Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar asistoval, Chárovci natiahli bodovú sériu

V utorok bolo v NHL na programe 12 zápasov aj s piatimi Slovákmi. Ako jediný z nich bodoval Tomáš Tatar, ktorý si pripísal asistenciu. Chárov Boston si predĺžil bodovú sériu, zvíťazil aj Marko Daňo. Dvaja brankári vychytali nuly, Sidney Crosby dosiahol míľnik.

Tatar bodoval, Detroit však podľahol Philadelphii

Slovenský útočník Tomáš Tatar si pripísal asistenciu pri góle, ktorým Frans Nielsen v tretej tretine vynútil predĺženie a zaistil Detroitu aspoň zisk bodu. Na jeho gól a presný zásah Jonathana Ericssona z prvej tretiny však už nikto nenadviazal a napokon si Red Wings pripísali tretiu prehru z posledných štyroch zápasov. Travis Konecny totiž už po 27 sekundách nadstaveného času rozhodol o výhre Philadelphie 3:2. Andrew MacDonald a Jakub Voráček skórovali v druhej tretine, Brian Elliott urobil 19 zákrokov a na svete bola štvrtá výhra Flyers v sérii. Tatar v zápase odohral niečo cez 17 minút a okrem asistencie zaregistroval aj plusový bod a dve strely na bránu. Petr Mrázek dostal po dvoch čistých kontách opäť priestor v bráne, tentokrát predviedol 28 zásahov. Do akcie sa po zranení vrátil Luke Glendening, ktorý asistoval pri oboch góloch Red Wings.

Konecnyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. L. Glendening (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston predĺžil sériu, ktorú nezažil 35 rokov

Boston je na neudržanie. V utorok bol síce prestrieľaný 24:39, ale nakoniec dokázal poraziť New Jersey pomerom 3:2, aby si pripísal štvrtú výhru po sebe a predĺžil svoju bodovú sériu už na 17 zápasov, najviac od roku 1983. Brad Marchand zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafili aj Patrice Bergeron a Riley Nash. Tuukka Rask podal výborný výkon a zneškodnil 37 striel, vrátane všetkých 20 v prvej tretine. Recept na neho našli len Miles Wood a Damon Severson. Cory Schneider urobil 17 zákrokov v prvých dvoch tretinách, Ken Appleby zastavil zvyšné štyri strely v tretej dvadsaťminútovke. Devils prehrali štvrtý zápas po sebe a v posledných 11 dueloch majú bilanciu 2-6-3. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára odohral necelých 24 minút s dvoma strelami na bránu a s dvoma blokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. D. Severson (NJD)

Little rozhodol o ukončení domácej víťaznej série Sharks

Bryan Little si pripísal druhý gól a tretí bod zápasu v 18. sekunde predĺženia, keď rozhodol o víťazstve Winnipegu 2:1 v San Jose, treťom v sérii. Dva góly strelil aj Joel Armia, skóre duelu otvoril dvojbodový Mathieu Perreault. Jets viedli 3:0 i 4:3, ale dvojbodový Joe Pavelski, Logan Couture, Chris Tierney v presilovke a Timo Meier zmazali ich náskok. Connor Hellebuyck prispel k výhre 29 zákrokmi, Aaron Dell ich urobil o 11 menej. Slovenský útočník Marko Daňo na neho vyslal jednu strelu za necelých šesť minút v akcii. Zaznamenal aj mínusový bod a rozdal dva bodyčeky. Sharks prehrali druhý zápas z posledných siedmich. Prišli o domáce série piatich výhier a 10 duelov aspoň s bodom. Duel dohrávali bez Tomáša Hertla, ktorý bol vylúčený po zákroku na Dmitrija Kulikova.

Littleov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Little, 2. T. Myers (obaja WPG), 3. J. Thornton (SJS)

Eriksson s Vanekom zariadili výhru Canucks nad Kings

Loui Eriksson zaznamenal dva góly v prvých štyroch minútach zápasu a pridal asistenciu, Thomas Vanek strelil víťazný gól a na ďalšie dva prihral, Brock Boeser využil dve presilové hry a Vancouver doma zdolal trápiace sa Los Angeles 6:2. Sven Bärtschi vsietil zvyšný gól tiež v početnej výhode, Bo Horvat s Alexom Edlerom dvakrát asistovali a Jacob Markström pomohol ukončiť sériu dvoch prehier 30 zákrokmi. Recept na neho našli Alex Iafallo a dvojbodový Anže Kopitar v presilovke. Slovenský krídelník Marián Gáborík na neho nevyslal ani jednu strelu. Odohral vyše 16 minút, ale neskóroval v deviatom zápase po sebe a nebodoval v ostatných štyroch. Jonathan Quick inkasoval päť gólov z 19 striel, striedajúci Darcy Kuemper už len jeden zo 16. Kings prehrali tretí duel vonku v sérii a celkovo siedmy z posledných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. L. Eriksson, 2. B. Boeser, 3. B. Horvat (všetci VAN)

Lehner vynuloval Edmonton na jeho ľade, Eichel štvorbodový

Jack Eichel strelil gól a pridal tri asistencie, Sam Reinhart zaznamenal víťazný gól a dve prihrávky a Ryan O´Reilly dvakrát skóroval pri hladkej výhre posledného Buffala 5:0 v Edmontone. Zvyšný gól vsietil Zemgus Girgensons, kým Kyle Okposo a Rasmus Ristolainen dvakrát asistovali. Robin Lehner zastavil všetkých 33 striel pri svojom druhom čistom konte v sezóne a siedmom v kariére. Oilers vynuloval ako prvý brankár Sabres od Dominika Haška (1998). Slovenský obranca Andrej Sekera ho strelecky ohrozil iba raz počas rovných 14 minút v akcii. Na konto si pripísal aj dva bodyčeky, no nebodoval v deviatom zápase po sebe. Cam Talbot striedal po štvrtom inkasovanom góle z 22 striel už v strede zápasu, keď ho nahradil Al Montoya. Ten chytil 11 zo zvyšných 12 striel. Oilers prišli o sériu troch výhier a podľahli Buffalu vo štvrtom dueli v rade. Sabres, ktorí využili tri zo štyroch presiloviek, vyhrali druhý zápas za dva dni. Eichel bodoval v siedmom dueli po sebe a dosiahol métu 20 gólov aj v jeho tretej sezóne v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. R. Lehner, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

Radulov, Benn i Dallas si predĺžili bodové série po výhre nad Floridou

Alex Radulov strelil dva góly a pridal asistenciu, Jamie Benn vsietil rozdielový gól a Dallas zdolal doma Floridu vysoko 6:1. Obaja hviezdni útočníci dosiahli hranicu 20 gólov v sezóne a predĺžili si bodové série na osem zápasov. Mattias Janmark, dvojbodový Devín Shore a Tyler Pitlick tiež skórovali, John Klingberg dvakrát asistoval a Ben Bishop predviedol 33 zákrokov. Stars natiahli svoju bodovú šnúru na päť duelov. Jediný gól Panthers, ktorí prehrali šiesty zápas z posledných ôsmich, strelil Aaron Ekblad v presilovke za stavu 0:3. James Reimer sa zranil už vo štvrtej minúte po troch zákrokoch, a tak všetkých šesť gólov inkasoval Harri Säteri z 36 striel. Rozhodcovia rozdali v súboji spolu 138 trestných minút.


Hviezdy duelu: 1 A. Radulov., 2. D. Shore, 3. J. Klingberg (všetci DAL)

Crosby vyrovnal Jágra, Penguins zdolali Hurricanes

Dominik Simon a Jean-Sebastien Dea (prvý gól v NHL) skórovali v rozmedzí 76 sekúnd druhej tretiny, ďalší nováčik Casey DeSmith urobil 34 zákrokov a Pittsburgh porazil Carolinu 3:1, aby si pripísal šiestu výhru z ostatných ôsmich duelov. Jake Guentzel pridal gól v tretej tretine a Sidney Crosby si vďaka asistencii predĺžil bodovú sériu na osem zápasov (16 bodov). Zároveň s 1 079. bodom vyrovnal zápis Jaromíra Jágra na druhom mieste klubovej histórie. Jediný gól Hurricanes, ktorí prehrali štvrtý zápas z piatich, vsietil Derek Ryan. Ten otváral skóre zápasu. Cam Ward opustil duel s 30 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. J. Dea, 2. C. DeSmith, 3. D. Simon (všetci PIT)

Colorado prišlo v Montreale o dlhú sériu výhier

Colorado na svoj úspech z Toronta v Montreale nenadviazalo a prišlo o dlhú desaťzápasovú sériu výhier. Jonathan Drouin strelil gól a pridal dve asistencie, aby doviedol domácich k výhre 4:2. Nicolas Deslauriers, Alex Galchenyuk a Brendan Gallagher tiež skórovali, zatiaľ čo Carey Price kryl 20 striel. V tretej tretine ho prekonali Nathan MacKinnon a J.T. Compher. Jonathan Bernier zastavil 36 striel, ale to na odvrátenie prvej prehry v kalendárnom roku 2018 nestačilo. V Montreale má bilanciu 0-7-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin , 2. A. Galchenyuk, 3. J. Petry (všetci MTL)

Hutton a Sobotka rozhodli o víťazstve Blues nad Senators

Carter Hutton vychytal svoje okrúhle desiate čisté konto kariéry, keď s 25 zákrokmi doviedol St. Louis k triumfu 3:0 nad trápiacou sa Ottawou. Vladimír Sobotka prelomil bezgólový stav v závere prvej tretiny, v úvode tretej zvýšil vedenie Vladimir Tarasenko a gólom do prázdnej brány stav uzavrel dvojbodový Brayden Schenn. Blues vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a ukončili štvorzápasovú sériu prehier v domácich dueloch proti Senators. Tí prehrali posledné štyri stretnutia. Craig Anderson čelil rovným 40 strelám.

Hviezdy duelu: 1. V. Sobotka, 2. C. Hutton, 3. V. Tarasenko (všetci STL)

Gourde rozhodol o výhre Tampy nad rozbehnutým Nashvillom

Yanni Gourde skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Tampy Bay 4:3 nad Nashvillom, ktorý prišiel o päťzápasovú víťaznú šnúru. Chris Kunitz zaznamenal gól a dve asistencie, Vladislav Namestnikov a Steven Stamkos, ktorý predtým neskóroval v deviatich zápasoch po sebe, sa postarali o zvyšné góly. Lightning si po sérii prehier pripísali druhú výhru po sebe. Louisa Domingueho z 33 striel prekonali Ryan Ellis, Viktor Arvidsson a P.K. Subban. Juuse Saros ukončil zápas s 27 zákrokmi. V dueli nenastúpil šikovný obranca Lightning Michail Sergačov, ktorý bol zdravým náhradníkom.

Gourdeho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (TBL), 2. R. Ellis (NSH), 3. J. Saros (NSH)

Getzlaf, Gibson doviedli Anaheim k triumfu nad Rangers

Ryan Getzlaf skóroval do prázdnej brány a pridal dve asistencie, John Gibson urobil 41 zákrokov a Anaheim zvíťazil doma nad New Yorkom Rangers 6:3. O jeho treťom triumfe v posledných štyroch zápasoch rozhodla už prvá tretina, ktorú vyhral 4:2. Rozdielový gól strelil Adam Henrique v oslabení, dvojbodový Corey Perry využil presilovku a presadili sa aj Andrew Cogliano s J.T. Brownom. Zvyšný gól vsietil v tretej tretine v presilovke Rickard Rakell, Cam Fowler dvakrát asistoval. Rick Nash strelil oba góly Rangers v úvodnej tretine, prvý v presilovke, Michael Grabner znižoval stav v druhej časti hry na 3:4 vo vlastnom oslabení. Mika Zibanejad získal dve prihrávky. Henrik Lundqvist striedal v 17. minúte po troch inkasovaných góloch zo siedmich striel. Ondřej Pavelec následne kapituloval ešte dvakrát zo zvyšných 23. Newyorský tím prehral tretí zápas po sebe celkovo a piaty na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. J. Manson, 2. A. Cogliano (obaja ANA), 3. R. Nash (NYR)

Vegas zdolalo Columbus a siaha na ďalšie dva rekordy

William Karlsson strelil dva góly v prvom zápase proti jeho bývalému tímu a Vegas zdolalo Columbus v ich prvom vzájomnom súboji 6:3. Predĺžilo si domácu bodovú sériu na 12 duelov (10-0-2). Už len jedna výhra celkovo (32) a tri na vlastnom ľade (19) ho delia od ligových rekordov nováčika súťaže. Brad Hunt zaznamenal gól a dve asistencie, skórovali aj dvojbodoví James Neal s Erikom Haulom a Colin Miller. Haula trafil prázdnu bránu, Jonathan Marchessault, David Perron a Shea Theodore dvakrát asistovali. Marc-Andre Fleury kryl 29 striel pri treťom triumfe v ostatných štyroch zápasoch. Prekonali ho Markus Nutivaara, Josh Anderson a Matt Calvert. Nick Foligno nazbieral dve prihrávky a Sergej Bobrovskij opustil duel s 32 zákrokmi. Blue Jackets prehrali tretie z posledných štyroch stretnutí vonku i celkovo.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. J. Neal, 3. S. Theodore (všetci VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 16:19 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (DET) 17:11 0 1 1 +1 0 2 0
M. Daňo (WPG) 5:53 0 0 0 -1 0 1 2
Z. Chára (BOS) 23:49 0 0 0 0 0 2 1
A. Sekera (EDM) 14:00 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies