Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Jurčo zažil sezónny debut, Halák pomohol k bodu

V pondelok sa v NHL odohralo šesť zápasov s päťčlenným slovenským zastúpením. Korčuliari však nebodovali a Jaroslav Halák nevyhral. Prvý zápas v sezóne absolvoval Tomáš Jurčo.

Cousins doviedol Arizonu k výhre nad Ostrovanmi s Halákom v bráne

V Gila River Aréne došlo k stretnutiu dvoch Slovákov. Z víťazstva sa nakoniec tešil Richard Pánik, ktorý nebodoval a počas 16 minút a 28 sekúnd zaznamenal mínusový bod, dva bodyčeky a štyri strely. Jeho Arizona však porazila Islanders 3:2 po predĺžení, v ktorom svoj druhý gól v zápase strelil Nick Cousins. Ten pridal aj asistenciu pri góle Brendana Perliniho. Päťzápasová bodová séria je realitou aj zásluhou 32 zákrokov Anttiho Raantu. Prvý pritom urobil až v 11. minúte. Fína pokoril len dvojgólový Anthony Beauvillier, ktorý dvakrát vyrovnával stav zápasu. Jaroslav Halák predviedol 30 zákrokov. Jeho tím prehral tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. N. Cousins, 2. B. Perlini, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Vasilevskij vynuloval Blackhawks, Jurčo odohral desať minút

Svojho prvého zápasu v sezóne sa podľa očakávaní dočkal Tomáš Jurčo. Nebol však víťazný, pretože jeho Chicago podľahlo doma Tampe 0:2, aby si pripísalo tretiu prehru po sebe. Hosťom sa, naopak, podarilo trojzápasovú sériu prehier ukončiť. Výborný výkon podal Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 40 striel a vychytal už svoju siedmu nulu v ročníku. Vyrovnal ňou klubový rekord Nikolaja Chabibulina. „Rozhodne to bolo pre nás dôležité víťazstvo,“ poznamenal po zápase. Nerozhodný stav prelomil počas oslabenia v druhej tretine Chris Kunitz a do čierneho sa trafil v tretej tretine aj Yanni Gourde. Domáci Jeff Glass inkasoval dva góly z 31 striel. Jurčo odohral skoro presne 10 minút a prezentoval sa dvoma streleckými pokusmi a veľmi dobrým výkonom. Blackhawks to na floridský tím nevedia – z posledných 13 vzájomných zápasov vyhrali len dva. V pondelok nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek, vrátane 45-sekundovej o dvoch hráčov. V posledných piatich dueloch majú v početnej prevahe bilanciu 0-16.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. Ch. Kunitz (TBL), 3. J. Glass (CHI)

Mrázek doviedol Red Wings k výhre nad Devils, Tatar nebodoval

Petr Mrázek si pýta viac priestoru v bráne. V pondelok kryl 37 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto po sebe a tretie v sezóne, ktoré sa stalo základom výhry Detroitu 3:0 nad New Jersey. „Snažím sa každým zápasom a každým zákrokom získať sebadôveru. Nehrávam veľa, takže sa o to snažím v každom jednom zápase,“ poznamenal český gólman, ktorý ako prvý brankár Detroitu od Dominika Hašeka (2008) vychytal dve nuly po sebe. Red Wings prekonali Coryho Schneidera raz v každej tretine. Menovite sa o to postarali Tyler Bertuzzi, David Booth a Dylan Larkin. Americký brankár čelil dokopy 30 strelám, pričom dve prišli aj z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral v zápase 14 minút a 42 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. T. Bertuzzi, 3. D. Booth (všetci DET)

Eichel rozhodol v predĺžení o vzácnej výhre Buffala v Calgary

Zo Slovákov sa v akcii ukázal aj útočník Marek Hrivík, ktorý odohral len niečo cez deväť minút. Stihol urobiť tri bodyčeky a zblokovať jednu strelu. Jeho Calgary viedlo v zápase proti slabučkému Buffalu po góle Matthewa Tkachuka, no vedenie trvalo len 24 sekúnd a už sa viac v zápase nezopakovalo. Skóre vyrovnal Scott Wilson a o výhre Sabres 2:1 rozhodol v druhej minúte nadstaveného času Jack Eichel. Chad Johnson k nej prispel 32 zákrokmi, porazený Mike Smith urobil o jeden zákrok menej. Buffalo inak vyhralo v Calgary po prvýkrát od 18. októbra 2003! Na výhru tam tak čakalo viac ako 14 rokov. Domáci prehrali druhý zápas po sedemzápasovej sérii výhier, no bodovali už v deviatom dueli po sebe.


Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson (BUF), 2. M. Smith (CGY), 3. J. Eichel (BUF)

Colorado vyhralo už desiaty zápas po sebe!

Jonathan Bernier sa vrátil do Toronta a predviedol 29 zákrokov, aby pomohol Coloradu k výhre 4:2 svojou deviatou výhrou po sebe. Viac v rade ich v klubovej histórii vychytal len Patrick Roy. Víťazný gól strelil Blake Comeau, pred ktorým sa do čierneho trafili aj Gabriel Bourque a Nail Jakupov. V závere pridal poistku do prázdnej brány Gabriel Landeskog a na svete bolo desiate víťazstvo Avalanche v sérii. Vďaka druhej najdlhšej víťaznej sérii v klubovej histórii sa tím prepracoval už na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii. Nathan MacKinnon však prišiel o deväťzápasovú bodovú šnúru. O góly Maple Leafs sa postarali Patrick Marleau a Auston Matthews, ktorému predtým jeden gól neuznali. Frederik Andersen opustil duel s 23 zákrokmi. Toronto prehralo piaty zápas z ostatných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau (COL), 2. A. Matthews (TOR), 3. G. Bourque (COL)

Stalock doviedol Wild k výhre 3:1 nad Senators

Minnesota predĺžila svoje bodové série na šesť zápasov celkovo (4-0-2) a deväť zápasov doma (7-0-2), keď porazila Ottawu pomerom 3:1. Alex Stalock predviedol 37 zákrokov, Jason Zucker skóroval vo štvrtom zápase po sebe a do čierneho sa trafili aj Zach Parise a Mikael Granlund. O čestný úspech Senators sa postaral Matt Duchene, pre ktorého to bol siedmy gól od príchodu do Ottawy. Mike Condon v prvom štarte v tomto kalendárnom roku urobil 33 zákrokov, no štvrtú prehru z ostatných piatich duelov odvrátiť nedokázal. „Myslím si, že sme podali skvelý výkon. Oni na začiatku strelili gól a už sme ich nemohli dobehnúť. Naši chlapci však bojovali skutočne tvrdo,“ skonštatoval tréner Senators Guy Boucher.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock, 2. M. Granlund, 3. J. Eriksson Ek (všetci MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/33 (90,9%) - - - - - - -
R. Pánik (ARI) 16:28 0 0 0 -1 0 4 2
T. Jurčo (CHI) 10:02 0 0 0 0 0 2 0
M. Hrivík (CGY) 09:17 0 0 0 0 0 0

3

T. Tatar (DET) 14:42 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies