Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Gáborík zažil hviezdny debut, Halák zažiaril v derby, Tatar skóroval

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL hrala iba trojica Slovákov, ale všetkým sa darilo. Jaroslav Halák zažiaril čistým kontom ako prvá hviezda duelu. Marián Gáborík zaznamenal gól a asistenciu pri debute v novom tíme, skóroval aj Tomáš Tatar. Alex Ovečkin dosiahol veľký míľnik.

Halák vynuloval Rangers s 50 zákrokmi!

Jaroslav Halák má za sebou zrejme najlepší výkon kariéry. Sériu dvoch prehier ukončil vo veľkom štýle, keď zastavil všetkých 50 striel New Yorku Rangers pri jeho prvom čistom konte v sezóne a 42. v kariére. Až 21 striel chytil v tretej tretine a doviedol New York Islanders k domácej výhre 3:0 v mestskom derby. Vyslúžil si post prvej hviezdy zápasu a i celého večera. Len jeden zákrok mu chýbal na vyrovnanie klubového rekordu Glenna Healyho z roku 1990 v ich počte pri shutoute. Jeho spoluhráči skórovali raz v každej tretine. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil už v piatej minúte Josh Bailey v presilovej hre, ďalšie pridali Jordan Eberle a Thomas Hickey, Nick Leddy získal dve prihrávky. Mathew Barzal asistoval pri všetkých troch a stal sa tretím nováčikom klubovej histórie so 60 bodmi v sezóne. Napodobnil Bryana Trottiera a Mikea Bossyho. Bol to jeho siedmy trojbodový zápis kariéry. Henrik Lundqvist predviedol 32 zákrokov, no nezabránil štvrtej prehre Rangers proti mestskému rivalovi po sebe celkovo a piatej doma, vrátane všetkých troch v tejto sezóne.


Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. M. Barzal, 3. N. Leddy (všetci NYI)

Gáborík hviezdou jeho prvého zápasu v drese Ottawy

Marián Gáborík zrejme potreboval iba nový impulz. Pri debute v drese Ottawy totiž strelil ôsmy gól v sezóne a pridal ôsmu asistenciu, ktorými pomohol novému tímu k výhre 3:2 nad Buffalom, štvrtej domácej v sérii. Počas 18 a štvrť minúty v akcii zaznamenal aj plusový bod, dve strely a bodyček. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu, ktorý rozhodol Mike Hoffman po 73 sekundách predĺženia. Vynútil ho Derick Brassard až pol minúty pred koncom tretej tretiny. Sabres viedli 1:0 i 2:1 po góloch Scotta Wilsona a Evan Rodriguesa, ale ani 33 zákrokov Robina Lehnera nezabránilo koncu ich série štyroch výhier na ľade súpera. Gáborík ho prekonal v úvode tretej tretiny, keď vyrovnal stav na 1:1 tečovaním strely Erika Karlssona. Neskôr asistoval pri góle Brassarda. Karlsson nazbieral dve asistencie, Matt Duchene tri a Craig Anderson prispel k ukončeniu štvorzápasovej série prehier proti Buffalu 23 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. M. Gáborík, 3. M. Duchene (všetci OTT)

Tatar strelil jediný gól Detroitu pri prehre s Tampou

Nikita Kučerov strelil víťazný gól v presilovej hre a asistoval pri zvyšných troch, čím doviedol Tampu Bay k výhre 4:1 nad Detroitom, tretej domácej v sérii. Bol to jeho piaty štvorbodový zápis v kariére. Steven Stamkos dvakrát skóroval, druhýkrát v presilovke, strelecky sa presadil aj Alex Killorn a Victor Hedman nazbieral tri asistencie. Andrej Vasilevskij prispel ku 11 víťazstvu nad Red Wings po sebe 38 zákrokmi a s 34 výhrami v sezóne vedie ligu. Ako jediný na neho našiel recept Tomáš Tatar , ktorý pol minúty pred koncom druhej tretiny znižoval stav na 1:3 v presilovke. Na 15. gól v sezóne potreboval štyri strely počas 16 minút v akcii. Jimmy Howard kryl 28 striel, no Detroit prišiel o trojzápasovú bodovú sériu.

Tatarov 15. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. S. Stamkos, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Devils ukončili víťaznú sériu Hurricanes, Hall s klubovým rekordom

Stefan Noesen strelil dva góly, Nico Hischier zaznamenal gól a dve prihrávky a New Jersey zdolalo doma Carolinu 5:2, čím jej ukončilo sériu troch výhier. Rozdielový gól vsietil v závere druhej tretiny Kyle Palmieri, skóroval aj dvojbodový Damon Severson a Keith Kinkaid sa prezentoval 27 zákrokmi. O desať menej ich urobil Scott Darling, z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Jeff Skinner a Brett Pesce. Taylor Hall asistoval a natiahol bodovú sériu na 16 zápasov, čo je nový klubový rekord. Devils vyhrali aj druhý duel po predošlých troch prehrách.

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier, 2. S. Noesen, 3. D. Severson (všetci NJD)

Penguins natiahli domácu víťaznú šnúru, Murray s míľnikom

Matt Murray zastavil 34 striel pri svojom 62. triumfe v 100. zápase kariéry a doviedol Pittsburgh k víťazstvu 3:1 nad Los Angeles, treťom po sebe. Znamenalo predĺženie domácej série výhier na 10 duelov, len o tri menej ako je klubový rekord z prelomu rokov 2013 a 2014. Zach Aston-Reese rozhodol druhý zápas po sebe, keď poslal Penguins do vedenia 2:1 v presilovej hre. Ryan Reaves otvoril skóre a Jevgenij Malkin ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Murrayho prekonal ako jediný Dion Phaneuf, ktorý debutoval v drese Kings krátko po výmene z Ottawy. V presilovke vyrovnával stav na 1:1 už 76 sekúnd po góle Reavesa. Jonathan Quick chytil 36 striel, ale kalifornský tím prehral tretíkrát po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Murray (PIT), 2. J. Quick (LAK), 3. Z. Aston-Reese (PIT)

Calgary ukončilo bodové série Rinneho i Nashville

Calgary dvakrát zmazalo jednogólové manko a troma gólmi po sebe rozhodlo o výhre 4:3 v Nashville, ktorému ukončilo sériu troch domácich triumfov a siedmich zápasov s bodom. Matthew Tkachuk s Dougiem Hamiltonom dvakrát vyrovnali stav v presilových hrách a pridali po asistencii, Sean Monahan prihral na oba ich góly a David Rittich predviedol 29 zákrokov. Skórovali aj Mark Jankowski a Curtis Lazar, ktorého gól bol napokon víťazný. Yannick Weber, dvojbodový Ryan Johansen a Nick Bonino skórovali z hráčov Predators, kým Pekka Rinne opustil duel s 27 zákrokmi. Flames mu uštedrili prvú prehru v riadnom hracom čase od 2. januára (10-0-1) a ukončili šesťzápasový výjazd s bilanciou 4-2-0.

Hviezdy duelu: 1. Y. Weber, 2. R. Johansen (obaja NSH), 3. D. Hamilton (CGY)

Ovečkinovi a Capitals sa opäť v Minnesote zadarilo

Tom Wilson strelil dva góly, Alex Ovečkin zaznamenal gól a tri asistencie, aby Washington porazil Minnesotu pomerom 5:2. Nicklas Bäckström a Andre Burakovsky zaznamenali po góle a asistencii, Philipp Grubauer urobil 32 zákrokov. Z domácich hráčov sa presadili Nino Niederreiter, ktorý strelil svoj 100. gól v NHL a veterán Eric Staal. Devan Dubnyk zastavil 22 striel. Wild prišli o rekordnú bodovú sériu v domácich zápasoch, ktorá sa skončila na čísle 13. Ovečkin potvrdil, že sa mu proti nim darí. V ôsmich zápasoch na ľade Minnesoty strelil 11 gólov. Momentálne ho osem delí od méty 600 gólov v NHL, pričom dosiahol hranicu 1 100 bodov ako 61. hráč histórie. Capitals vyhrali 10 zo 14 zápasov, ktoré Ovečkin odohral proti Wild. Získal v nich 25 bodov (15+10).

Ovečkinov 1 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. A. Ovečkin, 3. T. Wilson (všetci WSH)

Chicago prehralo ôsmy duel v sérii. Nestačilo na Ducks

Adam Henrique prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny, aby si Anaheim posilnil nádeje na play-off víťazstvom 3:2 nad Chicagom, ktoré hralo bez slovenského útočníka Tomáša Jurča. K triumfu prispel gólom a dvoma asistenciami Ondřej Kaše, Nick Ritchie pridal gól a asistenciu, John Gibson predviedol 42 zákrokov. Prekonali ho len Brandon Saad a Duncan Keith. Ich góly ani 29 zákrokov Antona Forsberga však nepomohlo Blackhawks ukončiť sériu prehier, ktorá trvá už osem zápasov! Je pritom ich najdlhšia od roku 2012, keď tím prehral deväť duelov po sebe.

Hviezdy duelu: 1. O. Kaše (ANA), 2. A. Henrique (ANA), 3. D. Keith (CHI)

Rozbehnutá Arizona porazila aj Montreal

Brendan Perlini skóroval dvakrát v rozmedzí 19 sekúnd druhej tretiny a Arizona potvrdila aktuálnu formu tretím víťazstvom po sebe, štvrtým z posledných piatich duelov, keď zdolala Montreal 5:2. Clayton Keller zaznamenal gól a tri asistencie ako prvý nováčik Coyotes so štyrmi bodmi v zápase od roku 2009. Tobias Rieder a Josh Archibald sa tiež tešili z gólov. Medzi tri hviezdy zápasu sa dostal aj Antti Raanta, ktorý zneškodnil 34 striel súpera. Recept na neho našli len Brendan Gallagher a Daniel Carr, ktorí v tretej tretine zdramatizovali duel znížením na 2:3. Carey Price čelil len 21 strelám. Richard Pánik ho ohroziť nemohol, pretože opäť nehral.

Perliniho dva rýchle góly:

Hviezdy duelu: 1. C. Keller, 2. B. Perlini, 3. A. Raanta (všetci ARI)

Vegas predĺžilo Edmontonu sériu prehier

Jonathan Marchessault strelil víťazný gól, na streleckej listine ho doplnili Ryan Carpenter, William Karlsson a Erik Haula, aby Vegas porazilo Edmonton 4:1. Pre Karlssona išlo o rovný 30. gól v sezóne a 100. bod v NHL. K víťazstvu bolo potrebných aj 28 zákrokov Marc-Andre Fleuryho, ktorý prišiel o čisté konto v 53. minúte, keď čestný úspech Oilers vsietil Leon Draisaitl. Cam Talbot opustil duel s 24 zákrokmi. Golden Knigths vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a 21. domáci v sezóne, len o jeden menej ako je ligový rekord nováčika. Kanadský tím natiahol sériu prehier na päť zápasov a už sa prakticky môže s play-off rozlúčiť. Aktuálna strata je 18-bodová.

Karlssonov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. R. Carpenter, 3. M. Fleury (všetci VGK)

Jones doviedol Sharks k triumfu nad Canucks

Martin Jones zneškodnil 43 striel, aby doviedol San Jose k výhre 4:1 nad Vancouverom. K tretiemu triumfu z posledných štyroch zápasov pomohli gólmi Mikkel Bödker, Brent Burns, Marcus Sörensen a Chris Tierney. Všetci okrem Sörensena zaznamenali aj po asistencii. Burns pritom vo štvrtej sezóne po sebe dosiahol na hranicu 50 bodov. O jediný gól Canucks sa postaral Daniel Sedin v tretej tretine. Anders Nilsson kapituloval štyrikrát z 30 striel. Kanadský tím prehral šiesty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. Ch. Tierney, 3. B. Burns (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 50/50 (100 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 16:03 1 0 1 0 0 4 0
M. Gáborík (OTT) 18:12 1 1 2 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies