyčeky a blok.

Hviezdy duelu: 1. J. Puljujärvi, 2. L. Draisaitl, 3. A. Larsson (všetci EDM)

Winnipeg zastavil rozbehnuté Calgary, Daňo nebodoval

Bryan Little a Blake Wheeler premenili svoje samostatné nájazdy, čím zariadili víťazstvo Winnipegu 2:1 v Calgary. Little predtým asistoval pri góle Mathieua Perreaulta na 1:1, kým Connor Hellebuyck chytil 30 striel i oba nájazdy súpera. V normálnom hracom čase ho prekonal iba TJ Brodie, ktorý posielal Flames do vedenia 1:0. Ani 34 úspešných zákrokov Mikea Smitha však neodvrátilo koniec ich víťaznej série na siedmich zápasoch, vrátane troch po sebe na domácom ľade. Slovenský útočník Marko Daňo ho strelecky ohrozil raz počas necelých šiestich minút v akcii ako člen štvrtého útoku. Zaznamenal aj bodyček a blok. Jets ukončili krátku sériu dvoch prehier a uspeli v Calgary prvýkrát od októbra 2016.

Wheelerov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers (WPG), 2. M. Smith (CGY), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Toronto ukončilo sériu prehier v Ottawe

Connor Carrick prelomil v strede tretej tretiny nerozhodný stav a Toronto vďaka trom gólom z tretej tretiny uspelo na ľade rivala z Ottawy pomerom 4:3. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohli aj góly Zacha Hymana, Austona Mathewsa a Mitcha Marnera. Matthews strelil svoj 20. gól v sezóne a pridal aj asistenciu, aby ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu. Frederik Andersen čelil len 18 strelám, z ktorých ho prekonali Erik Karlsson, Mike Hoffman a Tom Pyatt. Tí poslali Senators do vedenia 3:1 po dvoch tretinách. Craig Anderson urobil 29 zákrokov a jeho tím prehral tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. J. Gardiner (TOR), 2. M. Stone (OTT), 3. Z. Hyman (TOR)

Flyers si predĺžili domácu víťaznú sériu, Appleby pri debute neinkasoval

Philadelphia rozhodla o svojom víťazstve 3:1 nad New Jersey už v prvej tretine, v ktorej strelila všetky góly. Travis Konecny, Valtteri Filppula a Ivan Provorov prekonali Keitha Kinkaida zo siedmich striel v úvodných 12 a štvrť minúty hry, čím zariadili piatu domácu výhru Flyers v sérii. Kinkaid sa pri treťom góle zranil a Ken Appleby tak dostal nečakanú šancu debutovať v NHL. Odvďačil sa za ňu čistým kontom, keď zastavil všetkých 24 striel. Na Michala Neuvirtha našiel recept ako jediný z jeho spoluhráčov Jesper Bratt, ktorý v druhej tretine využil presilovú hru. Konecny si pripísal aj asistenciu pri góle Provorova. Devils ukončili krátku sériu dvoch výhier, ktorá prišla po predošlých šiestich prehrách. Okrem Kinkaida sa im zranil aj Brian Gibbons, ktorý opustil duel v úvode druhej tretiny po zblokovaní strely Shaynea Gostisbehereho. Tešiť ich však môže už sedemzápasová bodová séria Taylora Halla.

Applebyho séria zákrokov pri debute v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere, 2. T. Konecny, 3. I. Provorov (všetci PHI)

Dallas rozstrieľal Buffalo na jeho ľade

Mattias Janmark vsietil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre a pridal asistenciu, Esa Lindell raz skóroval a dvakrát asistoval, Radek Faksa a Jamie Benn zaznamenali po góle a asistencii. Dallas strelil druhýkrát v sezóne sedem gólov a po hladkom triumfe 7:1 v Buffale ukončil štvorzápasový výjazd s bilanciou 3-0-1. Remi Elie a Tyler Pitlick sa tiež presadili strelecky, Jason Spezza získal dve prihrávky, John Klingberg tri. Stal sa štvrtým obrancom v klubovej histórii, ktorý v jeho drese nazbieral 40 asistencií vo viacerých ročníkoch. Alex Radulov si pripísal 200. bod v NHL v podobe asistencie, Benn natiahol svoju bodovú šnúru na sedem zápasov. Kari Lehtonen prispel k predĺženiu bodovej série Stars na štyri zápasy 26 zákrokmi. Prekonal ho iba Sam Reinhart v presilovke za stavu 0:3. Robin Lehner inkasoval štyrikrát z 19 striel, striedajúci Chad Johnson chytil 10 zo zvyšných 13 striel. Sabres prehrali sedem z ostatných ôsmich duelov.

Radulovov 200. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Janmark, 2. E. Lindell, 3. J. Klingberg (všetci DAL)

Colorado pokračuje vo víťaznom ťažení, nezastavili ho ani Rangers

Erik Johnson, Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen zaznamenali po góle a asistencii, čím sa postarali o všetky góly Colorada pri víťazstve 3:1 nad New Yorkom Rangers. Denverský tím si predĺžil sériu bez prehry už na deväť zápasov, ktorá je jeho druhou najdlhšou v histórii. Ešte tri výhry mu chýbajú na klubový rekord z roku 1999. Johnson otvoril skóre duelu v prvej tretine, MacKinnon strelil rozdielový gól v druhej a Rantanen trafil prázdnu bránu sekundu pred koncom. Jonathan Bernier predviedol 27 zákrokov pri ôsmom domácom triumfe Avalanche po sebe. Jediný gól hostí vsietil Pavel Bučnevič, ktorý znížil stav na 1:2 v presilovej hre. Henrik Lundqvist urobil 34 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Rangers na ľade súpera v sérii. Newyorský tím tiež prišiel o krátku sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. E. Johnson, 2. N. MacKinnon (obaja COL), 3. H. Lundqvist (NYR)

Minnesota si predĺžila dve bodové série výhrou nad lídrom NHL

Minnesota si do polovice zápasu vypracovala rozhodujúci náskok 3:0 a po víťazstve 5:2 nad Tampou Bay natiahla svoju bodovú šnúru na päť duelov. Doma bodovala už v ôsmom zápase po sebe a lídrovi NHL uštedrila tretiu prehru v sérii, čo sa mu stalo prvýkrát v sezóne. O góly Wild sa postarali Jared Spurgeon v presilovej hre, Zach Parise, Nate Prosser, Marcus Foligno a Jason Zucker, ktorý trafil prázdnu bránu. Parise skóroval premiérovo v ročníku, Eric Staal dvakrát asistoval a Devan Dubnyk sa prezentoval 21 zákrokmi. Matt Cullen si pripísal 700. bod v NHL v podobe asistencie. Brayden Point strelil oba góly Lightning, druhý v presilovke. Tyler Johnson mu na oba prihrával, kým Andrej Vasilevskij opustil duel s 30 zákrokmi.

Pariseho 1. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Prosser, 2. M. Cullen, 3. Eriksson Ek (všetci MIN)

Dell doviedol Sharks k výhre nad Penguins, Hertl duel rozhodol

Aaron Dell dal opäť svoju tímu šancu na úspech. Náhradný brankár San Jose predviedol 31 zákrokov a doviedol „Žralokov“ k výhre 2:1 nad Pittsburghom. Bola to jeho ôsma výhra z posledných deviatich štartov. „Vždy, keď chytá, chytá dobre. To je celkom úžasné na hráča, ktorý ani poriadne nevie, kedy bude hrať. Celú sezónu je skvelý,“ skonštatoval Logan Couture. Timo Meier vyrovnal stav a víťazný gól strelil Tomáš Hertl. Na oba góly prihrával Joe Pavelski, pri oboch zaznamenal sekundárnu asistenciu Brent Burns. Della prekonal len Conor Sheary. Casey DeSmith opustil duel s 34 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Dell (SJS), 2. B. Burns (SJS), 3. C. DeSmith (PIT)

Boninov útok pomohol Nashvillu k piatej výhre v sérii

Nick Bonino zaznamenal gól a dve asistencie, Kevin Fiala strelil dva góly, Calle Järnkrok po prvýkrát v kariére nazbieral tri asistencie. Nashville najmä vďaka Boninovmu útoku a 37 zákrokom Pekku Rinneho porazil Floridu 4:3. Zvyšný gól vsietil P.K. Subban. Predators si s piatym víťazstvom po sebe vyrovnali najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne. Florida, ktorá v predošlých dvoch vzájomných dueloch uspela, umožnila debut v NHL brankárovi Harrimu Säterimu. Prezentoval sa 25 zákrokmi. O góly Panthers sa postarali Vincent Trocheck, Derek MacKenzie a Keith Yandle.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala, 2. N. Bonino, 3. C. Järnkrok (všetci NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 36/39 (92,3 %) - - - - - - -
R. Pánik (ARI) 15:02 0 1 1 +1 0 1 3
T. Tatar (DET) 15:49 1 0 1 -1 0 2 0
M. Daňo (WPG) 5:58 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 24:49 0 0 0 0 0 2 0
A. Sekera (EDM) 14:54 0 0 0 +1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies