Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák opäť zdolal Rangers, Pánik asistoval pri prehre

Vo štvrtok sa v NHL odohral tucet zápasov aj s kvartetom Slovákov. Ako jediný bodoval Richard Pánik, Jaroslav Halák vychytal ďalšie víťazstvo proti mestskému rivalovi. Zdeno Chára a Tomáš Tatar zbierali mínusky pri prehrách. Columbus a New Jersey si zaistili play-off, Nashville Prezidentovu trofej.

Pánik bodoval, no jeho vylúčenie viedlo k víťaznému gólu Canucks

Richard Pánik bodoval v treťom zápase po sebe, keď zaznamenal 21. asistenciu v sezóne. Arizona viedla vo Vancouveri 3:1, ale napokon prehrala 3:4. Prsty v tom mal aj slovenský útočník, ktorého vylúčenie za hákovanie z úvodu predĺženia potrestal v tretej minúte víťazným gólom dvojgólový Daniel Sedin. So 16 gólmi v nadstavenom čase zápasu základnej časti mu patrí štvrté miesto v historickom poradí NHL. Na oba góly mu symbolicky prihral brat Henrik, ktorý sa stal historickým lídrom v 23 asistenciami v predĺžení. Pre oboch išlo o posledný domáci zápas v kariére. Jake Virtanen a Brendan Leipsic vyrovnali stav z 1:3 na 3:3, Alex Edler tiež dvakrát asistoval a Jacob Markström čelil iba 19 strelám. Na Darcyho Kuempera ich smerovalo až 40, v tretej tretine pritom Canucks prestrieľali súpera pomerom 15:0. Christian Fischer, Derek Stepan a Dylan Strome sa postarali o góly Coyotes. Pánik odohral 18 minút a 40 sekúnd. Kanadský tím si predĺžil bodové série na šesť zápasov celkovo a päť na domácom ľade.

Pánik naservíroval puk Stepanovi.

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin, 2., H. Sedin (obaja VAN)

Článok pokračuje pod reklamou

Jaroslav Halák to opäť dokázal. Zdolal Rangers

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa vrátil do brány Islanders a doviedol ich k výhre 2:1 nad mestským rivalom z Manhattanu. Kapituloval síce už v piatej minúte, keď ho v presilovke prekonal Kevin Hayes, ale potom už bol neprekonateľný a duel opustil s 34 zákrokmi ako jeho druhá hviezda. O obrat sa v rozmedzí necelých troch minút postarali v druhej tretine Thomas Hickey a Anthony Beauvillier, ktorí prekonali Ondřeja Pavelca z 22 striel. Pre Islanders to bol poslaný domáci zápas v sezóne. Fanúšikovia na jeho konci skandovali meno Johna Tavaresa, ktorý sa môže v lete stať neobmedzeným voľným hráčom a tím opustiť. „Bolo to od nich veľmi milé. Vždy sa ku mne správali dobre. Vždy pri mne stáli a boli hrdí na to, že som tu. Uľahčili mi hráčsky i osobný rozvoj. Oceňujem to. Vždy som chcel, aby sa to vyriešilo a ja som tu zostal, takže to je stále mojou nádejou,“ poznamenal kapitán.

Hviezdy duelu: 1. A. Beauvillier, 2. J. Halák, 3. T. Hickey (všetci NYI)

Florida sa udržala v hre o play-off výhrou nad Bostonom, Luongo s míľnikom

Jared McCann prelomil päť minút pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav, Roberto Luongo chytil 26 striel a Florida zdolala Boston 3:2 v pre ňu existenčnom dueli. V prípade prehry by definitívne prišla o šancu postúpiť do play-off, no takto stráca na druhú divokú kartu Východnej konferencie štyri body a odohrá ešte dva zápasy. Panthers si s 26. domácou výhrou vyrovnali klubový rekord zo sezóny 1999/2000. K ich tretiemu víťazstvu v sérii viedli aj góly Aleksandera Barkova a Franka Vatrana. Barkov, ktorý nedohral duel pre zranenie, dosiahol métu 100 gólov v NHL, kým jeho spoluhráč Luongo len ako tretí brankár v histórii odchytal 1 000 zápasov. Prekonali ho Ryan Donato v presilovke a Danton Heinen, ktorí zmazali stratu 0:2. Tuukka Rask kryl 32 striel pri tretej prehre Bruins po sebe celkovo a štvrtej na ľade súpera. Ich kapitán, slovenský obranca Zdeno Chára, odohral takmer 21 minút s bilanciou dva mínusové body, strela, dva bodyčeky a tri bloky.


Barkovov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. J. McCann, 3. A. Barkov (všetci FLA)

Edmonton ukončil sériu prehier triumfom nad Vegas

Connor McDavid nazbieral tri asistencie, Ty Rattie strelil víťazný gól a na jeden prihral pri domácom víťazstve Edmontonu 4:3 nad Vegas. Znamenalo koniec päťzápasovej série prehier. McDavid si zvýšil náskok na čele ligového bodovania už na osem bodov. Jeho 106 bodov je najviac v klubovej histórii od sezóny 1989/90, keď ich Mark Messier získal 129. Ryan Nugent-Hopkins otvoril skóre zápasu, Matt Benning a Mike Cammalleri v presilovke otočili stav z 1:2 na 3:2. Cama Talbota prekonali z 33 striel Bayden McNabb, Brandon Pirri a Oscar Lindberg. Slovenský útočník Tomáš Tatar si pripísal iba dve „mínusky“ počas 15 minút v akcii. Malcolm Subban predviedol 29 zákrokov, ale Vegas prišlo o sériu troch výhier a šesťzápasovú bodovú šnúru na ľade súpera. Oilers, už bez Andreja Sekeru v zostave, si zlepšili bilanciu s nováčikom NHL na 3-1.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. T. Rattie, 3. C. Talbot (všetci EDM)

Devils si výhrou nad Leafs zaistili návrat do play-off

Vo štvrtok sa skončilo pre fanúšikov Devils päťročné obdobie frustrácie. Po prvýkrát od roku 2012 si New Jersey zahrá v play-off, pričom vlani bolo posledné v konferencii. Túto istotu mu priniesla výhra 2:1 nad Torontom, ku ktorej viedli góly Milesa Wooda a Pavla Zachu, ako aj 31 zákrokov Keitha Kinkaida. „Diabli“ vyhrali štvrtý zápas po sebe a predĺžili svoju bodovú sériu na osem zápasov (7-0-1). Ako jediný z hráčov Maple Leafs skóroval William Nylander. Frederik Andersen kryl 37 striel. Jednu asistenciu si pripísal Auston Mathews, ktorý tak bodoval už v ôsmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Wood, 2. K. Kinkaid, 3. P. Zacha (všetci NJD)

Nashville si vo Washingtone zaistil Prezidentovu trofej

Craig Smith skóroval dvakrát, Ryan Johansen strelil víťazný gól a Nashville porazil Washington 4:3, aby si zistil titul v Centrálnej divízii i zisk Prezidentovej trofeje. Strelecky sa presadil aj Roman Josi, zatiaľ čo Juuse Saros zastavil 28 striel. Predators k titulu najlepšieho tímu základnej časti pomohla aj prehra Bostonu s Floridou. Pre nich je najcennejšou výhoda domáceho ľadu, na ktorom boli vlani na ceste do finále veľmi silní. „Myslíme si, že domáci ľad tromfne všetko ostatné. To je tá najväčšia vec, ktorá nás oddelí od ostatných,“ poznamenal generálny manažér David Poile. O góly Capitals sa postarali Rusi – Jevgenij Kuznecov strelil dva, Alexander Ovečkin jeden. Bol to jeho 47. gól v sezóne. Philipp Grubauer predviedol 25 zákrokov. Zápas nedohral Alex Chiasson.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. J. Kuznecov (WSH) , 3. R. Johansen (NSH)

Columbus si napriek prehre s Pittsburghom zaistil play-off

Oba tímy získali to, čo chceli. Pittsburgh zareagoval v normálnom hracom čase na každý gól, ktorý Columbus strelil a v predĺžení o jeho triumfe 5:4 rozhodol Phil Kessel. Blue Jackets potrebovali bod, aby mali istotu play-off a ten aj získali. „S Pittsburghom prehrať nechcete, ale keď sa na to pozrieme z väčšej perspektívy, tak som za našich chlapcov skutočne šťastný,“ poznamenal John Tortorella, ktorého mužstvo posielali do vedenia Zach Werenski, Matt Calvert, Boone Jenner a Cam Atkinson. Na ich góly odpovedali Kessel, Patric Hörnqvist, Kris Letang a Conor Sheary. Kessel k dvom gólom pridal aj asistenciu, Matt Murray predviedol 26 zákrokov. Viac práce mal Sergej Boborvskij, ktorý opustil duel s 38 zákrokmi.

Kesselov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (PIT), 2. P. Hörnqvist (PIT), 3. P. Dubois (CBJ)

Jets natiahli víťazné série, Hellebuyck s americkým rekordom

Connor Hellebuyck zastavil 31 striel a so 43. výhrou v sezóne vyrovnal americký ligový rekord Toma Barrassa (1992/93). Doviedol Winnipeg k výhre 2:1 nad Calgary, štvrtej v sérii celkovo a ôsmej domácej. Vďaka nej si tím zaistil druhé miesto v Centrálnej divízii. Blake Wheeler otvoril skóre v závere prvej tretiny a stal sa štvrtým 90-bodovým hráčom v klubovej histórii. Posledným bol Iľja Kovalčuk v ročníku 2008/09. Víťazný gól strelil Paul Stastny. Spencer Foo bol jediný úspešným strelcom Flames, pričom skóroval premiérovo v NHL. Jon Gillies kryl 24 striel pri piatej prehre Calgary vonku v sérii. Michael Frolík nedohral zápas pre zranenie, Marko Daňo bol opäť na tribúne.


Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. B. Wheeler (obaja WPG), 3. S. Foo (CGY)

Voráček rozhodol o výhre nad Hurricanes, Flyers delí kúsok od play-off

Jakub Voráček skóroval necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny, aby pozdvihol šance Philadelphie na postup do play-off víťazstvom 4:3 nad Carolinou. Ak by Florida vo štvrtok neuspela, už by boli „Letci“ v play-off. Okrem českého útočníka skórovali aj Claude Giroux, Ivan Provorov a Michael Raffl. Girouxovi chýbajú k stobodovej hranici už len dva body a momentálne ťahá deväťzápasovú bodovú sériu. Briana Elliotta, ktorý chytal prvýkrát od 13. februára, z 22 striel prekonali Jordan Staal, Klas Dahlbeck a Sebastian Aho. Scott Darling opustil zápas s 30 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. S. Couturier (PHI), 3. S. Aho (CAR)

Montreal porazil Detroit tesne 4:3

Súťažili dva tímy z Original Six o to, kto prehrá? Tréner Montrealu, ktorý porazil Detroit 4:3, si to nemyslí. „Oba tímy chcú vyhrávať. Je to v nás zakódované. Povedali mi, aby som sa snažil vyhrať každý zápas, ktorý môžem,“ povedal Claude Julien. Napriek tomu si Red Wings 15. prehrou v posledných 19 zápasoch udržali šancu, že v tabuľke ešte budú môcť o dve priečky klesnúť a zlepšiť si vyhliadky na draftovej lotérii. O výhre Canadiens rozhodol Artturi Lehkonen, ktorý nadviazal na dva góly Nicolasa Deslauriersa a jeden Brendana Gallaghera. Anttiho Niemiho z 26 striel prekonali Dylan Larkin, Tyler Bertuzzi a Darren Helm. Jared Coreau predviedol 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. N. Deslauriers (MTL), 2. T. Bertuzzi (DET), 3. J. Petry (MTL)

Sharks pretrhli šnúru prehier a sťažili situáciu Coloradu

Tri góly v tretej tretine a 23 zákrokov Martina Jonesa viedli k domácej výhre San Jose 4:2 nad Coloradom, ktorou ukončilo sériu štyroch prehier. Logan Couture využil presilovku a pridal asistenciu, skórovali aj Justin Braun, Joonas Donskoi a Tomáš Hertl. Sharks, ktorí dosiahli hranicu 100 bodov ôsmykrát v histórii, majú na druhom mieste Pacifickej divízie dvojbodový náskok pred Los Angeles. Mikko Rantanen v presilovke a Blake Comeau sa postarali o góly Colorada, ktoré prehralo tretí duel po sebe celkovo a štvrtý vonku. Udržalo si druhú divokú kartu v Západnej konferencii, ale St. Louis so zápasom k dobru naň stráca iba bod. Jonathan Bernier opustil stretnutie s 32 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Braun, 2. L. Couture, 3. J, Donskoi (všetci SJS)

Štvorgólový Brown zariadil triumf Kings nad Wild

Dustin Brown zaznamenal štvrtý hetrik v NHL a pridal k nemu aj štvrtý gól, ktorým už po 23 sekundách predĺženia rozhodol o výhre Los Angeles 5:4 nad Minnesotou, štvrtej domácej v sérii. Tobias Rieder ho doplnil na listine strelcov, Christian Folin dvakrát asistoval a Jonathan Quick pomohol Kings natiahnuť bodovú sériu na päť duelov s 23 zákrokmi. Kalifornský tím predbehol v tabuľke Pacifickej divízie Anaheim a dostal sa na tretie miesto o dva body za San Jose. Na Minnesotu stráca jediný bod, pričom obaja odohrajú už len jeden zápas. Ryan Murphy, dvojbodový Matt Dumba, Eric Staal a Nate Prosser v presilovke skórovali z hráčov Wild, ktorí prehrali štvrtý duel vonku po sebe. Mikael Granlund nazbieral dve prihrávky, Mikko Koivu tri a Alex Stalock sa prezentoval 23 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. D. Brown (LAK), 2. M. Koivu (MIN), 3. Ch. Folin (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 34/35 (97,1 %) - - - - - - -
T. Tatar (VGK) 15:04 0 0 0 -2 0 0 0
Z. Chára (BOS) 20:50 0 0 0 -2 0 1 2
R. Pánik (ARI) 18:40 0 1 1 0 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies