Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Vegas otočilo stav série, Tatar nebodoval

V stredu pokračovalo finále Západnej konferencie prvým zápasom v Las Vegas. Nováčik NHL ho vyhral a otočil stav série s Winnipegom na 2:1 vo svoj prospech. V akcii bol opäť aj Slovák Tomáš Tatar.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
 
Stav série
  Vegas Golden Knights
1
2
1
 
4
••••
Winnipeg Jets
0
1
1
 
2
•••
Podrobné štatistiky

Vegas vyhralo aj prvý domáci zápas série a po výsledku 4:2 otočilo jej stav na 2:1. Jonathan Marchessault strelil ďalšie dva góly, druhý do prázdnej brány, skórovali aj dvojbodový James Neal a Alex Tuch. Brayden McNabb dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury predviedol 33 zákrokov. Recept na neho našiel iba dvojgólový Mark Scheifele, ktorému na oba góly prihral Blake Wheeler. Connor Hellebuyck inkasoval trikrát z 29 striel.

Tuchov víťazný gól::

Vegas odštartovalo historicky prvý zápas tretieho kola play-off na domácom ľade výborne. Už po 35 sekundách hry rozburácal T-Mobile Arénu Marchessault, ktorý rýchlostne prekorčuľoval Troubu a pri zakončení oklamal Hellebuycka pohybom. Nováčik NHL po otváracom góle kontroloval hru, ale v 12. minúte daroval súperovi prvú presilovku. Zostala však nevyužitá. Neskôr v tretine si zahrali v početnej výhode aj domáci, a to hneď dvakrát. Náskok si v nej nezvýšili. V úvodnej dvadsaťminútovke Golden Knights dominovali na vhadzovaniach (12:5) i počtom striel (10:3), no viedli iba 1:0.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode druhej tretine Vegas dohrávalo presilovku, ale Jets sa ubránili. V 26. minúte sa im dokonca podarilo vyrovnať stav na 1:1, keď Scheifele nechytateľne usmernil za chrbát Fleuryho strelu Wheelera z veľkého uhla. Hostia sa však radovali iba 12 sekúnd, pretože Hellebuyck zle rozohral puk za vlastnou bránou, čo využil Neal a Vegas viedlo 2:1. Práve Neal mal prsty aj v treťom góle domáceho tímu v 29. minúte. Prešiel s pukom na hokejke do útočného pásma, obkrúžil bránu a našiel pred ňou voľného Tucha, ktorý sa nemýlil. V strede duelu si zahralo Vegas ďalšiu presilovku, ale štvrtý gól nepridalo. V 35. minúte dostali rovnakú možnosť Jets a Laine takmer znížil stav. Po dorážke Wheelerovej strely však trafil tyčku. Záver tretiny priniesol šarvátku a vylúčenie dvoch hráčov na oboch stranách.

Poslednú tretinu odštartoval Winnipeg najlepšie ako mohol. Po 18 sekundách hry strelil kontaktný gól na 2:3 Scheifele, ktorému naservíroval puk pred odkrytú bránu Connor. Kanadské mužstvo bolo odvtedy oveľa aktívnejšie (16:8 na strely), ale Fleuryho už nikto nedokázal prekonať. Marchessault ešte tri sekundy pred koncom duelu trafil prázdnu bránu a spečatil triumf Vegas. Záverečný hvizd vyvolal ďalšiu hromadnú strkanicu, po ktorej rozhodcovia udelili menšie tresty až piatim hráčom z oboch tímov.


Marc-Andre Fleury
Connor Hellebuyck
60:00 33/35 58:58 26/29
Maxime Lagace
Steve Mason
- - - -

V zápase padli dva góly za 12 sekúnd, najrýchlejšie od druhého zápasu finále Stanley Cupu v roku 2014 (11). Scheifele stanovil nový ligový rekord play-off s 11 gólmi na ľade súpera. Prekonal zápis Sidneyho Crosbyho (2009) a Joea Mullena (1989), ktorí ich strelili 10. Marchessault sa stal prvým hráčom v histórii NHL, ktorý skóroval v prvej i poslednej minúte rovnakého zápasu play-off. Na konte má už 17 bodov, o jeden menej ako je rekord hráča pri premiérovej účasti jeho tímu v play-off. Držia ho Jude Drouin (1975) a Igor Larionov (1996).

Slovenský útočník Vegas Tomáš Tatar odohral druhý zápas po sebe, ale tentoraz nebodoval. Za 10 minút a 56 sekúnd na ľade zaznamenal iba mínusový bod. Štvrtý zápas série sa odohrá v piatok opäť v Las Vegas.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. J. Marchessault, 3. J. Neal (všetci VGK)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies