Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára dvojbodový, Jurčo skóroval

Vo štvrtok sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj s piatimi Slovákmi, z ktorých dvaja bodovali. Zdeno Chára prispel k výhre dvomi bodmi, kým Tomáš Jurčo skóroval pri prehre.Traja brankári vychytali nuly, Vegas dosiahlo ďalší rekord a Taylor Hall prišiel o dlhú bodovú sériu.

Marchand zariadil triumf Bruins nad Flyers, Chára dvojbodový

Brad Marchand dotlačil za Alexa Lyona nahodený puk od Zdena Cháru a 22 sekúnd pred koncom tretej tretiny rozhodol o víťazstve Bostonu 3:2 nad Philadelphiou. Bolo preň piatym v sérii celkovo a šiestym v domácej TD Garden. Slovenský obranca a kapitán Bruins k nemu prispel hneď dvomi bodmi, keď asistoval aj pri prvom góle Briana Giontu po návrate do NHL. Odohral takmer 24 minút ako jasne najvyťaženejší hráč tímu a druhý v zápase. Pripísal si na konto aj dve „plusky“, štyri strely, tri bodyčeky a dva bloky. Skóroval aj Riley Nash, David Pastrňák dvakrát asistoval a Tuukka Rask predviedol 31 zákrokov. Prekonali ho Jakub Voráček, ktorý otvoril skóre po 98 sekundách hry v presilovke a Jori Lehterä, ktorý vyrovnal stav na 2:2 vo vlastnom oslabení. Lyon urobil 24 zákrokov, ale nezabránil piatej prehre Flyers v sérii po predošlej šesťzápasovej víťaznej šnúre. Na ľade súpera prehrali posledné tri duely. Marchand sa stal siedmym hráčom v klubovej histórii, ktorý rozhodol tri zápasy Bostonu po sebe.

Marchandov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand , 2. R. Nash (obaja BOS), 3. J. Voráček (PHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Jurčov gól nepomohol Chicagu k výhre nad Hurricanes

Slovenský útočník Tomáš Jurčo usmernil puk do brány, aby svojím tretím gólom v sezóne otvoril skóre domáceho zápasu. Chicago v ňom viedlo dokonca dvakrát, ale nakoniec sa z výhry 3:2 tešila Carolina, ktorá sa tak udržiava vo vzdialenosti štyroch bodov od Columbusu na poslednom postupovom mieste Východnej konferencie. Na gól Jurča odpovedal Jaccob Slavin, na gól Patricka Sharpa zase Justin Williams. Rozhodujúci gól strelil v tretej tretine Seastian Aho, ktorý ako jediný využil presilovku. Scott Darling kryl 22 striel pri jeho návrate do Chicaga, ktoré ho v apríli minulého roka vymenilo do Raleigh. Domáci Jean-Francois Berube urobil 37 zákrokov. Jurčo v zápase odohral 12 minút, počas ktorých zaznamenal aj tri strelecké pokusy a jeden plusový bod.

Jurčov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Williams (CAR), 2. J. Berube (CHI), 3. E. Lindholm (CAR

Fleury vynuloval Detroit, Tatar pri návrate nebodoval

Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 28 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne a 47. v kariére, čo ho radí na štvrté miesto spomedzi aktívnych brankárov v lige. Doviedol ním Las Vegas k výhre 4:0 v Detroite, ktorou vyrovnalo ďalší nováčikovský rekord NHL. S 19. výhrou na ľade súpera napodobnilo historický zápis Mighty Ducks z ročníka 1993/94. O všetky góly sa postarali dvaja hráči tretieho útoku, ktorí skórovali po dvakrát. Alex Tuch otváral a uzatváral skóre, kým Cody Eakin pridal ku dvom gólom asistenciu. Prvý strelil vo vlastnom oslabení. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 15 a trištvrte minúty ako člen prvého útoku pri jeho prvom návrate do Detroitu od výmeny. Nebodoval, ale zaznamenal tri strely a dva menšie tresty – za nedovolené bránenie v hre a hákovanie. Jimmy Howard kryl rovnako ako Fleury 28 striel, ale nezabránil piatej prehre Red Wings v sérii. Na play-off strácajú už 12 bodov.

Fleuryho čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. C. Eakin, 3. A. Tuch (všetci VGK)

Josefson rozhodol v nájazdoch o výhre Buffala v Ottawe

Jacob Josefson premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Buffalo zvíťazilo v Ottawe 4:3. Sam Reinhart strelil gól, pridal asistenciu a taktiež uspel v nájazdovej lotérii. Marco Scandella a Scott Wilson ho zo spoluhráčov doplnili na listine strelcov, kým Robin Lehner chytil 37 striel a dva z troch nájazdov. Prekonal ho v nich iba Matt Duchene, ktorý si pripísal aj asistenciu. V normálnom hracom čase na neho našli recept dvojgólový Ryan Dzingel a Thomas Chabot. Mark Stone asistoval a predĺžil si bodovú sériu na 10 zápasov. Ani 31 zákrokov Craiga Andersona však neodvrátilo tretiu prehru Senators na ľade súpera po sebe. Slovenský krídelník Marián Gáborík ho strelecky ohrozil raz počas necelých 10 a pol minúty v akcii. Lehner vychytal aspoň bod aj v deviatom zápase proti Ottawe v kariére (6-0-3).

Josefsonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. R. Dzingel (OTT), 2. J. Josefson, 3. S. Reinhart (obaja BUF)

McDavid rozhodol zápas brankárov. Oilers zdolali Islanders

Brankári oboch tímov dlho odolávali. Nakoniec však v úvode tretej tretiny Cam Talbot nestačil na zakončenie Thomasa Hickeyho a Edmonton prehrával. Na dobrej ceste k víťazstvu bol Christopher Gibson, ktorý však predsa len kapituloval. V 59. minúte vynútil predĺženie Connor McDavid, ktorý nakoniec uspel aj v nájazdoch, aby rozhodol o výhre 2:1 nad Islanders. Talbot k nej prispel 30 zákrokmi, Gibson ich predviedol až 35. Kým Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, Andrej Sekera v ňom odohral 15 a pol minúty. Pripísal si jednu strelu na bránu a jeden mínusový bod. Edmonton vyhral druhý zápas po sebe, New York natiahol sériu prehier už na osem zápasov.

McDavidov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. C. Gibson (NYI), 3. C. McDavid (EDM)

Predators natiahli rekordnú sériu na desať duelov

Austin Watson strelil na konci druhej tretiny gól v oslabení a Nashville porazil Anaheim 4:2, aby natiahol svoju rekordnú sériu víťazstiev na desať zápasov. V tejto sezóne žiaden iný tím neťahal dlhšiu víťaznú sériu a Predators si vďaka nej upevňujú pozíciu lídra Západnej konferencie. Craig Smith, Ryan Johansen a Viktor Arvidsson sa tiež tešili z gólov, Filip Forsberg pridal dve asistencie. Pekka Rinne urobil 31 zákrokov, aby si zlepšil bilanciu v posledných 20 zápasoch na 18-1-1. Prekonal ho len Rickard Rakell, ktorý vsietil oba góly Ducks. John Gibson inkasoval štyri góly z 28 striel. Kalifornský tím prišiel o sériu troch výhier a s Predators v tejto sezóne prehral všetky tri plánované vzájomné duely.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. A. Watson, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Jets ukončili Hallovu sériu, Hellebuyck vytvoril rekord

Connor Hellebuyck chytil 41 striel a vychytal 35. výhru v sezóne, ktorou stanovil nový klubový rekord. Dokonca si pripísal aj asistenciu a doviedol Winnipeg k víťazstvu 3:2 v New Jersey, štvrtému po sebe celkovo a piatemu na ľade súpera v sérii. Gólmi ho zariadili Joel Armia, Nikolaj Ehlers a Patrik Laine, ktorý bodoval v 10. zápase v sérii. Naopak, Taylor Hall nebodoval prvýkrát v roku 2018 a ukončil osobnú bodovú šnúru na 26 dueloch. Nazbieral počas nej 38 bodov. Z jeho spoluhráčov skórovali Kyle Palmieri a dvojbodový Nico Hischier, kým Cory Schneider urobil 21 zákrokov. Travis Zajac nedohral zápas pre zranenie. Marko Daňo opäť nebol v zostave Jets.


Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. N. Hischier (NJD), 3. N. Ehlers (WPG)

Luongo vychytal 75. nulu pri jasnej výhre nad Canadiens

Roberto Luongo urobil 40 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a 75. v bohatej kariére. Nick Bjugstad nadviazal na hetrik ďalším gólom, aby Florida zdolala Montreal hladko 5:0 a pripísala si siedme domáce víťazstvo v rade. Jevgenij Dadonov zaznamenal gól a asistenciu, Vincent Trocheck, Michael Haley a Jonathan Huberdeau tiež skórovali z hráčov Panthers. Tí bodovali v ôsmom zápase po sebe a sú len dva body za posledným postupovým miestom vo Východnej konferencii s troma zápasmi k dobru. Keith Yandle nazbieral tri asistencie, Aleksander Barkov dve. Canadiens prehrali druhý zápas po sebe a Charlie Lindgren ho opustil s 27 zákrokmi. Zápas nedohral Rinat Valiev, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. K. Yandle, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

Jones rozhodol o výhre Columbusu nad Coloradom

Seth Jones nazbieral dve asistencie a po 59 sekundách nadstaveného času rozhodol o výhre Columbusu 5:4 nad Coloradom, tretej v sérii celkovo a štvrtej doma. Ako prvý obranca v klubovej histórii strelil štyri góly v predĺžení v základnej časti. Thomas Vanek strelil prvé dva góly v drese Blue Jackets, skórovali aj dvojbodový Boone Jenner a Zach Werenski v presilovke. Pierre-Luc Dubois dvakrát asistoval a Joonas Korpisalo sa prezentoval 23 zákrokmi. Prekonali ho dvakrát Carl Söderberg a raz Tyson Barrie s Gabrielom Landeskogom, ktorý využil presilovku. Mikko Rantanen získal dve prihrávky a Semion Varlamov kryl 39 striel. Avalanche prišli o náskok 2:0, potom vyrovnali stav z 2:4 na 4:4. Napokon však prehrali tretí zápas po sebe celkovo a štvrtý na ľade súpera v sérii.

Jonesov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Jones, 2. T. Vanek, 3. B. Jenner (všetci CBJ)

Tampa si natiahla bodovú sériu, Vasilevskij vyrovnal rekord

Andrej Vasilevskij zastavil 27 striel pri jeho 40. víťazstve v sezóne, ktorým vyrovnal klubový rekord Bena Bishopa spred troch rokov. Najmä vďaka nemu Tampa Bay zdolala New York Rangers 5:3 a predĺžila si bodovú sériu na deväť zápasov. Líder NHL vyhral posledné štyri duely a bodoval v ostatných piatich na domácom ľade. Anthony Cirelli zaznamenal gól a dve asistencie, Chris Kunitz víťazný gól a jednu prihrávku. Na listine strelcov ich doplnili Cedric Paquette, Adam Erne a Tyler Johnson, Michal Sergačov dvakrát asistoval. Henrik Lundqvist inkasoval štyrikrát z 31 striel, striedajúci Alexandar Georgiev raz zo zvyšných 13. Z hráčov Rangers sa strelecky presadili trojbodový Ryan Spooner, dvojbodový Kevin Hayes a Mats Zuccarello. Newyorský tím prehral druhý zápas po sebe a prišiel o sériu troch výhier vonku.

Hviezdy duelu: 1. A. Cirelli, 2. Ch. Kunitz, 3. M. Sergačov (všetci TBL)

Boedker, Jones doviedli Sharks k výhre nad Blues

Mikkel Boedker prelomil bezgólový stav v 53. minúte, aby rozhodol o víťazstve San Jose 2:0 nad St. Louis. Druhý gól pridal ako poistku do prázdnej brány Tomáš Hertl a svoje štvrté čisté konto v sezóne vychytal Martin Jones, ktorý však čelil len 16 strelám. Najväčšie problémy kalifornskému tímu robil Jake Allen, ktorý zneškodnil 34 striel. Kým Sharks vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch, Blues prehrali deviaty duel z posledných desiatich a poriadne si komplikujú boj o play-off.

Hviezdy duelu: 1. M. Boedker (SJS), 2. M. Jones (SJS), 3. J. Allen (STL)

Kings si poradili s Capitals 3:1

Jeff Carter zaznamenal gól a asistenciu, Jonathan Quick predviedol 25 zákrokov a Los Angeles porazilo Washington pomerom 3:1, aby sa vrátilo na víťaznú koľaj a vyhralo štvrtý zápas z posledných piatich. Do čierneho sa trafil aj navrátilec Trevor Lewis, kým Kyle Clifford pridal gól do prázdnej brány. Jediný gól Capitals strelil Jakub Vrána, Philipp Grubauer kapituloval dvakrát z 28 striel. Capitals prehrali druhý zápas po sebe na aktuálnom tripe.

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. J. Quick, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (OTT) 10:23 0 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (VGK) 15:46 0 0 0 0 4 3 0
T. Jurčo (CHI) 12:10 1 0 1 +1 0 3 1
Z. Chára (BOS) 23:55 0 2 2 +2 0 4 3
A. Sekera (EDM) 15:30 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies