Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Sekera asistoval, Tatar debutoval v drese Vegas

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Bodoval iba Andrej Sekera, kým z výhry sa tešil len Zdeno Chára. Tomáš Tatar absolvoval premiéru v novom tíme. Rick Nash s Erikom Karlssonom dosiahli míľniky, Eric Staal strelil hetrik.

Sekera asistoval pri prehre Oilers v San Jose

Slovenský obranca Andrej Sekera prihrával na prvý gól Edmontonu, ktorým Connor McDavid otvoril v piatej minúte skóre zápasu. Neskôr sa ešte tešil z gólu aj Jesse Puljujärvi, ale dva góly na triumf nad San Jose nestačili. Sharks vyšla dobre druhá tretina, v ktorej strelili štyri góly, aby nakoniec vyhrali pomerom 5:2. Joe Pavelski, Justin Braun, Timo Meier a Logan Couture skórovali predtým, ako Chris Tierney uzavrel zápas gólom do prázdnej brány. Pavelski pridal tri asistencie, Evander Kane ich zaznamenal pri svojom debute v novom drese dve. Martin Jones pomohol k ukončeniu trojzápasovej série prehier 24 zákrokmi, Cam Talbot ich urobil 29. Sekera odohral 18 minút a pripísal si aj mínusový bod, bodyček a štyri bloky. Edmonton prišiel o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. E. Kane, 3. T. Meier (všetci SJS)

Boston predĺžil Caroline sériu prehier, Nash s míľnikom

Charlie McAvoy skóroval po 68 sekundách predĺženia, čím zavŕšil obrat Bostonu z 1:3 a rozhodol o domácej výhre 4:3 nad Carolinou. Rick Nash a Tommy Wingels strelili prvé góly v drese Bruins, presadil sa aj Riley Nash. Všetci strelci okrem Ricka Nasha, ktorý zaznamenal 800. bod v NHL, si pripísali aj po asistencii, Jake DeBrusk ich získal dve. Tuukka Rask predviedol 29 zákrokov a Boston sa vyhol tomu, aby prvýkrát v sezóne prehral tri zápasy v normálnom hracom čase po sebe. Slovenský obranca Zdeno Chára bol s časom 23:50 najvyťaženejším hráčom duelu. Konto si obohatil o plusový bod, štyri strely, štyri bodyčeky a blok. Cam Ward kryl 28 striel, ale nezabránil šiestej prehre Hurricanes v sérii. Z jeho spoluhráčov skórovali Brock McGinn s dvojbodovým Teuvom Teräväinenom v presilovkách a Sebastian Aho, všetci v prvej tretine. Justin Faulk dvakrát asistoval a Joakim Nodrström nedohral zápas pre zranenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. Rick Nash, 2. T. Wingels, 3. Ch. McAvoy (všetci BOS)

Tatar hral dobre, Vegas však opäť prehralo s L.A.

Slovenský útočník Tomáš Tatar dal o sebe pri premiére v novom drese vedieť, podal veľmi dobrý výkon a na ľade ho bolo vidno. Premiéra by však bola lepšia, ak by bodoval a pomohol tak tímu k výhre. Ani jedno sa v utorok skutočnosťou nestalo. Vegas síce viedlo po góle Williama Karlssona, ale Los Anglees sa podarilo rýchlo odpovedať a nakoniec sa tešilo z triumfu 4:1. K druhej výhre nad Golden Knights za dva dni viedli góly Kylea Clifforda, Tylera Toffoliho, Anžeho Kopitara a Jeffa Cartera, ako aj 41 zákrokov Jacka Campbella, ktorý si pripísal prvú výhru v NHL pri svojom druhom štarte kariéry. Jeho náprotivok, Maxime Lagace, inkasoval štyri góly z 30 striel. Tatar odohral 12 a pol minúty. Na bránu vyslal štyri strely a urobil aj tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. W. Karlsson (VGK)

Ottawa prehrala aj vo Washingtone, Karlsson dosiahol veľkú métu

Jevgenij Kuznecov strelil dva góly, vrátane víťazného v závere druhej tretiny a Washington doma zdolal trápiacu sa Ottawu 3:2. Zvyšný gól pridal Tom Wilson, Matt Niskanen dvakrát asistoval a Philipp Grubauer chytil 28 striel pri jeho štvrtej výhre v sérii. Prekonali ho Mike Hoffman v presilovej hre a dvojbodový Erik Karlsson, ktorý si pripísal prvý gól na ľade súpera v sezóne a jubilejný 500. bod v NHL. Ani 19 zákrokov Mikea Condona a jeho sekundárna asistencia pri Hoffmanovom góle neodvrátili piatu prehru Senators v sérii celkovo a šiestu na súperovom klzisku. Na play-off strácajú už 17 bodov. Navyše, v zápase sa im zranil Mark Borowiecki. Capitals zdolali Ottawu tretíkrát po sebe a vrátili sa na čelo Metropolitnej divízie.


Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. M. Niskanen (obaja WSH), 3. E. Karlsson (OTT)

Prvý útok Minnesoty rozobral St. Louis so 14 bodmi

Eric Staal strelil zaznamenal hetrik a dve asistencie, Jason Zucker gól a štyri asistencie a Mikael Granlund dva góly a dve prihrávky. Prvý útok Minnesoty nazbieral spolu 14 bodov a zariadil víťazstvo 8:3 nad St. Louis, piate v sérii. S ôsmimi gólmi si vyrovnala klubový rekord. Skórovali aj dvojbodový Mikko Koivu a Jared Spurgeon, Ryan Suter trikrát asistoval a Devan Dubnyk urobil 22 zákrokov. Recept na neho našli dvojgólový Vladimir Tarasenko a Alex Pietrangelo. Jaden Schwartz s Alexom Steenom získali po dve prihrávky, kým v bráne Blues sa vystriedali obaja brankári. Jake Allen inkasoval trikrát z ôsmich striel v prvej tretine, Carter Hutton päťkrát zo zvyšných 25. Ich tím prehral siedmy zápas v sérii, čo je najviac od prelomu rokov 2009 a 2010.


Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. J. Zucker, 3. M. Granlund (všetci MIN)

Hartman rozhodol o výhre Nashville, Josi päťbodový

Paul Stastny pri svojom debute zaznamenal gól a asistenciu, no jeho Winnipeg nestačil v prestrelke na Nashville, ktorý sa tešil z triumfu 6:5. Rozhodol o ňom ďalší hráč, ktorý zmenil v deň prestupovej uzávierky dres – Ryan Hartman. K predĺženiu víťaznej série na päť zápasov pomohli aj dva góly Craiga Smitha či presné zásahy Kylea Turrisa, Mattiasa Ekholma a Ryana Johansena. Roman Josi nazbieral päť asistencií. Pekka Rinne urobil 34 zákrokov a okrem syna Petra Šťastného ho prekonali aj Matt Hendricks, Nikolaj Ehlers a dvojgólový Mark Scheifele. Jets viedli 1:0, 3:1 aj 5:3. Zápas stratili v poslednej desaťminútovke, v ktorej Connor Hellebuyck inkasoval trikrát. Zápas opustil s 26 zákrokmi. Marko Daňo nehral.


Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. P. Stastny (WPG), 3. C. Smith (NSH)

Bishop vynuloval Flames

Ben Bishop zneškodnil 38 striel, aby vychytal svoje piate čisté konto v sezóne a 24. v kariére. Dallas vďaka nemu uspel v domácom zápase proti Calgary 2:0. O góly sa postarali Devin Shore na konci prvej a Tyler Seguin v strede druhej tretiny. Jona Gilliesa prekonali z 26 striel. Pre brankára Flames to bola prvá prehra v šiestich zápasoch NHL.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (DAL), 2. D. Shore (DAL), 3. D. Hamilton (CGY)

Devils ukončili domáci víťaznú sériu Penguins, Hall vyrovnal rekord

Taylor Hall zaznamenal gól a asistenciu, ktorými pomohol New Jersey zvíťazil v Pittsburghu 3:2 a natiahnuť sériu výhier na ľade súpera na štyri zápasy. Bodoval v 15. dueli tímu po sebe, čím vyrovnal klubový rekord Patria Eliáša a Briana Giontu. Jeho osobná bodová šnúra trvá už 22 zápasov. Kyle Palmieri a Stefan Noesen tiež skórovali, Damon Severson s Travisom Zajacom dvakrát asistovali a Keith Kinkaid sa prezentoval 36 zákrokmi. Noesen odohral 100. zápas v NHL. Sidney Crosby a dvojbodový Jake Guentzel skórovali z hráčov Penguins, ktorí prišli o 11-zápasovú víťaznú sériu na domácom ľade. Casey DeSmith opustil duel s 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. D. Severson (obaja NJD), 3. S. Crosby (PIT)

McCann rozhodol o výhre Floridy nad Torontom

Jared McCann skóroval 73 sekúnd pred koncom predĺženia a rozhodol o domácej výhre Floridy 3:2 nad Torontom, tretej v sérii. V normálnom hracom čase ju poslali do vedenia 2:0 Aleksander Barkov v presilovke a dvojbodový Jonathan Huberdeau, kým Vincent Trocheck dvakrát asistoval a Roberto Luongo sa zaskvel 37 zákrokmi. O 11 menej ich predviedol Curtis McElhnney, z ktorého spoluhráčov zmazali stratu Dominic Moore a Zach Hyman. Maple Leafs prehrali druhý zápas po sebe, ale bodovali v posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. J. McCann, 2. J. Huberdeau, 3. R. Luongo (všetci FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (OTT) 15:50 0 0 0 -1 0 2 1
T. Tatar (VGK) 12:38 0 0 0 0 0 4 3
Z. Chára (BOS) 23:50 0 0 0 +1 0 4 4
A. Sekera (EDM) 17:58 0 1 1 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies