Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Daňo bodoval pri výhre nad Pánikom, Chára vyhral súboj s Tatarom

V jedenástich utorkových zápasoch NHL sme videli aj piatich Slovákov. Bodoval iba Marko Daňo, ktorý ukončil bezbodovú sériu pri víťazstve Winnipegu. Z výhry sa okrem neho tešil už iba Zdeno Chára. Dustin Byfuglien a Nicklas Bäckström dosiahli míľniky.

Daňo prispel asistenciou k výhre Jets nad Pánikovou Arizonou

Slovenský mladík Marko Daňo ukončil osemzápasovú bezbodovú sériu svojou prvou asistenciou v sezóne, ktorou pomohol Winnipegu zvíťaziť doma nad Arizonou 4:3. Dustin Byfuglien si pripísal gól a asistenciu v jeho 800. zápase v NHL, víťazný gól strelil Dmitrij Kulikov, skórovali aj Jack Roslovic a Nic Petan. Práve pri Petanovom góle asistoval Daňo, ktorý odohral deväť a pol minúty aj so ziskom plusového bodu a troch bodyčekov. Proti nemu nastúpil krajan Richard Pánik, ktorý počas 12 minút v akcii nebodoval. Stihol iba zblokovať jednu strelu súpera. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili dvojbodoví Christian Dvorak v presilovke a Derek Stepan, ako aj Kevin Connauton. Connor Hellebuyck previedol 21 zákrokov, o dva viac než Antti Raanta. Kým Coyotes prehrali štvrtý zápas v sérii celkovo aj proti Jets, kanadský tím natiahol bodovú šnúru na osem duelov. Doma bodoval v posledných desiatich súbojoch, vrátane ostatných štyroch (3-0-1) v rámci aktuálnej 10-zápasovej série.

Hviezdy duelu: 1. D. Byfuglien, 2. J. Roslovic (obaja WPG), 3. Ch. Dvorak (ARI)

Rask natiahol bodovú sériu, Chára sa tešil z výhry nad Tatarom

V detroitskej Little Caesars Aréne sa proti sebe postavili dvaja Slováci, ani jeden nebodoval. Z víťazstva 3:2 sa tešil Zdeno Chára, ktorého Boston si vylepšil bilanciu v posledných 22 zápasoch na 17-1-4 a priblížil sa k vedúcej Tampe na rozdiel troch bodov. Tuukka Rask tentokrát nemal veľa ťažkej práce a k triumfu prispel 26 zákrokmi. Svoju osobnú bodovú sériu natiahol už na 21 zápasov. Dva a menej gólov inkasoval v posledných siedmich. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Sean Kuraly, David Krejčí a Danton Heinen. Jimmyho Howarda prekonali z 31 striel. Detroit viedol po presilovkovom góle Martina Frka, ktorý prihrával aj na kontaktný gól Fransa Nielsena v 59. minúte. Tomáš Tatar zaznamenal jeden mínusový bod počas 15 a pol minúty v akcii. Chára toho odohral, pochopiteľne, podstatne viac – 21 minút a 48 sekúnd. Dostal menší trest za podrazenie a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a troma blokmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Heinen (BOS), 2. A. McQuaid,(BOS), 3. M. Frk (DET)

Chicago podľahlo Calgary bez zisku bodu prvýkrát po šiestich rokoch

Michael Stone a Sean Monahan skórovali v rozmedzí 99 sekúnd v posledných štyroch minútach zápasu a rozhodli o víťazstve Calgary 3:2 v Chicagu, druhom po sebe po predošlých štyroch prehrách. Dougie Hamilton vyrovnával stav na 1:1, Johnny Gaudreau dvakrát asistoval a Mike Smith urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Alex DeBrincat v presilovej hre a Patrick Kane, ktorý uzavrel skóre sedem sekúnd pred koncom. Vďaka tomu si dvojbodový Monahan pripísal už deviaty víťazný gól a sezóne a len tri ho delia od klubového rekordu Joea Mullena spred 31 rokov. Jeff Glass chytil 20 striel, ale nezabránil tretej prehre Blackhawks v sérii. Doma prehrali už piatykrát po sebe, pričom Flames ich zdolali v riadnom hracom čase po prvý raz od 3. februára 2012. Kanadský tím si predĺžil víťaznú sériu proti Chicagu na tri zápasy a bodoval v ostatných šiestich na ľade súpera. Slovenský útočník Chicaga Tomáš Jurčo odohral osem a pol minúty s bilanciou tri strely, menší trest za hákovanie a jeden blok.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. M. Stone (obaja CGY), 3. A. DeBrincat (CHI)

Fleurymu návrat nevyšiel. Vegas padlo v Pittsburghu

Do Pittsburghu sa prvýkrát od odchodu vrátil brankár Marc-Andre Fleury. Jeho túžbou bolo víťazstvo a duel nezačal zle. Vegas viedlo v strede druhej tretiny 2:0. Potom Fleury inkasoval päť gólov po sebe a jeho bývalý tím vyhral 5:4. Z 38 striel svojho niekdajšieho spoluhráča prekonali postupne Ryan Reaves, Ian Cole, Jake Guentzel, Jevgenij Malkin a Phil Kessel. Poslední dvaja pridali po asistencii, Sidney Crosby nazbieral dve. Matt Murray pomohol k piatej výhre z posledných šiestich duelov 21 zákrokmi. Prvé dva góly mu strelili William Karlsson a James Neal, poslednými dvoma gólmi zápasu skresali stratu Ryan Carpenter a dvojbodový Jonathan Marchessault.


Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. M. Fleury (VGK)

Henrique rozhodol o výhre nad Sabres

Adam Henrique skóroval v druhej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Anaheimu 4:3 nad Buffalom a o ukončení trojzápasovej série prehier. Corey Perry, Rickard Rakell a Ondřej Kaše sa trafili do čierneho v normálnom hracom čase, kým Ryan Miller zastavil vo štvrtom zápase proti svojmu prvému tímu v NHL 30 striel. Ducks boli na najlepšej ceste za víťazstvom po 60 minútach, no 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal stav Ryan O’Reilly. Predtým Sabres premrhali dve vedenia po góloch Zemgusa Girgensona a Jacka Eichela, ktorý v každej z prvých troch sezón v lige dosiahol na métu 50 bodov ako piaty hráč Buffala. Robin Lehner opustil duel s 29 zákrokmi.

Henriqueho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (ANA), 2. J. Eichel (BUF), 3. R. Rakell (ANA)

Weal, Elliott doviedli Flyers k výhre nad Hurricanes

Brian Elliott sa vrátil do akcie a v poslednej minúte predĺženia urobil veľký zákrok, ktorý šokoval Jordana Weala. Ten sa však musel rýchlo spamätať, pretože sa dostával do šance. Nakoniec z nej rozhodol len 3,1 sekundy pred koncom nadstaveného času o výhre Philadelphie 2:1 nad Carolinou. „Padla mi sánka. Ten zákrok bol neuveriteľný,“ poznamenal po zápase. Elliott nakoniec zápas opustil s 27 zákrokmi. Ako jediný ho počas presilovky v prvej tretine prekonal Elias Lindholm. V druhej dvadsaťminútovke vyrovnal stav Wayne Simmonds. Domáci Cam Ward opustil duel s 28 zákrokmi. Flyers ukončili sériu štyroch prehier, Hurricanes natiahli tú svoju na tri zápasy.

Elliottov zákrok zo záveru predĺženia:

Hviezdy duelu: 1. J. Weal (PHI), 2. C. Ward (CAR), 3. E. Lindholm (CAR)

Florida vyhrala štvrtý zápas v sérii

Aleksander Barkov strelil dva góly, prvý víťazný a druhý do prázdnej brány, ktorými doviedol Floridu k domácej výhre 3:1 nad Vancouverom, štvrtej v sérii. Skóre duelu otvoril Jamie McGinn v presilovej hre aj s pomocou Chrisa Taneva, ktorý si jeho strelu zrazil do vlastnej brány. O jediný gól Canucks sa postaral Markus Granlund, ktorý vyrovnával stav na 1:1 vo vlastnom oslabení a ukončil 18-zápasové strelecké suchoty. Harri Säteri zastavil pri štvrtom triumfe v sérii 26 striel, jeho náprotivok Jacob Marsktröm ešte o 11 viac. Neodvrátil však tretiu prehru kanadského tímu na ľade súpera po sebe. Do zostavy sa mu vrátil Sam Gagner. Panthers majú v tejto sezóne bilanciu 15-0-0, ak viedli v zápase po dvoch tretinách.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. H. Säteri (obaja FLA), 3. J. Marsktröm (VAN)

Bäckström, Holtby doviedli Capitals k výhre nad Columbusom

Nicklas Bäckström strelil víťazný gól len 43 sekúnd pred koncom, Braden Holtby zneškodnil 37 striel a Washington uspel v Columbuse 3:2. Domáci viedli po góle Davida Savarda, ale John Carlson a Tom Wilson skóre otočili. Keď ho v 54. minúte vyrovnal Brandon Dubinsky, všetko už nasvedčovalo, že sa bude predlžovať. Potom však Bäckström využil prihrávku T.J. Oshieho a vsietil svoj 200. gól v kariére. Sergej Bobrovskij urobil inak 22 zákrokov. Jeho tím prehral už štvrtý zápas po sebe a deviaty z posledných 11. Vo vyrovnanej Metropolitnej divízii je však stále v hre o play-off. Lídrom divízie je práve Washington.

Bäckströmov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. D. Savard (CBJ)

Duchene pomohol Senators k výhre nad Devils

Matt Duchene zaznamenal gól a dve asistencie, aby oslabená Ottawa porazila New Jersey 5:3. Do listiny strelcov sa zapísali aj Mike Hoffman, Chris DiDomenico, Colin White a Zack Smith. Craig Anderson predviedol 30 zákrokov. Senators v zápase chýbali zranení útočníci Mark Stone a Bobby Ryan, krátko pred zápasom prišli aj o Dericka Brassarda a Natea Thompsona. Travis Zajac, Taylor Hall a Kyle Palmieri sa postarali o góly Devils. Keith Kinkaid inkasoval štyri góly z 20 striel a následne ho nahradil Eddie Läck. Ten kapituloval raz z 12 striel. Duel v hlavnom meste Kanady sledovalo len 13 991 divákov.


Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (OTT), 2. M. Hoffman (OTT), 3. K. Palmieri (NJD)

Minnesota ukončila domácu víťaznú sériu Blues

Šiesti rôzni strelci a 35 zákrokov Devana Dubnyka viedli ku víťazstvu Minnesoty 6:2 na ľade St. Louis, ktorému prerušila sériu troch domácich výhier. Jaden Schwartz síce poslal Blues do vedenia už po 45 sekundách hry, ale Nino Niederreiter, Marcus Foligno a Mikko Koivu v presilovke ešte do prvej prestávky otočili stav. Neskôr sa k nim na listine strelcov pridali Jason Zucker, Matt Dumba a Zach Parise, ktorý tiež využil presilovku. Koivu a Zucker pridali ku gólu asistenciu, Eric Staal a Mikael Granlund ich získali dve. Dmitrij Jaškin uzavrel skóre zápasu svojím prvým gólom od 9. decembra, po 21 dueloch. Carter Hutton striedal po prvej tretine, v ktorej inkasoval trikrát z ôsmich striel. Jake Allen inkasoval zvyšné tri z 12 striel. Wild vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a siedmy z ostatných desiatich.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. J. Zucker, 3. E. Staal (všetci MIN)

Bernier doviedol Colorado k deviatej domácej výhre po sebe

Jonathan Bernier predviedol 38 zákrokov a Colorado zdolalo San Jose 3:1, aby si predĺžilo domácu víťaznú sériu na deväť zápasov. Už len jedna ho delí od klubového rekordu. Rozhodujúce boli dva góly za dve a štvrť minúty v úvode druhej tretiny, o ktoré sa postarali Gabriel Bourque a dvojbodový Tyson Jost. Rovnako dvojbodový J. T. Compher v záverečných sekundách zápasu upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Jediný gól Sharks strelil Joel Ward, ktorý ukončil 29-zápasové gólové suchoty. Martin Jones opustil duel so 17 zákrokmi. Kalifornský tím má za sebou päťzápasový výjazd s bilanciou 2-2-1. Avalanche neprehrali doma od 27. decembra. Proti San Jose nastúpili bez zraneného Mikka Rantanena.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier, 2. T. Jost, 3. N. Zadorov (všetci COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 15:26 0 0 0 -1 0 0 1
T. Jurčo (CHI) 8:24 0 0 0 0 2 3 0
R. Pánik (ARI) 12:08 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 21:48 0 0 0 0 2 0 2
M. Daňo (WPG) 9:25 0 1 1 +1 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies