Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chorý Jurčo nehral, Chicago prehralo. Kučerov je stobodový

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri zápasy, v ktorých sa slovenský hráč nepredstavil – Tomáš Jurčo ochorel. Z dôležitej výhry sa vďaka hetriku Berglunda tešilo St. Louis, Nikita Kučerov pokoril 100-bodovú métu a Penguins si zaistili výhodu domáceho ľadu.

Berglund doviedol Blues k výhre nad Chicagom, Jurčo nehral

Patrik Berglund skóroval trikrát, aby St. Louis porazilo Chicago 4:1 a posunulo sa na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii. Strelecky sa presadil aj Jaden Schwartz, zatiaľ čo Carter Hutton zastavil 19 striel. Po ukončení trojzápasovej série prehier bude čakať Blues sobotný zápas proti Coloradu, pred ktorým má v tabuľke jednobodový náskok. St. Louis vyhralo tri z doterajších štyroch vzájomných duelov. Jediný gól Blackhawks strelil v piatok Erik Gustafsson a Jean-Francois Berube opustil duel s 31 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Jurčo pre chorobu nenastúpil. Pred zápasom si Chicago pripomenulo Stana Mikitu programom „One More Shift“. Na ľade ho zastupovali traja vnuci.


Hviezdy duelu: 1. P. Berglund (STL), 2. J. Schwartz (STL), 3. P. Sharp (CHI)

Penguins si zaistili výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off

Casey DeSmith zneškodnil všetkých 34 striel, aby so svojím prvým čistým kontom kariéry doviedol Pittsburgh k triumfu 4:0 nad Ottawou. Strelecky sa presadili Sidney Crosby, Jake Guentzel, Phil Kessel a Patric Hörnqvist, ktorí prekonali Craiga Andersona z 23 striel. Penguins si vďaka víťazstvu zaistili výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off, pretože im už nikto nemôže zobrať druhé miesto v Metropolitnej divízii. Teraz budú sledovať, či si zmerajú sily s Columbusom, New Jersey alebo Philadelphiou. „Odohrali sme v tejto sezóne veľa veľkých zápasov a mentálne nás to pripravilo na play-off. Myslím si, že sme urobili dobrú prácu. Vyhrali sme niekoľko vyrovnaných zápasov a získali dôležité body,“ povedal Crosby, ktorý po prvýkrát v kariére odohral v základnej časti všetkých 82 zápasov. Vďaka dvom piatkovým bodom si vyrovnal minulosezónny zápis s 89 bodmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith, 2. S. Crosby, 3. P. Kessel (všetci PIT)

Lightning si po víťazstve upevnili vedenie v Atlantickej divízii

Nikita Kučerov sa stal druhým hráčom, ktorý v tejto sezóne dosiahol stobodovú métu, keď strelil gól a pridal asistenciu, aby pomohol Tampe k víťazstvu 7:5 nad Buffalom. „Je to niečo špeciálne. Budem na to určite spomínať do konca života,“ nechal sa počuť po zápase. V NHL sme nevideli viac ako jedného stobodového hráča od sezóny 2009/10. O góly Lightning sa postarali aj Yanni Gourde, Brayden Point, Victor Hedman, Dan Giardi a dvojgólový Anthony Cirelli. Alex Killorn zaznamenal tri asistencie, Andrej Vasilevskij 27 zákrokov. Prekonali ho Casey Mittelstadt, Alex Nylander, Jason Pominville, Jordan Nolan a Kyle Okposo. Prví dvaja menovaní sa presadili v lige premiérovo. Chad Johnson inkasoval šesť gólov z 33 striel. Tampa má vďaka výhre dvojbodový náskok na čele Atlantickej divízie pred Bostonom. Na divízny titul potrebuje v sobotu vyhrať alebo sa spoliehať na to, že Bruins nevyhrajú oba zvyšné zápasy.


Hviezdy duelu: 1. A. Killorn, 2. Y. Gourde, 3. A. Cirelli (všetci TBL)

Anaheim potvrdil formu a zdolal Dallas

Jakob Silfverberg zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Anaheimu k výhre 5:3 nad Dallasom, ktorá bola pre kalifornský tím deviata z posledných 11 zápasov. Josh Manson a Andrew Cogliano zaznamenali po góle a asistencii, do čierneho sa trafili aj Rickard Rakell a Derek Grant, kým Ryan Miller predviedol 23 zákrokov pri svojom 369. víťazstve v kariére. V historickom poradí Američanom teraz zdieľa druhé miesto s Tomom Barrassom. Millera prekonali Marc Methot, Jamie Benn a Radek Faksa. V bráne Stars stál Mike McKenna, ktorý duel opusti s 28 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Manson, 2. J. Silfverberg, 3. F. Beauchemin (všetci ANA)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies