Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Jurčo hral opäť s hviezdami, tentokrát aj bodoval

V jednom z piatich piatkových zápasoch NHL malo zastúpenie aj Slovensko. Útočník Tomáš Jurčo tentokrát šancu hrať po boku hviezd využil na zisk prihrávky, ktorou prispel k výhre Blackhawks.

Jurčo asistoval pri výhre nad Sharks

Tomáš Jurčo si opäť zahral po boku Patricka Kanea a Artema Anisimova, no tentokrát zaznamenal jednu prihrávku, aby prispel k výhre Chicaga 3:1 nad San Jose. Slovenský útočník prihrával na gól Anisimovovi, ktorý spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Víťazný gól strelil narodeninový oslávenec Nick Schmaltz a do čierneho sa trafil aj Jan Rutta, ktorý sa vrátil do akcie po zranení. Obaja zaznamenali aj po asistencii, Anthony Duclair ich nazbieral dve. Triumf Blackhawks by sa však nezrodil bez spoľahlivého výkonu J.F. Berubeho, ktorý pri svojom prvom štarte za Chicago zneškodnil 42 striel, najviac v kariére. „Už som dávno neštartoval v NHL. Bola to zábava. Išiel som na ľad a snažil som sa užiť si každý okamih,“ poznamenal po zápase. Ako jediný ho v 53. minúte prekonal Timo Meier. Martin Jones opustil duel s 33 zákrokmi, pričom Jurčo ho neohrozil ani raz. Košický rodák odohral takmer 17 minút a zaregistroval aj plusový bod, bodyček a dva bloky.

Jurčova 2. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Schmaltz, 2. J. Berube, 3. A. Duclair (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Granlund a Staal doviedli Wild k výhre nad Rangers

Minnesota sa uistila, že z newyorskej oblasti odíde s troma víťazstvami. Po triumfoch nad Islanders a Devils zdolala aj Rangers a to pomerom 4:1. Jej góly si rozdelili dvaja hráči – Mikael Granlund aj Eric Staal skórovali dvakrát a pridali aj po dve asistencie. Devan Dubnyk predviedol 22 zákrokov a puk vyťahoval z brány len v druhej tretine, keď ho prekonal Jesper Fast. Alexandar Georgiev štartoval v druhom zápase po sebe, ale opäť si víťazstvo nepripísal. Tentokrát urobil 33 zákrokov. Newyorský tím prehral už šiesty zápas v sérii a v druhom po sebe si jeho dres neobliekol Rick Nash, na ktorého výmene Rangers stále pracujú. Do ich zostavy sa aspoň vrátil Chris Kreider, ktorý nehral od 27. decembra.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund, 2. E. Staal, 3. R. Suter (všetci MIN)

Penguins natiahli víťaznú sériu jasnou výhrou nad Hurricanes

Penguins sa najskôr rozlúčili s Ianom Coleom a Ryanom Reavesom, ktorí boli vymenení do Ottawy a Vegas. Potom porazili Carolinu hladko 6:1, aby natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov dostali sa na čelo Metropolitnej divízie. Od predošlého stretnutia s Hurricanes, v ktorom neskórovali, majú bilanciu 16-3-1. K piatkovej výhre najväčšou mierou pomohli Phil Kessel a Jevgenij Malkin, ktorí strelili po dva góly a pridali aj po asistencii. Jake Guentzel zaznamenal gól a dve asistencie, Sidney Crosby a Olli Määttä tiež skórovali a Matt Murray z 28 striel inkasoval len raz. V druhej tretine ho prekonal Teuvo Teräväinen. Domáci Cam Ward opustil duel s 33 zásahmi a jeho tím prehral štvrtý zápas po sebe. Crosby dosiahol 20-gólovú hranicu v 11. sezóne kariéry, čo pred ním v klubovej histórii dokázali iba Jaromír Jágr (11) a Mario Lemieux (12). Kris Letang sa s 332 asistenciami vyrovnal rekordérovi Penguins medzi obrancami, Paulovi Coffeymu.

Crosbyho 20. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. J. Guentzel, 3. O. Määttä (všetci PIT)

Hellebuyck vynuloval St. Louis v klubovom rekorde

Connor Hellebuyck opäť vynuloval St. Louis. Tentokrát eliminoval všetkých 34 striel, aby doviedol Winnipeg k výhre 4:0. Bolo to jeho šieste čisté konto v sezóne, tretie v šiestich zápasoch proti Blues, s ktorým vytvoril nový klubový rekord. Blake Wheeler a Kyle Connor zaznamenali po góle a asistencii, do čierneho sa trafili aj Nic Petan a Patrik Laine. Kým Jets vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, Blues v nich majú bilanciu 0-4-1. Jake Allen opustil duel s 19 zákrokmi. „Urobili sme príliš veľa chýb v 60 minútach. Robil som ich aj ja,“ povzdychol si po zápase. Marko Daňo v zápase nehral.

Rekordné čisté konto Hellebuycka:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. B. Wheeler, 3. K. Connor (všetci WPG)

Prvý útok doviedol Vegas k výhre nad Canucks

William Karlsson strelil dva góly a pridal asistenciu, Jonathan Marchessault zaznamenal gól a asistenciu, Reilly Smith tri asistencie. Prvý útok doviedol Vegas k výhre 6:3 nad Vancouverom, ktorá bola pre ligového nováčika piata z posledných šiestich zápasov. K návratu na čelnú pozíciu v celej NHL pomohli aj presné zásahy Čechov Tomáša Hyku a Tomáša Noseka. Hyka skóroval po prvýkrát v NHL. Triumf poistil strelou do prázdnej brány David Perron. Marc-Andre Fleury čelil 33 strelám, z ktorých ho pokorili Sven Bärstchi, Thomas Vanek a Daniel Sedin. Ten zaznamenal aj asistenciu. V bráne Canucks, ktorí doteraz prehrali všetky tri vzájomné zápasy, sa vystriedali obaja gólmani. Anders Nilsson inkasoval päť gólov z 25 striel, Jacob Markström následne kryl všetkých osem striel.


Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. R. Smith, 3. T. Hyka (všetci VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Jurčo (CHI) 16:53 0 1 1 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies