Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára získal ďalšiu plusku, Gáborík s Cehlárikom sa vrátili do akcie

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Nebodoval ani jeden z nich, pričom z výhier sa tešili iba spoluhráči Zdeno Chára s Petrom Cehlárikom. Marián Gáborík bol späť v zostave, kým Marko Daňo v nej opäť chýbal. Traja brankári vychytali nuly, Vegas prepísalo históriu.

Rask vyhral súboj s Allenom, Boston sa aj s Cehlárikom vrátil na víťaznú koľaj

Tuukka Rask predviedol 32 zákrokov a svoju osobnú bodovú sériu natiahol na 19 zápasov, keď priviedol Boston k triumfu 3:1 nad St. Louis, ktoré vstupovalo do duelu s trojzápasovou sériou výhier. O góly sa postarali David Krejčí, Patrice Bergeron a David Backes, ktorý dal bodku za zápasom do prázdnej brány. Jake Allen predviedol tiež veľmi dobrý výkon, keď zneškodnil 43 striel. Až 22 zákrokov musel urobiť v druhej tretine, v ktorej nekapituloval. Jediný gól jeho tímu vsietil Jaden Schwartz, ktorý v závere tretej tretiny strelil kontaktný gól na 1:2. V akcii sme videli dvoch Slovákov. Zdeno Chára bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu po Brandonovi Carlovi s časom 22:37. Pripísal si plusový bod, dve strely, dve trestné minúty, dva bodyčeky a dva bloky. Peter Cehlárik odohral v treťom útoku 10 minút a 20 sekúnd. Zblokoval jednu strelu súpera.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. D. Krejčí (BOS), 3. J. Allen (STL)

Rinne vychytal druhú nulu po sebe, Gáborík bol späť v akcii

Pekka Rinne zastavil všetkých 19 striel pri svojom piatom čistom konte v sezóne, druhom po sebe, čím doviedol Nashville k domácej výhre 5:0 nad Los Angeles. Rozhodnuté bolo už v prvej tretine, ktorú vyhral 3:0. Craig Smith a dvojbodový Filip Forsberg využili presilové hry, po nich skórovali Calle Järnkrok, Colton Sissons a Viktor Arvidsson. Ryan Johansen trikrát asistoval a Predators vyhrali siedmy zápas z posledných deviatich, tretí proti Kings v sérii. Rinne zaznamenal dve čisté kontá po sebe tretíkrát v kariére. Slovenský útočník Marián Gáborík na neho vyslal dve strely pri návrate do akcie po jednozápasovej absencii. Odohral 14 a pol minúty. Forsberg chýbal v zostave Nashville v ostatných 11 dueloch. Kalifornský tím prišiel o krátku sériu dvoch výhier.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. F. Forsberg, 3. R. Johansen (všetci NSH)

Colorado ukončilo v Edmontone série prehier

J. T. Compher skóroval v tretej minúte predĺženia a rozhodol o víťazstve Colorada 4:3 v Edmontone, prvom po troch prehrách. V zápase viedlo 2:0 i 3:1, no domáci tím zakaždým vyrovnal stav. Na góly Nikitu Zadorova, Sama Girarda v presilovke a Blakea Comeaua v oslabení odpovedali dvojgólový Connor McDavid a Drake Caggiula. Druhým gólom McDavid vynútil predĺženie 28 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Gabriel Landeskog dvakrát asistoval a Jonathan Bernier prispel k ukončeniu série troch prehier aj na súperových klziskách a vo vzájomných súbojoch proti Oilers 29 zákrokmi. Slovenský obranca Andrej Sekera ho strelecky neohrozil ani raz počas 15 a pol minúty v akcii. Pripísal si na konto bodyček a dva bloky. Jeho spoluhráč Leon Draisaitl získal dve asistencie, kým Al Montoya urobil pri prvom štarte v drese Edmontonu 27 zákrokov.

Compherov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. N. Zadorov, 3. J. Bernier (obaja COL)

Dallas si predĺžil víťaznú sériu proti Arizone, Raanta mal nehodu

Kevin Connauton síce poslal Arizonu v piatej minúte do vedenia svojím prvým gólom od 10. októbra po 39 zápasoch a vydržalo celú prvú tretinu, ale viac gólov Kari Lehtonen z celkového počtu iba 18 striel neinkasoval. Naopak, dvojbodový Devin Shore, Tyler Seguin v presilovke a Mattias Janmark skórovali zo 17 striel Dallasu v druhej tretine a zariadili jeho triumf 4:1. Štvrtý gól pridal Esa Lindell do prázdnej brány. V nej stál predtým Scott Wedgewood, ktorý čelil spolu 24 strelám. Pôvodne mal chytať Antti Raanta, ale cestou na zápas mal autonehodu. Coyotes prehrali aj druhý duel po predošlých dvoch výhrach a Dallasu podľahli v posledných siedmich vzájomných súbojoch, vrátane troch v tejto sezóne. Nezabránil tomu ani slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral 17 minút s bilanciou dva mínusové body, dve strely a päť bodyčekov, najviac v tíme. Stars ukončili krátku sériu dvoch prehier a bodovali v piatom zápase na ľade súpera po sebe.


Lehtonen okradol Pánika o gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Shore, 2. T. Seguin (obaja DAL), 3. K. Connauton (ARI)

Chicago opäť prehralo vo Vancouveri, Jurčo nebodoval

Brendan Gaunce strelil dva góly a Jacob Markström chytil 26 z 28 striel pri domácej výhre Vancouveru 4:2 nad Chicagom, druhej po sebe a tretej v posledných štyroch zápasoch. Bo Horvat a Daniel Sedin tiež skórovali, Troy Stecher dvakrát asistoval a Canucks zdolali Blackhawks tretíkrát po sebe. Len po druhý raz v sezóne vyhrali dva domáce duely v rade. Nick Schmaltz s Alexom DeBrincatom sa strelecky presadili z hráčov Chicaga, ktoré prišlo o trojzápasovú bodovú šnúru. Taktiež ukončilo série štyroch výhier a šiestich zápasov aspoň s bodom na ľade súpera. Duncan Keith asistoval pri oboch jeho góloch, Anton Forsberg opustil duel so 17 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Jurčo v ňom odohral deväť a pol minúty s jednou strelou na bránu. Vancouveru sa v prvej tretine zranil útočník Sam Gagner.

Hviezdy duelu: 1. B. Gaunce (VAN), 2. J. Toews (CHI), 3. J. Markström (VAN)

Säteri a Yandle doviedli Panthers k druhej výhre po sebe

Harri Säteri zastavil posledných 19 striel v sérii a celkovo 30, Keith Yandle zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedli Floridu k výhre 4:2 nad Buffalom. Mike Matheson, Denis Malgin a Colton Sceviour tiež skórovali a Panthers vyhrali dva zápasy po sebe po prvýkrát v tomto kalendárnom roku. Pre Säteriho to bola druhá výhra v kariére. Prekonali ho len Ryan O’Reilly a Zemgus Girgensons. Chad Johnson kryl 28 striel a Sabres si zhoršili domácu bilanciu na 6-14-3. Záver zápasu, po góle Scevioura, bol nervózny, najmä vďaka frustrácii Sabres. Tá viedla Evandera Kanea k faulu na Aleksandera Barkova, ktorý všetko odštartoval.

Hviezdy duelu: 1. K. Yandle (FLA), 2. D. Malgin (FLA), 3. R. O'Reilly (BUF)

Devils si zvýšili sebavedomie výhrou nad Flyers

Devils dúfali, že im prestávka pomôže dať sa znova dokopy. New Jersey sa po ťažkom období vrátilo a vyhralo dva zápasy po sebe. Po Buffale si to teraz odniesla Philadelphia. Damon Severson vyrovnal v tretej tretine stav, Nico Hischier prelomil nerozhodný stav a na svete bol triumf 4:3. Devils v prvej tretine dvakrát viedli vďaka presilovkovým gólom Kylea Palmieriho a Drewa Stafforda. Flyers však v presilovkách dokázali dvakrát odpovedať zásluhou Claudea Girouxa a Waynea Simmondsa. V druhej tretine ich do vedenia poslal Shayne Gostisbehere. Keith Kinkaid pomohol k triumfu 22 zákrokmi, Alex Lyon pri svojom prvom štarte v NHL kryl 18 striel.

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier, 2. D. Severson 3. K. Palmieri (všetci NJD)

Toronto opäť vynulovalo súpera. Tentokrát McElhinney frustroval Rangers

Curtis McElhinney zastavil 25 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a siedme v kariére. „Cítim, že sa vekom zlepšujem. Určite sa cítim lepšie ohľadom mojej hry ako pred piatimi rokmi,“ povedal po tom, čo doviedol Toronto k výhre 4:0 nad Rangers. Justin Holl skóroval aj vo svojom druhom zápase v NHL, presadili sa aj James van Riemsdyk, Patrick Marleau a Zach Hyman, aby Maple Leafs vyhrali štvrtý duel po sebe a v druhom za dva dni neinkasovali ani jeden gól. Brankár New Yorku Henrik Lundqvist striedal už v úvode druhej tretiny, keď inkasoval štyri góly z 13 striel. Ondřej Pavelec zastavil zvyšných 19 striel. Rangers prehrali ôsmy duel z posledných 12. Vo štvrtok prišli aj o Pavla Bučneviča, ktorý sa zranil pri kolízii s Jakeom Gardinerom.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney, 2. J. Holl, 3. J. van Riemsdyk (všetci TOR)

Ward vynuloval Canadiens, Hurricanes vyhrali tretí duel po sebe

Cam Ward to na Montreal v minulosti vedel, ale nikdy sa mu proti nemu nepodarilo vychytať čisté konto. To sa zmenilo vo štvrtok, keď predviedol 27 zákrokov a svojím 27. čistým kontom kariéry doviedol Carolinu k výhre 2:0. „Bol zďaleka najlepším hráčom na ľade,“ povedal Brett Pesce, ktorý rozhodol duel svojím prvým gólom v sezóne. Po ňom prekonal Careyho Pricea ešte Brock McGinn. Jednotka Canadiens opustila duel s 28 zákrokmi. Kým kanadský tím prehral tretí zápas po sebe, ten z Raleigh vyhral tri posledné zápasy a udržiava sa v hre o play-off. Momentálne má rovnaký počet bodov ako Philadelphia na pozícii druhej divokej karty.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. B. Pesce, 3. B. McGinn (všetci CAR)

Karlsson rozhodol o ukončení série prehier

Erik Karlsson skóroval 32 sekúnd po začiatku predĺženia, aby rozhodol o výhre Ottawy 2:1 nad Anaheimom, ktorou sa jeho tímu podarilo ukončiť šesťzápasovú sériu prehier. Karlsson uspel strelou z prvej po prihrávke Matta Duchenea počas presilovky v jeho 600. zápase v NHL. V normálnom hracom čase si pripísal asistenciu pri góle, ktorým Bobby Ryan otvoril v úvode tretej tretiny skóre zápasu. Mike Condon opustil duel s 30 zákrokmi a čisté konto držal až do 60. minúty, v ktorej vynútil predĺženie počas hry bez brankára Ryan Kesler. Ryan Miller urobil 30 zákrokov a Ducks prišli o trojzápasovú sériu výhier. Do zostavy Senators sa vrátili Johnny Oduya a Nate Thompson.

Karlssonov víťazný gól v jubilejnom zápase:

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson, 2. M. Condon, 3. B. Ryan (všetci OTT)

Vegas sa stalo najlepším nováčikom v histórii NHL

Aj keď v základnej časti odohrá ešte 32 zápasov, už teraz je Vegas historicky najúspešnejším nováčikom NHL. Víťazstvo 3:2 vo Winnipegu bolo jeho 34. v sezóne, čím prekonalo doterajší rekord Anaheimu a Floridy spred 24 rokov. Rozhodol o ňom dvojbodový David Perron, ktorý skóroval 63 sekúnd pred koncom predĺženia. Nadviazal na presné zásahy spoluhráčov Reillyho Smitha v oslabení a Erika Haulu v presilovke, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Joel Armia posielal Jets do vedenia a Kyle Connor vyrovnal na 2:2 v 58. minúte. Obaja si pripísali aj asistenciu, kým Connor Hellebuyck urobil 28 zákrokov, o dva viac ako Marc-Andre Fleury. Winnipeg prišiel o sériu siedmich domácich výhier, ale predĺžil si tú bodovú na osem zápasov. Celkovo bodoval v posledných šiestich dueloch. V tretej tretine sa mu zranil útočník Adam Lowry, Marko Daňo v jeho zostave opäť chýbal. Vegas vyhralo tretí zápas vonku v sérii a bodovalo v piatom po sebe.


Perronov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. C. Hellebuyck (WpG), 3. D. Perron (VGK)

Tampa predĺžila Calgary dve nepriaznivé série

Alex Killorn zaznamenal dva góly a dve asistencie, Matthew Peca gól a dve prihrávky a Cory Conacher strelil dva góly, vrátane víťazného, pri výhre Tampy Bay 7:4 v Calgary. Skórovali aj Braydon Coburn a Steven Stamkos, Yanni Gourde získal dve asistencie a Andrej Vasilevskij kryl 42 striel, vrátane všetkých 19 v tretej tretine. Prekonali ho Micheal Ferland v presilovke, dvojbodový Mikael Backlund, Sean Monahan a Matt Stajan. Dougie Hamilton a TJ Brodie dvakrát asistovali, no Flames prehrali aj šiesty zápas po predošlých siedmich výhrach v sérii. Doma ťahajú sériu piatich prehier. Mike Smith inkasoval šesťkrát z 27 striel, striedajúci David Rittich ešte raz zo zvyšných štyroch. Lightning vyhrali štvrtý zápas z ostatných piatich. Killorn dosiahol hranicu 200 bodov v NHL, Coburn ukončil 44-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 9. apríla 2017.

Hviezdy duelu: 1. A. Killorn, 2. M. Peca, 3. C. Conacher (všetci TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Jurčo (CHI) 9:39 0 0 0 0 0 1 0
P. Cehlárik (BOS) 10:20 0 0 0 0 0 0 0
M. Gáborík (LAK) 14:32 0 0 0 0 0 2 0
R. Pánik (ARI) 17:10 0 0 0 -2 0 2 5
Z. Chára (BOS) 22:37 0 0 0 +1 2 2 2
A. Sekera (EDM) 15:37 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Druhýkrát po sebe: Studenič dosiahol míľnik vďaka prihrávke na víťazný gól! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies