Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar skóroval pri návrate, Vegas vyrovnalo sériu

V pondelok pokračovalo finále Západnej konferencie druhým zápasom už aj so slovenskou účasťou. Tomáš Tatar pri návrate do zostavy dokonca skóroval a prispel k výhre Vegas 3:1, po ktorej vyrovnalo stav série s Winnipegom.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
 
Stav série
  Winnipeg Jets
0
0
1
 
1
•••
Vegas Golden Knights
2
0
1
 
3
•••
Podrobné štatistiky

Slovenský útočník Tomáš Tatar dostal šancu hrať v druhom zápase konferenčného finále a využil ju naplno. V 14. minúte otvoril skóre a nasmeroval Vegas k výhre 3:1, po ktorej nováčik NHL vyrovnal stav série s Winnipegom na 1:1. Zvyšné dva góly, vrátane víťazného, strelil Jonathan Marchessault, Reilly Smith dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury predviedol 30 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Kyle Connor, ktorý znižoval stav na 1:2 v tretej tretine v presilovej hre. Connor Hellebuyck opustil duel s 25 zákrokmi.

Tatarov prvý gól v tomto play-off:

Domáci Jets začali aj druhý zápas aktívne a už v druhej minúte mohli viesť. Fleurymu však pomohla bránková konštrukcia po individuálnom prieniku a bekhendovom zakončení Ehlersa. Vzápätí si Vegas zahralo prvú presilovku, ale samo si ju skrátilo zlým striedaním a hrou v šestici. V strede prvej tretiny sa dostal do sporu Marchessault s Troubom a obaja putovali na trestnú lavicu. Krátko po ich návrate na ľad Vegas otvorilo skóre duelu. Theodore našiel prihrávkou voľného Tatara, ktorý najskôr netrafil odkrytú bránu, ale na druhý pokus predsa len dostal puk za chrbát Hellebuycka. V 18. minúte Smith zobral puk v strednom pásme Connorovi, prihral ho Marchessaultovi a ten svoj únik zakončil gólom. Hellebuycka prekonal strelou bekhendom pomedzi nohy. V závere mali Jets šťastie, pretože Carpenter trafil tyčku Hellebuyckovej brány.

Článok pokračuje pod reklamou

Hneď v úvode prostrednej časti hry malo Vegas druhú presilovkovú možnosť, ale náskok si nezvýšilo. V 26. minúte mal kontaktný gól Winnipegu na hokejke Copp, no trafil tyčku Fleuryho bránky. O desať minúty neskôr bol blízko k prvému gólu Jets aj Wheeler, ktorého zakončenie len tesne minulo súperovu bránu. Na záver vyrovnanej tretiny si zahral kanadský tím druhýkrát v početnej výhode, ale už ju nestihol využiť. Pomer striel bol po 40 minútach hry takmer vyrovnaný (21:19).

V tretej tretine sa diváci v MTS Place dočkali gólu svojho tímu. V 48. minúte ho strelil v ďalšej presilovke Connor, ktorý prekonal Fleuryho strelou z uhla. Dlho sa však Jets netešili. O 88 sekúnd neskôr obnovil dvojgólový náskok Vegas druhým gólom v zápase Marchessault, ktorý bekhendom zakončil prečíslenie dvoch proti jednému po prihrávke Smitha. V 52. minúte mohlo byť definitívne rozhodnuté, ale Hellebuyckovi opäť pomohla tyčka. V závere tretiny pálil Laine tesne vedľa brány Fleuryho a Jets sa odhodlali ku hre bez brankára. Už sa im však nepodarilo skórovať.

Connor Hellebuyck
Marc-Andre Fleury
57:44 25/28 60:00 30/31
Steve Mason
Malcolm Subban
- - - -

Marchessault vedie Vegas s 15 bodmi v tomto play-off. Len siedmi hráči v ligovej histórii ich nazbierali viac v drese tímu, ktorý hral vo vyraďovacích bojoch prvýkrát. Fleury sa so 71. výhrou v play-off vyrovnal Jacquesovi Plantemu na deviatom mieste historického poradia brankárov. Smith s 13 asistenciami vyrovnal rekord Igora Larionova pri premiérovej účasti klubu v bojoch o Stanley Cup. Legendárny Rus to dokázal v roku 1994 v drese San Jose.

Tatar odohral 10 a štvrť minúty aj s plusovým bodom, dvomi strelami na bránu a jedným blokom. Do akcie sa vrátil po troch dueloch a nahradil v zostave zraneného Davida Perrona. Bol to jeho prvý bod v piatom zápase tohto play-off, prvý v play-off v drese Vegas a premiérový vo finále konferencie v kariére. Tretí zápas série sa odohrá v stredu už v Las Vegas.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault, 2. M. Fleury (obaja VGK), 3. K. Connor (WPG)

Jonathan Marchessault, útočník Golden Knights: „Rozhodne sme spokojní s naším dnešným výkonom. Vždy, keď je to nutné, dokážeme zabrať a dnes sme to aj urobili. Myslím, že sme dokázali hokejovému svetu, že sme tu zaslúžene a sme schopní hrať proti tomuto skvelému tímu.“

Jacob Trouba, obranca Jets: „Séria bude ešte dlhá, nepanikárime. Už sme boli v tejto situácii. Teraz ideme do Las Vegas. V zápasoch vonku sa nám darí. Chceli by sme sa pokúsiť o niečo podobné ako v sérii s Nashville.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies