Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Jurčo bodoval prvýkrát v sezóne, Chára vypenil

V prvom hracom dni po Víkende hviezd bolo v NHL na programe 12 zápasov aj s trojicou Slovákov. Bodoval iba Tomáš Jurčo, ktorý si pripísal prvú asistenciu v sezóne. Jaroslav Halák i Zdeno Chára prehrali. Jevgejin Malkin strelil hetrik, traja hráči dosiahli míľniky.

Jurčo asistoval pri výhre Chicaga v Nashville

Tomáš Jurčo zaznamenal prvý bod v jeho štvrtom zápase sezóny v podobe asistencie pri otváracom góle Davida Kämpfa vo štvrtej minúte. Slovenský útočník odohral deväť a štvrť minúty aj so ziskom plusového bodu, s dvomi strelami a bodyčekom. Kyle Turris síce v úvode druhej tretiny vyrovnal stav na 1:1, ale dvojbodový Vinnie Hinostroza v 35. minúte rozhodol o víťazstve Chicaga 2:1 v Nashville, druhom po sérii štyroch prehier. Anton Forsberg k nemu prispel 42 zákrokmi, vrátane 22 v tretej tretine. Juuse Saros čelil 31 strelám pri druhej domácej prehre Predators po predošlých piatich výhrach a prvej v normálnom hracom čase od 2. januára. Prišli totiž o šesťzápasovú bodovú šnúru na domácom ľade a osemzápasovú celkovo. Blackhawks vyhrali štvrtý zápas vonku v sérii a bodovali v šiestom po sebe.


Hviezdy duelu: 1. V. Hinostroza (CHI), 2. K. Turris (NSH), 3. D. Kämpf (CHI)

Ducks ukončili Bruins dlhú bodovú sériu

Anaheimu vyšiel vstup do zápasu a Boston to mohlo mrzieť – prišiel o bodovú sériu, ktorá trvala dlhých 18 zápasov. Adam Henrique strelil dva góly, jeden víťazný a druhý do prázdnej brány, aby doviedol Ducks k triumfu 3:1. V prvej tretine sa okrem Henriquea presadil aj Jakob Silfverberg a John Gibson čelil len piatim strelám. V zápase nakoniec kryl všetkých 25 striel predtým, ako v tretej tretine utrpel zranenie hornej časti tela. Ryan Miller odchytal sedem a pol minúty a zo šiestich striel ho prekonal len Ryan Spooner 41 sekúnd pred koncom. Bruins prišli aj o päťzápasovú sériu výhier. Anton Chudobin zastavil 24 striel. Pri prvom góle sa puk odrazil do jeho brány od Zdena Cháru. Slovenský obranca odohral v zápase 20 a pol minúty. Pripísal si mínusový bod, dve strely, dva bodyčeky a dve trestné minúty za hrubosť, keď sa dostal do potýčky s Ryanom Getzlafom.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. J. Gibson (ANA), 3. T. Krug (BOS)

Säteri doviedol Panthers k výhre nad Islanders

Harri Säteri zneškodnil 32 striel, aby doviedol Floridu k výhre 4:1 nad Islanders a pripísal si prvé víťazstvo v kariére. „Sen sa stal skutočnosťou. Konečne,“ skonštatoval. Mike Matheson, Jevgenij Dadonov, Keith Yandle a Jonathan Huberdeau sa postarali o góly Panthers, ktorým sa podarilo ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Säteri zažil štvrtý štart po sebe pri absenciách Roberta Luonga a Jamesa Reimera. Ako jediný ho prekonal Adam Pelech. V bráne newyorského tímu stál Jaroslav Halák, ktorý štartoval v šiestom zápase po sebe. Ukončil ho s 36 zákrokmi a troma inkasovanými gólmi. Štvrtý padol do prázdnej brány. Jeho tím prehral štvrtý zápas z ostatných šiestich. Do zostavy „Isles“ sa vrátil Casey Cizikas, ktorý predtým pauzoval pre zranenie hornej časti tela.

Halák na dvakrát vychytal Ekblada:

Hviezdy duelu: 1. J. Dadonov, 2. H. Säteri, 3. K. Yandle (všetci FLA)

Winnipeg zdolal doma lídra súťaže

Michael Hutchinson predviedol pri svojom prvom štarte v sezóne 23 zákrokov a doviedol Winnipeg k výhre 3:1 nad lídrom súťaže z Tampy, ktorému ukončil trojzápasovú víťaznú sériu vonku i celkovo. Matthew Peca poslal Lightning do vedenia 1:0 pol minúty pred koncom úvodnej tretiny svojím prvým gólom v ročníku, ale Patrik Laine v presilovej hre a Kyle Connor v druhej tretine otočili stav po prihrávkach Blakea Wheelera. Bryan Little v závere duelu spečatil siedmy domáci triumf Jets v sérii. Dostali sa na druhé miesto v Západnej konferencii tesne za Vegas a len ako tretím tím v sezóne dosiahli hranicu 30 výhier. Louis Domingue opustil zápas s 34 zákrokmi. Floridský klub naďalej vedie Východnú konferenciu i celú ligu. V zostave Jets chýbal Marko Daňo, no vrátil sa do nej Adam Lowry. Tampa mala späť Victora Hedmana.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. M. Hutchinson (obaja WPG), 3. M. Peca (TBL)

Kings bez zraneného Gáboríka vynulovali Dallas, Doughty s míľnikom

Paul LaDue strelil víťazný gól a svoj prvý v NHL vo štvrtej minúte, Darcy Kuemper chytil všetkých 28 striel pri druhom čistom konte v sezóne, deviatom v kariére a Los Angeles zvíťazilo v Dallase 3:0. Drew Doughty zaznamenal v druhej tretine v presilovej hre svoj 100. gól v NHL a tretí pridal Alec Martinez v tretej časti hry. Anže Kopitar prispel k tretej výhre v posledných štyroch zápasoch po sérii šiestich prehier dvomi asistenciami. Ben Bishop urobil 39 zákrokov, ale jeho tím nevyužil ani jednu zo štyroch presiloviek a prehral doma druhýkrát po sebe. Alex Radulov prišiel o deväťzápasovú bodovnú šnúru, kým Dan Hamhuis odohral tisíci zápas v kariére. Slovenský útočník Kings Marián Gáborík nehral pre zranenie.


Doughtyho 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. D. Kuemper, 3. A. Kopitar (všetci LAK)

Devils ukončili sériu prehier výhrou v Buffale

Taylor Hall pri návrate do akcie strelil gól, Keith Kinkaid pri návrate do akcie kryl 27 striel. Aj vďaka navrátilcom uspelo New Jersey v Buffale 3:1, aby ukončilo sériu štyroch prehier po sebe. Miles Wood sa tiež trafil do čierneho a dvojbodový Kyle Palmieri pridal poistku do prázdnej brány. Kinkaidovi pokazil čisté konto Jake McCabe presilovkovým gólom len päť minút pred koncom tretej tretiny. Sabres hrali ešte jednu presilovku a v nej Kinkaid predviedol kľúčový zákrok pri šanci Ryana O’Reillyho. Robin Lehner opustil duel s 25 zákrokmi. Gól inkasoval po 145 minútach a 15 sekundách, čo bolo jeho nové osobné maximum v dĺžke bez inkasovaného gólu.

Hviezdy duelu: 1. M. Wood, 2. T. Hall, 3. W. Butcher (všetci NJD)

Vegas zdolalo Calgary a vyrovnalo ďalší ligový rekord

Las Vegas prehrávalo ešte dve minúty pred koncom zápasu v Calgary 1:2, ale troma gólmi za 53 sekúnd v záverečných 106 sekundách tretej tretiny zvrátilo výsledok a napokon vyhralo 4:2. S 33 výhrami v premiérovej sezóne vyrovnalo ligový rekord nováčika, ktorý stanovili Florida a Anaheim v ročníku 1993/94. Ešte päť triumfov na ľade súpera mu chýba na rekord Mighty Ducks z rovnakej sezóny (19). Reilly Smith otvoril skóre v prvej tretine v presilovke, no Sam Bennett a Matt Tkachuk otočili stav v druhej tretine. Erik Haula a dvojbodový Jonathan Marchessault potom za 10 sekúnd opäť poslali Vegas do vedenia, David Perron v závere trafil prázdnu bránu. Smith tiež pridal ku gólu asistenciu, William Karlsson ich získal dve a Marc-Andre Fleury kryl 31 striel, rovnako ako Mike Smith. Flames prehrali štvrtý zápas na domácom ľade po sebe, piaty celkovo a prišli o 11-zápasovú bodovú sériu.

Dva góly Vegas za 10 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. S. Bennett (CGY), 3. W. Karlsson (VGK)

Malkinov hetrik doviedol Penguins k výhre nad Sharks

Jevgenij Malkin strelil tri góly, Bryan Rust dva a Pittsburgh potvrdil rastúcu formu víťazstvom 5:2 nad San Jose, ôsmym z posledných 10 duelov. Svoj prvý zápas od smrti otca odchytal Matt Murray, ktorý sa predviedol so 40 zákrokmi, vrátane niekoľkých veľkých. „Bolo to skvelé. Byť späť v normále a odchytať taký dobrý zápas, získať pre tím víťazstvo. Určite má toto víťazstvo pre mňa o trochu vyššiu hodnotu,“ povedal Murray, ktorý naposledy chytal 4. januára. Penguins vyhrávali 1:0, potom prehrávali, keď sa Brentovi Burnsovi a Loganovi Coutureovi podarilo v druhej tretine využiť presilovky. Malkin do druhej prestávky vyrovnal a v tretej tretine skórovali domáci trikrát. Makin zavŕšil hetrik strelou do prázdnej brány. Hosťujúci Martin Jones inkasoval štyri góly z 30 striel. Coutureov gól bol jeho 200. v NHL.


Coutureov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Murray, 2. J. Malkin, 3. B. Rust (všetci PIT)

Hurricanes predĺžili Ottawe sériu prehier

Sebastian Aho sa po dvoch týždňoch vrátil do akcie a nemal očividne žiadne komplikácie. Odohral 19 minút a tešil sa z veľkého gólu, ktorým v tretej tretine vyrovnal stav. Následne Victor Rask skóroval v presilovke a Carolina vyhrala 2:1 nad Ottawou, ktorá prehrala už šiesty zápas po sebe. Cam Ward urobil 29 zákrokov v prvom z dlhej série ôsmich domácich duelov. Prekonal ho len Jean-Gabriel Pageau, kým Craig Anderson urobil 37 zákrokov. Senators môže prehra mrzieť o to viac, že trikrát trafili tyčku. „Skutočne verím, že sme si zaslúžili v tomto zápase získať aspoň bod,“ skonštatoval tréner Guy Boucher.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. V. Rask, 3. C. Ward (všetci CAR)

Minnesota uspela v Columbuse po nájazdoch

Zach Parise a Chris Stewart uspeli v samostatných nájazdoch, aby Minnesota porazila Columbus 3:2 a zaznamenala len svoje desiate víťazstvo u súpera v sezóne. „Na cestách to býva pre nás ťažké, všetci to tak cítime. Rozprávali sme o tom a vieme, že musíme hrať lepšie. Dnešok je pre nás dobrým začiatkom,“ povedal Devan Dubnyk, ktorý kryl 28 striel i tri nájazdy. O góly v normálnom hracom čase sa postarali Jason Zucker a Charlie Coyle, ktorí prekonali Sergeja Bobrovského zo 43 striel. Artemij Panarin zaznamenal gól a asistenciu, David Savard otvoril skóre stretnutia. Blue Jackets prehrali štvrtý zápas z ostatných šiestich. Do zostavy sa im vrátil Brandon Dubinsky.

Pariseov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. Z. Parise (MIN)

Blues si predĺžili víťaznú sériu proti Canadiens

Carter Hutton zastavil 33 striel a doviedol St. Louis k domácemu víťazstvu 3:1 nad Montrealom, tretiemu v sérii. Mal na dosah čisté konto, ale pokazil mu ho Charles Hudon 67 sekúnd pred koncom zápasu presilovkovým gólom na 1:3. Ivan Barbašev a Patrik Berglund v presilovej hre prekonali Careyho Pricea z 30 striel, Alexander Steen upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Canadiens prehrali tretí duel z ostatných štyroch a piaty proti Blues v sérii. Dohrávali ho bez Paula Byrona, ktorý v závere tretej tretiny narazil hlavou do mantinelu. Z ľadu však odišiel po vlastných.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. I. Barbašev, 3. J. Bouwmeester (všetci STL)

Colorado prehralo aj vo Vancouveri, MacKinnon sa zranil

Sven Bärtschi skóroval po 67 sekundách predĺženia, čím zavŕšil víťazný obrat Vancouveru a rozhodol o domácom triumfe 4:3 nad Coloradom. Bo Horvat a Michael del Zotto vybudovali kanadskému tímu v prvej tretine náskok 2:0, ktorý v druhej časti hry zmazali J. T. Compher a dvojgólový Gabriel Landeskog. Daniel Sedin vyrovnal stav na 3:3 v úvode tretej tretiny v presilovej hre. Christopher Tanev nazbieral tri asistencie a Jacob Markström predviedol 27 zákrokov pri druhej výhre Canucks v posledných troch dueloch. Jonathan Bernier kryl 22 striel, Mikko Rantanen dvakrát asistoval a Colorado prehralo aj tretí zápas po sérii 10 výhier. Vancouveru podľahlo štvrtýkrát po sebe. Navyše, prišlo o lídra Nathana MacKinnona, ktorý sa zranil po bodyčeku Alexa Edlera. Ešte predtým stihol asistovať pri góle Comphera.


Bärtschiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Tanev (VAN), 2. G. Landeskog (COL), 3. S. Bärtschi (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 36/39 (92,3 %) - - - - - - -
T. Jurčo (CHI) 9:16 0 1 1 +1 0 2 1
Z. Chára (BOS) 20:26 0 0 0 -1 2 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies