Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik dvojbodový, Chára so Sekerom asistovali

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých traja bodovali. Zdeno Chára vyhral súboj s Tomášom Jurčom, v ktorom si pripísal asistenciu. Andrej Sekera prihrával na víťazný gól, kým Richard Pánik skóroval i asistoval. Vegas vytvorilo ďalší ligový rekord, Henrik Lundqvist dosiahol míľnik.

Pánikove dva body neodvrátili koniec bodovej série Arizony

Richard Pánik odohral zrejme najlepší zápas v drese Arizony. Mal prsty v oboch jej góloch, keď na prvý prihral Christianovi Dvorakovi a druhý sám strelil. Jeho ôsmy gól ani 16. asistencia v sezóne však nezabránili prehre 2:5 na ľade Colorada, ktorá znamenala koniec štvorzápasovej bodovej série celkovo i vonku. Slovenský útočník odohral 18 a pol minúty aj s dvomi „pluskami“, dvomi bodyčekmi a až šiestimi strelami, najviac zo všetkých hráčov. Bol to jeho druhý viacbodový zápis, šiesty a siedmy bod od výmeny z Chicaga. Mikko Rantanen zaznamenal gól a dve asistencie, Blake Comeau, Carl Söderberg a Tyson Barrie po góle a jednej prihrávke. Skóroval aj Tyson Jost, Nathan MacKinnon dvakrát asistoval a Jonathan Bernier inkasoval dvakrát z 24 striel. Po zranení ho v tretej tretine nahradil v bráne Semion Varlamov, ktorý chytil zvyšné štyri strely. Avalanche ukončili sériu troch prehier a natiahli tú bodovú na sedem zápasov. Doma bodovali v piatom dueli po sebe. MacKinnon prekonal métu 80 bodov ako prvý hráč Colorada od sezóny 2006/07. Prvé štyri góly zápasu padli za necelých štyri a pol minúty, najrýchlejšie v lige od roku 1997.

Pánikov 8. gól v sezóne:

Odporúčame:
Pánika mrzela prehra, ale svojou hrou potešil trénera

Článok pokračuje pod reklamou

Ekman-Larsson dostal po sobotnom zápase pokutu + video


Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. M. Rantanen, 3. C. Söderberg (všetci COL)

Chára asistoval pri víťazstve nad Jurčom

Súboj dvoch Slovákov v Bostone vyznel lepšie pre domáceho kapitána Zdena Cháru, ktorý zaznamenal 16. asistenciu v sezóne pri výhre Bostonu 7:4 nad Chicagom s Tomášom Jurčom. Slovenský obor prihrával na gól do prázdnej brány dvojbodovému Seanovi Kuralymu, ktorý zavŕšil štvorgólovú tretiu tretiu Bruins a víťazný obrat z 3:4. David Krejčí strelil dva presilovkové góly, Brian Gionta pridal k rozdielovému gólu v presilovke asistenciu. Skórovali aj Noel Acciari v oslabení, David Pastrňák a Rick Nash, ktorý využil štvrtú početnú výhodu domácich. Brad Marchand dvakrát asistoval, Jake DeBrusk trikrát a Tuukka Rask urobil 23 zákrokov pri šiestej výhre Bostonu v sérii celkovo a siedmej v TD Garden. Prekonali ho trojbodový Erik Gustafsson, Jonathan Toews, John Hayden a Matthew Highmore, ktorý skóroval premiérovo v NHL. J-F Berube inkasoval šesťkrát z 39 striel. Chára ho strelecky neohrozil, ale počas vyše 20 minút v akcii rozdal päť bodyčekov, najviac v zápase. Jurčo odohral 14 a trištvrte minúty s jedným bodyčekom a štyrmi trestnými minútami. Blackhawks prišli o zraneného Anthonyho Duclaira. Ich tréner Joel Qunneville absolvoval 1 608. duel v NHL. Bruins absolvovali prvú šesťzápasovú domácu sériu bez prehry v histórii. Oba tímy sa opäť stretnú v nedeľu popoludní v Chicagu.


Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk, 2. D. Krejčí, 3. B. Gionta (všetci BOS)

McDavid zariadil výhru Oilers nad Wild, Sekera asistoval

Connor McDavid strelil v druhej tretine dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre a pridal asistenciu pri víťazstve Edmontonu 4:1 nad Minnesotou. Bolo preň tretím domácim po sebe a súperovi ukončilo sériu troch výhier. Pri rozdielovom góle na 2:0 si štvrtú prihrávku v sezóne pripísal slovenský obranca Andrej Sekera. Odohral takmer 19 a trištvrte minúty aj s jednou strelou na bránu, dvomi bodyčekmi a blokom. Na kontaktný gól Charlieho Coylea zo stredu tretej tretiny odpovedali Leon Draisaitl v presilovke a dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins, ktorý spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Cam Talbot predviedol 32 zákrokov, o osem viac ako jeho náprotivok Devan Dubnyk.

McDavidov víťazný gól po prihrávke Sekeru:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. C. Talbot (obaja EDM), 3. Ch. Coyle (MIN)

Vegas s Tatarom prekonalo rekord v počte výhier vonku

Erik Haula premenil v piatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Vegas zvíťazilo v Buffale 2:1. Pripísalo si 20. triumf na ľade súpera v sezóne, s ktorým prekonalo ligový rekord nováčika stanovený Mighty Ducks v ročníku 1993/94. David Perron tiež uspel v nájazdovej lotérii a predtým prihrával Derykovi Engellandovi na vyrovnávajúci gól. Sabres poslal do vedenia v úvode tretej tretiny Josh Bailey, ktorý prekonal Marc-Andre Fleuryho ako jediný z 32 striel. V nájazdoch proti nemu uspel iba Jacob Josefson z piatich strelcov. Robin Lehner sa prezentoval 33 zákrokmi. Dva musel urobiť po strelách Tomáša Tatara, ktorý odohral 16 a štvrť minúty aj s plusovým bodom a bodyčekom. Buffalo prehralo aj druhý vzájomný súboj s Vegas, no bodovalo v ostatných dvoch dueloch.

Haulov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. R. Lehner (BUF), 3. D. Engelland (VGK)

Tampa Bay dosiahla hranicu 100 bodov najskôr v histórii

Nikita Kučerov najskôr vynútil predĺženie a vo štvrtej sérii premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd pri domácom víťazstve Tampy Bay 3:2 nad Montrealom. Líder NHL vyhral piaty zápas po sebe a bodoval v posledných desiatich. Zároveň ako prvý tím v sezóne dosiahol métu 100 bodov, navyše, najrýchlejšie v klubovej histórii a celkovo piatykrát. Potreboval na to iba 69 duelov, o osem menej ako pred tromi rokmi. Tyler Johnson vyrovnával stav na 1:1, Brayden Point tiež uspel v nájazdoch a Louis Domingue chytil 27 striel a tri nájazdy. Prekonal ho v nich iba Jonathan Drouin, v normálnom hracom čase to dokázali Artturi Lehkonen s Alexom Galchenyukom. Charles Hudon dvakrát asistoval, kým Antti Niemi opustil duel s 33 zákrokmi. Canadiens prehrali štvrtý zápas v sérii na aktuálnom výjazde. Lightning vyhrali štvrtý domáci súboj po sebe a bodovali v ostatných šiestich. V ich drese debutoval Ryan McDonagh.

Kučerovov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (TBL), 2. Ch. Hudon (MTL), 3. J. T. Miller (TBL)

Flyers ukončili sériu prehier triumfom nad Jets

Claude Giroux s Andrewom McDonaldom skórovali v rozmedzí dvoch a pol minúty v druhej tretine, čím rozhodli o domácom víťazstve Philadelphie 2:1 nad vo forme hrajúcim Winnipegom. Petr Mrázek prispel k ukončeniu päťzápasovej série prehier 27 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Patrik Laine, ktorý v strede tretej tretiny skorigoval prehru Jets presilovkovým gólom, jeho 40. v sezóne. Natiahol si vďaka nemu gólovú šnúru na päť a bodovú na 11 duelov. Len traja tínedžeri pred ním strelili v NHL viac gólov (76). Connor Hellebuyck kryl 33 striel, ale neodvrátil koniec štvorzápasovej víťaznej série kanadského tímu. Na ľade súpera vyhral predošlých päť zápasov. Marko Daňo opäť nebol v jeho zostave.

Laineho 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. A. McDonald (obaja PHI), 3. P. Laine (WPG)

St. Louis dosiahlo potrebné veľké víťazstvo

Góly neprichádzali, prehry sa kopili. St. Louis však v sobotu zažilo presne to, čo potrebovalo – gólovú explóziu vedúcu k triumfu. Sedem rôznych hráčov skórovalo, aby Blues uspeli v Los Angeles jasne 7:2. „Potrebovali sme takýto zápas. Neviem, kedy sme naposledy zažili takýto duel,“ poznamenal Jake Allen, ktorý predviedol 38 zákrokov. O góly sa postarali Robert Bortuzzo, Colton Parayko, Alex Pietrangelo, Ivan Barbašev, Vladimir Tarasenko, Kyle Brodziak a Jaden Schwartz. Päťgólovým rozdielom ešte St. Louis v tejto sezóne nevyhralo a v posledných 10 zápasoch malo priemer len 1,4 streleného gólu na zápas. O góly Kings sa postarali Drew Doughty a Dustin Brown. Jonathan Quick urobil 29 zákrokov predtým, ako po štvrtom inkasovanom góle prenechal miesto v bráne Jackovi Campbellovi. Ten kryl 14 zo 17 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. A. Pietrangelo, 3. J. Allen (všetci STL)

Washington aj s prispením šťastia zdolal San Jose

Philipp Grubauer zneškodnil 24 striel, aby vychytal svoje piate čisté konto v sezóne a doviedol Washington k výhre 2:0 na ľade San Jose. Bezgólový stav prelomil v druhej tretine Nicklas Bäckström a poistku do prázdnej brány pridal Lars Eller. Alex Ovečkin, ktorému chýbajú dva góly k 600-gólovej hranici, neskóroval v treťom zápase po sebe. O jeden gól ho „okradol“ aj Martin Jones, ktorý sa zaradil medzi hviezdy zápasu. Dokopy urobil 24 zákrokov. Sharks neprialo šťastie, keď trafili niekoľko tyčiek. „Zápas mohol dopadnúť aj opačne. Mali asi štyri alebo päť tyčiek. Mohlo to dopadnú inak. Máme šťastie, že sme získali tieto dva body,“ uznal Grubauer.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. M. Jones (SJS)

Kadri skóroval dvakrát pri výhre nad Penguins

Toronto potrebovalo vyhrať sobotný zápas, ale štart bol rozpačitý. Nakoniec však Maple Leafs upokojili svoju hru a nakoniec porazili Pittsburgh pomerom 5:2, aby ukončili sériu štyroch prehier. Nazem Kadri strelil dva góly, Frederik Andersen predviedol 38 zápasov a „modro-bieli“ vyhrali v domácom prostredí už 10. zápas po sebe, čo predstavuje nový klubový rekord. „Je to skvelé. Radi hráme doma,“ povedal Morgan Rielly, ktorý zaznamenal tri asistencie. Kasperi Kapanen, Mitch Marner a Patrick Marleau sa zapísali do streleckej listiny. Do nej sa zapísali aj dvaja hráči Penguins – Sidney Crosby a Patric Hörnqvist. Tristan Jarry inkasoval štyri góly zo 16 striel, Casey DeSmith z deviatich striel v tretej tretine neinkasoval ani raz.

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri, 2. F. Andersen , 3. M. Rielly (všetci TOR)

Florida pokračuje v ceste za play-off

Vincent Trocheck premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Florida porazila Rangers 4:3 a vytvorila si nový klubový rekord s ôsmou domácou výhrou po sebe. Frank Vatrano skóroval pri svojom debute v drese Panthers, pridali sa k nemu aj Jonathan Huberdeau a Jamie McGinn. Trocheck zaznamenal dve asistencie, Roberto Luongo 34 zákrokov. Prekonali ho Kevin Hayes, Mika Zibanejad a Mats Zuccarello. Henrik Lundqvist urobil 32 zákrokov v jeho 800. zápase NHL. Odohral ich toľko ako 15. brankár ligovej histórie a prvý narodený mimo Severnej Ameriky. New York však prehral tretí zápas po sebe a play-off sa mu nezvratne vzďaľuje. Floride chýbajú na postupovú pozíciu len dva body a má tri zápasy k dobru oproti tímom na divokých kartách.

Trocheckov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. F. Vatrano, 3. J. McGinn (všetci FLA)

Devils ukončili Nashvillu dlhé víťazné ťaženie

Po tom, čo inkasoval gól minútu pred koncom normálnej hracej doby, sa Keith Kinkaid rozhodol urobiť všetko preto, aby zápas neprehral. Nakoniec sa mu to podarilo aj vďaka tomu, že kryl tri nájazdy zo štyroch. V predĺžení urobil päť zákrokov, dokopy 34. New Jersey vyhralo 3:2 nad Nashvillom, keď víťazný nájazd premenil Brian Boyle. Ten skóroval už v normálnej hracej dobe, v ktorej sa z gólu tešil aj Sami Vatanen. Nashvillu zaistil bod Ryan Johansen a skóroval aj Mattias Ekholm. Juuse Saros opustil duel s 25 zásahmi. Predators prišli o sériu 10 výhier, najdlhšiu v klubovej histórii.

Boyleov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle (NJD), 2. R. Johansen (NSH), 3. M. Ekholm (NSH)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 19:43 0 1 1 0 0 1 2
T. Tatar (VGK) 16:17 0 0 0 +1 0 2 1
T. Jurčo (CHI) 14:46 0 0 0 0 4 0 1
Z. Chára (BOS) 20:09 0 1 1 0 0 0 5
R. Pánik (ARI) 18:32 1 1 2 +2 0 6 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Jeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísal zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský si natiahol rekordnú sériu. Pospíšil viedol tím, Fehérváry zbieral „mínuskyVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies