Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára nebodoval pri návrate do akcie, Ovečkin dosiahol veľký míľnik

V piatich nedeľných zápasoch sa predstavil jediný Slovák. Zdeno Chára sa vrátil do zostavy Bostonu, no nebodoval a jeho tím prehral. Alex Ovečkin dosiahol veľký míľnik a Washington si zaistil divízny titul.

Boston prehral vo Philadelhpii, Chára späť v akcii

Slovenský obranca Zdeno Chára sa vrátil do zostavy Bostonu po deväťzápasovej absencii, no nebodoval ani sa netešil z výhry. Philadelphia síce prišla o náskok 2:0 i 3:1, ale napokon zvíťazila 4:3 a predĺžila si bodovú sériu na osem zápasov. Jej tretí domáci triumf po sebe zariadil dvojgólový Claude Giroux, ktorý otvoril skóre v strede prvej tretiny a uzavrel ho vo štvrtej minúte predĺženia efektným zakončením. Bodoval v siedmom zápase po sebe a s 95 bodmi si vytvoril nové osobné maximum. Travis Konecny tiež strelil pekný gól a pridal asistenciu, skórovala aj draftová dvojka Nolan Patrick. Ivan Provorov s Jakubom Voráčkom dvakrát asistovali, kým Petr Mrázek predviedol 36 zákrokov. Prekonali ho Noel Acciari, David Pastrňák v presilovej hre a Patrice Bergeron, ktorý vynútil predĺženie štyri sekundy pred koncom tretej tretiny. David Backes získal dve prihrávky a Anton Chudobin opustil duel s 20 zákrokmi. Chára odohral v jeho prvom zápase od 13. marca 21 a štvrť minúty s dvomi bodyčekmi, blokom a piatimi strelami. Bol druhým najaktívnejším strelcom duelu. Bruins si natiahli bodové série na deväť zápasov celkovo a šesť vonku. Zostávajú na čele Atlantickej divízie i Východnej konferencie. Flyers v nej držia pozíciu prvej divokej karty o bod pred Devils.

Girouxov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny, 2. I. Provorov, 3. P. Mrázek (všetci PHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Nashville vyhral v Tampe a vyrovnal si klubový rekord

Filip Forsberg nazbieral v druhom zápase po sebe tri body, tentoraz za dva góly a asistenciu, ktorými doviedol Nashville k víťazstvu 4:1 v Tampe. Bolo preň 51. v sezóne, čím vyrovnal klubový rekord z ročníka 2006/07. Forsberg, ktorý strelil aj rozdielový gól, dosiahol 60-bodovú hranicu tretíkrát, čo v drese Predators dokázal pred ním iba J-P Dumont. Ryan Johansen a Craig Smith ho doplnili na listine strelcov, P. K. Subban dvakrát asistoval a Juuse Saros kryl 29 striel pri tretej výhre v posledných štyroch zápasoch. Pripísal si aj asistenciu pri víťaznom góle Forsberga v presilovej hre. Ako jediný ho prekonal Ondřej Palát, ktorý znižoval stav na 1:2. Andrej Vasilevskij urobil 21 zákrokov pri jeho tretej prehre v sérii. Lightning prehrali štvrtý duel s ostatných piatich. Zranil sa im v ňom Steven Stamkos. Nashville si zvýšil náskok na čele Centrálnej divízie i celej súťaže.


Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. P. K. Subban (obaja NSH), 3. O. Palát (TBL)

Capitals opäť vyhrali divízny titul, Ovečkin s míľnikom

T. J. Oshie, Dmitrij Orlov a Tom Wilson vybudovali náskok 3:0 jedným gólom v každej tretine a Washington zvíťazil v Pittsburghu 3:1, čím si zaistil tretí titul v Metropolitnej divízii po sebe a ôsmy v posledných 11 sezónach. Philipp Grubauer prispel ku štvrtej výhre na ľade súpera v sérii 36 zákrokmi v jeho 100. zápase kariéry a Capitals dosiahli 100-bodovú hranicu po 11. raz v histórii. Alex Ovečkin za nich odohral 1 000. duel ako prvý hráč v histórii. Patric Hörnqvist skorigoval prehru Penguins v 57. minúte. Matt Murray predviedol 31 zákrokov a doma prehral v normálnom hracom čase prvýkrát od 4. januára po 10 zápasoch. Obhajca titulu prišiel o sedemzápasovú domácu bodovú sériu. Olli Määttä odohral 300. duel v NHL, Jay Beagle ho opustil so zranením.

Beaglovo zranenie:


Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. D. Orlov (obaja WSH), 3. P. Hörnqvist (PIT)

Price vyrovnal klubový rekord, no Montreal podľahol New Jersey

Daniel Carr poslal Montreal do vedenia v závere prvej tretiny v presilovej hre, ale nikto zo spoluhráčov sa k nemu nepridal. Nico Hischier vyrovnal stav po 26 sekundách tretej tretiny a Taylor Hall zavŕšil víťazný obrat New Jersey na 2:1 v 56. minúte vo vlastnom oslabení. Predĺžil si bodovú sériu na osem zápasov a Devils na šesť. Keith Kinkaid sa prezentoval 25 zákrokmi. O päť viac ich pri prehre urobil Carey Price, ktorý vyrovnal klubový rekord Jacquesa Planteho s 556 odchytanými duelmi v drese Canadiens. Ešte tri výhry mu chýbajú na druhé miesto Patricka Roya (289). Devils, ktorí vedú ligu s 12 gólmi v oslabení v sezóne, majú na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii sedembodový náskok pred Floridou. Tá však odohrala o dva zápasy menej (77).

Hallov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. D. Carr (MTL), 3. T. Hall (NJD)

Ducks otočili zápas s Coloradom, ktoré si udržalo divokú kartu

Anaheim prehrával 0:1 a po dvoch tretinách 1:3, ale podarilo sa mu vyrovnať stav a Ondřej Kaše po 94 sekundách predĺženia rozhodol o jeho výhre 4:3 nad Coloradom. Bola preň piatou domácou v sérii a dostal sa vďaka nej na tretie miesto v Pacifickej divízii o bod pred Kings. Andrew Cogliano zaznamenal gól a asistenciu, Adam Henrique s Ryanom Keslerom tiež skórovali, Jakob Silfverberg dvakrát asistoval. John Gibson chytil v prvej tretine deväť z desiatich striel, no pre zranenie nepokračoval v zápase. Striedajúci Ryan Miller inkasoval zvyšné dva góly z 21 striel. Gibsona prekonal iba dvojbodový Alex Kerfoot, Millera zase len dvojgólový Tyson Jost. Prvý gól strelil v presilovej hre. Jonathan Bernier zastavil 38 striel pri tretej prehre Avalanche v posledných štyroch dueloch. Denverský tím si však udržal druhú divokú kartu v Západnej konferencii o bod pred St. Louis, ktoré má zápas k dobru (4).

Kašeho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. O. Kaše, 2. A. Cogliano, 3. R. Kesler (všetci ANA)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:14 0 0 0 0 0 5 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies