Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Tatar sa chopil príležitosti: Gól ho potešil, víťazstvo ešte viac

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa po trojzápasovom pobyte na tribúne vrátil do základnej zostavy Vegas. A v pondelok bol jedným zo strojcov víťazstva 3:1 nad Winnipegom, po ktorom je stav finále Západnej konferencie vyrovnaný 1:1.

Tatar po prvýkrát v tohtoročnom play-off bodoval, keď už v 14. minúte strelil otvárací gól zápasu. Bol to jeho prvý gól od 3. apríla a prvý v play-off od 27. apríla 2015. Viac ako gól samotný ho však tešilo víťazstvo.

„Je to veľká vec, ale samozrejme, že teraz sa staráme len o to, aby sme získali víťazstvo. Je to tímový šport. Bolo pekné streliť gól, ale vyhrali sme a to je na tom to skvelé. Vyhrali sme zápas vonku a to bude pre túto sériu významné, povedal Tatar.

Tatarov gól dostal Golden Knights do skorého vedenia, ale urobil aj niečo iné – umlčal fanúšikov Winnipegu, ktorí boli hnacím motorom Jets v prvom zápase. Atmosféra v pondelok bola o niečo komornejšia.

Článok pokračuje pod reklamou

„Mám dojem, že v poslednom zápase to bolo v hľadisku omnoho hlučnejšie ako dnes večer. To bolo pre nás dobré. Samozrejme, títo fanúšikovia sú ako siedmy hráč na ľade. Myslím si, že sme hrali skvelo a kontrolovali celý zvyšok zápasu,“ poznamenal Slovák.

Tatar dostal šancu v zostave pre chorobu Davida Perrona. Na tréningoch sa snažil udržiavať pripravený, aby v prípade príležitosti bol tímu prínosom. A to sa stalo realitou aj v pondelkovom zápase, čo potešilo aj jeho spoluhráčov.

„Aký luxus, keď môžete takto vložiť do zápasu play-off Tomáša Tatara. Je to neskutočný hráč a mnoho rokov dokazoval, že je schopný prísť na ľad a urobiť to, čo urobil. O tomto je náš tím. Máme tu skupinu hráčov, ktorí ťahajú za jeden povraz a snažia sa uistiť, že sú neustále pripravení,“ skonštatoval obranca Nate Schmidt.

Tréner Gerard Gallant verí, že Perron bude pripravený hrať v treťom zápase série. Tatar mu však teraz možno trochu zamotal hlavu. Dá mu šancu aj v ďalšom stretnutí alebo vráti do zostavy uzdraveného Perrona?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies