Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák prvou hviezdou, Chára bodoval v jubilejnom zápase

V trinástich sobotných zápasoch NHL hralo aj šesť Slovákov. Jaroslav Halák doviedol Islanders k výhre ako prvá hviezda, Zdeno Chára bodoval v jubilejnom zápase. Zvíťazili aj Tomár Tatar a Marko Daňo. Henrik Sedin a Nikita Kučerov tiež dosiahli míľniky.

Halák doviedol Islanders k výhre nad Blue Jackets

Jaroslav Halák síce inkasoval tri góly, ale svojím výkonom položil základy víťazstva Islanders 4:3 nad Columbusom. Zlikvidoval až 46 striel, 25 v prvej dvadsaťminútovke a stal sa prvou hviezdou duelu. Zápas to bol ako na hojdačke. Skóre stretnutia otvoril v presilovke „Modrokabátnik“ Josh Anderson. Newyorskému tímu sa podarilo stav zvrátiť gólmi Nicka Leddyho a Josha Baileyho. V druhej polovici druhej tretiny však priklonili misky váh na svoju stranu hostia vďaka Camovi Atkinsonovi a Nickovi Folignovi. V tretej tretine však už definitívny zvrat priniesli góly Jordana Eberleho a Brocka Nelsona. Joonas Korpisalo inak zastavil 34 striel. „Dnes sme našli spôsob, ako si prehrať zápas. Myslím si, že sme sa tak trochu poškodili sami,“ poznamenal po zápase tréner Columbusu John Tortorella, ktorého tím prehral šiesty zápas z posledných ôsmich a pred Islanders má už len jednobodový náskok.


Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. B. Nelson, 3. M. Barzal (všetci NYI)

Rask natiahol svoju sériu, Chára pomohol k výhre asistenciou

Tuukka Rask priniesol body svojmu tímu už pri 20. štarte po sebe. Tentokrát doviedol Boston s 23 zákrokmi k víťazstvu 4:1 nad Torontom. Patrice Bergeron otvoril skóre a dva presilovkové góly v druhej tretine rozhodli o výhre Bruins. Strelili ich David Pastrňák a Torey Krug. V závere zápasu pridal poistku do prázdnej brány Tim Schaller, pričom asistencie si pripísali Rask a Zdeno Chára. Slovenský obranca odohral vo svojom 1 400. zápase v NHL rovných 24 minút a pripísal si aj dva plusové body, dva bloky, päť bodyčekov. Na bránu Frederika Andersena vyslal dve strely. Dánsky brankár predviedol 26 zákrokov a z jeho spoluhráčov sa do streleckej listiny zapísal Mitchell Marner, ktorý ani nevedel ako vyrovnal stav na 1:1. Maple Leafs nepomohol k úspechu ani návrat obrancu Morgana Riellyho, ktorý opustil duel s jednou asistenciou. Z návratu Charlieho McAvoya sa zase tešil Boston. Mladík si však strelil vlastný gól, ktorý bol pripísaný Marnerovi.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. P. Bergeron, 3. T. Krug (všetci BOS)

Hellebuyck vynuloval Colorado, Daňo sa vrátil do akcie

Connor Hellebuyck zneškodnil všetkých 25 striel, aby svojím piatym čistým kontom v sezóne doviedol Winnipeg k triumfu 3:0 nad Coloradom. Patrik Laine strelil svoj 24. gól v sezóne, nováčik Jack Roslovic druhý a Nikolaj Ehlers pridal poistku do prázdnej brány. Blake Weheler zaznamenal dve asistencie a Jets si vylepšili bilanciu v posledných siedmich dueloch na 5-0-2. Do brány Avalanche sa po zranení vrátil Semion Varlamov, ktorý urobil 29 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Marko Daňo, ktorý pri návrate do základnej zostavy odohral šesť minút a 23 sekúnd. Predviedol aj jeden bodyček. Jeho tímu sa v prvej tretine zranil útočník Matt Hendricks (horná časť tela). Coloradu sa skončil najdlhší výjazd v sezóne. Domov sa vráti s bilanciou 2-3-1.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. S. Varlamov (COL)

Huberdeau rozhodol o výhre nad Detroitom v samom závere

Florida dvakrát prišla o vedenie, ale nakoniec dokázala poraziť Detroit 3:2 v zápase, ktorý mal už namierené do predĺženia. Nakoniec ho nedopustil Jonathan Huberdeau, ktorý duel rozhodol 7,7 sekundy pred koncom tretej tretiny. Museli ho však potvrdiť rozhodcovia, ktorí preskúmavali možné nedovolené bránenie v hre brankárovi. V zápase zaznamenal aj asistenciu. S rovnakou bilanciou skončil Aaron Ekblad, Aleksander Barkov skóroval a Keith Yandle nazbieral dve asistencie. Harri Säteri pomohol k tretej výhre v sérii 26 zákrokmi a prekonal ho len jeden muž – obranca Danny DeKeyser. Pri oboch jeho góloch asistovali Frans Nielsen a Darren Helm. Petr Mrázek tentokrát predviedol 30 zákrokov. Tomáš Tatar odohral necelých 16 minút a pripísal si mínusový bod a jednu strelu. Trikrát prišiel o puk. Jeho kapitán Henrik Zetterberg bol po prehre frustrovaný: „Prehrať zápas takýmto rozhodnutím, ktoré mohlo byť včera nedovoleným bránením v hre a dnes nie je? Pravdepodobne zajtra ním zase bude.“

Tatarov neúspešný únik proti Säterimu:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. D. DeKeyser (DET), 3. A. Ekblad (FLA)

Calgary ukončilo nepriaznivé série výhrou nad Chicagom

Sean Monahan skóroval po 59 sekundách predĺženia, čím zavŕšil obrat Calgary a rozhodol o jeho víťazstve 4:3 nad Chicagom. Znamenalo preň koniec šesťzápasovej série prehier celkovo a päťzápasovej na domácom ľade. Matt Stajan, Johnny Gaudreau a Michael Frolík zmazali stratu 0:2 i 2:3, TJ Brodie dvakrát asistoval a Mike Smith sa prezentoval 25 zákrokmi. O desať viac ich urobil Jeff Glass, no nezabránil druhej prehre Blackhawks po sebe. Z jeho spoluhráčov skórovali Nich Schmaltz, Vinnie Hinostroza v presilovke a Anthony Duclair. Patrick Kane získal dve prihrávky, Tomáš Jurčo nebodoval. Slovenský útočník odohral 13 a štvrť minúty s bilanciou dve strely a bodyček. Flames zdolali Chicago aj druhýkrát v sezóne a opäť rovnakým výsledkom.

Monahanov 3. gól v predĺžení v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. P. Kane (CHI), 3. M. Tkachuk (CGY)

Pánikova Arizona dostala od Kings tenisového kanára

Šesť rôznych hráčov skórovalo a Darcy Kuemper zastavil všetkých 27 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne a 10. v kariére. Los Angeles zdolalo Arizonu hladko 6:0 a ukončilo sériu piatich domácich prehier. Jake Muzzin zaznamenal presilovkový gól a dve asistencie, Anže Kopitar, Adrian Kempe, Alex Iafallo aj Dustin Brown si pripísali góle a asistencii. Zvyšný gól strelil Trevor Lewis vo vlastnom oslabení. Všetkých šesť gólov inkasoval Scott Wedgewood z 35 striel. Slovenský útočník Richard Pánik odohral pri prehre 17 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, tri strely a dva bodyčeky. Jeho krajan Marián Gáborík bol zdravým náhradníkom. Coyotes prehrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Iafallo, 2. D. Kuemper, 3. J. Muzzin (všetci LAK)

Niemi, Petry pomohli Montrealu ukončiť sériu prehier

Jeff Petry strelil dva presilovkové góly a Antti Niemi si vyrovnal osobné maximum v základnej časti NHL so 43 zákrokmi pri domácej výhre Montrealu 5:2 nad Anaheimom. Logan Shaw, dvojbodový Joe Morrow a David Schlemko tiež skórovali, Brendan Gallagher a Alex Galchenyuk dvakrát asistovali. Niemiho prekonali iba Corey Perry v presilovke a dvojbodový Rickard Rakell, ktorí znižovali stav z 0:4 na 2:4. Perry sa stal tretím hráčom v klubovej histórii so 100 presilovkovými gólmi v kariére. Cam Fowler prihral na oba góly Ducks. Ryan Miller inkasoval trikrát z prvých siedmich striel a už po 10 minútach pustil do brány Reta Berru, ktorý urobil 20 zákrokov. Canadiens ukončili sériu troch prehier, no prišli o zraneného Jonathana Drouina. Anaheimu pretrhli štvorzápasovú bodovú šnúru.


Perryho 100. presilovkový gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi, 2. J. Petry, 3. A. Galchenyuk (všetci MTL)

Hoffman rozhodol v nájazdoch o výhre Ottawy vo Philadelphii

Mike Hoffman sa presadil ako jediný v samostatných nájazdoch v šiestej sérii a rozhodol o víťazstve Ottawy 4:3 vo Philadelphii, ktorá prehrala štvrtý zápas v sérii. Tím z hlavného mesta Kanady prišiel o náskok 2:0 i 3:1, ale napokon ukončil sériu troch prehier na ľade súpera. V normálnom hracom čase k tomu prispeli gólmi Matt Duchene, Derick Brassard a Christopher DiDomenico. Ryan Dzingel dvakrát asistoval, kým Craig Anderson chytil 33 striel aj všetkých šesť nájazdov. S 251 výhrami v NHL sa priblížil na rozdiel jednej ku Frankovi Brimsekovi na šiestom mieste historického poradia medzi americkými brankármi. Recept na neho našli Sean Couturier, Scott Laughton a Nolan Patrick, ktorý vynútil predĺženie tri sekundy pred koncom tretej tretiny. Len dvaja nováčikovia Flyers to pred ním dokázali neskôr. Travis Konecny nazbieral tri asistencie. Alex Lyon inkasoval všetky tri góly z 23 striel, striedajúci Michal Neuvirth zastavil zvyšných šesť aj päť nájazdov.

Hoffmanov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. M. Duchene (obaja OTT), 3. T. Konecny (PHI)

Hutton a Gunnarsson aj so šťastím rozhodli o výhre Blues

Carter Hutton mal v sobotu na svojej strane aj šťastie, a tak mohol s 27 zákrokmi a svojím tretím čistým kontom v sezóne doviesť St. Louis k futbalovej výhre 1:0 nad Buffalom. V závere zápasu mu pomohla bránková konštrukcia a urobil aj tesný zákrok, pri ktorom puk z hokejky Sama Reinharta vyrazil nožom pravej korčule. Na jediný gól čakali diváci do 55. minúty a opäť v ňom zohrala úlohu bránková konštrukcia. Carl Gunnarsson totiž trafil brvno. Tentokrát sa však od neho puk odrazil za chrbát Robina Lehnera. Ten v dueli zastavil 32 striel. „Trafili sme brvno a puk šiel dnu. Oni ho trafili a odrazil sa preč od brány. Takto to niekedy chodí,“ skonštatoval Hutton. Blues vďaka tomu vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich a Sabres prehrali tretí po sebe.

Gunnarssonov šťastný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (STL), 2. R. Lehner (BUF), 3. C. Gunnarsson (STL)

Devils potvrdili formu proti rozbehnutým Penguins

New Jersey vyhralo po prestávke dva zápasy po sebe a vyzeralo to tak, že kríza je zažehnaná. V sobotu však čelilo veľkej skúške a ťažkému súperovi vo forme. Nakoniec však dokázalo opäť uspieť a porazilo Pittsburgh 3:1. Vo všetkých troch góloch mal prsty Travis Zajac – dva strelil a na jeden prihrával. Jeho autorom bol Blake Coleman. Devils obmedzili Penguins na najnižší počet striel v sezóne. Keith Kinkaid čelil len 16 strelám, z ktorých ho ako jediný prekonal Jevgenij Malkin. Casey DeSmith inkasoval tri góly z 38 striel. O svoju 11-zápasovú bodovú sériu prišiel Sidney Crosby, ktorý v druhej tretine netrafil odkrytú bránu a v tretej tretine mu gól pre nedovolené bránenie v hre brankárovi odobrali rozhodcovia. Mohol to byť jeho 400. presný zásah kariéry.

Hviezdy duelu: 1. T. Zajac, 2. B. Coleman, 3. S. Noesen (všetci NJD)

Nashville zdolal Rangers, Rinne natiahol víťaznú šnúru

Pekka Rinne zastavil 20 striel pri svojom siedmom víťaznom štarte v sérii a Kevin Fiala strelil dva góly, druhý do prázdnej brány, pri domácom triumfe Nashville 5:2 nad New Yorkom Rangers. Viktor Arvidsson a P. K. Subban zaznamenali po góle a asistencii, Filip Forsberg dvakrát asistoval. Subban dosiahol hranicu 40 bodov v piatej sezóne po sebe. Skóroval aj Colton Sissons a Predators vyhrali ôsmy zápas z posledných desiatich. Mika Zibanejad a dvojbodový J. T. Miller strelili góly Rangers v presilových hrách, Ryan McDonagh na oba prihral. Henrik Lundqvist opustil duel s 23 zákrokmi. Newyorský tím prehral piaty z ostatných šiestich súbojov. Prišiel v ňom o Jimmyho Veseyho a Marca Staala, ktorí sa zranili po tvrdých zákrokoch domácich hráčov.


Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. P. K. Subban, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Prvá formácia zariadila hladký triumf Dallasu nad Minnesotou

Tyler Seguin zaznamenal gól a dve asistencie, Jamie Benn s Alexom Radulovom po góle a asistencii, čím doviedli Dallas k domácej výhre 6:1 nad Minnesotou. Gólmi k nej prispeli aj Mattias Janmark, Stephen Johns a Dan Hamhuis, kým Kari Lehtonen predviedol 30 zákrokov. Vychytal svoje prvé domáce víťazstvo 4. novembra. Ako jediný ho prekonal Jason Zucker, ktorý v tretej tretine znižoval stav na 1:4. Alex Stalock inkasoval štyrikrát z 29 striel a po dvoch tretinách ho nahradil Devan Dubnyk, ktorý kryl sedem zo zvyšných deviatich striel. Stars vyhrali aj druhý zápas po predošlých dvoch prehrách, kým Wild prišli o krátku sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. K. Lehtonen, 3. S. Johns (všetci DAL)

Líder NHL vyhral vo Vancouveri, Sedin a Kučerov dosiahli míľniky

Tampa Bay si v prvých dvoch tretinách vybudovala náskok 3:0, ktorý jej stačil na výhru 4:2 vo Vancouveri, piatu v posledných šiestich zápasoch. Chris Kunitz, Victor Hedman a Yanni Gourde skórovali predtým, ako Thomas Vanek a dvojbodový Brock Boeser znížili stav na 2:3. Cory Conacher potom spečatil triumf Lightning úspešným trestným strieľaním. Nikita Kučerov dvakrát asistoval a dosiahol métu 300 bodov v NHL. Andrej Vasilevskij prispel k triumfu 31 zákrokmi, domáci Jacob Markström ich urobil o sedem menej. Canucks sa nepodarilo prvýkrát v sezóne vyhrať tri domáce zápasy po sebe. Henrik Sedin absolvoval duel číslo 1 300 v kariére.

Conacherovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. N. Kučerov, 3. A. Vaslevskij (obaja TBL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 46/49 (93,9 %)
T. Jurčo (CHI) 13:15 0 0 0 0 0 2 1
T. Tatar (DET) 15:46 0 0 0 -1 0 1 0
M. Daňo (WPG) 6:23 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 24:00 0 1 1 +2 0 2 5
R. Pánik (ARI) 17:33 0 0 0 -1 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies