Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Tocchet: Pánik sa veľmi trápi. Musí viac využívať svoju dobrú strelu

Slovenský útočník Richard Pánik vyslal medzi 24. októbrom a 7. januárom na bránu 42 striel. Ani jedna z nich sa však neskočila gólom. Jeho sebadôvera tak začala klesať.

„Mal som toľko šancí. Možno, ak by z nich boli góly, bol by som sebavedomejší. Namiesto toho som rozmýšľal aj cez dni voľna o tom, že nestrieľam góly. Snažíte sa tvrdo pracovať, zostávať pozitívni, ale niekedy je to veľmi ťažké,“ povedal pre Arizona Sports.

Pánik nakoniec gólové suchoty prelomil 9. januára. Bol to jeho posledný zápas v drese Chicaga, ktoré ho následne vymenilo do Arizony. A v jej drese ťahá ďalšie suchoty. V 12 zápasoch od príchodu do tímu ešte neskóroval, hoci úvod mal vďaka štyrom asistenciám pozitívny.

„Keď sem prišiel, hral štýlom hry, ktorý sa mi páčil, ale v poslednom čase sa veľmi trápil. Prišiel za mnou a povedal: Nehrám dobre, čo môžem urobiť? Podľa mňa nestrieľa puky, nehrá útočne a nevyhráva dostatok súbojov v rohoch. Ak dokáže robiť tieto tri veci, môže z neho byť pekelne dobrý hráč,“ povedal tréner Rick Tocchet.

Článok pokračuje pod reklamou

„Uvedomuje si to a chce na tom pracovať. To je polovica úspechu. Má až príliš dobrú strelu na to, aby nestrieľal góly. Má jednu z najlepších striel v našom tíme, takže by mal chcieť nadobudnúť streleckú mentalitu.“

Pánik má len 6,5% úspešnosť streľby, čo je ďaleko za priemerom 12,5 %, ktorý mal v prvých piatich sezónach v NHL. Vlani si vytvoril osobné maximum s 22 gólmi.

„Stále sa snažím pochopiť systém hry a zvyknúť si naň. Snažím sa aj budovať súhru so spoluhráčmi. Myslím si, že je vo mne toho viac. Bolo by to iné, ak by som tu začal v tréningovom kempe a poznal mojich spoluhráčov v útoku. V strede sezóny je všetko uponáhľané. Je to však súčasť hokeja a musíte to len akceptovať,“ skonštatoval Pánik.

Asistent trénera John MacLean, ktorý má na starosti útočníkov, má pochopenie pre situáciu, v ktorej sa martinský rodák po výmene ocitol. Verí však, že má na to, aby sa mu darilo na ľade podstatne viac.

„Má v sebe všetky potrebné nástroje. Má skvelú strelu, je to robustný hráč, ktorý extrémne dobre korčuľuje, takže sa v jeho prípade nesnažíme znovu vynájsť koleso. Chceme len, aby získal naspäť sebadôveru a aby si pamätal, že je niekedy dobré byť sebecký a vystreliť,“ poznamenal MacLean.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies